Sari la conținut

Poză

Tort pentru copil de 1 an


6 răspunsuri la acest topic

#1 anca13

anca13

    Bucataras

  • Membri
  • 64 posturi
  • Location:Canada(baimareanca)

Postat 01 March 2005 - 06:11 PM

Fetelor, am nevoie de ceva retete de tort pentru copii de 1 an.in curind fetita mea va face un an si nu stiu ce tort sa fac sa poata si ea minca din el, si nu mumai ea ci si copiii invitati.Ma puteti ajuta? Va multumesc mult!



Sa aveti o primavara frumoasa!
Anca

#2 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 01 March 2005 - 06:40 PM

Ce fel de dulciuri sau/si fructe are deja in alimentatia normala?



Esme
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage

#3 Cassia

Cassia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1403 posturi
  • Location:Aproape de ocean

Postat 01 March 2005 - 07:32 PM

Fiul meu are 16 luni si pot sa iti spun ce fel de dulciuri ii dau la day care:

- prajitura cu brinza

- prajitura cu mere

- chec cu stafide, caise sau orice alte fructe uscate taiate marunt

- de curind am facut un chec din cartofi dulci si am adaugat ciocolata topita; a mincat fara sa faca alergie la cacao,dar din nou, are 16 luni deja

- orice prajitura care are scortisoara (cuib de viespi sau altele de acelasi fel)



Eu una nu i-as da tort, pentru ca poate fi alergica la frisca sau la ciocolata/cacao; si apoi ei maninca cu minutele si nu vrei sa intinda prin toata casa, nu-i asa? icon_razz.gif

Ce nu ii dau sunt nucile; a facut alergie la peanut butter asa ca las nucile pe cind este mai mare.

#4 anca13

anca13

    Bucataras

  • Membri
  • 64 posturi
  • Location:Canada(baimareanca)

Postat 01 March 2005 - 08:05 PM

Aldaesme, fructe are cam de toate( exceptie facind capsunii) in meniu, iar de dulciuri pot sa spun ca maninca cite un iaurtel cu fructe sau biscuiti.alte dulciuri nu-i dau, ca nu e cazul, nici cacao.Eu m-am gindit la ceva tort mai natural, fara creme la plic sau ciocolata si alte chestii sintetice.

De exemplu, un tort cu fructe, dar nu am nici o idee cum sa-l fac , la dulciuri nu prea ma pricep.



Lulu, normal ca n-o sa-i dau ditamai felia de tort, dar tot o sa vrea si ea sa guste ca doar e copil si e pofticioasa tare.Mersi de idei , o sa fac si o prajitura cu brinza sa vad daca vrea.
Anca

#5 Cali

Cali

    Academic Chef

  • Membri
  • 1324 posturi
  • Gender:Female
  • Location:aici

Postat 02 March 2005 - 12:06 AM

Cauta tortul lui angelique :ursulet cu fructe de la retetele in imagini, pagina 4, si daca nu ai forma de ursulet poti sa-l faci in ce frei, arata super si tort mai sanatos nu cred ca exista.

#6 chrissy

chrissy

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 02 March 2005 - 09:13 AM

Pentru copii poti face tort de mere ,iar pentru ceilalti invitati alt tort .

Ma gindesc ca ar merge orice fel de tort cu blat de pandispan,fructe si frisca din smintina naturala .Mai poti face tort cu crema de portocale(ouale batute cu zahar,coaja de portocala,zeama de portocala pina se ingroasa si cind se racoresc adaugate peste unt frecat spuma cu zahar) sau un tort cu crema cu frisca si gelatina.

uite aici citeva retete interesante:

http://www.culinar.r...?showtopic=6957

http://www.vulpeabuc...mere/index.html

http://www.vulpeabuc...ocale/index.htm

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 March 2005 - 10:25 AM

Probabil ca sã fii sigurã cã nu e nici un risc ai putea face blatul ca aici:



PASTA GENOVESE



ingrediente:

6 oua

g. 170 zahar

g. 200 faina

g. 50 unt

un pic de sare

o lingurita de miere

interiorul unui bastonas de vanilie



Intr-un castron se zbat la bain marie ouale intregi cu zaharul, mierea, sarea si vanilia pina cind compozitia ajunge la temperatura de 37°C. Se zbate apoi compozitia in robot pentru 20 de minute (atentie aici la recipient pentru ca isi mareste considerabil volumul).

Dupa 20 de minute compozitia trebuie sa fie asa de tare incit sa nu "curga". in acest moment se adauga putin cite putin faina mestecind foarte incet de sus in jos facind o miscare cu telul care sa deseneze un 8. Apoi se adauga untul topit si racit (aici mie mi s-a dezumflat totul). Atit faina cit si untul trebuie amestecate foarte incet si facind mentinind mereu aceeasi miscare de amestecare ca daca nu se strica toata compozitia. Trebuie sa rezulte o compozitie destul de dura pe care sa o pui in tava cu lingura si sa nu se moaie ci sa ramina cite o gramajoara una linga alta. Se coace pentru 20 de minute la 170° daca cuptorul e ventilat si la 180° daca e normal.




pe care sã-l tai apoi ºi sã pui iaurtul pe care îl mãnâncã în mod normal fãrã probleme.

Aº zice cã îmbrãcat în friºcã nu merge pentru cã e prea grasã pentru un copil de un an, eventual îl pudrezi numai cu zahãr praf.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi