Sari la conținut

Poză

Petrecere de mot.


48 răspunsuri la acest topic

#1 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 February 2008 - 12:11 AM

Buna seara
m-am codit, m-am razgandit dar am prins curaj. De curand am avut o petrecere cu ocazia careia s-a taiat motul / rupt turta fiicei mele celei mici Antonia.

Nu sunt pea experta in ale bucatariei dar daca tot ma inspir de la voi va datorez poze cu meniul de la petrecere. Nu este unul foarte sofisticat. Este facut pentru aproximativ 22-25 persoane. Vizionare placuta.

Mai intai sarbatorita

Miniaturi atașate

  • mot_antonia.jpg

Imagini atașate

  • masa.jpg

NERVISOR

#2 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 February 2008 - 12:13 AM

Meniul

Poienita cu ciuperci

Imagini atașate

  • poienita.jpg

NERVISOR

#3 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 February 2008 - 12:15 AM

Rosii umplute cu salata de vinete si branza de burduf si mirodenii


Eclere umplute cu pateu cu unt si salata de ciuperci

Imagini atașate

  • rosii_umplute.jpg
  • ecler.jpg

NERVISOR

#4 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 February 2008 - 12:16 AM

Ficat de pui umplut cu kaizer

Rulouri din sunca presata umpluta cu salata de morcovi+telina+maioneza

Imagini atașate

  • ficatei_cu_kaizer.jpg
  • rulouri.jpg
  • rulouri.jpg

NERVISOR

#5 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 February 2008 - 12:19 AM

Rulada cu ciuperci

Ciuperci umplute la cuptor

Imagini atașate

  • rulada.jpg
  • ciuperci_la_cuptor_2.jpg

NERVISOR

#6 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 February 2008 - 12:20 AM

Cartofi la cuptor cu pui si mici (nu am poza) mellow.gif

si la dulciuri tortul

cam asta a fost meniul. sper sa va placa. smile.gif

Imagini atașate

  • tort.jpg

NERVISOR

#7 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 03 February 2008 - 12:22 AM

Foarte frumos si apetisant, dar cea mai minunata este sarbatorita.
Fan n_puiu for ever



#8 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 February 2008 - 12:24 AM

saru mana
NERVISOR

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 February 2008 - 12:26 AM

Sarbatorita e minunata.
Ne pui si retetele?

#10 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 February 2008 - 12:43 AM

Poienita cu ciuperci (reteta originala de la alta gospodina Natalia)Salata "Poiana cu ciuperci"

1 cutie ciuperci intregi
2-3 cartofi
2-3 morcovi
2 oua
100 g cascaval
o jumatate de piept de pui fiert/copt
1 legatura de patrunjel + 1 de marar
2-3 fire ceapa verde
maioneza
castraveti murati

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Se rade si cascavalul separat. Pieptul de pui se taie bucatele mici. Verdeata si ceapa se taie marunt.

Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata tocata deasupra ciupercilorsi un pic de maioneza ca sa aiba priza.

Apoi se aseaza stratul de cartofi, indesind cu mina. Se unge cu maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Ouale rase impreuna cu carnea se amesteca cu maioneza si se aseaza ca ultim strat. In maioneza la fiecare strat se pot pune castraveti murati taiati fin. Se acopera cu folie si se da la rece pentru vreo ora. Apoi se rastoarna pe platou.


Observatie: salata e mai aspectuoasa atunci cind ciupercile sint mai micute Ciupercile se pot stropi cu zeama de lamaie sa nu se inchida la culoare


Eclere (acestea au fost facute de soacra) dupa reteta aceasta: 250 ml apa, 250g faina, 1 varf cutit sare, 125 g unt, 5 oua. Se pune la fiert apa, untul si sarea. La primele clocote (cand s-a topit untul) se adauga faina (se amesteca bine). Dupa ce s-a incorporat faina se ia cratita de pe foc. Cand se raceste se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma. Apoi se formeaza gogoloasele. In cuptorul incalzit se lasa 15 minute la foc iute si 15 la focmic pana cand se rumenesc.

Acestea le-am umplut cu pateu frecat cu unt si salata de ciuperci (ciuperci prajite cu ceapa si utsuroi apoi amestecate cu maioneza). In mijlocul platoului am pus un ou fiert cu o caciulita de rosie si puncte de maioneza.

Rosii umplute cu salata de vinete si branza de burduf pe care am amestecat-o cu un pic de smantana, menta si marar.

Rulouri din sunca presata in care am pus salata de morcovi+telina date prin razatoare si cu maioneza.

Ficat de pui - bucatele de ficat in care am taiat cate un buzunar in care am pus bucatele de kaizer, le-am fixat cu scobitoarea, le-am pudrat cu sare, piper, busuioc si le-am bagat la cuptor vreo 20 de minute. In tava am pus ulei si apa. Nu prea multa. RETETA SEIMA

Editat de monu, 04 February 2008 - 02:01 PM.

NERVISOR

#11 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 February 2008 - 12:46 AM

Ciuperci umplute la cuptor

Am calit o ceapa+usturoi + coditele de la ciuperci. Cu aceasta compozitie am umplut palariutele de la ciuperci peste care am ras cascaval si le-am bagat la cuptor.

Rulada de ciuperci (Jurcovan)

Ruladă cu ciuperci / şuncă

Aluatul de foaie – 100 g făină, 100 g unt (margarină), ½ linguriţă sare, 1 vârf cuţit piper, 500 ml lapte, 5 ouă mari.

Mod de preparare – se topeşte untul la foc mic, amestecându-se cu făina până se înfierbântă puţin dar fără să se rumenească. Se stinge cu laptele fierbinte adăugat în 2-3 părţi. Se amestecă de fiecare dată până când se desfac toate cocoloaşele formate. Numai după aceea se adaugă restul de lapte pentru ca sosul să fie perfect omogen. Se va lua de pe foc şi când este aproape rece se adaugă gălbenuşurile, sarea şi piperul, amestecându-se bine. Albuşurile bătute spumă tare se amestecă cu sosul uşor, prin răsturnare, de jos în sus, cu telul în formă de pară. Compoziţia se toarnă într-o tavă de aragaz, unsă bine cu margarină solidă şi tapetată cu făină. Se introduce în cuptorul bine încălzit dinainte, la foc tare timp de 10 minute. După 10 minute focul se reduce la jumătate, dar nu se deschide cuptorul timp de 20 minute. După aceea se poate întoarce tava pentru ca foaia să se rumenească uniform. După ce s-a scos din cuptor se răstoarnă pe un şervet uscat. Se întinde imediat pe ea umplutura dorită. Se rulează uşor cu ajutorul şervetului având grijă să nu se preseze.


Umplutură cu ciuperci (PREFERATA NOASTRĂ)

ingrediente – ½ kg ciuperci, 80 g ceapă, 50 g unt, 1 vârf cuţit piper, 1 linguriţă rasă de sare, 150-200 ml smântână groasă , 100 g cârnaţi, 50-100 g parmezan / brânză telemea rasă sau caşcaval ras, mărar.
Mod de preparare – ceapa tăiată mărunt se căleşte 2 minute în unt, apoi se adaugă ciupercile tăiate felii subţiri şi cârnaţii tăiaţi rondele. Se înăbuşă, acoperite, la foc mic, până scade apa pe care o lasă ciupercile. Se condimentează cu sare, piper şi curry. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă, având grijă ca la sfârşit, când sunt fierte ciupercile, sosul să fie scăzut. Se adaugă mărarul şi se păstrează la cald, până când este gata si foaia. Ulterior, ciupercile sunt amestecate cu smântână şi se toarnă compoziţia pe foaia de ruladă caldă. Se întinde uniform, se presară parmezan, telemea sau caşcaval (la alegere) apoi se rulează.

NERVISOR

#12 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 February 2008 - 12:48 AM

Cartofi la cuptor, pui si mici facuti in stilul claisc. Dulciurile le-am cumparat.

Nu a fost unmeniu foarte sofisticat pentru ca nu am avut timp, 2 copii pe cap si o bucatarie care nu mi-a apartinut. am taiat motul fetei la socrii in Maramures. tongue.gif wink.gif
NERVISOR

#13 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 03 February 2008 - 02:01 AM

Monu
Ai pregatit totul foarte frumos si te felicit pentru rabdare si pentru cum a iesit tot. Ai o fetiza frumoasa rau...sa fie sanatoasa si La multi, multi ani!
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!

#14 Levkic Ana 13334

Levkic Ana 13334

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Location:Australia - Sydney

Postat 03 February 2008 - 02:16 AM

In primul rand sa-ti traiasca Printzesa frumusica foc!
Mi-a placut meniul dar cel mai mult tortul acela din ciuperci este de mare efect. Mi-am notat reteta si in mod sigur
am sa o pregatesc pentru duminica viitoare merg la un botez a unui baietzel trebuie sa-i duc tortul, dar am sa le mai fac o surpriza cu tortul acesta aperitiv
Inca odata felicitari
Ana - fericita bunica

#15 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 February 2008 - 09:31 AM

QUOTE(monu @ Feb 3 2008, 12:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Meniul

Poienita cu ciuperci

super arata! bravo, ai facut o gramada de minuni!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#16 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 February 2008 - 10:25 AM

ce dulce-i antonia! si-are si nasul bronzat!
felicitari pentru prestatie!

edit: ce scrie la semnatura ta?

Editat de moatza, 03 February 2008 - 10:26 AM.


#17 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 February 2008 - 10:28 AM

eu am citit nervisor, nu dati cu rosii
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#18 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 03 February 2008 - 12:13 PM

La multi ani micutei printese, ca e frumusica foc, si multa sanatate.

La poienita cu ciuperci nu ai pus defel gelatina? Ca imi place super cum arata, am facut si eu unul dar a trebuit sa pun gelatina si m-am ingretosat rau de la ea, deci daca asta e fara gelatina, al meu e !

#19 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 03 February 2008 - 12:55 PM

Multimesc mult de tot. Ma bucur ca va place. Am incercat sa fac ceva rapid si bun si sa arate si bine.

La semnatura scrie "Nervisor" datorita temperamentului meu mai "iute". Sotul asa imi zice cand ma vede nervoasa.

Biju, nu am pus deloc gelatina. L-am lasat peste noapte la frigider si s-a facut tare. Cred ca e important si maioneza sa fie mai tare.

Ana sigur le vei face o surpriza cu poienita. tongue.gif

Doresc inca o data sa precizez ca poienita nu e inventia mea. Meritul este al Nataliei. Daca citesti pe acest forum sa stii ca iti multumesc mult de tot.

NERVISOR

#20 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 03 February 2008 - 01:18 PM

sa-ti traiasca dulceata!
foarte apetisant meniul,mai ales poienita arata foarte interesant.

Editat de s_tana, 03 February 2008 - 01:19 PM.




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi