Sari la conținut

Poză

cum se face gemul de zmeura ?


2 răspunsuri la acest topic

#1 Grigore Ion 16168

Grigore Ion 16168

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi
  • Location:Galati (Galati)

Postat 08 August 2004 - 01:57 AM

Am gasit nemumarate retzete de dulceatza de fructe de padure, in schimb nu am nici una de gem. Calitatea fructelor pe care le-am cules este improprie dulcetii (transportul le-a cam obosit), asa ca va rog, daca a experimentat cineva, sa scritzi.

#2 Austiaca2

Austiaca2

    Master of disaster

  • Banned
  • 2217 posturi

Postat 08 August 2004 - 03:14 PM

Eu nu stiu sa fac decit un fel de ...nici nu stiu cum sa-i spun, gem sau dulceata?

Si fac asta asa: pun fructele pe foc mic sa fiarba in sucul lor, pun apoi zaharul (din cel cu pectina, o parte de zahar la doua parti de fructe) il mai fierb cam 1/2 ora si apoi torn totu in borcane clatite cu ...ROM .

Stiu ca nu este metoda conventionala de a face gem (dulceata) dar alta nu stiu.

#3 tuti_suhan

tuti_suhan

    Captain Cook

  • Membri
  • 329 posturi
  • Location:Curtea de Arges (Arges)

Postat 09 August 2004 - 09:08 AM

La o farfurie adanca (de ciorba)cu varf de zahar se pun trei pahare de apa.Se fierbe bine siropul sa se lege,se adauga o farfurie adanca cu varf de zmeura.se lasa sa fiarba la foc mic(nu se ia spuma).Se mai opreste focul si se lasa sa se "odihneasca" 1-2 ore sau pana se raceste.Se pune iar la foc sa se mai lege daca nu-ti pare prea legata.Pui zeama de la o lamaie si atentie mare sa nu se prinda de vas.Se toarna fierbinte in borcane se leaga,se dau o jumatate de ora la cuptor sa se sterilizeze.Oricum dulceata de zmeura se transforma in gem pentru ca fructele se zdrobesc.

Noi nu prea ne dam in vant dupa ea si nici dupa gemul de zmeura din cauza samburilor.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi