Sari la conținut

Poză

Vine Pastele ! Cum se face cozonacul care se jupoaie?


5 răspunsuri la acest topic

#1 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 22 March 2004 - 01:36 PM

fetelor, de curind am facut cozonac dupa o reteta de pe "culinar", a iesit foarte bun, a crescut (exagerat de mult), l-am ratat putin la umplutura pentru ca am pus prea multa, iar cind a inceput sa creasca , din laterale i-au iesit toate organele afara (nuci, cacao, si alte alea), si a iesit un cozonac, asa..m-ai abstract. rugamintea mea e daca stie cineva ce trebuie sa fac , pentru ca la final, cand este gata, felia de cozonac , cand maninci, sa iei asa...suvite, fasii din ea, ca si cum l-ai jupui, exprimarea mea e varza, dar cred ca intelegeti ce vreau eu sa spun . apropo, dupa ce creste aluatul, inainte sa-i dau forma finala ca sa-l pun in forma de cozonac, aluatul mai trebuie batut, omorit, zicea cineva ca trebuie sa-l invart pe maini, daca stiti ceva, luminati-ma
[addsig]

#2 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 22 March 2004 - 03:33 PM

nu stie nimeni? :???
[addsig]

#3 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 22 March 2004 - 05:22 PM

incredibil...m-am nevrozat si ma duc chiar acum sa mai trantesc un cozonac (sper sa-mi iasa jupuibil). frumoasaaaaaaaaaaaa exprimare am...
[addsig]

#4 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2004 - 05:53 PM

dupa cat vad ai 2 probleme:

1) cozonacul sa nu se crape si sa i se vada umplutura. pentru aceasta intinzi cu mainile o foaie dreptunghiulara de aluat groasa de 1 cm. cel putzin si mai lunga decat tava.se unge uniform umplutura care trebuie sa fie cremoasa dar nu lichida. se ruleaza nu prea strans iar marginea la care ai ajuns cu sulul se lasa fara umplutura. eu mai adun si caperele sulului astfel ca umplutura sa nu se vada. se aduna sulul intre palme astfel ca sa-ncapa în tava de preferat cu marginea aluatului în jos. se pot si rasuci capetele sau sulul taiat in 2 bucati si rasucite. cand îl tai ai o dubla spirala pe felie.

2) problema cu "jupuitul" adica desfacerea suvitze : se spune ca "framantatul nu se face cu degetele ci cu pumnii" (pastorel) dar si cu podul palmei se framanta pana face basici mici si apoi se bate de 10-15 ori tot aluatul. daca este cantitate mare se-mparte în doua sau rei bucati si se procesdeaza pentru fiecare la fel framantatul se face in acelasi sens mereu. sper sa ai succes!!!
[addsig]
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#5 FBOJI

FBOJI

    micro Bucatar

  • Membri
  • 31 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 23 March 2004 - 11:27 AM

pentru ceea ce vrei ( sa se desfaca fisii cozonacul) trebuie sa-l framanti mai special. adica grasimea (untul moale aproape topit+ cateva linguri ulei), care se adauga ultima in orice tehnica, nu mai trebuie amestecata pur si simplu cu aluatul. se pune cate putina si se "impatureste" aluatul peste ea ( cam ca la aluatul frantuzesc) pana este adaugata toata. deci nu mai framanti ci impaturesti (cu palmele, cu pumnul, cum poti). sper ca ti-am fost de ajutor.

#6 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 23 March 2004 - 03:55 PM

higeia, nu crezi ca cam putin sa intind aluatul doar de 1 cm? mi-e ca se crapa, sau "infloreste " iar umplutura pe-afara...fboji, interesant chestia cu impaturitul in ultima faza, cu unt si alte alea, cred ca asta e solutia, o sa incerc asa, mersi pt sfat.
[addsig]



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi