Sari la conținut

Poză

Tort Mimosa


12 răspunsuri la acest topic

#1 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 08 March 2005 - 12:01 PM

diseara am sa il fac si am sa il pun pe site.
poze nu voi avea,ca INCA nu am aparat,dar pentru toatele fetele de pe forum:
96153.jpg


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 March 2005 - 12:14 PM

Ce frumoasã e!

Si crema ai rezolvat-o?

Pentru cine nu stã în Italia poate ar trebui sã spunem cã aici se obiºnuieºte sã se ofere femeilor aceste flori de 8 martie (habar n-am dacã e la fel ºi în alte pãrþi)

#3 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 08 March 2005 - 12:21 PM

ai dreptate!

tortul va semana(pe cat posibil)cu aceasta floare.

eu stiam ca e un obicei italian(sa vezi ce-i fac lui giovanni daca diseara nu gasesc un buchet acasa! icon_blackeye.gif ),dar poate ca se poarta si in alte parti.





p.s.crema de aseara a luat drumul canalului.azi fac alta.

#4 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 March 2005 - 12:25 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta)
Ce frumoasã e!

Si crema ai rezolvat-o?

Pentru cine nu stã în Italia poate ar trebui sã spunem cã aici se obiºnuieºte sã se ofere femeilor aceste flori de 8 martie (habar n-am dacã e la fel ºi în alte pãrþi)


.........................................................

Multzumim ,sunt vesele. Cum se numesc.??? Sunt niste copacei?



Cu bine Higeia

Imagini atașate

  • 96161.jpg

"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#5 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 08 March 2005 - 12:43 PM

sunt flori de mimoza(mimosa,in italiana,asa cum se numeste si tortul.

era si la cluj,la gradina botanica un arbust de mimoze,dar nu-mi amintesc sa-l fi vazut inflorit,vreodata).

#6 Zika

Zika

    micro Bucatar

  • Membri
  • 43 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 08 March 2005 - 06:23 PM

noi obisnuiam sa facem acasa o salata cu peste care se numea mimoza. asta din cauza ca ultimul strat din salata era din galbenus fiert dat prin razatoarea mica si semana chiar foarte mult cu floarea.

#7 T Irina 21734

T Irina 21734

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 08 March 2005 - 06:52 PM

Aici m-ati prins in elementul meu. Cum botanica e ocupatia mea de baza va furnizez rapid niste informatii:

Mimosa pudica - asta e denumirea stiintifica- este o planta din familia leguminoaselor (ruda cu mazarea si fasolea). Popular i se spune mimoza sau senzitiva, datorita unei paricularitati ale sale: la baza frunzelor se gasesc niste umflaturi (pulvinule) cu ajutorul carora planta poate efectua miscari foarte rapide ale frunzelor. La cea mai mica atingere frunzele se apleaca (miscarea e brusca / 1 secunda si foarte vizibila).

Florile sunt foarte frumoase, dar mici. E una la noi la Gradina Botanica pecare imi place sa o "chinui" cand o intalnesc laugh.gif

Imagini atașate

  • 96245.jpg

Imagine postată

#8 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 08 March 2005 - 09:20 PM

he,he ,he si eu aveam o mimoza din asta cu florile rozulii( de la Cluj cumparata) si tare o mai chinuiam si eu , din pacate in conditii de apartament e greu de pastrat... si nu o mai am crybaby2.gif

Ca tot ai spus de caracteristica frunzelor (usor de recunoscut) , era sa iau la bataie o vanzatoare intr-o florarie care mi-a aratat niste crengi cu pret excesiv de mare si spunea ca sunt mimoze!!!!!!!!! icon_evil.gif

#9 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 09 March 2005 - 09:39 AM

pai sa revin cu reteta,ca de nu...linguroiul lui tanti adriana ma paste laugh.gif



e foarte simplu de facut si,dupa parerea degustatorului oficial si si pe acte icon_razz.gif ,foaaarte buna.



TORTA MIMOSA



Pandispan:



8 oua de culoare "canarul galben ca un galbenus"

8 linguri de faina

10 linguri zahar

un praf de sare

arome n-am pus,pentru ca blatul trebe musai insiropat

Am batut albusurile cu un praf de sare,am adaugat zaharul,galbenusurile,am pus faina cernuta si am amestecat usor cu o lingura de lemn.Am copt pandispanul intr-o tava rotunda(24cm diametrul),unsa si tapetata.



Umplutura:

1 ananas proaspat,taiat bucatele mici(mai mici decat cele din compot),dunstuit intr-o tigaie cu zahar si un pic de unt.Nu stiu cat zahar sa puneti,ca depinde de cat e de copt ananasul.Vedeti voi!



Crema:

de lenesa ce sunt va copiez crema de la reteta de cremsnit(sau cremes,sau ce-o fi)a lui esmeralda,ca tot aia am facut-o si io:

"4 oua mari,

12 foi sau 35 g granule de gelatina,

200 ml lapte

250g zahar tos

o lingura rom

500 g frisca

baton de vanilie



Frisca se bate si se tine la rece pana la intrebuintare.

Gelatina se inmoaie in tot laptele rece, si se lasa cat se indica la instructiuni (+ 5 minute de la mine).Albusurile se bat spuma, se adauga 200 g zahar si romul, apoi se bat pina cind se intaresc tare de tot "



Si acum sa trecem la asamblare:



Blatul se taie in trei.Adica eu am taiat o felie de circa 1 cm,am ras de pe ea pojghita si am taiat-o in cubulete mici de tot,apoi restul de blat l-am taiat in alte doua felii de grosime egala.

Una din ele a devenit baza tortului.am insiropat-o cu un sirop de ananas,facut din mijlocul ananasului,din feliile de la capete,sucul pe care l-au lasat bucatelele de ananas presarate cu zahar,apa si zahar vanilat.

am pus bucatelele de ananas si crema de vanilie cu frisca(crema chantilly),am pus al doilea strat de blat,l-am insiropat si fara sa mai pun ananas am imbracat tortul restul de crema,am nivelat frumos si am presarat deasupra cubuletele de blat,asa incat sa semene cu o inflorescenta de mimose.adica cu poza pe care am pus-o sus de tot smile.gif

cred ca se poate face foarte bine si cu alte fructe(kiwi,capsuni).

#10 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 09 March 2005 - 09:45 AM

Pai bine Silvia dar poza unde-i... ca tot ai postat-o la retete in imagini.

Eu asta astept :))

#11 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 09 March 2005 - 09:50 AM

pai bine Mamy,am scris ca nu am aparat foto,de-aia am pus poza mimozei.

stai ca iti copiez unul de pe net:

Imagini atașate

  • 96348.jpg


#12 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 09 March 2005 - 09:55 AM

Apoi n-am stiut de camera... eu deja ma pregatisem de ceva iesit din manutele tale maiastre.

Da te iert de data asta :)) :lol:

#13 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 09 March 2005 - 10:00 AM

io-s ferm convinsa ca tu te descurci si fara pozele mele.

da' aparat foto tot o sa-mi iau pana la urma icon_wink.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi