Sari la conținut

Poză

Tort cu crema de zahar ars


226 răspunsuri la acest topic

#1 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 30 April 2006 - 02:05 PM

Ä°nitial n-am mai vrut sa postez reteta asta, pt ca am vazut ca a pus si Bogdana ceva asemanator, dar pana la urma intre reteta mea si reteta ei sant diferente, asa ca voila:

pt crema de zahar ars:

8 oua
1 litru lapte
150 gr. zahar
1.jpg

pt blat:

5 oua
1 cana faina
1 cana zahar
2.jpg

intr-o cratita incapatoare, (care sa mearga si la cuptor ) , se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz

3.jpg

se amesteca cu o lingura de lemn

4.jpg

in timp ce amestecam Ciupi imi fredona triluri , slagare si hituri biggrin.gif

5.jpg

lasam pe foc pana cand se topeste zaharul si se face maroniu ( in max. 8-10 min)

6.jpg

apoi cat timp zaharul e lichid, il plimbam pe peretii oalei

7.jpg

si-l lasam sa se raceasca (se raceste repede), cand se raceste zaharul din oala se face asa

8.jpg

dupa ce-am tapetat oala, punem intr-un castron litrul de lapte si cu cele 8 oua (intregi), si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa).

9.jpg

apoi in alt castron pregatim compozitia de blat:
-punem cele 5 oua intregi, cana de faina , si cana de zahar

10.jpg

mixam

11.jpg

pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars , prima compozitie de lapte

12.jpg

apoi peste ea, turnam in continuare a doua compozitie, cea pentru blat

13.jpg

bagam cratita la cuptor la 170 de grade pt 1 ora ( cele care n-au cuptor electric sa bage la flacara cea mai mica)

14.jpg

dupa o ora (vedeti ca se balangane compozitia in cratita, dar asta nu inseamna ca nu e facuta)

15.jpg

apoi cratita se rastoarna cu gura-n jos pe un platou intins dar nu ridicati cratita decat a doua zi, o tineti peste noapte (peste zi) la rece. Can rasturnati cratita, atunci blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt, iar deasupra va fi crema de zahar ars.
eu aseara am terminat-o pe la ora 24, si azi dimineata cand m-am trezit, am zburdat la ea, am ridicat cratita , mi-am si taiat o felie, si voila biggrin.gif

16.jpg

17.jpg

18.jpg

la pranz am avut musafiri, au mancat o gramada tongue.gif

19.jpg

eu nu prea le am cu torturile, dar asta e foarte usor de facut si e bun rau wink.gif
si-acu o felie asa cum imi place mie , pe margine se vede siropul de la zahar ars smile.gif , hai va pup smile.gif

20.jpg

#2 ange

ange

    Captain Cook

  • Membri
  • 205 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 30 April 2006 - 02:13 PM

moama cum arata! super! am sa-l incerc cu siguranta.Chiar astazi am sa-l fac.Noua ne place tare mult crema de zahar ars icon_biggrin.gif
Am facut si eu tortul Bogdanei insa ea a pus si mere iar eu ca o "experta" ce sunt am imbarligat merele cu crema de zahar ars...Dar la gust este o nebunie!
O sa-l fac si pe al tau ca mi se pare mult mai simplu si arata tareeee bine.Se vede clar diferenta intre blat si crema icon_biggrin.gif
merci.

#3 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 30 April 2006 - 02:20 PM

interesant e ca nu s-au imbarligat compozitiile intre ele si-au vazut de treaba lor icon_biggrin.gif si a iesit ceva super fain,am sa-l fac sa vad daca la mine se iau de sot si sotie sau nu laugh.gif
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#4 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 30 April 2006 - 02:25 PM

si mie mi se pare interesant ce misto se separa blaturile icon_smile.gif
reteta asta stiti de la cine o am? de la mamaie laugh.gif , tre' sa ma duc mai des pe la ea, ca vaz ca e plina de surprize icon_smile.gif

p.s.- in compozitia de blat puteti pune si esente, eu n-am mai pus ca eram cheauna aseara.

#5 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 03 May 2006 - 02:53 PM

muamaaa, ce de torturi cu crema se zahar ars p'aci...acu' sunt in dilema nush pe care sa-l fac laugh.gif
Fan n_puiu!







#6 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 03 May 2006 - 06:29 PM

Si eu care m-am chinuit sa fac intai crema de zahar ars,apoi am pus blatul,se pare ca am muncit in plus,AICI e reteta postata de mine.Monika@Usa mi-a sugerat ideea cu pusul totul deodata ,dar inca nu am incercat,mi-ai luat-o inainte.
Ti-a iesit f frumos si sa te mai duci pana la bunica,sa-i mai furi din retete icon_biggrin.gif ,ca noi suntem cu okii pe tine

Editat de Alis, 12 May 2006 - 11:31 PM.



#7 Dariaa

Dariaa

    Captain Cook

  • Membri
  • 471 posturi
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 03 May 2006 - 06:52 PM

Tortul e super si ti-a iesit perfect.
Eu in aluat pun coaja rasa de lamaie si ii da o aroma, yumiii wink.gif
Daria & felina fioroasa Giulia

#8 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 03 May 2006 - 07:27 PM

QUOTE(Dariaa @ May 3 2006, 08:52 PM) Vezi post

Tortul e super si ti-a iesit perfect.
Eu in aluat pun coaja rasa de lamaie si ii da o aroma, yumiii wink.gif



Eu pun si in aluat si in crema coaja de lamaie si ,in plus,in crema mai pun 1 lingurita de ness cafe dizolvata,ii da un gust deosebit


#9 Uma

Uma

    Anti-pitzi

  • Membri
  • 3086 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Mica's world :)

Postat 03 May 2006 - 07:46 PM

Arata excelent!
Dar am o intrebare, cat e de insiropat blatul?
A sosit Samburel - David, 2 noiembrie 2009!!!

#10 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 03 May 2006 - 10:00 PM

cu cat puneti mai mult zahar la caramelizat cratita, cu atat iese blatul mai insiropat. Eu am pus 150 de grame dar se pot pune si 200 de grame fara problema.
İntr-adevar reteta este foarte usoara, eu in max. 15 minute aveam deja cratita la cuptor, dureaza foarte putin prepararea, in schimb trebuie asteptat 1 ora pana se face icon_smile.gif

p.s.- o prietena de-a mea nu a avut lapte , si a pus lapte praf, si nu i-a iesit cum mi-a iesit mie, deci nu puneti lapte praf in nici un caz, puneti 1 litru de lapte normal... hai ca-i simplu de facut, doar se vede si-n poze icon_smile.gif

#11 Dariaa

Dariaa

    Captain Cook

  • Membri
  • 471 posturi
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 04 May 2006 - 11:14 AM

E tortul pe care-l vor degusta colegii mei de ziua mea ... asta mai incolo wink.gif
Daria & felina fioroasa Giulia

#12 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 04 May 2006 - 11:36 PM

sa faci poze la tort si la petrecerea ta de tzurai icon_biggrin.gif

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 May 2006 - 08:29 AM

Minunat, mi se pare daca nu ma inseala memoria ca incercasem eu ceva asemanator pus de cineva pe la inceputul culinarului dar iesise o mare brinza, am sa-l incerc si eu pentru ca si mie imi place foarte mult crema de zahar ars.


#14 Minodora

Minodora

    Master of disaster

  • Membri
  • 2122 posturi
  • Location:in fata ochilor tai

Postat 05 May 2006 - 09:57 AM

Am facut si eu anul trecut tortul cu crema de zahr ars si am poza Aici. Eu fac torturile mai insiropate, dovada e poza laugh.gif iar reteta e aici.

Deci reteta este cam asa:
am facut o crema de zahar ars dintr-un litru de lapte cu celelalte ingrediente necesare unei creme de zahar ars si am pus-o la cuptor pana a inceput sa se inchege. Imi pare rau ca nu pot spune timpi sau temperatura dar sper sa te descurci tu.
Cand crema de zahar ars este aproape gata eu am turnat un aluat de pandispan facut din 5 oua , 5 linguri de zahar si 5 linguri de faina. Am lasat la cuptor la foc potrivit pana s-a rumenit si blatul. Atentie! sa ai un vas suficient de inalt in care sa coci tortul. eu am facut intr-o cratita de 4 l cu peretii destul de inalti. Cand e copt blatul scoti tortul si lasi sa se raceasca putin. Se rastoarna cu grija pe un platou. Siropul care se lasa de la crema de zahar ars insiropeaza blatul. Se orneaza cu frisca dupa inspiratia

pozele sunt aici:
[attachmentid=45459]
[attachmentid=45460]

Miniaturi atașate

  • DSC06062.JPG
  • DSC06065.JPG

"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. "
Martin Luther King, Jr.

#15 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 05 May 2006 - 11:33 AM

monodora arata foarte bine torul ,.. si monodora arata bine icon_biggrin.gif

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 May 2006 - 01:12 PM

Mino, fa-mi o favoare si fa un copy paste si la poza si la reteta sa fie si aici ca sa poata compara poporul versiunile. icon_smile.gif
Acu mi-am amintit de poza ta dupa ce am revazut-o icon_smile.gif

#17 Dariaa

Dariaa

    Captain Cook

  • Membri
  • 471 posturi
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 05 May 2006 - 02:24 PM


aici e si dovada mea laugh.gif reteta e identica cu a Pocai !
IPB Image
Daria & felina fioroasa Giulia

#18 Minodora

Minodora

    Master of disaster

  • Membri
  • 2122 posturi
  • Location:in fata ochilor tai

Postat 05 May 2006 - 02:29 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ May 5 2006, 12:12 PM) Vezi post

Mino, fa-mi o favoare si fa un copy paste si la poza si la reteta sa fie si aici ca sa poata compara poporul versiunile. icon_smile.gif
Acu mi-am amintit de poza ta dupa ce am revazut-o icon_smile.gif


Adriana am pus reteta si pozele, dar nu e finisata din lipsa de timp cool.gif .
"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. "
Martin Luther King, Jr.

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 May 2006 - 04:37 PM

E perfect, Mino, mersi frumos!
Daria, ţi-am pus poza în mesaj.


#20 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 05 May 2006 - 04:47 PM

Minodora,si eu obisnuiam sa fac reteta asta de tort ,asa ca tine(http://www.culinar.r...showtopic=10986),dar de cand Monika si Poca au scris despre modalitatea lor de a-l face,am renuntat.Mi se pare mult mai rapid asa cum il fac ele




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi