Sari la conținut

Poză

Preparate traditionale din porc


94 răspunsuri la acest topic

#61 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 08 December 2004 - 03:16 AM

Dana_P multzumesc pentru retzeta de carnatzi. Asta vreau, una originala. Ce as vrea sa stiu este daca se amesteca mai multe feluri de carne (de ex. porc cu oaie). Ce condimente se pun exact. In afara de cimbru se mai pune si usturoi si boia si ardei iute si piper si.... si mai ce? Care din aste se pun in zona Ro pe care o cunosti tu, si care este acea zona. Ca sa stim si noi... acum mancam carnatzi oltenesti, acum ardelenesti...etc. Ca trebe' sa facem educatzie la copii. laugh.gif Cat se tzin la zvantat? Se pune apa in compozitzie, sau numai carne, grasime si condimente? Verdetzuri (marar, patrunjel) se pun?... cam astea ar fi deocamdata nelamuririle mele.



Despre vietnamezii aia - bine le-ai facut ca i-ai lasat la studiu. laugh.gif

Matzele pe care le-ai gasit sunt pentru caltabosh?... Daca da, ma innebuneshti. Iar imi petrec weekendul dupa matze.... Unde le-ai gasit?

#62 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 08 December 2004 - 03:45 AM

Dana, în sfârsit ai gasit mate! Acum sa tot faci caltabosi vreo 2 ani laugh.gif



Bine ca mi-ai zis ca ai golit raftul sa nu ma duc pe acolo decât peste câteva zile, sa aiba timp sa se reaprovizioneze icon_razz.gif

N-ai luat si sorici pentru toba, sau nu faci?



Multumesc pentru raportul despre activitatea lui 440!

O sa-mi fac drum si o sa-l vizitez, ca poate cine stie...

Dar la William J. Walter nu au sigur, am fost si la Jean Talon si la Atwater unde au magazine si nici vorba de ghiudem sau babic.

#63 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 08 December 2004 - 04:28 AM

Mon: Reteta originala nu exista. Fiecare face cum ii place laugh.gif Pentru carnatii din poza, e suficienta carnea de porc. Nu o amesteci cu nimic (asta e indicatia de la mama, am fost in seara asta sa-i cer un sfat). Ea pune numai piper, sare, usturoi (am uitat de dansul icon_eek.gif ) si fffff mult cimbru. Nu am cantitati, ca nici ea nu are. Face amestecul, mai gusta si tot asa. Nimic altceva.



Pentru copii; Stimati copii, aceasta e o reteta din Proava (asa pronuntam noi Prahova cand eram mici). Mama e nascuta langa Baicoi si eu am crescut acolo.



Matele sunt si subtiri, si groase, dar nu te obosi sa te duci azi, le-am sterpelit eu pe toate din raft icon_razz.gif



Intrebare din public pentru Mon (Monica ???): da' matale unde locuiesti ?





In fine, pentru Anat, salvatoarea mea: 2 ani ??? Poate fo 10 !!! Am luat sorici de la 440, dar e oparit. O sa-l folosesc numai la toba, ca de mancat asa, ... mai bine sa ai asigurari dentare bune !



Raport de activitate: Da' esti pretentioasa matale !!!!!!!! Face si nea Walter ce poate !

#64 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 08 December 2004 - 04:30 AM

Pentru toate culinarele din Montréal: Daca doriti cimbru romanesc, am seminte sau rasad (daca astaptati pana in iunie). Astept cu drag solicitari.

#65 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 08 December 2004 - 04:32 AM

P.S. Si regina noptii din Romania, e ceva de o sa ma pomeniti. Care doriti, trimite-ti-mi un mesaj pe PM.

#66 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 08 December 2004 - 05:24 AM

Si pe mine ma uiti? icon_cry.gif Sau ai numai pt fetele din diaspora icon_smile.gif))



Citeva seminte nu mi-ar strica...sa pun si eu intr-un ghiveci.



eusa_pray.gif eusa_pray.gif notworthy.gif notworthy.gif

#67 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 08 December 2004 - 05:47 AM

Cineva prin Spania?



As avea nevoie de reteta de Chorizos.

#68 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 08 December 2004 - 02:40 PM

Dana itzi multzumesc de info.

Despre carnatzi - am simtzit (gustat) o mare diferentza intre carnatzii proaspetzi pe care ii mancam in Bucuresti (comparatzi din piatza) si cei pe care ii cumparam tot din piatza, din Brasov. Aia din Brasov erau minunatzi, se topeau in gura. Cred ca este si o diferentza de condimentare, dar si de felul in care este tocata carnea, de timpul care este ea lasata sa "traga" aroma condimentelor. Nu va mai povestesc de ce fel de carnatzi am mancat la Bucium, langa Alba Iulia. Aste secrete le astept. Apropo coriandru si chimen se folosesc in carnatzi? Ce stitzi despre verdeatza? Dar despre boia? Cam ce proportzie de boia?



Pentru public laugh.gif : locuiesc in Toronto, si am cumparat matze (subtziri) de la Loblaws. Daca ai idee de un magazin de-asta mai general unde as putea gasi si eu matze de caltabos in toronto, mi-ai face o mare bucurie. icon_blackeye.gif

#69 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 08 December 2004 - 02:47 PM

Are cineva cartea de bucate a lui Radu Anton Roman? Doamne ce mi-o doresc..... Sunt indragostita de mancarea tzaraneasca originala.

#70 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 December 2004 - 03:24 PM

Dar cartea lui Petrisor o are cineva ? Am pierdut o reteta de-a lui si tare as vrea sa dau de ea.

#71 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 08 December 2004 - 05:11 PM

Rectific oferta: Cine doreste (normal, nu cele din Romania care pot avea din surse locale !) seminte, dati-mi pe PM adresa postala si va pun intr-un plic cateva (din 10 seminte de cimbru, de exemplu, puteti face 10 tufe in primul an si cateva sute anul al doilea laugh.gif ) O sa va dau si instructiunile de rigoare, pe care le veti adapta la clima de la voi.

#72 Mari-Ana

Mari-Ana

    Academic Chef

  • Membri
  • 1044 posturi
  • Location:Canada

Postat 08 December 2004 - 08:03 PM

Dana itzi multzumesc de info.
Despre carnatzi - am simtzit (gustat) o mare diferentza intre carnatzii proaspetzi pe care ii mancam in Bucuresti (comparatzi din piatza) si cei pe care ii cumparam tot din piatza, din Brasov. Aia din Brasov erau minunatzi, se topeau in gura. Cred ca este si o diferentza de condimentare, dar si de felul in care este tocata carnea, de timpul care este ea lasata sa "traga" aroma condimentelor. Nu va mai povestesc de ce fel de carnatzi am mancat la Bucium, langa Alba Iulia. Aste secrete le astept. Apropo coriandru si chimen se folosesc in carnatzi? Ce stitzi despre verdeatza? Dar despre boia? Cam ce proportzie de boia?

Pentru public icon_lol.gif : locuiesc in Toronto, si am cumparat matze (subtziri) de la Loblaws. Daca ai idee de un magazin de-asta mai general unde as putea gasi si eu matze de caltabos in toronto, mi-ai face o mare bucurie. icon_blackeye.gif



Te-ai uitat la matele de cirnat cumparate, pt. ca uneori a-u o grosime buna si de cirnat si de caltabos. Eu la TO n-am vazut mate de caltabos.
Mari

#73 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 December 2004 - 11:42 AM

Nu vreau sã mã lansez în subiecte religioase pentru binele nostru al tuturora. Oricum am aflat de la telejurnal cã e data în care a fost conceputã Maria ºi cã se sãrbãtoreºte de vreo sutã cincizeci ºi ceva de ani, de pe vremea unui papã al nouãlea parcã.



Ieri dis de dimineaþã terminai în sfârºit de fãcut ordine într-o parte de dulap, l-am chemat apoi pe Stefano ºi i-am zis: "în partea de sus tu n-ai nimic, în partea de jos ale tale sunt în bucãþica asta", (mai puþin de un sfert din capacitate): la care el: "Aºa de micã e partea mea?" Eu: "Pãi ce, e vina mea cã tu ai aºa puþine haine!" ºi el: "sãrãcan' di mini!" - pe italianã off corse icon_rotf.gif



Eu aºteptam urmarea de la maþele chinejilor sau ce erau.

#74 aida_42

aida_42

    Captain Cook

  • Membri
  • 222 posturi
  • Location:Australia

Postat 10 December 2004 - 01:06 AM

La Bihor cirnatii se fac doar din carne de porc, usturoi, boia, sare si piper dupa gust. Carnea e bine sa fie mai grasa. Condimentele se pun pe rind, si se tot framinta. Ca sa se incerce de sare si alte cele e bine sa se friga citeva bucatele inainte de a-i pune in mate ....sarea de obicei se pune din aceea grunjoasa si te mai poate pacali. La gust depinde insa de carnea folosita ...stiti voi ca in Ro oamenii cresc porcii pe care ii taie. Eu aici pun si niste ulei ca ies cam seci...

Iar pentru caltabosi se pot folosi linistit mate pentru cirnati, si la sat mai folosesc asa.

#75 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 10 December 2004 - 03:26 AM

Ma gandeam ca poate caltaboshii se pot face si in burta de porc (e mai mica decat aia de vaca), pentru cine nu gaseste mate speciale (sic, eu am !!! He, he, he !!!)



Adriana, pe orezarii aia i-am ignorat anul asta, pentru ca am gasit mate la magazinul unde m-a trimis Anat. Acum ... sa vedem ce fac cu ele. Cum sotul meu tine dieta (am mai spus-o, stiu), o sa-i fac si lui niste carnati, asa ... de pofta. Am o idee, dar trebuie s-o incerc inainte sa o scriu. Banuiesc ca multe persoane au restrictii la grasimi si prajeli, din diverse motive, asa ca poate o sa-mi gasesc public si pentru inventiile mele mai zapacite laugh.gif

#76 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 14 December 2004 - 10:18 AM

Uite ce-am facut eu astazi oameni buni.

Sint excelent de gustosi...Am mancat o groaza in seara asta.



Eu am pus cam 5 lb de carne de porc, 1 1/2 lb de carne de vita, si 2 lb de Elk.

Am pus sare atit cit sa fie saratel la gust, piper, thyme (cimbru) din plin, 6 catei de usturoi, 2 cani de apa...si am cumparat de la magazin ardei gen capia dar sint uscati, un pic piparati si trebuiesc hidratati peste noapte, taiati cuburi si amestecat totul cu carnea. Am lasat castronul cu carne peste noapte pe balcon...iar astazi am umplut matele.



I-am lasat sa se usuce cam vre-o 3-4 ore inainte de ai baga la congelator.

#77 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 14 December 2004 - 06:43 PM

"In sabii sa ne luptam sau in carnatzi sa ne mirosim?" icon_lol.gif



Uite-i si pe-ai mei, mama celeste. I-am facut duminica. Am pus 5lb carne de porc, 2 lb carne de vita, 3 linguritze cimbru, 2 coriandru, 2 boia dulce, 1 boia iute, 1 piper si ceva sare si mujdei de usturoi (de fapt am zdrobit bine 5 catzei de usturoi cu sare, am umplut cana cu apa, am lasat 5 minute si am pus apa "usturoiata" trecuta prin strecuratoare). I=am lasat 4-5 ore la "somnul de dupa amiaza". icon_lol.gif Apoi i-am pus la mase

Au iesit super. Exact cum mi-am dorit



Uite-i aici pozatzi azi:

Imagini atașate

  • 79966.jpg


#78 Guest_Emil_*

Guest_Emil_*
  • Guests

Postat 14 December 2004 - 07:38 PM

Mon...bucuroasa de oaspeti? Cre ca daca-i pui si putin la afumat....mamamia!!!!

Ahhh...imi ploua-n gura cu toate ca de abia m-am sculat de la masa... laugh.gif

#79 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 14 December 2004 - 10:10 PM

Mama Celeste ti-au iesit exact ca chorizos mexicani. Adica carnati cu ardei iute rosu inauntru care nu ardeiaza aproape deloc. Danezule sau daneazo tare as vrea si eu cateva seminte de Regina Noptii. Daca mi le-ai pune intr-o scrisoare, prin posta? Caci prin vama nu ajung caci e interzis.

#80 Dana_P

Dana_P

    Big Chef

  • Membri
  • 864 posturi
  • Location:Canada

Postat 15 December 2004 - 04:37 AM

Da, dragutza, cu mare placere, daca-mi pui adresa pe PM (sau poti s-o pui pe forum daca vrei sa o aiba tot boborul icon_eek.gif )



O sa pun pe Am o nelamurire indicatiile de cultivare. Nu uitati, trebuie sa le adaptati la clima voastra !



Yandira, nu vrei si cimbru ??? Problema e sa nu le opreasca la vama.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi