Sari la conținut

Poză

Iahnie de fasole


51 răspunsuri la acest topic

#1 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 26 January 2006 - 02:20 PM

iata ca a venit ziua cand m-am apucat de pozat felul in care fac eu iahnia de fasole (sau "hernie de fasole " cum zice bunica mea care e unguroaica si nu prea face diferenta icon_biggrin.gif ) si am zis sa va arat si voua cum imi iese aceasta mancare - care e numai potrivita pentru vremurile astea.
eu am inceput asa: de cu seara am pus la inmuiat in apa calduta 500 de gr de fasole alba; apoi dimineata am schimbat apa, am pus-o sa dea un clocot si am tinut-o la clocotit cam 5 min dupa care am aruncat apa si am pus alta.[attachmentid=34504]

Imagini atașate

  • 01.jpg


#2 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 26 January 2006 - 02:24 PM

asa arata dupa primul clocot in apa.
apoi pentru celelalte ingrediente am cumparat asa: 400 de gr de cap de porc presat ( e foarte bun si kaizerul mai gras, sau costita sau ciolanul bineinteles) la care am mai pus cateva frunze de dafin, 2 linguri de faina, patrunjel, 3 cepe mai mici si 4 linguri de bulion de rosii - se poate la fel de bine folosi si sucul de rosii.

Imagini atașate

  • 02.jpg


#3 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 26 January 2006 - 02:30 PM

dupa ce am schimbat apa am pus la fiert pe langa fasole si capul de porc taiat mai mare impreuna cu frunzele de dafin si am lasat sa fiarba cam o ora jumate.

Imagini atașate

  • 04.jpg
  • 05.jpg


#4 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 26 January 2006 - 02:38 PM

dupa o ora jumate am pus sare in apa si am taiat ceapa pe care am pus-o la calit. separat am amestecat cele 2 linguri de faina cu 4 linguri de bulion si dupa ce s-a omogenizat bine faina am pus-o peste ceapa calita.

Imagini atașate

  • 06.jpg
  • 07.jpg
  • 08.jpg


#5 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 26 January 2006 - 02:42 PM

amestecati ceapa cu sosul de rosii si ca sa puteti lucra mai bine puneti si 2 - 3 polonice de zeama de pe fasole ca sosul sa devina fluid si sa il puteti omogeniza bine.

Miniaturi atașate

  • 10.jpg

Imagini atașate

  • 09.jpg


#6 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 26 January 2006 - 02:45 PM

dupa ce s-a omogenizat si a dat un clocot mic il puneti peste fasole, amestecati bine, mai gustati de sare si lasati la inca un clocot impreuna, iar cand inchideti focul puneti patrunjel din plin .

Miniaturi atașate

  • 11.jpg
  • 12.jpg


#7 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 26 January 2006 - 02:52 PM

si pentru ca este ora mesei si o buna parte din voi tocmai v-ati intors de la servici, va invit la masa si va doresc pofta buna !! merge super cu muraturi de la fetele din Moldova noastra.
sper sa va placa reteta pentru ca la noi e unul din cel mai adorat fel de mancare si e foarte simplu si ieftin de facut.

Imagini atașate

  • 13.jpg
  • 14.jpg


#8 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 26 January 2006 - 02:56 PM

sup3rba te astep la masa, pentru ca tu ai fost prima care ai asteptat finalul.

#9 Sup3rba

Sup3rba

    sup3rba

  • Membri
  • 4885 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Langa tine, daca nu esti cuminte
  • Interests:Chatul<br />Me gusta la soledad ,buscada . Soy feliz con bien poco ; conmigo va el refrán que dice : No es mas felíz el que mas tiene si no el que menos necesita ...y yo solo deseo ser feliz y hacer feliz a las personas que me rodean.

Postat 26 January 2006 - 09:41 PM

iti multumesc de invitatie ....occasion14.gif
atunci aduc si ciolanul... floare.gif
[attachmentid=34591]

Imagini atașate

  • ciolan_inabusit_cu_fasole.jpg

*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.

#10 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 26 January 2006 - 10:40 PM

Mi-ati facut o pofta de fasole cu muraturi!!! icon_smile.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#11 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 26 January 2006 - 10:48 PM

uauuuuuu ce ciolan !! pai facem un chef pe cinste in cazu asta !!

apropo de ciolan, la noi este un restaurant unde servesc ditamai ciolanoaiele cu fasole (sup3rba trebuie sa stii despre ce vorbesc, poate ai mancat si tu acolo), si este unul din cele mai cautate locuri pentru ca este o mancare traditionala, motiv pentru care vin foarte multi straini.

da sa va zic un secret : iahnia mea e mai buna decat cea de acolo (parerea mea)icon_evil.gif

fetelor !!! incercati iahnia ; e suparator de buna !!

Editat de BIJU, 26 January 2006 - 10:53 PM.


#12 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 26 January 2006 - 10:51 PM

aura draga mea !!

e atat de simplu de facut; ce mai stai? icon_biggrin.gif

#13 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 26 January 2006 - 11:18 PM

Se executa BIJU icon_biggrin.gif ... fac cu niste kaiser ca din asta am la indemana si-o sa mananc cu varza murata pana-mi pocnesc urechile icon_biggrin.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#14 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 27 January 2006 - 01:59 AM

E faina metoda ta !!!!! te superi daca scriu cum fac si eu aici icon_biggrin.gif ?!

Fierb fasolea cu un morcov , un patrunjel si o ceapa( daca e si ciolan e si mai bine) Sunculita aia de o ai tu o pun un pic la prajit cu o ceapa taiata marunt in asa fel incat sa nu se arda nici ceapa nici sunculita sau slaninuta. Scot slaninuta afara si in untura ramasa acolo impreuna cu ceapa, pun o lingura de faina sa se aureasca. Pentru aroma mai faina arunc tot acolo o frunza de dafinsi o las la prajit. Fasolea o scurg de apa si o trantesc peste faina incinsa bine. Amestec cat pot de repede sa nu se prinda pe fund si completez cu bulion dar nu mai mult de o lingura. Potrivesc, daca mai e nevoie, de sare si pun deasupra bucatile de sunculita si servesc.

Daca ma intrebati cum esta fata de reteta lui Biju , e mai groasa , adica sosul nu face altceva decat sa tina prinse unele de altele boabele de fasole si sa le poti lua cu furculita icon_biggrin.gif .

Biju incearca si reteta mea , daca iti place fasolea si iti garantez ca o sa te incante si asta !!!!!!!! cool.gif









#15 Sup3rba

Sup3rba

    sup3rba

  • Membri
  • 4885 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Langa tine, daca nu esti cuminte
  • Interests:Chatul<br />Me gusta la soledad ,buscada . Soy feliz con bien poco ; conmigo va el refrán que dice : No es mas felíz el que mas tiene si no el que menos necesita ...y yo solo deseo ser feliz y hacer feliz a las personas que me rodean.

Postat 27 January 2006 - 01:33 PM

zici cumva de ...RESTAURANT Rustic? rolleyes.gif
execut si eu reteta ta...si o sa revin cu poze... rolleyes.gif

*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.

#16 Sup3rba

Sup3rba

    sup3rba

  • Membri
  • 4885 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Langa tine, daca nu esti cuminte
  • Interests:Chatul<br />Me gusta la soledad ,buscada . Soy feliz con bien poco ; conmigo va el refrán que dice : No es mas felíz el que mas tiene si no el que menos necesita ...y yo solo deseo ser feliz y hacer feliz a las personas que me rodean.

Postat 27 January 2006 - 04:27 PM

si asa mi-a iesit... multumesc de reteta
IPB Image pupic.gif
*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.

#17 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 27 January 2006 - 07:33 PM

laugh.gif aura urechile mai lasa-le ca o sa mai ai nevoie de ele; in schimb fasolea cu muraturi poti s-o termini !

da sup3rba acela e restaurantul. fasolica ta arata de nota 10 cu stelutza - e foarte atragatoare; sper ca a fost pe gustul tau.

simona, nici vorba de suparare. ai cuvantul meu ca data viitoare asa o fac. wink.gif

#18 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 22 February 2006 - 04:17 PM

azi am facut-o din nou si ca de obicei, o minunatie !
simona - nu te supara pe mine, dar la cererea sotului nu am schimbat reteta, ca doar el mananca trei sferturi din ea de fiecare data. icon_frown.gif



Miniaturi atașate

  • FOTO_071.jpg


#19 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 22 February 2006 - 04:37 PM

Bijule... de unde esti de fel?
La noi in Moldova, iahnie se spune la fasolea batuta, aia data pe masina si cu ceapa prajita deasupra... iar la asta, mincare de fasole boabe! unsure.gif
Arata super iahnie, ne-iahnie... si costita aia cred ca ii da un guuuuuust!!!! icon_smile.gif

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#20 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 22 February 2006 - 04:45 PM

Si eu stiam la fel, ca iahnia e fasolea batuta, sau frecata, cea cu ceapa deasupra?Oricum arata super bine, si cred ca e buna de moare lumea.
Fratilor, am facut intr-o zi ciorba de burta si barbate-miu mi-a adus ...7 oameni la masa, (5 belgieni si doi italieni) si mi-au mancat TOATA ciorba , care a fost o oala de 10 litri!!!! Belgienii nu mananca burta, dar italienii da, dar nu asa, un fel de tocana, cu bulion, n-am incercat, dar nici nu prea ma incanta. Sunt fidela ciorbitzei noastre si nu fac altceva cu ea.

Editat de Luciana.m, 22 February 2006 - 04:49 PM.

Fan n_puiu!









Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi