Sari la conținut

Poză

decoratii de tort mai simple


2612 răspunsuri la acest topic

#1 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 21 May 2004 - 05:06 PM

Stiti ce cred eu ca ar fi foarte interesant sa punem in foruri? Modele simple de decorat torturi. Ca sa poata oricine da " o fata" tortului, care de obicei iese bine dar aspectul..cam lasa de dorit. De obicei ii punem nuci presarate sau chicolata si cu asta scapam. Dar cum nu iese suprafata neteda bine, trebuie "acoperita" cu ceva. Eu am invatat cateva trucuri cum ar fi : se pune un cerculet de hartie in mijlocul tortulu sau o inimioara de hartie. Se presareaza deasupra cacao si cand se ridica hartia ramine forma inimii sau a cerculetului care se poate umple cu grija cu frisca sau cu altceva. De asemenea am invatat sa las batonul de ciocolata la temperatura camerei si apoi cu curatatorul de cartofi sau de morcovi, "curat" cate o feliuta de ciocolata care iese ca niste rumegus. Of, doamne, nu mai ma exprim prea bine. DAr intelegeti ce vrau sa spun? E usor pentru cele care au indemanare sa face cu frisca si cu duya modele, dar cele care incep sau cele mai neindeminatice ce fac? O sa va trimit o poza cu un tort in forma de vrajitoare pentru Halloween. Mi-ar place sa continuati subiectul asta, caci ma intereseaza si pe mine, caci sant tare impacienta la prezentari.

--------------------------------------------------------------------------------



Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe



#2 NINA

NINA

    Captain Cook

  • Membri
  • 225 posturi
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 22 May 2004 - 11:49 AM

Pentru frunze de ciocolata ,eu pun pe o hartie imbibata in ulei ,ciocolata topita in diferite forme,apoi dupa ce se raceste o dezlipesc.

Pentru floricele din fondant eu folosesc urmatoarea reteta:
1 kg. de zahar
500 ml. apa
15 ml. zeama de lamaie
Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc,amestecandu-se cu lingura pana se dizolva zaharul.Apoi se acopera cu o farfurie si se fierbe la foc mic 15 minute;pana se leaga siropul.Se face proba ca la dulceata,daca nu-i gata se mai fierbe putin.
Inainte de a se lua de pe foc se adauga zeama de lamaie si se lasa la racit acoperit. Se freaca apoi cu facaletul (lingura de lemn) pana se albeste ca laptele.In cazul in care se intareste prea tare ,se stropeste cu putina apa, fara sa se intrerupa frecatul.Apoi se framanta cu mana pana se inmoaie ca un aluat.Se poate pastra in borcane(ceea ce mai ramane dupa ce modelati floricele,frunze,buburuze,fluturasi.....).
Eu cand ma apuc sa-l framant cu mana il despart in cateva bucati si adaug in fiecare colorant alimentar.
Sper sa va fie de folos aceste sfaturi.
Patratele din tortul urmator se pot face tot din fondant si florile la fel.
[addsig]

Imagini atașate

  • 45806.jpg


#3 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 22 May 2004 - 09:39 PM

fetelor, cum faceti voi ca sa tapetati tortul pe margini cu alune macinate sau nuci ?

Adica sa iasa frumos nu denivelat, cu galme, asa uniform?
[addsig]
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#4 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 22 May 2004 - 10:02 PM

Pe 2004-05-22 22:39, Lori a scris:
fetelor, cum faceti voi ca sa tapetati tortul pe margini cu alune macinate sau nuci ?

Adica sa iasa frumos nu denivelat, cu galme, asa uniform?


Te referi la tortul cu frisca sau cu crema de ciocolata?
Eu iau lingura de alune macinate si le arunc pur si simplu pe marginea tortului; evident pun o hirtie sub platoul tortului, ca sa nu-mi fac de lucru dupa aia...
Am o reteta de marzipan, folosit la decorarea torturilor (se confectioneaza floricele si alte motive de le vezi pe torturile de la cofetarii). Tot din marzipan poti sa faci si bomboane fondante.
[addsig]

#5 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 22 May 2004 - 11:19 PM

Pai hai pune-o aici!

Pe aici se gasesc multe decoratiuni in comert!


Cu alunele pe margini, metoda e valabila si pentru ala cu ciocolata si pentru ala de frisca nu?
[addsig]
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#6 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 22 May 2004 - 11:37 PM

Pe 2004-05-23 00:19, Lori a scris:
Pai hai pune-o aici!

Pe aici se gasesc multe decoratiuni in comert!


Cu alunele pe margini, metoda e valabila si pentru ala cu ciocolata si pentru ala de frisca nu?



YES!!! Dar la tortul de ciocolata, trebuie sa te misti ca 'speedy Gonzales ' (Arriba!) , fiindca crema sau galzura de ciocolata se intareste destul de repede.
[addsig]

#7 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 23 May 2004 - 08:30 PM

Ideea e Lori, ca trebuie sa iti iei tot felul de "scule " speciale " pt decorat. Am cautat 4 ani ceva sa imi taie aluatul de pateuri, asa cum ies cele de la Backerei. Am reusit sa mi le procur unele intrind in cercuri care promoveaza produsele gen :AVON, Orifleame. si pe deasupra am participat, si am facut si acasa sedinte culinare. Asa am invata tot felul de tricuri , mai ales la faza cu decoratul torturilor si a prajiturilor.dar cred ca e si chestie de dexteritate si f mult exercitiu.
Ca sa imi iasa gelatina rosie, sau transparenta, clara, si sa fie aspectoasa am facut cam 4-5 torturi, respectind de fiecare data instructiunile. de abia acum a stiu ce am defacut data viitoare.
De ex. se toarna gelatina peste torturile cu frisca, fructe, brinza doar inainte de servire, cind tortul este rece.Si se prepara o cantitate mai mare de gelatina,ca sa o putem intinde rapid uniform.
[addsig]
ANCUTA

#8 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 23 May 2004 - 08:42 PM

Pe 2004-05-23 21:30, ANCUTA a scris:
Ideea e Lori, ca trebuie sa iti iei tot felul de "scule " speciale " pt decorat. Am cautat 4 ani ceva sa imi taie aluatul de pateuri, asa cum ies cele de la Backerei. Am reusit sa mi le procur unele intrind in cercuri care promoveaza produsele gen :AVON, Orifleame. si pe deasupra am participat, si am facut si acasa sedinte culinare. Asa am invata tot felul de tricuri , mai ales la faza cu decoratul torturilor si a prajiturilor.dar cred ca e si chestie de dexteritate si f mult exercitiu.
Ca sa imi iasa gelatina rosie, sau transparenta, clara, si sa fie aspectoasa am facut cam 4-5 torturi, respectind de fiecare data instructiunile. de abia acum a stiu ce am defacut data viitoare.
De ex. se toarna gelatina peste torturile cu frisca, fructe, brinza doar inainte de servire, cind tortul este rece.Si se prepara o cantitate mai mare de gelatina,ca sa o putem intinde rapid uniform.



Ancuta,

Ai incercat sa torni gelatina rosie peste fructe, cind incepe sa se ingroase putin ?
Eu asa procedez si nu am probleme.
[addsig]

#9 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 24 May 2004 - 11:14 AM

Da, exact, dar depinde si de dimensiunile formei cu care lucrezi.La formele mici, nu am avut probleme, dar am facut tort in forma de inimioara,si am forme de 3 dimensiuni, si la cel mai mare a trebuit sa ma misc rapid, ca sa iasa uniform. Si la torturile cu crema de frisca, prefer intii sa dau tortul la rece, cel putin 30 minute si doar apoi sa torn gelatina.
La torturile care deasupra au fructe, normal ca merge usor.
[addsig]
ANCUTA

#10 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 24 May 2004 - 08:52 PM

Eeee, Ancutza , si noua nu vrei sa ne impartatsesti trucurile tale ai...numai tu sa le faci bine...restul sa isi smulga parul din peruca

Exista vreo unealta speciala pentru tapetarea tortului cu alune macinate ?!

Si daca da, cum o cheama aciulea in Germania, ca acu ' plec dupa ea
[addsig]
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#11 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 24 May 2004 - 09:16 PM

Un link la un magazin de ustensile pt decorat torturi, unde poti sa cumperi online: http://www.cakecraftshop.co.uk/
[addsig]
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#12 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 24 May 2004 - 10:22 PM

O LECTIE BASICA DE DECORARE A TORTURILOR
SE PUNE BLATUL RECE PE MASA DE LUCRU SI SE TAIE TRANSVERSAL
[addsig]

Imagini atașate

  • 46142.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#13 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 24 May 2004 - 10:24 PM

CU GRIJA, SE DESPART BLATURILE
[addsig]

Imagini atașate

  • 46143.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#14 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 24 May 2004 - 10:25 PM

SE ASEAZA BLATUL LA CARE SE VA LUCRA PE HARTIE PERGAMENT
[addsig]

Imagini atașate

  • 46144.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#15 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 24 May 2004 - 10:26 PM

SE ASEAZA UMPLUTURA
[addsig]

Imagini atașate

  • 46145.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#16 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 24 May 2004 - 10:27 PM

AICI UMPLUTURA ESTE CU FRUCTE
[addsig]

Imagini atașate

  • 46146.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#17 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 24 May 2004 - 11:04 PM

De abia acum am observat ca am introdus gresit poza la"se despart blaturile" De fapt aceea reprezenta faza in care asezam blatul ramas de o parte peste umplutura.
SI...SE INCEPE ACOPERIREA TORTULUI CU GLAZURA RESPECTIVA
[addsig]

Imagini atașate

  • 46148.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#18 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 24 May 2004 - 11:05 PM

SI PE DEASUPRA, CU MAIESTRIE...
[addsig]

Imagini atașate

  • 46149.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#19 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 24 May 2004 - 11:06 PM

SI PE LATERALA, CU O SPATULA
[addsig]

Imagini atașate

  • 46150.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward



#20 MC

MC

    Membru de onoare

  • Membri de onoare
  • 4367 posturi
  • Location:In afara Romaniei
  • Interests:muzica, arta, computer, bucatarie

Postat 24 May 2004 - 11:07 PM

CU GRIJA DAM FORMA TORTULUI
[addsig]

Imagini atașate

  • 46151.jpg

"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi