Sari la conținut

Poză

Retete de dulciuri fara cuptor


19 răspunsuri la acest topic

#1 Miri

Miri

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 07 May 2004 - 04:31 PM

imi place foarte mult sa gatesc. nu sunt o experta, dar pot sa spun ca ma descurc.
din pacate, anul asta locuiesc intr-un camin studentesc, unde nu exista luxul numit cuptor, asa ca optiunile mele sunt foarte limitate.
v-as ruga sa ma ajutati cu cateva retete de dulciuri si prajituri care se pot face fara cuptor (m-ar interesa foarte mult un blat de tort fara cuptor - altul decat obisnuitul "inlocuieste blatul cu piscoturi sau biscuiti")
multumesc frumos,
mirela.

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 May 2004 - 10:33 AM

imi pare rau dar blat de tort fara cuptor cred ca nu exista
ceea ce poti face sunt diferite budinci, bavarese dar pentru astea ai nevoie de frigider, combinatii gen tiramisu sau cu aluat frantuzesc deja copt
tu cauti ceva in mod special?

[addsig]

#3 khalima

khalima

    aeriana

  • Membri
  • 1309 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeal
  • Interests:bucataritul, istoria ...

Postat 10 May 2004 - 07:38 PM

tort de biscuiti
-ingrediente: biscuiti (de preferat petit beurre), cafea fiarta si racita, crema de caramel de la Dr.Oetker
-cantitati - in functie de cat vrei sa iti iasa
-biscuitii se inmoaie unul cate unul in cafea indulcita rece (eventual cu putina esenta de rom), apoi se aseaza intr-o tava unul langa altul pana formeaza o foaie,
-se pune un rand de crema caramel, un rand de biscuiti inmuiati, un rand de crema, un rand de biscuiti ...................
- deasupra frisca, sau crema caramel
- se presara cacao
- se lasa la frigider cateva ore
- se taie feliute si pofta buna!
[addsig]
A fi ardelean inseamna a duce un lucru pana la capat !


#4 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 11 May 2004 - 08:28 AM

tort " exotic":

pt. "blat":
145 gr. biscuiti dulci fåinosi
25 gr. de nuci sau migdale pisate
90 gr. de unt topit
pt. umpluturå:
1 1/4 dl suc proaspåt de portocale
12 folii de gelatinå
350 gr. creme fraiche
90 gr. zahår
2 linguri de zeamå de la o lamiie
400 gr. fructe exotice (dintr-o conservå de compot de fructe);ex.:mango,ananas,piersici
3dl smintinå pt. friscå
pt. garniturå:
1 kiwi si 1 mango

o formå de tort (cu fund detasabil) se unge cu unt si se pune pe fundul acesteia hirtie specialå pt. copt. se pun biscuitii in food-processor si se sfårimå; se adaugå nucile pisate si untul topit si se omogenizeazå. compozitia obtinutå se pune cu ajutorul unei linguri si se preseazå uniform, in forma de tort. se då la frigider si se laså pinå cind ati terminat de preparat umplutura. foliile de gelatinå se laså in apå rece timp de 5 ', dupå care se storc si se pun intr-un bol termorezistent, impreunå cu sucul de portocale. intr-o cratitå putin mai mare decit bolul, se fierbe apå. se aseazå bolul la bain-marin si se amestecå pinå cind foliile de gelatinå s-au dizolvat in sucul de portocalå. se laså så se råceascå putin. cu mixerul se omogenizeazå creme-fraiche, zahårul si zeama de låmiie. se adaugå fructele exotice ( tåiate cubulete mici) si gelatina amestecindu-se usor cu o lingurå de inox. frisca båtutå se adaugå la restul de compozitie. se toarnå compozitia peste blatul de biscuiti si nuci. fructele de kiwi si mango se taie in felii subtiri, cu care se orneazå tortul; se pune in frigider si dupå 2h se poate scoate partea detasabilå a formei de tort (cercul formei din jurul tortului) si se serveste simplu sau la o cafea.
poftå bunå!
ps. se pot folosi si alte fructe : cåpsuni, fragi, zmeurå, pepene galben( cantalupe), ananas.

#5 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 11 May 2004 - 08:42 AM

F:BilderBlomster, 026.jpg

#6 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 11 May 2004 - 08:44 AM

oops! my mistake!
vineee tortul !!!

#7 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 11 May 2004 - 08:46 AM

n-a venit! ceva nu e in regulå cu expedierea pozei...

#8 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 11 May 2004 - 08:53 AM

F:BilderBlomster, 026.jpg

#9 Gabitza

Gabitza

    Musafir :)

  • Membri
  • 952 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 11 May 2004 - 09:02 AM

Vezi ca e o virgula acolo, inainte de 026.jpg, care nu cred ca ar trebui sa fie acolo.
[addsig]
"Live well, laugh often, love much"

#10 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 11 May 2004 - 09:10 AM

sper så meargå de data asta ! in caz contrar miine voi purta perucå!!!

#11 Miri

Miri

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 11 May 2004 - 06:46 PM

oau, retetele de torturi suna superb! mersi frumos! am sa le incerc cat de curand si daca imi ies va invit la masa

#12 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 11 May 2004 - 08:26 PM

"vine sau nu vine dati-mi un raspuns" fredonez cintecul corinei chiriac ...

#13 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 11 May 2004 - 08:28 PM

a venit!!! dar nu unde trebuia, asta e...
i give up!

#14 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 15 May 2004 - 07:20 PM

QUOTE

Pe 2004-05-11 09:28, Daniela a scris:
tort \" exotic\":

pt. \"blat\":
145 gr. biscuiti dulci fåinosi
25 gr. de nuci sau migdale pisate
90 gr. de unt topit
pt. umpluturå:
1 1/4 dl suc proaspåt de portocale
12 folii de gelatinå
350 gr. creme fraiche  
90 gr. zahår
2 linguri de zeamå de la o lamiie
400 gr. fructe exotice (dintr-o conservå de compot de fructe);ex.:mango,ananas,piersici
3dl smintinå pt. friscå
pt. garniturå:
1 kiwi si 1 mango

o formå de tort (cu fund detasabil) se unge cu unt si se pune pe fundul acesteia hirtie specialå pt. copt. se pun biscuitii in food-processor si se sfårimå; se adaugå nucile pisate si untul topit si se omogenizeazå. compozitia obtinutå se pune cu ajutorul unei linguri si se preseazå uniform, in forma de tort. se då la frigider si se laså pinå cind ati terminat de preparat umplutura. foliile de gelatinå se laså in apå rece timp de 5 ', dupå care se storc si se pun intr-un bol termorezistent, impreunå cu sucul de portocale. intr-o cratitå putin mai mare decit bolul, se fierbe apå. se aseazå bolul la bain-marin si se amestecå pinå cind foliile de gelatinå s-au dizolvat in sucul de portocalå. se laså så se råceascå putin. cu mixerul se omogenizeazå creme-fraiche, zahårul si zeama de låmiie. se adaugå fructele exotice ( tåiate cubulete mici) si gelatina amestecindu-se usor cu o lingurå de inox. frisca båtutå se adaugå la restul de compozitie. se toarnå compozitia peste blatul de biscuiti si nuci. fructele de kiwi si mango se taie in felii subtiri, cu care se orneazå tortul; se pune in  frigider si dupå 2h se poate scoate partea detasabilå a formei de tort (cercul formei din jurul tortului) si se serveste simplu sau la o cafea.
poftå bunå!  
ps. se pot folosi si alte fructe : cåpsuni, fragi, zmeurå, pepene galben( cantalupe), ananas.


Q.E.D.

#15 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 15 May 2004 - 07:24 PM

Si fiindca luni, 17 mai e ziua nationala a NO va trimit tuturor (virtual), cite o felie de tort
"EXOTIC". Pofta mare!!!

#16 pisi2004

pisi2004

    Captain Cook

  • Membri
  • 353 posturi

Postat 17 May 2004 - 07:40 PM

TORT DE ALUNE

22 piscoturi de sampanie
150 g. unt
2 galbenusuri
150 g. alune prajite, nesarate
150 g. zahar pudra
1 pahar cu lapte fiert
50 g. rom
vanilie, frisca

Untul, zaharul, galbensusurile si vanilia se freaca spuma. Se incorporeza pe rand cate o lingura de alune pisate si una de lapte. La urma se adauga romul. Se asaza pe un platou dreptunghiular, un rand de piscoturi - paralele cu latura mica a platoului, se acopera cu un strat de crema. Se asaza al doilea rand de piscoturi - paralele cu latura mare a platoului . Se pune al doilea rand de crema, se imbraca totul in frisca. Se lasa la frigider 3,4 ore.

#17 Guest_mona_usa_*

Guest_mona_usa_*
  • Guests

Postat 17 May 2004 - 10:32 PM

incearca prajitura asta:ochi de elefant....am scris-o mai sus la prajituri....nu trebuie coapta la cuptor...se face la rece!!!
sper ca iti sunt de folos!!
[addsig]

#18 Lapona Enigel

Lapona Enigel

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6053 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 18 May 2004 - 10:05 AM

Nu stiu cine a deschis un subiect cu prajituri din foi Lica, poti sa te inspiri si de acolo!

Sa ne spui ce ai facut!
[addsig]
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#19 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 18 May 2004 - 10:10 AM

Mona,

Cine maninca ochi de elefant, risca s-a ajunga cit "Dumbo" ?
[addsig]

#20 simmon

simmon

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi
  • Location:Bucuresti
  • Interests:cat mai multe cunostinte

Postat 18 May 2004 - 10:46 AM


sunt excelente cele 2 retete de tort, adica cel de alune si cel de biscuiti.....sunt usor de realizat si nu te costa prea mult....mi-ati dat idei pt acest week-end....




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi