Sari la conținut

Poză

Cremes cu 4 foi


38 răspunsuri la acest topic

#1 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 10 February 2006 - 08:07 PM

Rasfoind caietul de retete am dat peste aceasta reteta de cremes pe care o faceam des in Romania. Reteta o am de la o matusa de a mea din Turda. Deci reteta este urmatoarea:

150 g faina,100g smantana, 2 galbenusuri. Se pun toate intr-un castron si se framanta bine, apoi se presara masa de lucru cu faina si se intinde o foaie nu foarte subtire, care apoi se unge uniform cu 80 g margarina,iar apoi se presara peste margarina 80 g faina. Se face foaia sul si se taie in 4 parti egale. Se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii(tava neunsa) cuptorul la 375 F.
Crema: 5 galbenusuri se amesteca bine cu 14 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat, apoi se adauga 5 linguri de faina si o lingura de amidon, alternand cu 800 ml lapte rece. Apoi se fierbe crema la foc mic amestecandu-se,intre timp se bat bine,bine albusele cu 50-75 g zahar(eu am pus 75) si apoi dupa ce crema este fiarta se adauga putin cate putin asa calda peste albusele batute spuma.
Se pune crema intre foi si se da la rece pentru cateva ore.

Editat de liana, 11 February 2006 - 12:49 AM.


#2 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 10 February 2006 - 08:17 PM

Intr-un castron se amesteca faina cu smantana si cele 2 galbenusuri
[attachmentid=35894]

Miniaturi atașate

  • 100_0189.JPG
  • 100_0190.JPG

Editat de liana, 10 February 2006 - 09:32 PM.


#3 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 10 February 2006 - 08:27 PM

din aluatul rezultat se face o foaie nu prea subtire , ca re se unge cu 80 g margarina si se presara apoi peste margarina 80 g faina[attachmentid=35896]
[attachmentid=35897]

Miniaturi atașate

  • 100_0191.JPG
  • 100_0192.JPG


#4 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 10 February 2006 - 08:41 PM

Se face foaia sul si se taie in 4 parti egale, se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii(neunse) te temp.375 F 10-15 min sau pana foaia este maronie avand grija ca apoi la urmatoarele foi fiind cuptorul incins timpul de coacere sa fie intre 8 -12 min.
[attachmentid=35898]
[attachmentid=35899]

Miniaturi atașate

  • 100_0193.JPG
  • 100_0194.JPG

Editat de liana, 10 February 2006 - 09:33 PM.


#5 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 10 February 2006 - 08:44 PM

Sunt cu un ochi pe reteta ta, si cu unul la tv,ca incepe festivitatea de deschidere a Olimpiadei de la Torino (Turin cum zic englezii aici....oare de or traduce si numele proprii,nu stiu blink.gif ...da' nici francezii nu-s mai breji, ca si aia traduc tot).Astept cu interes finalul..ca de cand vrea si al meu barbat sa il fac...
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#6 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 10 February 2006 - 08:55 PM

[attachmentid=35900
][attachmentid=35901]
[attachmentid=35902]

Miniaturi atașate

  • 100_0195.JPG
  • 100_0196.JPG
  • 100_0201.JPG

Editat de liana, 10 February 2006 - 09:28 PM.


#7 Lia.R

Lia.R

    Bucataras

  • Membri
  • 93 posturi

Postat 10 February 2006 - 09:00 PM

mie de francezi imi place cum ii zic lu maical gecson: mishel jacson(cu n pierdut) icon_scratch.gif da las ca putem sa-i zicem si noi lu nicholas cage nicolae cushca nu cred ca s-ar supara ca e baiat de treaba icon_smile.gif
si io-s cu okii pe cremes si deja imi ploua in gura
scandez: po-ze! po-ze! blob6.gif blob6.gif blob6.gif blob6.gif

#8 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 10 February 2006 - 09:07 PM

Cred ca sunt pozele prea mari si se incarca foarte greu si acum nu am timp sa le micsorez, de aceea o sa puno poza finala cu crema si una finala cu foile [attachmentid=35903]
[attachmentid=35904]

Miniaturi atașate

  • 100_0204.JPG
  • 100_0206.JPG


#9 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 10 February 2006 - 09:15 PM

Am presarat putin zahar pudra deasupra si am pus-o la frigider o ora
[attachmentid=35905]

Miniaturi atașate

  • 100_0207.JPG

Editat de liana, 10 February 2006 - 09:30 PM.


#10 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 10 February 2006 - 09:22 PM

Si poza finala
[attachmentid=35906]

Miniaturi atașate

  • 100_0223.JPG


#11 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 10 February 2006 - 11:07 PM

Liana, arata tare fain Cremesul tau..... icon_smile.gif

Foile le coci imediat dupa ce ai facut aluatul sul si l-ai taiat in 4, sau il pui putin la frigider inainte de a-l taia si coace ?
Crema o pui intre foi asa calda ? Are consistenta suficienta si calda? Nu curge ?
Nu aluneca foile de la cremes cu atita crema ?

Multumesc Liana pentru raspuns !
pupic.gif








Nihil Sine Deo
user posted image

#12 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 10 February 2006 - 11:30 PM

Mersi Monica,

da, foile le intind imediat dupa ce am terminat de facut aluatul, nu l-am lasat deloc la frigider si le-am copt imediat.
Crema o pun asa calda , imediat cum am luat-o de pe foc, amestecand-o cu albusurile crema s-a mai racit si am intins-o imediat pe foi ,crema nu curge arata foarte bine foile nu aluneca deloc de la crema, mai tarziu o sa pun o poza cu sectiunea si cum arata crema mai de aproape. M-am grabit cand am postat reteta, trebuia sa merg dupa fetita mea la scoala.
Si am uitat sa specific ca in momentul cand se intind foile sa se intinda usurel sa nu se rupa aluatul,chiar daca mai iasa pe margini putina margarina si faina nu ii nici o problema.

Editat de liana, 10 February 2006 - 11:33 PM.


#13 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 10 February 2006 - 11:51 PM

O poza cu crema ramasa se vede cat de cat consistenta ei
[attachmentid=35919]

Miniaturi atașate

  • 100_0211.JPG


#14 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 11 February 2006 - 12:45 AM

Si sectiunea
[attachmentid=35921]

Miniaturi atașate

  • 100_0232.JPG


#15 Levkic Ana 13334

Levkic Ana 13334

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Location:Australia - Sydney

Postat 11 February 2006 - 01:12 AM

CE POFTA MI-ATI FACUT CU CREMESULLLLLLLLLLLLLL ESTE EXCELENT.CRED CA AM SA-L EXECUT SI EU AZI.FELICITARIIIIIIIII
Ana - fericita bunica

#16 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 11 February 2006 - 02:29 AM

QUOTE(liana @ Feb 10 2006, 02:45 PM)

Si sectiunea
[attachmentid=35921]



Multumesc Liana MULT de tot pentru reteta, o sa o incerc si eu, in felul in care il prepari tu e crema mai multa si are si "suport" mai mult si mai bun din cauza foilor. ! Arata ca din revista !! Ideea e grozava !

Sint tare curioasa cum o sa-mi iasa aluatul (am o reteta asemanatoare, primita recent, pentru cornulete rulate facute tot cu aluat uns cu margarina fierbinte inainte de copt !)

Poate il fac saptamina viitoare ca pentru week-end am promis ca fac altceva icon_razz.gif .

Un week-end minunat si insorit. icon_smile.gif
Nihil Sine Deo
user posted image

#17 liana

liana

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi
  • Location:USA - Virginia

Postat 11 February 2006 - 03:02 AM

Cu mare placere Monica!

Eu cred ca o sa-ti iasa perfect aluatul, este foarte usor de lucrat in faza de inceput apoi trebuie putina atentie doar cand se intind foile. Sun curioasa cum sunt cornuletele tale, cand ai timp pune te rog si reteta ta.
Bye!
Un we placut!

#18 Sasha

Sasha

    Bucataras

  • Membri
  • 170 posturi
  • Location:U.S.A.

Postat 11 February 2006 - 05:06 AM

Mmmmm ce bine arata!!! mincacios.gif Felicitari!!! Oare in loc de margarina, pot sa folosesc unt? Eu incerc ca stau cat mai departe de ea ca este foarte nociva pt. organism!!! Ce zici, se poate? rolleyes.gif
Viata este un trandafir, la care fiecare petala este o iluzie si fiecare spin e o realitate!
(Alfred de Musset)

#19 mamaruta

mamaruta

    Captain Cook

  • Membri
  • 241 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 11 February 2006 - 05:24 AM

vai ce m-ai nimerit ,ca de cand tot caut reteta asta.o sa-l execut astazi!
multumesc.am uitat sa-ti spun ca arata bestial cremesul tau.
Sarbatori Fericite!

#20 nicole c

nicole c

    Big Chef

  • Membri
  • 645 posturi
  • Gender:Female
  • Location:it

Postat 11 February 2006 - 07:30 AM

Liana eusa_clap.gif sigur este foarte bun cremesul tau,merita incercat!!



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi