Sari la conținut

Poză

Afinele


18 răspunsuri la acest topic

#1 tuti_suhan

tuti_suhan

    Captain Cook

  • Membri
  • 329 posturi
  • Location:Curtea de Arges (Arges)

Postat 30 August 2004 - 12:28 PM

Ce putem face din afine,in afara de afinata?
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)

#2 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 30 August 2004 - 12:44 PM

Eu am facut dulceata este f. buna. Cred ca sunt si retete de prajituri eu le conbin la prajitura cu prune adaug si afine in compozitie. Dar desigur sunt mai sanatoase mancate prospete pudrate cu putin zahar.
Elena

#3 Cassia

Cassia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1403 posturi
  • Location:Aproape de ocean

Postat 31 August 2004 - 05:33 PM

Cred ca aici afinele sunt blueberry.

Afinele sunt cotate ca fiind fructul cel mai complex, antioxidant.. ca atare se consuma foarte mult aici.

Am o multime de retete pe care le pot lista; imi cer scuze anticipat pentru numele engleze, voi incerca pe cit posibil sa traduc si am sa adaug cantitatile in sistem metric si american.



Blueberry Cornmeal Muffins/ Muffins cu afine si faina de malai



Reteta cere afine congelate, deci este perfecta pentru iarna.



ingrediente



1 1/4 cup/ 155 g faina

1/2 cup/ 60 g faina de malai

1/2 cup/ 70 g zahar brun... cred ca se poate folosi si cel normal

1/2 lingurita/3 g sare

1 lingura/10 g praf de copt

1 cup/235 ml lapte

1/2 cup/115 g unt topit

1 ou

1 cup/155 g afine congelate



1. Se preincalzeste cuptorul la 375°F/190°C; se unge tava de muffins sau se tapeteaza cu hirtie pentru copt

2. Se amesteca ingredientele uscate: faina alba, faina de malai, zaharul, sarea si praful de copt.

Se introduc afinele congelate in amestecul uscat.

Intr-un bol mic se bate oul, se adauga laptele si untul topit.

Ingredientele lichide se adauga la amestecul uscat si se amesteca usor pina cind se incorporeaza. Se pune cu lingura in forma de muffins.

3. Se coace circa 20 de minute. Dupa coacere se lasa muffins sa stea circa 10 minute la temperatura camerei inainte de a fi scosi din tava.

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 August 2004 - 10:15 PM

Of, Lulu, as putea sa le fac ca sa consum faina aceea fina de porumb pe care o am dar n-am afine! icon_cry.gif

#5 tuti_suhan

tuti_suhan

    Captain Cook

  • Membri
  • 329 posturi
  • Location:Curtea de Arges (Arges)

Postat 01 September 2004 - 08:01 AM

QUOTE(LuluR)
Cred ca aici afinele sunt blueberry.

Afinele sunt cotate ca fiind fructul cel mai complex, antioxidant.. ca atare se consuma foarte mult aici.

Am o multime de retete pe care le pot lista; imi cer scuze anticipat pentru numele engleze, voi incerca pe cit posibil sa traduc si am sa adaug cantitatile in sistem metric si american.



Blueberry Cornmeal Muffins/ Muffins cu afine si faina de malai



Reteta cere afine congelate, deci este perfecta pentru iarna.



ingrediente



1 1/4 cup/ 155 g faina

1/2 cup/ 60 g faina de malai

1/2 cup/ 70 g zahar brun... cred ca se poate folosi si cel normal

1/2 lingurita/3 g sare

1 lingura/10 g praf de copt

1 cup/235 ml lapte

1/2 cup/115 g unt topit

1 ou

1 cup/155 g afine congelate



1. Se preincalzeste cuptorul la 375°F/190°C; se unge tava de muffins sau se tapeteaza cu hirtie pentru copt

2. Se amesteca ingredientele uscate: faina alba, faina de malai, zaharul, sarea si praful de copt.

Se introduc afinele congelate in amestecul uscat.

Intr-un bol mic se bate oul, se adauga laptele si untul topit.

Ingredientele lichide se adauga la amestecul uscat si se amesteca usor pina cind se incorporeaza. Se pune cu lingura in forma de muffins.

3. Se coace circa 20 de minute. Dupa coacere se lasa muffins sa stea circa 10 minute la temperatura camerei inainte de a fi scosi din tava.




Blueberry nu sunt murele?
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)

#6 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 01 September 2004 - 08:21 AM

Murele sint blackberries .

Afinele sint blueberries.

Agrisele sint gooseberries.

Coacazele sint black curant or redcurrant.

icon_smile.gif
Nihil Sine Deo
user posted image

#7 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 01 September 2004 - 08:27 AM

QUOTE(Adriana Nicoleta)
Of, Lulu, as putea sa le fac ca sa consum faina aceea fina de porumb pe care o am dar n-am afine! :cry:




Adriana, poti sa inlocuiesti afinele cu orice fruct mai tare, taiat cubulete, cu nu prea multa zeama, (prune nu prea coapte, piersici, capsuni tari, mere aromate, acrisoare) dar in aceeasi cantitate de 1 cupa... smile.gif
Nihil Sine Deo
user posted image

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 September 2004 - 09:29 AM

Ma innebuniti cu cupele astea ale voastre icon_lol.gif

am niste prune destul de tari care n-au nici un gust icon_cry.gif

multumesc

#9 tuti_suhan

tuti_suhan

    Captain Cook

  • Membri
  • 329 posturi
  • Location:Curtea de Arges (Arges)

Postat 01 September 2004 - 10:09 AM

Adriana,



Nu demult ai spus ca ai "dat gata"niste prune.Ce ai facut din ele:gem sau dulceata?Se poate sa imi dai si mie reteta?

Eu nu stiu sa fac dulceata de prune icon_redface.gif (mi se pare ca trebuie prune de un anumit soi).
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 September 2004 - 10:48 AM

Cele pe care le am acum care n-au nici un gust sunt cele care eu stiu ca la Piatra-Neamt se cheama perje

Cele pe care le-am facut dulceata erau din soiul acela din care exista atit galbene cit si maro sau mov inchis si care sunt rotunde cu un simbure mai mic, nu stiu cum se numesc.

Mama face in stil clasic dulceata punind la un chilogram de fructe 800 de grame de zahar.

Eu tura asta a trebuit sa ma fac totul repede pentru ca m-am trezit cu lada de prune duminica la ora 7 seara, asa ca luni dimineata mama a spalat prunele si le-a rupt in doua scotind simburii si pe urma eu cind m-am intors de la serviciu am facut dulceata dar am folosit pectina. Am inteles ca se gaseste acum si in Romania, de la dr. oetker mi se pare.

Daca folosesti pectina fructele trebuie amestecate la rece cu praful acesta, trebuie puse la fiert un minut adaugat zaharul, fiert 3 minute si pus la borcane care apoi sunt invelite in patura si lasate sa se raceasca, de fapt tot acest lucru il vei gasi scris si pe cutiuta, tot acest timp se refera la un chilogram de fructe.

Metoda clasica pe care am folosit-o este sa amestec un chilogram de fructe cu 800 de grame de zahar si sa stau sa fierb la ele si sa mestec pina ce vad ca se leaga. Cum eu sunt un om normal care trebuie sa mai si mearga, din pacate, la serviciu, trebuie sa fac ceea ce pot cite putin in fiecare dupa-amiaza asa ca am folosit o data si metoda fierberii dulcetii sau marmelatei cite putin in fiecare zi adaugind suc de mere care contine pectina care este cea care ajuta sa se lege dulceata.

Nu stiu daca am reusit sa fiu clara, parerea mea este ca daca tu n-ai mai facut niciodata sa incerci sa cauti pectina asta si sa faci asa ca e mai rapid.

Eu cred ca am facut dulceata pentru ca am lasat fructele intregi icon_rolleyes.gif

#11 tuti_suhan

tuti_suhan

    Captain Cook

  • Membri
  • 329 posturi
  • Location:Curtea de Arges (Arges)

Postat 01 September 2004 - 11:14 AM

QUOTE(Adriana Nicoleta)
Cele pe care le am acum care n-au nici un gust sunt cele care eu stiu ca la Piatra-Neamt se cheama perje
Cele pe care le-am facut dulceata erau din soiul acela din care exista atit galbene cit si maro sau mov inchis si care sunt rotunde cu un simbure mai mic, nu stiu cum se numesc.

Mama face in stil clasic dulceata punind la un chilogram de fructe 800 de grame de zahar.

Eu tura asta a trebuit sa ma fac totul repede pentru ca m-am trezit cu lada de prune duminica la ora 7 seara, asa ca luni dimineata mama a spalat prunele si le-a rupt in doua scotind simburii si pe urma eu cind m-am intors de la serviciu am facut dulceata dar am folosit pectina. Am inteles ca se gaseste acum si in Romania, de la dr. oetker mi se pare.

Daca folosesti pectina fructele trebuie amestecate la rece cu praful acesta, trebuie puse la fiert un minut adaugat zaharul, fiert 3 minute si pus la borcane care apoi sunt invelite in patura si lasate sa se raceasca, de fapt tot acest lucru il vei gasi scris si pe cutiuta, tot acest timp se refera la un chilogram de fructe.

Metoda clasica pe care am folosit-o este sa amestec un chilogram de fructe cu 800 de grame de zahar si sa stau sa fierb la ele si sa mestec pina ce vad ca se leaga. Cum eu sunt un om normal care trebuie sa mai si mearga, din pacate, la serviciu, trebuie sa fac ceea ce pot cite putin in fiecare dupa-amiaza asa ca am folosit o data si metoda fierberii dulcetii sau marmelatei cite putin in fiecare zi adaugind suc de mere care contine pectina care este cea care ajuta sa se lege dulceata.

Nu stiu daca am reusit sa fiu clara, parerea mea este ca daca tu n-ai mai facut niciodata sa incerci sa cauti pectina asta si sa faci asa ca e mai rapid.

Eu cred ca am facut dulceata pentru ca am lasat fructele intregi icon_rolleyes.gif


Am inteles,dar tu nu ai cojit prunele de coaja(pentru dulceata)?
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 September 2004 - 11:56 AM

Vai de mine, da tu crezi ca mai aveam timp si de asta?

Nu, nu le-am cojit!

Uite cum arata cele care eu stiu ca se numesc perje

#13 Anutza

Anutza

    Bucataras

  • Membri
  • 162 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 09 September 2004 - 11:17 PM

Murele sint blackberries .
Afinele sint blueberries.
Agrisele sint gooseberries.
Coacazele sint black curant or redcurrant.
icon_smile.gif



Uite ca, chiar ma intrebam unde gasesc aici (USA) afine. Eu am mancat blueberries, dar nu sunt mai ca afinele noastre. Astea de aici mi se par grosolane, mai mari si nu asa negre ci albastre, cum le zice si numele.
Am cautat pe net sa ma lamuresc. Cica blueberries astea fac parte din aceeasi grupa cu afinele, dar sunt varianta Americana. Afinele Europene sunt cunoscute aici sub numele de BILBERRY. Eu nu am vazut bilberries aici dar tare mult as vrea ca imi e pofta de ele.
Imi amintesc cu ce pofta le mancam asa nespalate cum erau cand mergeam in tabere si le cumparam de la tiganci icon_smile.gif



#14 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 September 2004 - 01:41 AM

Lulur multumesc pentru reteta, am facut si au fost bune, acuma vreau sa incerc cele cu mere a lui Karmen, am prea multe mere icon_smile.gif

#15 Cassia

Cassia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1403 posturi
  • Location:Aproape de ocean

Postat 10 September 2004 - 06:07 PM

Cristina- cu mare placere!

Anutza- vezi ca se gasesc uneori afine salbatice congelate; ele sunt mici si mai negre comparativ cu blueberry din plantatii care sunt intr-adevar destul de mari.

#16 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 10 September 2004 - 09:06 PM

Vai de mine, da tu crezi ca mai aveam timp si de asta?
Nu, nu le-am cojit!
Uite cum arata cele care eu stiu ca se numesc perje




La prunele acestea (ca ale tale din fotografie ) le zice aici Italian Plums smile.gif icon_wink.gif dar in Romania le stiam de "prune Bistrite"....
Sint bune ca se desprinde simburele usor si miezul e destul de tare si pentru Galuste (gomboti) si pentru prajituri.
Nihil Sine Deo
user posted image

#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 September 2004 - 10:56 PM

[Italian Plums


misto icon_lol.gif

#18 aida_42

aida_42

    Captain Cook

  • Membri
  • 222 posturi
  • Location:Australia

Postat 11 September 2004 - 01:58 PM

Eu una nici nu as face dulceata din alt fel de prune decit din cele Bistrite. Galuste fac si cu altele ca n-am incotro.

Cind ne faci pofta si cu dulceata, Adriana?

Dupa parerea mea daca dai coaja jos ar iesi marmelada. Dar magiun mai face cineva?

#19 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 11 September 2004 - 06:44 PM

Acum ma duc sa pun magiunul in borcane, iar dupa aceea sa sterg.... "picturile abstracte cu magiun" de pe cuptor.... laugh.gif laugh.gif

Ce dor imi e de o caldare de arama in curte....unde putea sa stropeasca "magiunul" cit poftea, ca nu era nici un bai... icon_cry.gif



Stie careva un secret sa nu mai stropesca in ultima faza, cind se ingroasa ? icon_rolleyes.gif
Nihil Sine Deo
user posted image



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi