Sari la conținut

Poză

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta (ca la mama acasa)


26 răspunsuri la acest topic

#1 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 31 January 2006 - 09:56 PM


Ciulama de ciuperci


aceasta reteta nu putea lipsi de aici, mai ales ca siupercile sunt la mare cautare pe acest forum.


avem nevoie de :

400 g ciupercute din cutie sau proaspete
250 grame smantana
2 linguri rase de faina
o ceapa medie
2 catei de usturoi
patrunjel dupa gust

pentru mamaliguta - fiecare o face cum ii place si cum stie asa ca nu dau cantitati

Miniaturi atașate

  • farduri_006.jpg


#2 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 31 January 2006 - 10:01 PM

taiem ceapa marunt si o punem la calit. dupa ce a devenit sticloasa adaugam si ciupercutele pe care le acoperim lasand capacul putin deschis. ele se vor face in suc propriu, iar cand acesta a scazut completam din nou cu apa sa fie bine acoperite.

Miniaturi atașate

  • farduri_007.jpg
  • farduri_009.jpg
  • farduri_011.jpg


#3 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 31 January 2006 - 10:05 PM

dupa ce am pus apa lasam oala fara capac si aducem la fierbere. lasam sa fiarba incet cam 10 min pana mai scade putin din apa. in acest timp amestecam cele 2 linguri de faina cu smantana si, cand zeama a mai scazut adaugam acest amestec. lasam sa mai fiarba 5 min.

Miniaturi atașate

  • farduri_012.jpg
  • farduri_013.jpg


#4 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 31 January 2006 - 10:10 PM

ca si completare, cand punem amestecul de faina este momentul sa punem sare si piper dupa gustul fiecaruia. dupa cele 5 minute punem usturoiul pisat impreuna cu patrunjelul taiat. amestecam, lasam un minut - doua si inchidem focul.

Miniaturi atașate

  • farduri_014.jpg
  • farduri_015.jpg


#5 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 31 January 2006 - 10:16 PM

asa arata la final ciupercutele; dincolo langa o bucata generoasa de mamaliguta. este foarte buna si foarte rapid de preparat.
pofta buna !!

Miniaturi atașate

  • farduri_016.jpg
  • farduri_017.jpg

Editat de BIJU, 31 January 2006 - 10:18 PM.


#6 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 01 February 2006 - 06:09 PM

Inafara de mamaliga imi place tot.N-am nimic cu mamaliga ta ci cu mamaliga in sine.Eu fac cu ciuperci proaspete .Ii si mai buna.

#7 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 01 February 2006 - 07:45 PM

asa e petunie, e mai buna cu proaspete da din alea n-am mai avut ca le-am tinut pentru ciupercutele umplute ale mayei pe care le-am facut tot ieri. daca mamaliga nu-ti place nu stiu cu ce ar merge. eventual spune-ne tu ca sa facem garnituri variate.

#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 February 2006 - 07:52 PM

Eu pot mînca ciulamaua de ciuperci(proaspete),cu orice..de preferat cu mamaliga,e calar!..dar mie îmi place si cu orez,sau paste..sau cu carne icon_biggrin.gif
Maya's World .

#9 Laura.lala

Laura.lala

    Master of disaster

  • Membri
  • 2514 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Portugalia/Portocalia

Postat 01 February 2006 - 08:21 PM

Mie-mi place mult ciulamaua si cu piuré de cartofi. icon_smile.gif Dar mamaligutza ramane in top. wink.gif S-ar putea face si acele galuste de faina care se folosesc la papricasul de pui.

GVIS - Dr. Galea Romeo Florin, Cluj-Napoca, 09.01.2002


#10 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 01 February 2006 - 08:25 PM

Da,galustele,pe alea le-am uitat.Dar astea îmi plac cel mai mult la o tocanita de carne de porc,cu multa ceapa rosie icon_biggrin.gif
Maya's World .

#11 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 02 February 2006 - 12:24 AM

Eu mananc ciulamaua asa simplu cu paine sau cu salata verde.Mamaliga nu mananc deloc,in schimb sotul meu se roaga cateva saptamani ,luni chiar sa-i fac mamaliga(parca el nu si-ar putea face).Mi se face mila de el de vreo 3-4 ori...pe an.

#12 Laura.lala

Laura.lala

    Master of disaster

  • Membri
  • 2514 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Portugalia/Portocalia

Postat 02 February 2006 - 04:55 PM

Aoleuu MAYA, vorbesti de lucruri sfinte !! Io ceapa rosie n-am mai vazut de 2 ani jumate'... icon_frown.gif Ce bine merge cu ciulamaua sau cu fasolea frecata cu carnatzi fripti... eusa_drool.gif

Petunie draga, pai tu nu mai ai nevoie sa pui biciul ala pe spinarea sotzului. Il pedepsesti destul ca nu-i faci mamaliga ! wink.gif laugh.gif

GVIS - Dr. Galea Romeo Florin, Cluj-Napoca, 09.01.2002


#13 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 02 February 2006 - 04:59 PM

Pedeapsa,pedeapsa, dar stii ce fain se linguseste ca un catzel?

Biciul e numai pentru culinarii care nu-s cuminti,pt sot am altul...

Editat de petunie, 02 February 2006 - 05:00 PM.


#14 Otilia

Otilia

    Carevasazica...la pensii!

  • Membri
  • 2662 posturi
  • Location:Printre fiare

Postat 02 February 2006 - 05:08 PM

Mmmm... arata foaaarte apetisant icon_biggrin.gif

Sigur se pune si usturoi? Din cite stiam eu, la nici una din felurile de ciulama se pune usturoi. ... unsure.gif

Editat de Otilia, 02 February 2006 - 05:09 PM.



Fighting over the internet is like special olympics, no matter if you win, you're still retarded!




#15 Laura.lala

Laura.lala

    Master of disaster

  • Membri
  • 2514 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Portugalia/Portocalia

Postat 02 February 2006 - 05:16 PM

Otilia draga, nu stiu ce scrie prin cartile de bucate, dar eu una nu concep mancarea de ciuperci si cea de pui fara sa pun usturoi. Unde mai pui ca aici se da si o varianta de ciulama cu pui si ciuperci... rolleyes.gif
Daca iti place usturoiul eu zic sa pui linistita. Daca nu vrei sa strici retzeta dar tot iti place cu usturoi, fa tu un mujdei separat si isi pune in farfurie cine vrea.

Petunie, nu deschizi tu un subiect separat sa ne dai si noua niste meditatii, cum sa ne facem sotii mielusei si ascultatori? Pun pariu ca sunt multe neveste proaspat maritate care ar beneficia de sfaturile tale. Ma includ si eu aici... wink.gif

GVIS - Dr. Galea Romeo Florin, Cluj-Napoca, 09.01.2002


#16 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 February 2006 - 05:37 PM

Lasand la o parte biciul Petuniei icon_biggrin.gif , eu si sotul mancam orice ciulama cu mujdei de usturoi!! E tare buuuun!

#17 Otilia

Otilia

    Carevasazica...la pensii!

  • Membri
  • 2662 posturi
  • Location:Printre fiare

Postat 02 February 2006 - 06:40 PM

rolleyes.gif nu am nici un dubiu, si mie imi place foarte mult usturoiul, ma refeream insa la reteta a la carte, nu la varianta imbunatatita. Cu usturoi devine un ostropel fara sos rosu.


Fighting over the internet is like special olympics, no matter if you win, you're still retarded!




#18 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 02 February 2006 - 07:43 PM

QUOTE(Laura.lala @ Feb 2 2006, 06:16 PM)

Otilia draga, nu stiu ce scrie prin cartile de bucate, dar eu una nu concep mancarea de ciuperci si cea de pui fara sa pun usturoi. Unde mai pui ca aici se da si o varianta de ciulama cu pui si ciuperci... rolleyes.gif
Daca iti place usturoiul eu zic sa pui linistita. Daca nu vrei sa strici retzeta dar tot iti place cu usturoi, fa tu un mujdei separat si isi pune in farfurie cine vrea.

Petunie, nu deschizi tu un subiect separat sa ne dai si noua niste meditatii, cum sa ne facem sotii mielusei si ascultatori? Pun pariu ca sunt multe neveste proaspat maritate care ar beneficia de sfaturile tale. Ma includ si eu aici... wink.gif


Draga mea si eu sunt proaspat maritata .Chestia cu mamaliga ii printre putine lucruri,unde am putut sa-l dresez cum imi place mie.Inca nu sunt in masura sa dau sfaturi,dar putem schimba pareri la un subiect potrivit,ca in curand vine BIJU si imi fura biciul si ne bate ca ii stricam subiectul.


#19 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 02 February 2006 - 09:09 PM

petunie, nici vorba de luat biciul. daca asa e cum zici despre sotul tau, tu chiar esti fata din avatar cu bici si toate dotarile!! n-as vrea sa fiu in locul lui! icon_razz.gif

otilia eu asa stiu de la mama ca se pune si usturoi ca ea asa o facea tot timpul (de aici si numele dat retetei "ca la mama acasa"). s-ar putea si fara usturoi da cred ca n-are nici un gust. si dupa cum vezi e aproape nesemnificativa cantitatea. incearca varianta laurei.lala.

#20 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2006 - 02:00 PM

Biju, mii de multumiri, reteta este super. Eu o faceam doar cu smantana, dar nu se compara, e mult mai buna asa. Am papat aseara si mai avem azi o portioara, iar pe langa mamaliga o sa fac si niste ficatei de pui. Mersi !



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi