Sari la conținut

Poză

Pasca cu ciocolata


34 răspunsuri la acest topic

#1 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 07:14 PM


PASCA CU CIOCOLATA
Pt aluat:


- 3 oua

- 75 g iaurt

- 2-3 linguri zeama lamiie

- coaja de la o lamiie

- 125 g unt topit

- 75 g zahar


- 450 g faina

- 2 1/2 lingurite drojdie uscata

- sare


Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine si se pun in masina.


pasca1.jpg


Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia.


pasca2.jpg


Se porneste masina si aluatul, dupa ce e framintat cam 10 min, va arata asa...


pasca3.jpg


Am uitat sa fac poza dupa ce a terminat de crescut, ca a trebuit sa plec de-acasa. Asa ca am pus aluatul in frigider si am continuat azi.


Asa arata dupa ce l-am impartit in 3, azi dimineata...



pasca4.jpg


Biluta mai mica am folosit-o pt pasca cu smintina, cea din mijloc pe pasca cu cioco....


pasca5.jpg


IDEAL ar fi ca marginile aluatului sa dea putin pe dinafara tavii... io nu am avut nici chef, nici dispozitie, nici conditii... unsure.gif


Se lasa tavile o ora, acoperite, sa creasca aluatul.




Pt Monika si fetele din USA...


3 1/2 cups faina

1/2 cup iaurt

1/2 cup zahar

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#2 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 07:23 PM

Voi puteti face aluatul cum stiti si continuati de aici..... ;)


Se amesteca intr-o craticioara....


- 2 linguri faina

- 12 linguri zahar

- 5-7 linguri cacao cernuta (eu am optat pt 7 linguri! ;) )


pasca6.jpg


Apoi se adauga laptele caldut (200 ml) cite putin si se amesteca....


pasca7.jpg


se aprinde aragazul si se amesteca pina se ingroasa...


pasca8.jpg


Se lasa la racorit.......


Don't get mad... get EVEN....

ioana

#3 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 08:16 PM

Dupa ce s-a racorit compozitia se adauga, pe rind, 5 galbenusuri. Apoi esenta de rom si vanilie, 6 linguri nuca prajita si macinata si 100 g unt topit.


pasca9.jpg


se incorporeaza cele 5 albusuri spuma....


pasca10.jpg


si se toarna peste aluat...


pasca11.jpg


daca e cazul, se rasucesc marginile aluatului spre interior... la mine nu fu cazu! :D


Se ung marginile aluatului cu ou batut si se da la cuptorul incalzit in prealabil.


Don't get mad... get EVEN....

ioana

#4 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 06 April 2006 - 08:32 PM

California draga,
nu vreau sa-ti "intrerup" reteta, dar esti draguta sa-mi spui cam cit e 75 de grame de iaurt ? Please ! icon_smile.gif
Si abia astept "continuarea" retetei, poate o fac de desert pentru diseara. (daca apare si restul retetei icon_wink.gif )
Thank you !!
Nihil Sine Deo
user posted image

#5 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 09:14 PM

Monika... 1/2 cup iaurt am pus... icon_smile.gif
Don't get mad... get EVEN....

ioana

#6 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 09:19 PM

in cuptor....


pasca12.jpg


linga cuptor


pasca13.jpg


se lasa la racorit si apoi se scoate din tava.....


Don't get mad... get EVEN....

ioana

#7 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 06 April 2006 - 09:32 PM

si sectiunea ????????????? icon_frown.gif


#8 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 09:35 PM

pai se racoreste acu!!! icon_biggrin.gif
Don't get mad... get EVEN....

ioana

#9 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 09:49 PM

ok... pt voi am si taiat deja pasca cu cioco.... icon_smile.gif



pasca17.jpg


pasca15.jpg


pasca16.jpg

SPOR LA TREABA!!!!


Don't get mad... get EVEN....

ioana

#10 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 06 April 2006 - 09:52 PM

acum spune ce gust are, cum e aluatul?
arata fff bine. icon_biggrin.gif

#11 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 April 2006 - 09:53 PM

arata minunat Ioana icon_biggrin.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#12 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 09:59 PM

QUOTE(andreea fr @ Apr 6 2006, 12:52 PM) Vezi post

acum spune ce gust are, cum e aluatul?
arata fff bine. icon_biggrin.gif


super bun. E al doilea an cind fac reteta asta... nu imi era frica ca nu va iesi... icon_biggrin.gif rolleyes.gif
Don't get mad... get EVEN....

ioana

#13 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 10:00 PM

QUOTE(Lau @ Apr 6 2006, 12:53 PM) Vezi post

arata minunat Ioana icon_biggrin.gif


mercic Lau! icon_smile.gif
Don't get mad... get EVEN....

ioana

#14 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 April 2006 - 10:04 PM

Acum pana si de Pasti ii fac ciocolatosului mic prajiturica cu cioco icon_biggrin.gif laugh.gif trebuie sa iti multumeasca strengarul ca l-ai salvat de cea clasica cu branza rolleyes.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#15 Monika@USA

Monika@USA

    Eye of the Storm

  • Membri
  • 837 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pacific NorthWest USA

Postat 06 April 2006 - 10:10 PM

QUOTE(California @ Apr 6 2006, 12:24 PM) Vezi post

Pt Monika si fetele din USA...

3 1/2 cups faina
1/2 cup iaurt
1/2 cup zahar



Ah, esti de milioane !
pupic.gifpupic.gifpupic.gifpupic.gifpupic.gif

Multumesc mult de tot !!


Nihil Sine Deo
user posted image

#16 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 10:16 PM

QUOTE(Monika@USA @ Apr 6 2006, 01:10 PM) Vezi post

Ah, esti de milioane !
pupic.gifpupic.gifpupic.gifpupic.gifpupic.gif

Multumesc mult de tot !!


cu placere... eu chiar asa le-am folosit si asa am si reteta scrisa... mi-am spart capu sa fac transformarile pe invers!!! laugh.gif
SUCCES! icon_smile.gif

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#17 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 10:17 PM

QUOTE(Lau @ Apr 6 2006, 01:04 PM) Vezi post

Acum pana si de Pasti ii fac ciocolatosului mic prajiturica cu cioco icon_biggrin.gif laugh.gif trebuie sa iti multumeasca strengarul ca l-ai salvat de cea clasica cu branza rolleyes.gif


sigur o sa ii placa.... laugh.gif pina si mofturosilor mei, reteta asta le place! Si normal, ca e cioco si e dulce!!! rolleyes.gif
Don't get mad... get EVEN....

ioana

#18 gabyvds

gabyvds

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi
  • Interests:O viitoare mamica foarte fericita

Postat 06 April 2006 - 11:24 PM

Ioana...arata minunat...sigur o fac si eu...dar daca nu am masina de framantat... icon_frown.gif sa,mi cumpar,nu?cam cat sa framant?tot vreo 10 minute?
Si tava mea de tarta e mai ingusta ca a ta...sigur da compozitia afara...cred ca o fac intr-o cratita in care mai fac budincile,are ceva?
Felicitari...esti o gospodina super...
A...inca ceva...ai impartit aluatul in trei...eu cum fac?micsorez cantitatile sau cum...
ce ai facut cu a treia bila?

Editat de gabyvds, 06 April 2006 - 11:27 PM.

Lilly

#19 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 11:59 PM

QUOTE(gabyvds @ Apr 6 2006, 02:24 PM) Vezi post

Ioana...arata minunat...sigur o fac si eu...dar daca nu am masina de framantat... icon_frown.gif sa,mi cumpar,nu?cam cat sa framant?tot vreo 10 minute?
Si tava mea de tarta e mai ingusta ca a ta...sigur da compozitia afara...cred ca o fac intr-o cratita in care mai fac budincile,are ceva?
Felicitari...esti o gospodina super...
A...inca ceva...ai impartit aluatul in trei...eu cum fac?micsorez cantitatile sau cum...
ce ai facut cu a treia bila?


Bine ai venit pe culinar, vad ca e primul tau mesaj! icon_smile.gif

nu e musai sa cumperi masina... faci aluatul traditional daca poti, adica framinti si il pui la crescut! De obicei, la framintat cu mina se recomanda o ora (nu ma refer la reteta de fata...), pina face aluatul basicute... Eu nu am reusit niciodata sa framint o ora, de aia ma bucur ca am venit cu o reteta care iese super la masina... icon_biggrin.gif
poti sa faci in cratita, nu are nimic. Eu nu am uns tava si nu s-a prins. Cred totusi ca o sa ai probleme cind pui aluatul inuntru... nu stiu daca o sa stea marginile pe cratita, in sus... unsure.gif

A treia bila... m-ai prins!!! laugh.gif Am pus-o intr-o punguta si e in frigider. Inca nu am idee ce sa fac din ea.... rolleyes.gif




Don't get mad... get EVEN....

ioana

#20 gabyvds

gabyvds

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi
  • Interests:O viitoare mamica foarte fericita

Postat 07 April 2006 - 12:05 AM

Da...a fost primul meu mesaj...desi va dau tarcoale in fiecare seara,pt pofta de mancare tongue.gif
Cred ca am sa fac totusi in forma de tarta dar pun mai putina compozitie,o impart si fac si pasca cu smantana...sotul iti multumeste deja pentru reteta...ca nu i-am mai facut cam de multisor dulce...
Lilly



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi