Sari la conținut

Poză

placinta cu branza


74 răspunsuri la acest topic

#1 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 16 February 2006 - 11:23 PM

Pentru ca nu aveam o reteta de placinta cu branza, m-am gandit sa improvizez, asa ca am folosit reteta de foi a lui Carmen, pe care o s-o postez pas cu pas, ca sa va fie mai usor, si merita sa incercati pt ca ies niste foi super. La umplutura am luat reteta de crema de branza de la o reteta de pasca, asa ca am comis-o .

pt foi ( carmen, te pupez inca o data pt reteta de foi icon_smile.gif )

7 linguri de lapte
7 linguri de ulei
6 linguri de zahar
1 ou
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita otet
300-400 gr. faina

in castronul din poza, am pus 400 gr. de faina, dar nu am folosit-o pe toata, o sa vedeti mai incolo cat mi-a mai ramas.
[attachmentid=36481]

intr-o craticioara punem la foc laptele, uleiul, si zaharul, si amestecam.
[attachmentid=36482]

cand incepe sa fiarba , luam craticioara de pe foc, si o punem la racit ( eu am scos cratita pe balcon)


[attachmentid=36483]

dupa ce se raceste, punem compozitia intr-un castron, si apoi adaugam oul intreg, bicarbonatul stins cu otet, si amestecam.
[attachmentid=36484]

apoi incepem sa punem faina-n ploaie, (pana nu se mai lipeste aluatul de maini) si cu cealalta mana amestecam.
[attachmentid=36485]

eu am scos aluatul pe masa cu faina pe ea, si l-am framantat acolo
[attachmentid=36488]

dupa ce l-am framantat bine, am impartit aluatul in 2 bile egale (in poza se vede cam cata faina mi-a mai ramas)
[attachmentid=36489]

pe masa plina cu faina ( e important, altfel nu poti sa iei foaia intreaga dupa masa, dupa ce o intinzi) , intinzi o foaie cam cat tava pe care o folositi ( nu alegeti o tava foarte mare)
[attachmentid=36491]

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 9.jpg


#2 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 16 February 2006 - 11:46 PM

punem foaia in tava unsa si ne pregatim sa punem umplutura, dar ...pauza, ca nu v-am aratat inca ingredientele icon_smile.gif

[attachmentid=36493]



deci pt umplutura



500 gr. branza de vaci

2 oua

1 pahar zahar pudra

80 gr. unt

2 plicuri zahar vanilat

2 linguri de faina

stafide

[attachmentid=36494]



intr-un castron punem toate ingredientele la gramada, untul il topim si-l punem [b]racit[b]



[attachmentid=36496]





incepem sa amestecam in castron cu o lingura de lemn, apoi punem stafidele, nu va agitati sa dati prea tare cu lingura-n branza, pt ca folosim si mixe

rul

[attachmentid=36497]



dupa ce punem stafidele, bagam mixeru-n priza, si mixam la viteza cea mai mica, vedeti sa faceti toata kestia asta intr-un castron inalt, al meu n-a fost prea inalt si cand am dat drumul la mixer, a sarit branza pe masa, deci atentie icon_smile.gif

si mi-a dat asa

[attachmentid=36498]



am rasturnat toata crema de branza in tava, peste foaia de aluat care ma astepta dornica, si am nivelat



[attachmentid=36499]



am intins si cealalta bila de aluat, si am pus peste crema de branza

[attachmentid=36500]



pe foaia de deasupra am dat cu pensula inmuiata in putin galbenus, si am pus peste si fulgi de migdale



[attachmentid=36501]



fulgii se gasesc la magazinele Metro si arata cam asa

[attachmentid=36502]



am lasat tava in cuptorul incins la 175 de grade, cam pt 30-35 min, aici e gata

[attachmentid=36503]



taiata si pudrata

[attachmentid=36504]



pe farfurie

[attachmentid=36505]



mai de-aproape

[attachmentid=36506]



si ultima poza cu degustatorul-sef icon_biggrin.gif

concluzie: foile au iesit fragede si foarte bune la gust, asa cum stiam ca ies , ca doar le-am mai facut , iar crema de branza are un gust foarte bun ( stiu ca aveti boala cu zaharul icon_smile.gif, dar la crema de branza sa nu mai puneti zahar, atat cat am zis eu iese foarte buna) daca faceti, o sa va convingeti icon_smile.gif[attachmentid=36508]

Miniaturi atașate

  • 11.jpg
  • 10.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg
  • 14.jpg
  • 15.jpg
  • 16.jpg
  • 17.jpg
  • 18.jpg
  • 19.jpg
  • 20.jpg
  • 21.jpg
  • 23.jpg
  • 22.jpg


#3 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 17 February 2006 - 01:36 AM

Ce-mi faci tu mie Poca !!!!! Mi-e un dor de branza aia a noastra de nu ai idee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mooor!!!

este placinta mea preferata si cu felul asta de umplutura eu mai umplu si clatitele de le fac asa semilune si le las in tigaie pana se coace umplutura aia !!! Ia uite si ma mai chinui si singura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! angryfire.gif tongue3.gif





#4 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 17 February 2006 - 01:51 AM

QUOTE(SIMONA.B @ Feb 16 2006, 02:36 PM) Vezi post

Ce-mi faci tu mie Poca !!!!! Mi-e un dor de branza aia a noastra de nu ai idee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mooor!!!

este placinta mea preferata si cu felul asta de umplutura eu mai umplu si clatitele de le fac asa semilune si le las in tigaie pana se coace umplutura aia !!! Ia uite si ma mai chinui si singura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! angryfire.gif tongue3.gif


pai acolo nu se gaseste ? huh.gif
si eu fac clatite cu branza dulce, si pe deasupra pun o tona de smantana si dupa aia le bag la cuptor.... sant mirobolante, desi urla caloriile in ele icon_smile.gif
uite
[attachmentid=36515]

Miniaturi atașate

  • 1.jpg


#5 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 17 February 2006 - 02:18 AM

Nu gasesc nici una sa stii cu gustul branzei aleia din Ro sa stii , is destule feluri si aici , dar ca si alea din Ro nici pomeneala !!!!!!!

Da tot m-ai facut sa caut macar mascarpone si eventual sa fac eu niste branza proaspata din lapte ca sa fac si eu icon_biggrin.gif .









#6 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 17 February 2006 - 02:24 AM

moama simona, cata suferintza pentru o placinta icon_smile.gif
acolo poate nu gasesti branza de vaci, si compot de visine, dar eu aici de-abea gasesc martzipan, crema d-aia de cioco, in punga, si bagi punga la fiert, si dupa aia glazurezi, etc si alte alea care le vad pe la voi, deci pana la urma cu toatele avem lipsuri de cate-un ingredient.

#7 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 17 February 2006 - 02:51 PM

intr-adevar minunata ! la tine functineaza de minune HOCA, POCA - GATA COCA ! si iese intotdeauna un aluat misto. icon_cheers.gif

#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 17 February 2006 - 04:14 PM

Poca,placinta arata misto...desi nu prea ma dau în vînt dupa placintele cu brînza,as mînca o bucata.Auzi..încet,încet..încep sa-mi fac griji de Cipilica.Daca continui asa,tre sa-l duci la sala în curînd laugh.gif
Maya's World .

#9 milkusor

milkusor

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 17 February 2006 - 04:51 PM

Nici eu nu gasesc branza de vaci ca a noastra aici. icon_frown.gif Si tareeeee dor imi e de o placinta cu branza.

#10 lauri

lauri

    Captain Cook

  • Membri
  • 227 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 21 February 2006 - 07:49 PM

Poca, am incercat prajitura, dar daca vezi poza o sa spui ca e alta prajitura....eu nu stiu cum ti-a iesit asa pufoasa branza ...e drept ca eu am folosit ricotta in loc de branza proaspata de vaci.Si nu am pus stafide , iar tava era mai mare decat a ta cred....sa mai continui? A fost f buna insa.Foile se fac foaaarte usor( eu am lasat-o cam mult in cuptor) , dar ce vreau sa iti spun de fapt e...multumesc mult.Se face usor si....o sa razi sigur, dar mie mi se pare rafinata si asa cum mi-a iesit mie.
IMG]http://i2.photobucket.com/albums/y22/mlauri/prajcubranza.jpg[/IMG]



CIBI CONDIMENTUM ESSE FAMEM

#11 lauri

lauri

    Captain Cook

  • Membri
  • 227 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 21 February 2006 - 07:52 PM

Poca, am incercat prajitura, dar daca vezi poza o sa spui ca e alta prajitura....eu nu stiu cum ti-a iesit asa pufoasa branza ...e drept ca eu am folosit ricotta in loc de branza proaspata de vaci.Si nu am pus stafide , iar tava era mai mare decat a ta cred....sa mai continui? A fost f buna insa.Foile se fac foaaarte usor( eu am lasat-o cam mult in cuptor) , dar ce vreau sa iti spun de fapt e...multumesc mult.Se face usor si....o sa razi sigur, dar mie mi se pare rafinata si asa cum mi-a iesit mie
IPB Image



CIBI CONDIMENTUM ESSE FAMEM

#12 dana2002

dana2002

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti
  • Interests:papici, PC, dezvoltarea carierei, emanciparea de sine, lectura, arta fotografica, designul interior, florile. oamenii, BB pe care NU ii am inca.

Postat 21 February 2006 - 08:08 PM

eu as vrea sa fac foile cu umplutura de mere...o fi ok? icon_smile.gif

laugh.gif
danna

#13 lauri

lauri

    Captain Cook

  • Membri
  • 227 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 21 February 2006 - 08:27 PM

ar merita incercarea, ca foile sunt f bune, dar e poca in masura sa ne spuna.Chiar, as face si eu una cu mere...



CIBI CONDIMENTUM ESSE FAMEM

#14 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 21 February 2006 - 08:49 PM

mooaaama Lauri ce bine arata... oparca ai desenat-o. E perfecta... Imi place la nebunie.
Poate o fac in weekend dar cu mere, ca am un mar in gradina si o gramada de mere stocate in garaj icon_biggrin.gif

#15 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 21 February 2006 - 08:53 PM

Multumim de reteta Poca.

Da, branza din aia ca in ro , pe aici nu se gaseste. Este una care lumea venita in vizita din ro zice ca este foooaarte buna si fina si grasa si... devreme-acasa icon_biggrin.gif , dar si mie mi-e dor de aia din ro, asa "bruta" cum era ea icon_biggrin.gif

Incerc cu mere si va arat ce a iesit

#16 Kiva

Kiva

    aurora borealis

  • Membri
  • 712 posturi
  • Location:Suomi

Postat 21 February 2006 - 09:04 PM

Laura, super arata, imi ploua in gura! icon_razz.gif
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa!

#17 lauri

lauri

    Captain Cook

  • Membri
  • 227 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 21 February 2006 - 09:09 PM

multumesc...mai ca imi vine sa o fac inca o data, acum...imediat icon_biggrin.gif



CIBI CONDIMENTUM ESSE FAMEM

#18 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 26 February 2006 - 02:47 PM

fetelor, eu am facut mai demult si placinta cu mere, folosind aceeasi reteta de foi
[attachmentid=37640]
[attachmentid=37641]

Miniaturi atașate

  • 147787.jpg
  • 147788.jpg


#19 alexander

alexander

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi

Postat 26 February 2006 - 03:34 PM

Simona B eu de multe ori cumpar pressed cottage cheese facut de Western Creamery cel putin in Canada.E ceva mai seaca decit brinza de vaci romaneasca dar e la fel.Cauta ca poate e si in State.

#20 alexander

alexander

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi

Postat 26 February 2006 - 03:35 PM

adresa e westerncreamery.com



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi