Sari la conținut

Poză

Idei pentru aperitive facute de noi.


424 răspunsuri la acest topic

#1 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 31 August 2006 - 12:13 PM

cred ca ar fi bine sa punem idei de diferite aperitive de casa sau *casnice*, si fiecare poate adauga
cate ceva, si asa va fi mai usor cand cineva cauta o idee de apero.
deci pentru maine, am facut pentru o prietena cateva saratele.
din aluat frantuzesc (pâte feuilletée). eu o cumpar deja intinsa,deci mi-e mai simplu.
ung aluatul cu ou batut, si presar chimen, sau susan, sau parmezan ras sau bucati de anchois,le tai fasii, la cuptor, si gata.( pe cele cu chimen, mac sau susan, presar putina sare)

[attachmentid=57730]

si cake cu masline

[attachmentid=57731]


Link aici.

Voila pt cake masline, reteta mea.

Miniaturi atașate

  • DSCF0130.JPG
  • DSCF0126.JPG

Fan n_puiu for ever



#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 August 2006 - 01:25 PM

Mai exista citeva idei aici
http://www.culinar.r...?showtopic=6211

#3 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 September 2006 - 01:11 PM

Eu astept si retzeta Stellei . Dar nu mi se deschide linkul. As vrea un chek pufos cu smantana dar fara mult praf de copt.... Cu bine Higeia.
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 01 September 2006 - 01:33 PM

(Higeia @ Sep 1 2006, 11:11 AM) Vezi post

Eu astept si retzeta Stellei . Dar nu mi se deschide linkul. As vrea un chek pufos cu smantana dar fara mult praf de copt.... Cu bine Higeia.


cred ca la ora asta e busculatie pe culinar, si merge cu 2 melci pe ora.
cake-ul meu e la reteta de chec aperitiv.
dar nu e chiar pufos. e*spornic*.
daca dau de o reteta cu smantana, o adaug.
Fan n_puiu for ever



#5 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 01 September 2006 - 03:56 PM

Se poate si fara po(Z)ne?
bine!
atunci va pun io o rulada,pe care am copiat-o de pe net,de pe undeva,doar ca nu-mi mai aduc aminte,ca netul e deschis vraishte si intra toata lumea unde nici nu te astepti...
Rapid si bun:

RULADA CU TON

1 cutie aluat pt pizza(din ala in care sunt doua suluri)
150 g (circa) de ton scurs de ulei
130 g maioneza(adica un tub)
piper macinat,dupa gust
sare,daca credeti ca mai e cazul
capere in otet,dupa gust

se deruleaza foaia de aluat si se manjeste generos cu pasta facuta din ton,maioneza,piper,capere(cu mixerul).se ruleaza;ruloul se unge cu ou batut,sau lapte,se presara cu susan/mac/ce vreti voi/sau nu si se coace in cuptor la 180°-200°C.nu stiu sa va spun daca e mai bun rece,sau cald,ca n-a mai apucat sa se raceasca. wink.gif
am mai pus reteta asta???
mellow.gif

#6 mamaruta

mamaruta

    Captain Cook

  • Membri
  • 241 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 01 September 2006 - 05:04 PM

(Bolognese di Cluj @ Sep 1 2006, 04:56 PM) Vezi post

Se poate si fara po(Z)ne?
bine!
atunci va pun io o rulada,pe care am copiat-o de pe net,de pe undeva,doar ca nu-mi mai aduc aminte,ca netul e deschis vraishte si intra toata lumea unde nici nu te astepti...
Rapid si bun:

RULADA CU TON

1 cutie aluat pt pizza(din ala in care sunt doua suluri)
150 g (circa) de ton scurs de ulei
130 g maioneza(adica un tub)
piper macinat,dupa gust
sare,daca credeti ca mai e cazul
capere in otet,dupa gust

se deruleaza foaia de aluat si se manjeste generos cu pasta facuta din ton,maioneza,piper,capere(cu mixerul).se ruleaza;ruloul se unge cu ou batut,sau lapte,se presara cu susan/mac/ce vreti voi/sau nu si se coace in cuptor la 180°-200°C.nu stiu sa va spun daca e mai bun rece,sau cald,ca n-a mai apucat sa se raceasca. wink.gif
am mai pus reteta asta???
mellow.gif
da,ai mai pus-o
icon_biggrin.gif da eu nu asta vroiam sa spun ,am vrut sa vaz ce mai faci ca mi-e dor de tine.cand mai vi la cluj?
Sarbatori Fericite!

#7 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 01 September 2006 - 05:44 PM

batranetea,bat-o vina!
icon_biggrin.gif
pai lipeste-te si tu la Off Topic-Bolognese la Cluj.Din 15 pana in 25 clujanca ma fac!pe Bolo o las acasa la Bologna;)

#8 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 04 September 2006 - 03:30 PM

Ieri am sarbatorit ziua fetitei mele, a imlinit 4 ani. Si pentru ca nu am multe poze, n-am vrut sa deschid alt topic, sper sa fie bine venite aici, ca oricum e la meniuri.

Pentru copii, care au 4 si 3 ani nu le-am pregatit multe, caci a fost destul si ramas ce le-am facut:

- mini pizza ( Afrodite)

- rosii mici umplute cu ou ras, tuna, usturoi, maioneza si decorate in buburuze

- niste aperitive din cascaval si salam infipte in scobitori umbrele

- pahare cu un strat de budinca+jeleu rosu+jeleu verde

-si tort cu mandarine (Maya)

Pentru adulti:

- un platou cu paine de secara+file de somon afumat, lamaie

- gogosari umluti cu ceapa, morcovi, mazare(calite)

-masline

- salata verde cu rosii si pine nuts

- rosii umlute ca si cele pentru copii

- ciuperci, anghinare

- mini pizza

- tort de legume:

Cartofi, morcovi, oua fierte, taiate fideluta. Aranjate pe un platou straturi plus un strat de castraveti murati dati prin razatoare.Se folosete inel detasabil de la formele de cake. Peste fiecare strat se toarna maioneza amestecata cu gelatina inmuiata(la 400 g maioneza- 10 gr gelatina), la final se rade cascaval. Se da la frigider pina se coaguleaza maioneza, dupa se indeparteaza inelul si se decoreaza cu verdeatza. E aspectuos si gustos, se mai poate varia la ingrediente.

- fileuri din curcan umlut cu morcov si dovlecel, coapte in vin, usturoi si rozmarin

- clatite cu brinza si marar, presarate cu bucatele de sunca si cascaval si la cuptor pe 15-20 minute (super delicioase)

- tort "zebra" (Nally), merita facut

[attachmentid=58111] [attachmentid=58112]

Editat de Oly, 04 September 2006 - 06:25 PM.


#9 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 04 September 2006 - 08:26 PM

(stella @ Sep 1 2006, 02:33 PM) Vezi post

cred ca la ora asta e busculatie pe culinar, si merge cu 2 melci pe ora.
cake-ul meu e la reteta de chec aperitiv.
dar nu e chiar pufos. e*spornic*.
daca dau de o reteta cu smantana, o adaug.

...................................................................................................................
Stella , in ultimul timp sunt foarte atenta la preparatele tale, sunt bune si simple.
Stella eu cred ca orice retzeta de chec cu smantana sau iaurt si praf de copt face o compozitzie destul de pufoasa si crescuta, mai ales ca ingredientele:sunca ,cascaval , ardei, etc sunt grele. Bineintzeles fara zahar. Voi incerca si-ti voi da veste, poate pot pune si vreo poza, daca se repara camera noastra(nu avem caseta)

Cu bine Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#10 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 04 September 2006 - 09:49 PM

www.linternaute.com/femmes/cuisine/categorie/382/1/cake_sale.shtml
draga higeia, asta e o adresa care mi-a dat pe google cand am scris cake salé.
sunt o puzderie de retete.
am vazut ca urmaresti site-uri frantuzesti.
la genul aperitiv -terina, mai fac din ardei gras copt si curatat, mixat cu putina smantana(crème) sare,piper.
intercalat cu felii de vanata sau facute pe gratar sau prajite in ulei ( depinde cat o vrei de dietetica).
se incepe (intr-o forma de cake) unsa cu ulei, cu fasii de vanata, amestec ardei copt-smantana, eventual la mijloc se pune branza de capra ( dar e optional ) si se continua cu cele 2 ingrediente. se pune un pic de ulei masline la sfarsit si se da la cuptor. e gata cand e rumenita. se serveste rece, eventual cu un culis ( sos) de rosii. oricum cand voi face pun si poze. o seara placuta.
Fan n_puiu for ever



#11 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 September 2006 - 02:55 PM

aperitiv combinat de azi adica:

salata de ton cu capere si ceapa pe ... salata;
rosii umplute cu oua umplute cu maioneza;
crema de branza, unt, smantana si marar in rosie;
bruschete.

Miniaturi atașate

  • IMG_1706.jpg
  • IMG_1704.jpg
  • IMG_1705.jpg

Ale mele


şi când plâng eu râd

#12 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 05 September 2006 - 06:45 PM


salata de ton cu capere si ceapa pe ... salata;
rosii umplute cu oua umplute cu maioneza;
crema de branza, unt, smantana si marar in rosie;
bruschete.
[/quote]

interesante rosiile umplute cu oua umplute. de incercat.
la fel si cele umplute cu crema de branza, dar parca as pune in ardei gras si as taia feliute. ce zici?

Fan n_puiu for ever



#13 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 05 September 2006 - 06:50 PM


Pentru adulti:

- gogosari umluti cu ceapa, morcovi, mazare(calite)
- tort de legume:

Cartofi, morcovi, oua fierte, taiate fideluta. Aranjate pe un platou straturi plus un strat de castraveti murati dati prin razatoare.Se folosete inel detasabil de la formele de cake. Peste fiecare strat se toarna maioneza amestecata cu gelatina inmuiata(la 400 g maioneza- 10 gr gelatina), la final se rade cascaval. Se da la frigider pina se coaguleaza maioneza, dupa se indeparteaza inelul si se decoreaza cu verdeatza. E aspectuos si gustos, se mai poate varia la ingrediente.


interesante. deci calesti ceapa,morcov si mazare. le pui ceva mirodenii? ce? GOGOSARI PROASPETI SAU MURATI?
pardon, n-am vazut ca am pus majuscule.

iar tortul- banuiesc cartofi si morcov fiert?!
e musai cu gelatina?
merci daca poti da cateva detalii. seara placuta.
sa-ti traiasca fetita.
Fan n_puiu for ever



#14 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 September 2006 - 06:52 PM

desigur stella, dar nu aveam ardei in casa. culmea e ca rosia era uriasa si o puteam taia chiar pe ea felii dar platoul era cam micutz as ac aam pus-o intreaga. trebuia sa ii zic: castronel de rosie umpluta cu branza icon_biggrin.gif

de fapt cele doua cupole de rosie in care sunt ouale umplute sunt de pe lateralele rosiei in care este crema de branza. suna ca naiba fraza asta laugh.gif laugh.gif

in fapt nu a fost ceva complicat, m-am jucat mai mult cu culorile.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#15 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 05 September 2006 - 10:22 PM

(stella @ Sep 5 2006, 05:50 PM) Vezi post


interesante. deci calesti ceapa,morcov si mazare. le pui ceva mirodenii? ce? GOGOSARI PROASPETI SAU MURATI?
pardon, n-am vazut ca am pus majuscule.

iar tortul- banuiesc cartofi si morcov fiert?!
e musai cu gelatina?
merci daca poti da cateva detalii. seara placuta.
sa-ti traiasca fetita.


Multumesc de urare

icon_smile.gif . Pentru gogosari, am calit ceapa si morcovul impreuna si spre sfirsit mazarea. Am condimentat dupa plac, plus ceva verdeata. Dupa ce s-a racit am umplut gogosarii murati, ca asa trebuie, dar proaspeti chiar nu am de unde sa-i iau.

Pentru tortul de legume cartofii, ouale, morcovii fierti. Gelatina e necesara, daca vrei sa obtii forma asta si sa poti taia felii. Mie mi-a placut, ca nu s-a simtit gustul maionezei greoi.





#16 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 09 September 2006 - 02:45 PM

cum v-am spus o sa am un bairam la sfarsit de sept. si caut idei de aperitive.
am vazut ceva interesant intr-o carte. din aluat franzuzesc se taie patrate, se coc la cuptor.
dupa ce s-au racit se *deschid* si se umplu cu diferite chestii tip :
roquefort cu unt si nuci pisate, (asta e grazav cu foile de andiva, sau cu telina , nu cea ca un cartof ci telina verde care are niste tije lungi)
jambon mixat cu unt si putin mustar
somon afumat cu capere si ceapa verde ( ciboulette)
sau amestec de branza de capra cu ceapa si paprika etc etc.
cand le fac va pun poze.

Fan n_puiu for ever



#17 roxanaz

roxanaz

    Bucataras

  • Membri
  • 98 posturi

Postat 14 September 2006 - 12:21 PM

oh, Stella asta e o idee minunata! tartele mamei celeste le-am facut exact asa, cu aluatul copt taiat deja cu forme rotunde si apoi desfacut si umplut cu crema, clar se pot face si sarate! promit sa le fac si eu si revin cu poze! intre timp spor si tie pentru sfarsitul lunii!

Roxana

#18 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 September 2006 - 09:17 AM

S-au infaptuit urmatoarele:

tartine cu vinete cu maioneza si zacusca
ciuperci la cuptor cu rosii si cascaval
rosii umplute cu branza si marar (am uitat sa pozez platoul numai cu ele dar sunt doua intre ciuperci)
tarta cu cartofi, sos alb si ciuperci,
chiftelute cu curry

[attachmentid=59441]

tarta cu ton, cartofi, ceapa, marar si capere
conopida pane si crochete de conopida (in pastella am pus seminte de mac)
crochete de pui pane (aromate cu sofran)
sos acru/dulce (din ce am scobit de la rosiile umplute cu otet, sare, miere si ardei iute)

[attachmentid=59442]

si mai de aproape paneurile cu sosul peste care am pus si niste cubulete de castraveti:

[attachmentid=59443]

Miniaturi atașate

  • IMG_1915.jpg
  • IMG_1916.jpg
  • IMG_1914.jpg

Ale mele


şi când plâng eu râd

#19 mihaela z

mihaela z

    Big Chef

  • Membri
  • 841 posturi
  • Location:belgia

Postat 17 September 2006 - 09:26 AM

BD,bravo!felicitari!arata tare bine,toate.si sunt multe! eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif cu ce ocazie le-ai facut?

#20 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 September 2006 - 09:30 AM

zi de nastere petrecuta cu aperitive si betzie prelungita pana in zori de zi icon_biggrin.gif, continuata a doua zi ... azi sper sa am relache icon_biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi