Sari la conținut

Poză

Cozonac aperitiv


7 răspunsuri la acest topic

#1 Elena-Simona

Elena-Simona

    Big Chef

  • Membri
  • 741 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ROMANIA

Postat 12 January 2008 - 04:33 PM

Pentru aluat ai nevoie de:
700 g faina
1/2 lingurita sare
1 1/2 cubulet drojdie
250 ml apa
100 ml caimac (lapte 3,5 % grasime)
1 ou
2 linguri ulei

Pentru uns:
1 ou
1 lingura lapte sau iaurt
1 lingura mac

Pentru umplutura ai nevoie de:
1. 3 oua fierte (tari) taiate in sferturi

2. 200 g sunca presata (salam cu sunca) taiata bastonase si trasa in tigaie cu putin ulei, apoi scursa foarte bine de grasime

3. 150 g telemea de oaie rasa
100 gr cascaval ras
1/2 lingurita chimen
1 ou
se amesteca branzeturile cu oul si chimenul

Se cerne faina si se amesteca cu sarea

cozonac_1.JPG

se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul

cozonac_2.JPG

se adauga drojdia si se dizolva

cozonac_3.JPG

se toarna lichidul peste faina si se obtine un aluat elastic

cozonac_4.JPG

cozonac_5.JPG

ae framanta adaugandu-se treptat uleiul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi se intinde o foaie, pe masa unsa cu grasime

cozonac_6.JPG

se imparte in trei si se pune pe fiecare foaie umplutura

cozonac_7.JPG

cozonac_8.JPG

se impletesc rulourile, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou amestecat cu lapte si se presara cu mac si se mai lasa la crescut 15 minute

cozonac_9.JPG

se coace 45 - 50 de minute la foc potrivit, incercati cu un bat de frigaruie, iar daca ciocaniti coaja trebuie sa sune a gol, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate cu tot cu hartie

cozonac_10.JPG

cozonac_11.JPG

sectiune fierbinte

cozonac_12.JPG

foarte pufos, deosebit de gustos si de efect
voi reveni cu alta sectiune cand s-a racit






#2 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 12 January 2008 - 05:33 PM

Foarte aspectuos si desigur si gustos !
Felicitari elena -simona si multumimi pt . reteta .O sa isi afle locul la mese festive si nu numai .
Carmen Spantu

#3 Elena-Simona

Elena-Simona

    Big Chef

  • Membri
  • 741 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ROMANIA

Postat 12 January 2008 - 05:43 PM

QUOTE(Carmen Spantu @ Jan 12 2008, 05:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte aspectuos si desigur si gustos !
Felicitari elena -simona si multumimi pt . reteta .O sa isi afle locul la mese festive si nu numai .


Multumesc, Carmen floare.gif
Eu m-am grabit la impletit, m-a "ajutat" putin fetita mea. Pe fiecare felie trebuia sa se vada frumos umplutura de branza, oul si sunca.


#4 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 12 January 2008 - 06:52 PM

Foarte fain!
Cand am citit titlul topicului,am crezut ca e vorba de panettone salato(farcito,gastronomico,cum se mai numeste),un aperitiv destul de des intalnit,mai ales pe la zilele de nastere sarbatorite in majoritatea birourilor bologneze tongue.gif
Poza e furata de pe net,nu imi apartine,dar era mai greu sa explic cum se taie felii si din poza reiese foarte clar:

thumb_Panettone_salato_5.jpg

Aluatul se face cum l-ai facut tu,doar ca se pune lapte,in loc de apa si unt,in loc de ulei.Se coace in forma rotunda,mai mult inalta decat larga.Straturile se ung cu ce vrea si are fiecare.




#5 Elena-Simona

Elena-Simona

    Big Chef

  • Membri
  • 741 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ROMANIA

Postat 16 January 2008 - 09:53 AM

QUOTE(Bolognese di Cluj @ Jan 12 2008, 06:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte fain!
Cand am citit titlul topicului,am crezut ca e vorba de panettone salato(farcito,gastronomico,cum se mai numeste),un aperitiv destul de des intalnit,mai ales pe la zilele de nastere sarbatorite in majoritatea birourilor bologneze tongue.gif
Poza e furata de pe net,nu imi apartine,dar era mai greu sa explic cum se taie felii si din poza reiese foarte clar:

thumb_Panettone_salato_5.jpg

Aluatul se face cum l-ai facut tu,doar ca se pune lapte,in loc de apa si unt,in loc de ulei.Se coace in forma rotunda,mai mult inalta decat larga.Straturile se ung cu ce vrea si are fiecare.


bolo, interesannta idee, multumesc frumos, se va presta si in aceasta forme floare.gif
pentru ca puii au fost foarte cuminti,ieri la micul dejun pe langa laptic si unt au primit

cozonac.JPG

cozonzc_1.JPG

#6 esmma

esmma

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Austria

Postat 19 January 2008 - 04:53 PM

Am facut si eu cozonacul tau,chiar acum e la cuptor.Aluatul s-a lucrat foarte bine,mi-a placut consistenta lui.Nu am pus chimin,pentru ca nu e tare iubit in familie si l-am inlocuit cu masline verzi...acum sunt curioasa cum e la gust,revin cu impresii,poate si cu poza. wink.gif

#7 esmma

esmma

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Austria

Postat 21 January 2008 - 02:48 PM

Am revenit.....cu dovezile. tongue.gif
Foarte bun cozonacelul,l-am mancat asa cald si nu a mai apucat saracul sa fie taiat rece ,sa vedem o sectiune frumoasa,data viitoare....
Multumesc de reteta,Elena. floare.gif

Miniaturi atașate

  • S7002357.JPG
  • S7002359.JPG

Editat de esmma, 21 January 2008 - 02:50 PM.


#8 Elena-Simona

Elena-Simona

    Big Chef

  • Membri
  • 741 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ROMANIA

Postat 27 January 2008 - 06:05 AM

QUOTE(esmma @ Jan 21 2008, 02:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am revenit.....cu dovezile. tongue.gif
Foarte bun cozonacelul,l-am mancat asa cald si nu a mai apucat saracul sa fie taiat rece ,sa vedem o sectiune frumoasa,data viitoare....
Multumesc de reteta,Elena. floare.gif



Ma bucur ca v-a placut Esmma pupic.gif Ti-a iesit foarte frumos cozonacelul.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi