Sari la conținut

Poză

cornuri moi moi moi


672 răspunsuri la acest topic

#1 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 May 2006 - 02:26 PM

Mai, dragele mele, pt ca m-a apucat o obsesie iesita din comun de a face intr-un a paine si de a incerca diferite, am cautat si iar am cautat pe net retete care mai de care. Si okii mi-au cazut pe una bucata reteta se batoane cu branza si verdeata( de pe un site francez) pe care am vrut s-o fac, dar pt ca branza pe care o aveam io in frigider, nu-mi placea, am renuntat la ea si verdeturi, si ce sa vezi? Am dat de cornurile alea moi de la magazinele de paine, cu sau fara rahat inauntru, moi tare moi. Iar azi ca sa va incant privirea si nu numai si voua, m-am apucat sa le fac cornuri, cu imagini, pas cu pas (de fapt am sa pun o groaza de poze, sa vedeti culm le-am facut eu). Si zau, daca nici reteta asta n-o incercati, ma supar tongue.gif Pe langa faptul e extraordinar de usor de facut, e EXTRAORDINAR DE BUNA. Ramane preferata mea pe veci. Si cred ca iese un cozonac din ea....mmmmm.Cu siguranta am sa incerc Gata cu polologhia, trecem la treburi mai serioase

Avem deci, nevoie de

un plic drojdie uscata
o lingurita rasa de sare
2 linguri pline de miere (poate sa fie si zaharisita, merge, a mea a fost, si nu s-a intamplat nimic), daca nu aveti miere, cred ca merge si cu zahar, dar cred ca mai mult de doua linguri, si dizolvat in lapte)
250ml lapte cald
500-550 gr faina
25 gr unt (si pe asta merge sa-l inmuiati in acelasi lapte)


Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute
Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe care o puneti la crescut. Apoi se fac cornurile si se vara la cuptor. Na, e greu?????
acu, pas cu pas

ingredientele

[attachmentid=46592]

Drojdia lasata 15 min in apa (se va face o chestie cremoasa, cel putin la mine)

[attachmentid=46593]



Apoi se amesteca toate ingredientele

[attachmentid=46594]

apoi maiaua

[attachmentid=46595]

si incepe sa se mestece bine cu o lingura. Se obtine asa ceva

[attachmentid=46596]

Se trece la "lucru manual" laugh.gif pana se curata castronul, si devine omogen

[attachmentid=46597]

Se rastoarna pe planul de lucru, si se incepe framantarea( mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul, la min,e a fost cazul de adaugat faina, putin, cate putin.

[attachmentid=46598]

Miniaturi atașate

  • Photo_1059_.jpg
  • Photo_1060_.jpg
  • Photo_1061_.jpg
  • Photo_1062_.jpg
  • Photo_1063_.jpg
  • Photo_1064_.jpg
  • Photo_1065_.jpg

Editat de Luciana.m, 15 May 2006 - 02:49 PM.

Fan n_puiu!







#2 chrissy

chrissy

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 15 May 2006 - 02:33 PM

Abia astept restul pozelor si deja salivez de pofta,precum catelul lui Pavlov! icon_biggrin.gif


#3 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 May 2006 - 02:38 PM

continuam cu framantatul. Ca sa va arat stadii de "aerisire" a aluatului, am pus poze, sper sa nu va plictisesc. Cu cat aluatul e mai aerisit, cu atat ies mai pufoase cornurile.

Dupa 5 minute

[attachmentid=46599]

dupa alte 5 (vedeti diferenta, cum se "rupe" aluatul in fishiutze, daca intindeti de el? eee, asa sa va iasa si voua tongue.gif

[attachmentid=46600]


Aluatul e super misto de lucrat cu el, ba chiar mie mi-a placut si l-am framantat mai mult decat zicea acolo pe site, l-am si dat cu capul de masa..laugh.gif numai sa-mi iasa acelasi lucru ca ieri, de care am fost incantata la maxim. Nu trebuie sa fie tare, si sa nu se mipeasca, daca se lmipeste, adaugati un pic de faina.
Dupa ce ati terminat cu chinuitul aluatului, il puneti inapoi frumushel in castron, il acoperiti cu o carpa umeda, si il lasati intre o ora si o ora jumate (as scria, io l-am lasat 45 de minute)

[attachmentid=46600]

Dupa un sfert de ora arata asa


[attachmentid=46602]

dupa alt sfert de ora

[attachmentid=46603]

si in sfarsit dupa cele 45 de minute

[attachmentid=46604]

Miniaturi atașate

  • Photo_1066_.jpg
  • Photo_1067_.jpg
  • Photo_1070_.jpg
  • Photo_1069_.jpg
  • Photo_1071_.jpg

Fan n_puiu!







#4 chrissy

chrissy

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 15 May 2006 - 02:44 PM

Lucia, ce inseamna un plic de drojdie proaspata?

#5 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 May 2006 - 02:49 PM

Boon, dupa cele 45 de minute, il intindeti frumos cu sucitorul pe masa,nu foarte subtire si il taiati, intai in doua, api in patru, apoi in opt..etc, pana obtineti triunghiuri, io cred ca am avut 16, numarati-le voi, io n-am avut rabdare laugh.gif

[attachmentid=46606]


Si incepeti sa rulati, incepand cu latura mai mare si terminand cu varful


[attachmentid=46607]

Si va iese asa un cornulet, pe care al indoiti putin spre mijloc

[attachmentid=46608]

Apoi pusi in tava (io am folosit una teflonata pe care nu a mai trebuit nici unsa, nici pusa hartie de copt)


[attachmentid=46609]

Miniaturi atașate

  • Photo_1072_.jpg
  • Photo_1073_.jpg
  • Photo_1075_.jpg
  • Photo_1076_.jpg

Fan n_puiu!







#6 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 May 2006 - 02:49 PM

drojdie uscata fetelor, imi cer scuze, viteza, am sa modific. E vba de uscata
Fan n_puiu!







#7 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 May 2006 - 02:54 PM

II puteti unge cu ou inainte de a-i da la cuptor, eu n-am mai facut-o pt ca nu mai am oo in casa laugh.gif
Ii tineti acolo cam 15 minute la 170 grade

Si cornurile gata facute



[attachmentid=46610]


si sectiuneaaaaaaaaaa

[attachmentid=46611]

Si inca una si gata

[attachmentid=46612]

Miniaturi atașate

  • Photo_1078_.jpg
  • Photo_1079_.jpg
  • Photo_1080_.jpg

Fan n_puiu!







#8 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 May 2006 - 02:56 PM

Unse cu ou, cred ca arata si mai bine. E pacat sa nu le incercati, sunt asa de buneeeee si e asa de simplu de facut..., hai la treaba tongue.gif

Editat de Luciana.m, 15 May 2006 - 02:57 PM.

Fan n_puiu!







#9 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 15 May 2006 - 02:59 PM

Frumoase rau..trebuiesc încercate,neaparat.Arata pufoase,pufoase icon_smile.gif
Maya's World .

#10 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 May 2006 - 03:06 PM

QUOTE(MAYA @ May 15 2006, 12:59 PM)

Frumoase rau..trebuiesc încercate,neaparat.Arata pufoase,pufoase icon_smile.gif



Pe cuvantul meu de pionier laugh.gif, Maya, nu arata, ci sunt, se rup suvitze suvitze asa de pufoase sunt
TREBUIE SA LE INCERCATI ,nu ca sa-mi faceti mie reclama, da-o-n ma-sa de reteta, ci pt ca meritati asa o reteta super faina, pe care sa o impartasesc cu voi. Uitati retetele toate pe care vi le-am dat io pana acum, si incercato negresit pe asta.
La un mic dejun, cu un pahar cu lapte....sau fierbinti si mancate cu unt....mmmmmmm cred ca-s o minunatie.
Pacat ca n-am mai avut un ou sa le fi uns icon_frown.gif
Fan n_puiu!







#11 chrissy

chrissy

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 15 May 2006 - 03:11 PM

Nu stiu unde sa gasesc iconul care imita pofticiosul,dar eu salivez rau de tot!
Multumesc mult de reteta si cu siguranta am sa o fac cit de repede!

#12 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 May 2006 - 03:26 PM

QUOTE(chrissy @ May 15 2006, 01:11 PM)

Nu stiu unde sa gasesc iconul care imita pofticiosul,dar eu salivez rau de tot!
Multumesc mult de reteta si cu siguranta am sa o fac cit de repede!



Chrissy, jur ca n-ai sa fii dezamagita deloc. Garantez zambete pe fatele tuturor celor care o sa-i incerce
Fan n_puiu!







#13 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 May 2006 - 03:54 PM

La cate persoane citesc subiectul tau, cred ca o sa fie o nebunie cel putin la fel de mare ca la coronitele fragede ale Pocai!
O sa faca senzatie, nu?
Foarte bine arata, presupun ca si gustul este ok. Merg umplute cu diverse chestii...
Intr-adevar, trebuiau unse cu ou ca sa fie mai estetice.

Strict interzise celor ca mine, adica cu cateva kg in plus... mad.gif

#14 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 15 May 2006 - 03:56 PM

Luciana,eu ca un fan al aluatului cu drojdie sigur o voi incerca...chiar azi daca gemenii nu sunt neastamparati...sti eu in fiecare dimineata scot din frigider cateva oua,drojdie sa fie gata in caz de semnal...si simnalul azi a fost dat1
Crezi ca pot omite mierea sau zaharul si sa pun putina umplutura cu branza FETA?



#15 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 May 2006 - 04:01 PM

QUOTE(Theodora @ May 15 2006, 01:56 PM)

Luciana,eu ca un fan al aluatului cu drojdie sigur o voi incerca...chiar azi daca gemenii nu sunt neastamparati...sti eu in fiecare dimineata scot din frigider cateva oua,drojdie sa fie gata in caz de semnal...si simnalul azi a fost dat1
Crezi ca pot omite mierea sau zaharul si sa pun putina umplutura cu branza FETA?




Teo, nu cred , SIGUR poti, dar ia incearca matalutza 2-3 cornuri dulci, TOCMAI pt gemeni, sa vezi cum o sa mai faci tu, tot azi daca gemenii vor fi cuminti laugh.gif
Fan n_puiu!







#16 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 May 2006 - 04:05 PM

QUOTE(bulinuta @ May 15 2006, 01:54 PM)

La cate persoane citesc subiectul tau, cred ca o sa fie o nebunie cel putin la fel de mare ca la coronitele fragede ale Pocai!
O sa faca senzatie, nu?
Foarte bine arata, presupun ca si gustul este ok. Merg umplute cu diverse chestii...
Intr-adevar, trebuiau unse cu ou ca sa fie mai estetice.

Strict interzise celor ca mine, adica cu cateva kg in plus... mad.gif



Bulinutza, imi pare rau ca prin cuvinte nu pot descrie asa cum trebui, cat de bune sunt. Daca eu ieri, am mai facut o tura, la 6 seara, si azi dimineata nu mai erau...si nu suntem decat 2, iti dai seama, ca am mancat ca prostii. Am mancat eu deja 5 laugh.gif
Sigur ca merg umplute, m-am gandit si eu sa pun rahat, dar pt ca mergeam la aluat din 3 in trei minute de pofta, am uitat.Merge inlocuita drojdia uscata cu cea prospata, dar nu stiu proportiile. Merge sa puneti branza, sau verdeturi, gem, sau mai stiu eu ce.Nu are nimic de-a face cu aluatul. Am sa fac un cozonac, si am sa va spun cum se comporta aluatul.
Fan n_puiu!







#17 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 15 May 2006 - 05:02 PM

Luciana, draga, te-ai reprofilat rau pe aluaturi icon_smile.gif ... ti-au iesit foarte frumoase, felicitari floare.gif ... intr-adevar, pt. micul dejun sunt super si nu numai.


Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#18 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 15 May 2006 - 05:07 PM

QUOTE(Rebella @ May 15 2006, 03:02 PM)

Luciana, draga, te-ai reprofilat rau pe aluaturi icon_smile.gif ... ti-au iesit foarte frumoase, felicitari floare.gif ... intr-adevar, pt. micul dejun sunt super si nu numai.



bai, deci io am o pata neagra pe cozonac. Vreau neaparat sa gasesc o reteta care nu tre sa o dai doo ore cu capul de pereti,si am zis ca nu ma las pana n-o gasesc. Cred ca am gasit-o, cu cateva modificari, pun pariu ca va iesi un cozo, super.va tin la curent.Maine il si fac, ce credeti voi? laugh.gif


Fan n_puiu!







#19 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 15 May 2006 - 05:10 PM

M-ai convins sa le fac si eu!Arata bestial! thumbsup.gif


#20 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 May 2006 - 05:59 PM

da, arata pufoase si chiar as infuleca si eu vreo 10-15 icon_biggrin.gif, am sa le fac si eu, peste vreo doua luni cand am sa fiu o silfida tongue.gif
Asa, si?





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi