Sari la conținut

Poză

Pasca cu smintina


22 răspunsuri la acest topic

#1 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 10:40 PM

PASCA CU SMANTANA

E o reteta super simpla si super gustoasa....

Eu am facut 1/2 compozitie si a fost mai mult decit destul.... Va pun reteta asa cum am facut-o azi!

Am folosit din aluat de la Pasca cu ciocolata ......


[attachmentid=42287]

3 galbenusuri le-am frecat cu 5 linguri zahar si un zahar vanilat... am adaugat si 1 lingura zeama lamiie (ca nu mai aveam razatura... voi puneti coaja de lamiie, ca e mai aromat) si vanilie...

[attachmentid=42286]

am adaugat cam 100 g stafide (le-am pus din ochi, nu le-am cintarit)...

[attachmentid=42288]

am adaugat 450 g smintina ( fat free sour cream, 16oz... pt Monika! ;) ) si am omogenizat....

[attachmentid=42289]

si am turnat peste aluatul care a stat o ora la crescut, in tava...

[attachmentid=42290]

am dat la cuptor, la foc mediu, 350F.... cam 35-40 min....


[attachmentid=42291]

si scoasa din cuptor....

[attachmentid=42292]

Ca sa evitati culoarea maro pe marginile pascutei sa puneti banda de aluat.... ;)

Si, chiar daca am mai avut spatiu in forma in care am copt pasca, inainte de a fi pusa in cuptor... cum a dat de caldurica, cum a inceput a da pe dinafara... deci daca aveti o forma mai adinca ar fi mai bine. Sau, puneti ca si mine, o tava goala in cuptor, sa curga acolo ce-i in plus! ;)

Miniaturi atașate

  • pa_smi4.jpg
  • pa_smi3.jpg
  • pa_smi1.jpg
  • pa_smi2.jpg
  • pa_smi7.jpg
  • pa_smi6.jpg
  • pa_smi5.jpg

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#2 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 06 April 2006 - 11:00 PM

Cind se scoate din cuptor va fi inca putin moale in centru. Nu trebuie sa va speriati... se intareste. Asa arata la citeva ore dupa ce a fost scoasa din cuptor...

[attachmentid=42293]

[attachmentid=42294]

si sectiune...

[attachmentid=42295]

si feliuta de rigoare...

[attachmentid=42296]

SPOR! icon_smile.gif

Miniaturi atașate

  • pa_smi9.jpg
  • pa_smi8.jpg
  • pa_smi11.jpg
  • pa_smi10.jpg

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#3 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 April 2006 - 08:07 AM

yummmy, arata fain, cred ca e cremoasa smantana aia, super, asta ma tenteaza, nu am facut decat cu branza dulce pana acum, oricum, traumatizanta experienta, ca prima data cand am facut, m-am chinuit si i-am facut "grilaj" frumos si de "dasteapta" am rasturnat-o calda si mi s-a dus si grilaj si frumusete de pasca si tot, dar m-am invatat minte icon_smile.gif am sa o fac si pe asta
Asa, si?



#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 07 April 2006 - 08:17 AM

mama mea, punea smantana intr-un servet, si-l aseza(servetul) peste faina de malai, ceea ce facea ca tot "zerul" sa iasa, si ramanea o smantana f. groasa si grasa.

pe acelasi sistem, se poate face "labne"- este o crema de iaurt libaneza. se lasa iaurtul sa se scurga de cat mai mult lichid, si apoi se amesteca cu menta tocata, putin usturoi pisat si ulei de masline. mie imi place.
Fan n_puiu for ever



#5 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 April 2006 - 09:04 AM

Acum ma pui sa fac doua ?
Ca aia de cioco e batuta in cuie deja laugh.gif
O sa ma straduiesc wink.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#6 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 April 2006 - 10:16 AM

pai da, si eu am sa fac doua, asta si cea cu branza care e batuta in cuie, cu ciocolata mi se pare nefireasca icon_smile.gif
Asa, si?



#7 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 April 2006 - 10:23 AM

QUOTE(Bogdana @ Apr 7 2006, 11:16 AM)

pai da, si eu am sa fac doua, asta si cea cu branza care e batuta in cuie, cu ciocolata mi se pare nefireasca icon_smile.gif



pentru piciul meu e foarte fireasca BangHead.gif icon_rotf.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#8 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 07 April 2006 - 10:30 AM

bogdana, in moldova se face. mama mea o facea mereu la paste si se numeste * mazurca*
Fan n_puiu for ever



#9 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 April 2006 - 10:42 AM

in moldova se poate, in bucovina nu am auzit vreodata, si ma intreb, de unde aveau bunicile noastre ciocolata? unsure.gif
Asa, si?



#10 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 07 April 2006 - 03:51 PM

in.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="icon_biggrin.gif" /> mie nu-mi place cum a iesit, parca e o omleta.... ca aspect ma refer, ca la gust e super! E cremoasa, cum spune Bogdana.
E mai bine sa fie facuta cu o zi inainte de a fi taiata, ca se aseaza mijlocul mai bine. Normal ca celor mici nu le-a placut, sincera sa fiu nici nu ma asteptam... asta era doar pt mine! in.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="icon_biggrin.gif" />
Cu brinza io nu mai fac anu asta, doar astea 2, ca mi se par mai deosebite.
Si da, si eu stiu de pasca cu cioco, din Moldova.... bunicii aveau cacao... tin minte ca imi facea bunica cacao cu lapte! wink.gif

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#11 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 07 April 2006 - 06:08 PM

cu cacao ,* maica* si taia si cateva cubulete de cioco, ca stii si tu ca moldoveanu-i om gospodar si strangator, si pt mancare cheltuieste din greu.se facea o umplutura cu diferite fructe uscate , nuca si alea si alea , ca de aia ii zice mazurca.
Fan n_puiu for ever



#12 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 17 April 2006 - 07:09 PM

California,

Scuze, poate e evident, dar eu nu-mi dau seama: ai rasturnat pasca sau nu?
Daca o rastorni ce rost mai are banda de aluat ca oricum nu se mai vede?

Multumesc

Bambina

#13 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 April 2006 - 07:33 PM

QUOTE(bambina @ Apr 17 2006, 08:09 PM)

California,

Scuze, poate e evident, dar eu nu-mi dau seama: ai rasturnat pasca sau nu?
Daca o rastorni ce rost mai are banda de aluat ca oricum nu se mai vede?

Multumesc

Bambina

...................................................................................

Dragi culinare!!!, ce facem cu urmatoarea chestiune:
CARE ESTE DIFERENTA INTRE O PASCA CU BRANZA,SMANTANA , ETC SI O PLACINTA -TARTA CU ACELASI UNMPLUTURI , PE CARE O FACEM in FIECARE WEEK-END ?

dati-va cu parerea,va rog!!!

Eu cred ca prima deosebire este decorul si semnul crestinesc -crucea.
O ideie pentru decor : sa se puna suvitele subtiri de aluat peste umplutura, sau decorurile sa lefacem fie nuci, fructe uscate si confiate,nu din coca.

Cu bine si SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI !!!va ureaza Higeia
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#14 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 17 April 2006 - 07:35 PM

Nu e rasturnata... am scos-o cu o paleta (nu stiu cum sa-i zic icon_redface.gif )... deci banda s-ar vedea daca se pune! Si daca se pune si cruce din aluat, pe mijloc... poate o sa aiba si fata comerciala!!! in.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="icon_biggrin.gif" /> wink.gif
Don't get mad... get EVEN....

ioana

#15 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 17 April 2006 - 09:25 PM

Aha, m-am dumirit.
Am notat retele si le fac de Paste.

Multumesc mult

Bambina

#16 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 17 April 2006 - 09:57 PM

eu fac crucea din stafide, si de jur imprejur impletitura din aluat.
asa se facea acasa si asa fac si eu.
oricum pasca se face intr-o *tava * mai inalta. tarta o fac intr-o *turtiera*.
Fan n_puiu for ever



#17 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 17 April 2006 - 09:58 PM

iti tin pumnii.... sa faci poze! icon_smile.gif
Don't get mad... get EVEN....

ioana

#18 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 15 May 2006 - 08:43 PM

California,

Scuze pt. intarzierea ridicol de mare, dar n-am apucat sa pun pozele pana acum.
Am facut de Paste si pasca cu smantana si cea cu ciocolata.
Pasca cu smantana mi-a iesit super si s-a terminat pana a doua zi. I-am pus chiar si bordura pe margine (neimpletita ca n-am mai avut rabdare) si i-am facut o cruce din aluat.
Am incercat faza cu bordura si crucea si la cea cu ciocolata, desi nu eram sigura daca trebuie sau nu. Pana la urma am zis sa nu arunc aluatul si l-am pus. Si bordura si crucea s-au dus la fund ca Titanicul. laugh.gif
La copt, cea cu ciocolata mi-a facut iar figuri: am trebuit s-o tin la cuptor cred ca de doua ori mai mult decat pe cea cu smantana. Am incercat-o cu scobitoarea de atatea ori ca-i facusem model brodat in mijloc. icon_smile.gif
Pana la urma m-am plictisit si am uitat-o acolo.
Ca urmare, s-a ars un pic, a fost cam uscata, desi mijlocul era foarte gustos de la nuci, si am mancat toata saptamana din ea, dimineata la micul dejun.
Concluzie: ambele retete sunt super! La cea cu ciocolata o sa stiu ce sa fac mai bine data viitoare.

Multumesc frumos pt. retete

Bambina

Pasca cu smantana:

[attachmentid=46647]

Pasca cu ciocolata

[attachmentid=46648]

Miniaturi atașate

  • Pasca_cu_smantana.JPG
  • Pasca_cu_ciocolata.JPG


#19 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 30 May 2006 - 01:43 PM

am facut si eu de paste pasca cu smintina si e f buna.o s-o mai fac evident.scuze de intirziere dar nu am avut un program de micsorare a pozelor.merci de reteta in.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":D" border="0" alt="icon_biggrin.gif" />

Imagini atașate

  • PICT0953.JPG


#20 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 30 May 2006 - 05:02 PM

nu prea mai am timp de forum, asa ca scuze si eu de intirziiere...

bambina... despre pasca cu cioco nu pot decit sa presupun ca ai pus-o intr-o forma prea mica si a iesit prea inalta... de asta a trebuit sa stea mai mult in cuptor sa se faca in mijloc! imi pare rau!

dar ma bucur ca ti-a placut la gust si tie si Iulianei! icon_smile.gif

Don't get mad... get EVEN....

ioana



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi