Sari la conținut

Poză

Ciorba falsa de burta


12 răspunsuri la acest topic

#1 poke

poke

    Bucataras

  • Membri
  • 63 posturi
  • Gender:Female
  • Location:iasi, romania

Postat 22 March 2006 - 11:16 PM

Reteta am gasit-o intr-o revista Practic in bucatarie. Eu am facut de multe ori, si vreau sa spun ca a avut mare succes, cei care au gustat-o spunand ca e identica cu cea de burta.Mai are un avantaj,se face mult mai rapid.
Ciorba de picioruse de porc
Ingrediente:
-2 picioruse de porc bine curatate(eu acum am folosit doar un picior si shoric)
-2 linguri de delikat
-un morcov
-1 ceapa
-5-6 catei usturoi
-200 ml smantana
-otzet
-sare,piper
-2 linguri ulei
-o felie mai groasa de lamaie
-patrunjel
-gogosar in otzet

[attachmentid=40345]13.JPG
Piciorusele despicate in doua se pun la fiert in 3 l apa rece
[attachmentid=40346]14.JPG
Se spumeaza, se adauga delikatul si se fierb bine
[attachmentid=40347] 15.JPG
Morcovul se rade fin, ceapa se toaca marunt si se calesc in ulei
[attachmentid=40349] 16.JPG
Cand s-a fiert, se scoate carnea din ciorba si peste adaugam morcovul si ceapa
[attachmentid=40350] 17.JPG
Taiem carnea fidelute(sa semene cu fashiile de burta)si le rasturnam in ciorba
[attachmentid=40351]18.JPG
Nu uitam sa punem si felia de lamaie
[attachmentid=40352] 19.JPG
Intre timp,amestecam usturoiul pisat cu smantana
[attachmentid=40353] 110.JPG
Se amesteca in ciorba[attachmentid=40354]
Dam deoparte si adaugam patrunjelul tocat si gogosarii fashiutze
[attachmentid=40355] 111.JPG
Se acreste cu otzet si se serveste ardei iute!
Pofta mare! groupwave.gif
[attachmentid=40358]112.JPG

Miniaturi atașate

  • 1112.JPG

Diana

#2 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 23 March 2006 - 12:21 AM

Multumim Poke pentru reteta. floare.gif

Pot sa confirm, ciorba este foarte buna si seamana cu cea de burta. Am facut-o de multe ori mai ales aici, unde burta de vita este foarte scumpa. De fapt eu ca sa o mai "inmultesc" folosesc adidasii de porc icon_smile.gif Adica pe langa burta de vita, pe care dau o avere (cam triplu decat pe cotletul de porc fara os) pun si 2-3 picioare de porc si shoric. Familia mea este innebunita dupa ciorba de burta si trebuie sa fac cantitatea "ca la cantina"

Este o singura problema cu ea. Este foarte grasa.
Asa ca, dupa ce ati facut-o, inainte de ai pune smantana, treceti supa printr-o strecuratoare si lasati-o pana a doua zi (la frigider). Grasimea se solidifica deasupra. O adunati cu lingura si o aruncati. Puneti apoi zeama la la incalzit, adaugati-i partile solide (carnea, morcov, ceapa daca va place) si continuati de la faza cu smantana.

#3 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 23 March 2006 - 06:45 AM

Poke, multumesc pentru reteta pupic.gif. De fapt, mie nu-mi place ciorba de burta si e singura care nu stiu s-o fac tongue.gif , dar sotul e innebunit dupa ea, si cum n-a mai mancat de mult timp....o sa aiba o surpriza wink.gif laugh.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#4 poke

poke

    Bucataras

  • Membri
  • 63 posturi
  • Gender:Female
  • Location:iasi, romania

Postat 23 March 2006 - 08:57 AM

Si eu am avut o problema asemanatoare...Prietenului meu nu-i placea ciorba de burta, dar pe aceasta a mancat-o cu placere...Incercati-o cu incredere... eusa_dance.gif
Diana

#5 Newme

Newme

    Captain Cook

  • Membri
  • 402 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In heaven

Postat 03 July 2006 - 08:40 AM

Eu am adaptat-o cu pui pentru ca noua ne place mult pieptul de pui...Cu prima ocazie cand o fac revin cu poze!

#6 adria

adria

    Bucataras

  • Membri
  • 151 posturi
  • Location:Ramnicu Valcea (Valcea)

Postat 03 July 2006 - 10:10 AM

Incercati cu ciuperci din acelea de bricheta (pleurotus) in loc de carne. Este delicioasa si fara grasime. Pofta buna!
atitudinea face diferenta

#7 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 03 July 2006 - 10:43 PM

QUOTE(Georgii @ Jul 3 2006, 08:40 AM) Vezi post

Eu am adaptat-o cu pui pentru ca noua ne place mult pieptul de pui...Cu prima ocazie cand o fac revin cu poze!


aia de pui care seamana cu ciorba de burta se numeste ciorba radautzeana icon_smile.gif
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#8 Corinnel

Corinnel

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 04 July 2006 - 12:54 PM

Ciorba a iesit superba, mersi de reteta icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • P7030255.JPG


#9 poke

poke

    Bucataras

  • Membri
  • 63 posturi
  • Gender:Female
  • Location:iasi, romania

Postat 06 July 2006 - 06:30 PM

Cu placere...imi pare bine ca ti-a placut...si cea radauteana e super..poti s-o incerci....

Sa auzim numai de bine....

Va pup...


Diana

#10 vero79

vero79

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi
  • Gender:Female
  • Location:VALEA JIULUI

Postat 22 February 2009 - 01:57 AM

Si rolleyes.gif eu am gasit reteta in practic si am facut-o pentru baiatul meu cel mare ca nici el nu mananca ciorba de burta si i-a placut foarte mult.

#11 shumaila

shumaila

    Big Chef

  • Membri
  • 768 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suedia
  • Interests:gatitul, gradinaritul

Postat 22 February 2009 - 08:40 AM

Confirm si eu ca este ff buna. In Suedia nu s-a auzit de asa ceva, burta, nu exista, cum nu exista multe altele, tacimuri de pui, creier. Asa ca, sa ne ostoim pofta de ciorba de ''burta'', fac din picioare si ciolan de porc proaspete. E o nebunie.
Bravo, Poke!! smile.gif
Maria-Elena

#12 lauralaurentiu

lauralaurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 22 February 2009 - 02:47 PM

Poke, eu stiu reteta asta sub numele de "ciorba de ciocanele" - intr-adevar gustul e asemanator cu al ciorbei de burta, foarte bun!

#13 poke

poke

    Bucataras

  • Membri
  • 63 posturi
  • Gender:Female
  • Location:iasi, romania

Postat 24 February 2009 - 06:02 PM

QUOTE(lauralaurentiu @ Feb 22 2009, 02:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Poke, eu stiu reteta asta sub numele de "ciorba de ciocanele" - intr-adevar gustul e asemanator cu al ciorbei de burta, foarte bun!

....sau de adidasi .. tongue.gif ...
Mercik ca mi-ati amintit de ea...ca de mult n-am mai facut-o..
Diana



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi