Sari la conținut

Poză

PRAJITURA CARPATI


30 răspunsuri la acest topic

#1 Maria_Ap

Maria_Ap

    genuine passion for food

  • Membri
  • 950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Los Angeles

Postat 05 December 2005 - 07:19 AM

Bulinuta,
nu stiu de fapt care e Carpati si care e triunghi.Am aici una care poate v-ar interesa.
Despre crema de dobos, ca sa nu fie gretoasa,adaugati un pic de budinca de ciocolata,atit cit permite untul.
Eu nu insiropez foile de dobos ca e mai bun sa fie un pic crocant.
Deci incerc sa am un dobos lung, dar pe inaltime sa fie egal cu latimea,si il tai pe diagonala.
Prajitura trebuie sa fie tinuta la frigider,aproape congelata,ca sa poti lucra cu ea usor.

Miniaturi atașate

  • DSC03369.JPG
  • DSC03371.JPG

Editat de apascaritei maria 27733, 05 December 2005 - 10:42 AM.

A good meal ought to begin with hunger.

#2 Maria_Ap

Maria_Ap

    genuine passion for food

  • Membri
  • 950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Los Angeles

Postat 05 December 2005 - 07:24 AM

Apoi il potivesc ca sa le pot lipi.Una dintre parti trebuie rasucita.Cind le tai o sa-ti dai seama cum,eu n-am avut cum sa pozez miscarea asta.Ungi o parte cu crema si o lipesti.

Miniaturi atașate

  • DSC03374.JPG

A good meal ought to begin with hunger.

#3 Maria_Ap

Maria_Ap

    genuine passion for food

  • Membri
  • 950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Los Angeles

Postat 05 December 2005 - 07:29 AM

Le ungi si pe partile laterale cu crema(foile mele arata ca ar fi groase,dar dobosul meu e mai subtire la foi,asta fiind sectiunea de la capat)

Miniaturi atașate

  • DSC03375.JPG
  • DSC03376.JPG

A good meal ought to begin with hunger.

#4 Maria_Ap

Maria_Ap

    genuine passion for food

  • Membri
  • 950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Los Angeles

Postat 05 December 2005 - 07:42 AM

Pt glazuta de zahar ars,ung o foaie cu zahar asa cum ai explicat si tu,dar le tai cu cutitul uscat bine si uns cu ulei.Daca cumva se prinde zahar ars de el il curat cu alt cutit

Miniaturi atașate

  • DSC03379.JPG
  • DSC03382.JPG

A good meal ought to begin with hunger.

#5 Maria_Ap

Maria_Ap

    genuine passion for food

  • Membri
  • 950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Los Angeles

Postat 05 December 2005 - 07:44 AM

icon_smile.gif

Miniaturi atașate

  • DSC03387.JPG
  • DSC03389.JPG
  • DSC03390.JPG

A good meal ought to begin with hunger.

#6 Maria_Ap

Maria_Ap

    genuine passion for food

  • Membri
  • 950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Los Angeles

Postat 05 December 2005 - 07:49 AM

Le asezi frumos pe o parte a tortului,decorezi cu un pic de crema, iar pe cealalta parte,poti pune un mesaj.

Miniaturi atașate

  • DSC03391.JPG
  • DSC03393.JPG
  • DSC03397.JPG

Imagini atașate

  • DSC03395.JPG

A good meal ought to begin with hunger.

#7 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 10 May 2006 - 01:58 PM

Reteta este postata de Dana-nody la TORTURI_POZE pg. 39 la rugamintea noastra.

azi am executat-o si eu,si a iesit asa de buna ca m-am gindit ca ar fi pacat sa nu aiba si carpatii un loc al lor(daca mai e postata vreo reteta pe undeva,eu nu am gasit-o)


[attachmentid=45960]

Eu am mai adus ceva modificari retetei(nu mari)


[attachmentid=45961]

Cea cu cioco si nuca imi place cel mai mult.


Am facut si poze pas cu pas(sau aproape) dar reteta fiind a altei fete de aici nu stiam daca e voie sa postez la imagini

Dana ,multumesc pentru reteta!Mai astept si altele. .

Miniaturi atașate

  • IMG_0772.JPG
  • IMG_0775.JPG


#8 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6053 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 10 May 2006 - 03:06 PM

Cica daca e voie ohmy.gif ...pune mai repedeeee aici reteta si pasii si modificarile si tot tot ce ai facut icon_smile.gif !!
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#9 Dorina-Ella

Dorina-Ella

    Captain Cook

  • Membri
  • 231 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 May 2006 - 03:11 PM

QUOTE(yta @ May 10 2006, 11:58 AM) Vezi post

Reteta este postata de Dana-nody la TORTURI_POZE pg. 39 la rugamintea noastra.

azi am executat-o si eu,si a iesit asa de buna ca m-am gindit ca ar fi pacat sa nu aiba si carpatii un loc al lor(daca mai e postata vreo reteta pe undeva,eu nu am gasit-o)
[attachmentid=45960]

Eu am mai adus ceva modificari retetei(nu mari)
[attachmentid=45961]

Cea cu cioco si nuca imi place cel mai mult.
Am facut si poze pas cu pas(sau aproape) dar reteta fiind a altei fete de aici nu stiam daca e voie sa postez la imagini

Dana ,multumesc pentru reteta!Mai astept si altele. .

Da sigur ca e voie asa ca noi asteptam cuminti. Multumim tongue.gif

#10 Alice- Andrada

Alice- Andrada

    Bucataras

  • Membri
  • 113 posturi
  • Location:GAZA-RAFAH
  • Interests:www.disneycentral.com/forum

Postat 10 May 2006 - 03:21 PM



FELICITAAAAAARI YTA

Am facut si eu reteta Danei-nody si cred ca este mai buna prajitura dupa 2-3 zile.
IPB Image

#11 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 10 May 2006 - 03:43 PM

Acu,mai aveti un picut de rabdare ca imi scot puii la joaca,ca-i soare si-i frumos afara.

#12 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 10 May 2006 - 03:47 PM

QUOTE(Alice- Andrada @ May 10 2006, 01:21 PM) Vezi post

FELICITAAAAAARI YTA

Am facut si eu reteta Danei-nody si cred ca este mai buna prajitura dupa 2-3 zile.



Andrada,nu-s cum o fi peste 2-3 zile,dar acum e buna rau, rau de tot.Vorbesc de cea cu cioco caci nu prea ma dau in vint dupa cea cu unt.

#13 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 10 May 2006 - 04:14 PM

Ti-a iesit f frumoasa prajitura thumbsup.gif


#14 mioara66

mioara66

    micro Bucatar

  • Membri
  • 29 posturi
  • Gender:Female
  • Location:suceava

Postat 10 May 2006 - 04:22 PM

CARPATII ARATA FFF. BINE.
TOTUL VINE LA TIMP PENTRU CINE STIE SA ASTEPTE......

#15 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6053 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 10 May 2006 - 05:17 PM

Arata ca la cofetarie , pe vremea lu' pomenitu'.

Auzi la ea cica daca e voie, nuuuuu, este o-bli-ga-to-riu! icon_smile.gif Te asteptam sa revii de la joaca !
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#16 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2006 - 06:26 PM

eu stiam ca reteta de carpati are 12 foi, cel putin asa facea mama, vad insa ca a facut lumea si cu mult mai putine foi, eu de aia nu m-am incumetat sa il fac singura, ca e multa munca dar si prajitura f multa
Asa, si?



#17 Maria_Ap

Maria_Ap

    genuine passion for food

  • Membri
  • 950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Los Angeles

Postat 10 May 2006 - 07:38 PM

OK,Bogdana,o sa-i spun la a mea pseudo-Carpati!
A good meal ought to begin with hunger.

#18 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 10 May 2006 - 07:59 PM

laugh.gif pseudocarpati, tare
doamne fereste, e carpati in toata regula numai ca nu mai vazusem eu pana acum
Asa, si?



#19 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 10 May 2006 - 08:22 PM

Revin,desi nu stiu pentru cit timp.
Am zis daca e voie ,dar de fapt nu stiu daca e corect ce fac eu aici,dar daca voi ziceti ca pot....

Desi vad ca v-a astimparat curiozitatea Maria,o sa incerc sa fac sa se inteleaga ceva din reteta asta.
Pun si ingredientele ca sa nu mai cautati dincolo:
FOI-3 oua
1 1/2 cana zahar
1 1/2 cana ulei
1 1/2 cana lapte
1 lingurita amoniac stins
coaja lamiie
faina pina se ajunge la o consistenta care sa permita sa intindeti

CREMA I
1 kg zahar
14 linguri faina(aici am inlocuit cu Maizena icon_biggrin.gif )
2 litri lapte
2 pachete unt


CREMA II

2 pachete unt
1 cana zahar pudra
3 linguri cacao


Se pun toate ingredientele pentru foi intr-un castron,se amesteca bine,apoi se adauga faina...

[attachmentid=46037]


[attachmentid=46038]


Cind se ajunge la consistenta dorita se imparte aluatul in 10 parti egale(aproximativ)


[attachmentid=46039]


Eu cam ocoleam retetele in foi,dar tot facind,nu ma mai sperie.Se fac destul de repede,e greu inceputul icon_biggrin.gif
Daci ,incepem la copt foi

[attachmentid=46040]

Miniaturi atașate

  • IMG_0739.JPG
  • IMG_0742.JPG
  • IMG_0743.JPG
  • IMG_0744.JPG


#20 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 10 May 2006 - 10:24 PM

Probabil ca o sa-mi amintesc toata viata de prajitura asta (si nu doar pt. ca e buna)caci in timp ce coceam foile si Horia(piticul meu)isi facea de lucru prin casa,aud un plinset,tipat ,urlet...Alerg la el..de la frunte curgea singe...incep sa tremur...suna ambulanta...si cu coca pe unghii am plecat la spital.A fost nevoie de un fir.Iata-l si pe micu.

.[attachmentid=46056]

Dupa toate astea am continuat cu foile desi nu mai aveam nici un chef

[attachmentid=46057]

Astea-s toate coapte...

In timp ce coceam la foi am pus si zaharul la topit,pentru crema

[attachmentid=46058]

si amestecam,amestecam pina arata asa:

[attachmentid=46059]

Apoi se adauga amidonul.

[attachmentid=46060]

Si iar amestecam bine ,dupa care ,tot amestecind icon_biggrin.gif ,turnam cite putin lapte.Toata operatiunea se face la foc mic.O sa obtinem o crema,o budinca..


.[attachmentid=46061]

Pe care eu ,ca sa apuc s-o termin cit de cit pina se trezea Holi,am pus-o la racit in chiuveta....[attachmentid=46062]

Si iar amestec....si tot in criza de timp trintesc si untul cind crema era calduta

[attachmentid=46063]

Si iar amestec... icon_biggrin.gif Pentru ultima oara ca trec la umplut foile

[attachmentid=46064]

Miniaturi atașate

  • IMG_0766.JPG
  • IMG_0752.JPG
  • IMG_0745.JPG
  • IMG_0746.JPG
  • IMG_0747.JPG
  • IMG_0749.JPG
  • IMG_0750.JPG
  • IMG_0751.JPG
  • IMG_0753.JPG




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi