Sari la conținut

Poză

Mini amandine


571 răspunsuri la acest topic

#1 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 May 2006 - 01:58 PM

daca mi-ar fi spus cineva acu' vreo 5 ani ca eu o sa fac amandine, as fi ras 2 zile si 2 nopti biggrin.gif , pt ca tot timpul am crezut ca-s complicat de facut.
dar ieri mi-am luat inima-n dinti, mi-am pus sortzul norocos ( ala cu sutien si kilotzi) , si m-am apucat de amandine.

pentru blat

6 oua
200 gr zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 gr cacao
8 linguri cu faina
[attachmentid=46858]

intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua

[attachmentid=46859]

si le Mixati bine pana se-ntepenesc in castron

[attachmentid=46860]

dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile.
[attachmentid=46861]

dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le Mixati cu mixerul. castronul din poze se va skimba la culoare din cauza ca celalalt a fost cam mic, asa ca voi prestati de la inceput intr-un castron incapator biggrin.gif

[attachmentid=46862]

o sa va iasa un aluat mai subtire
[attachmentid=46863]

turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati , iar pe fundul ei puneti si hartie de copt

[attachmentid=46864]

o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade. Si acum va marturisesc metoda mea de verificare a compozitiei din cuptor, daca e coapta sau nu, daaaaaaaaaaaaaaar fara sa deskid usa la cuptor ! deci dau palme mai puternice la aragaz, pe partea cu cuptorul si de la palme , cuptorul trepideaza , si eu vaz atunci pe geam daca tremura compozitia in tava biggrin.gif. Eu n-am mai ridicat temperatura, am lasat tot timpul la aceeasi temp. asa ca mi se lasase putin

[attachmentid=46869]

blatul l-am taiat in 2 si l-am lasat la racit
[attachmentid=46870]

il lasam asa si ne ocupam de sirop

pentru sirop

400 ml apa
200 gr zahar
2 plicuri capucino de ciocolata
[attachmentid=46871]

eu n-am avut decat un plic de capucino cu cioco, asa ca al doilea a fost capucino clasic
fiecare pliculet a avut 12,5 gr
[attachmentid=46872]

punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute
[attachmentid=46873]

si o sa obtineti un sirop urat dar bun tongue.gif
[attachmentid=46874]

lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema

pentru crema

3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
1 paket de margarina ( de 250 gr)
3 linguri cacao
[attachmentid=46875]

intr-un castron punem margarina partial topita (traiasca cuptoru' cu microunde)
[attachmentid=46876]

o mixam bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba
[attachmentid=46877]

se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul

[attachmentid=46878]

adaugam galbenusurile si cacaoa
[attachmentid=46879]

si mixam pana obtinem crema asta
[attachmentid=46880]

si-acuma ! puneti pe o tava prima jumatate de blat , peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema ( eu am pus-o pe toata), apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou.
nu puneti tot siropul, este prea mult, dar voi faceti cum vreti tongue.gif
pe urma bagati tava cu blatul taiat, insiropat si cremuit la frigider, pt minim 2 ore
eu am lasat mai mult , si peste noapte , si am continuat azi.

pe o hartie de copt ( ca sa nu paradesc masa), am taiat blatul in dreptunghiuri mai mici ( voi le puteti taia mai mari)

[attachmentid=46883]

ia , ca sa vedeti smile.gif
[attachmentid=46884]

si m-am concentrat acu pe un decor, si evident ca amandina fara glazura nu se poa', asa ca am ales glazura asta, dar de caramel nu de ciocolata
[attachmentid=46885]

am preparat glazura dupa instructiuni si am glazurat prajiturelele
[attachmentid=46886]

in mod normal reteta se opreste aici, dar mie mi se sculase o idee tongue.gif , asa ca am topit la bain marie ciocolata de menaj ( cam 75 de gr).
[attachmentid=46887]

ciocolata topita am bagat-o intr-o punga pe care am taiat-o foarte putin la un coltz, si am continuat sa decorez
[attachmentid=46888]

gata decorate , si daca va incordati retina veti vedea acolo pe hartia de copt si-un msj pt voi, din restul de cioco laugh.gif
[attachmentid=46889]

si-acum in sfarsit , poze de final , uitati-va bine , ca io deja am mancat cel putin 7-8 mini amandine, sant pur si simplu su-per ! foarte bune ! acu' chiar ca mi se falfaie de toate cofetariile, nu mai am de ce sa intru intr-o cofetarie .. si voi la fel smile.gif
[attachmentid=46890]

[attachmentid=46891]

[attachmentid=46892]

si-acum 2 poze mai de-aproape pt voi
[attachmentid=46893]

si ultima amandina pe care o mananc io ! ca io am facut-o ! daca vreti, faceti-va ! laugh.gif

[attachmentid=46894]

Miniaturi atașate

  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg
  • 14.jpg
  • 15.jpg
  • 16.jpg
  • 17.jpg
  • 18.jpg
  • 19.jpg
  • 20.jpg
  • 21.jpg
  • 22.jpg
  • 23.jpg
  • 24.jpg
  • 25.jpg
  • 26.jpg
  • 28.jpg
  • 35.jpg
  • 30.jpg
  • 33.jpg
  • 34.jpg
  • 36.jpg

Editat de Pocahontas, 24 January 2010 - 04:04 PM.


#2 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 18 May 2006 - 02:05 PM

Arata de nota 10, Poca eusa_clap.gif
Notat reteta, revin cu ea cat de curand.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#3 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 18 May 2006 - 02:07 PM

Super!!!!!!!!
Felicitari, Poca! icon_smile.gif

#4 chrissy

chrissy

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 18 May 2006 - 02:08 PM

Pupici si tie pentru retetele tale bestiale !
Sper din tot sufletul sa reusesc sa le fac zilele astea! floare.gif

Editat de chrissy, 18 May 2006 - 02:11 PM.


#5 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 May 2006 - 02:10 PM

daca arata de nota 10, gustul e de nota 20 cu siguranta, cred ca niciodata n-am fost mai incantata de o prajitura facuta de mine cum sant de amandinele astea, muncesti ceva la ele, dar merita efortul !
pssst , amandinele se tin tot timpul la frigider , eu de cand le-am facut m-am mutat in bucatarie , deskid frigiderul , mai mananc o amandina, mai ma uit la ele... cand le termin creca o sa plang laugh.gif

#6 cami_t

cami_t

    Bucataras

  • Membri
  • 151 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 May 2006 - 02:13 PM

Poca, am folosit si eu o singura data glazura din aia, dar nu am fost multumita deloc. A doua zi dupa ce a stat la frigi prajitura, arata f rau, adica se stransese niste apa...
ideea e ca eu facusem niste mini tarte umplute cu budinca de ciocolata si pe deaspupra, m-am gandit sa pun glazura din asta. Mare greseala!
Este posibil sa fi pus eu prea multa apa, desi nu cred.
probabil ca nu e bine sa pui glazura peste crema direct ci doar peste blat, ca sa mai suga umezeala..
la tine cum arata azi glazura??... daca n-ai papat toate amandinele:)

#7 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 May 2006 - 02:20 PM

QUOTE(cami_t @ May 18 2006, 03:13 AM) Vezi post

Poca, am folosit si eu o singura data glazura din aia, dar nu am fost multumita deloc. A doua zi dupa ce a stat la frigi prajitura, arata f rau, adica se stransese niste apa...
ideea e ca eu facusem niste mini tarte umplute cu budinca de ciocolata si pe deaspupra, m-am gandit sa pun glazura din asta. Mare greseala!
Este posibil sa fi pus eu prea multa apa, desi nu cred.
probabil ca nu e bine sa pui glazura peste crema direct ci doar peste blat, ca sa mai suga umezeala..
la tine cum arata azi glazura??... daca n-ai papat toate amandinele:)



cami, cu parere de rau dar cu sinceritate-n glas icon_smile.gif itzi zic atat: ai gresit glazura ! spun asta pt ca mi s-a intamplat si mie acu ceva timp, tot cu glazura asta , sa arate bine cand o torn pe prajitura, etc, iar a doua zi sau peste cateva ore glazura sa dispara si sa ramana un pish pe prajitura. Dar de-atunci am mai crescut tongue.gif , si am invatat ca atunci cand prepari glazura , sa folosesti doar apa foarte rece, si sa pui foarte putina, sa amesteci bine... n-are cum sa nu iasa.
eu am pus glazura azi dimineata pe la ora 09, si acum la ora asta, arata exact la fel ca azi dimineata.
in afara de asta , eu o mai folosesc glazura asta si la negrese si nu mi-a facut niciodata figuri.

#8 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 18 May 2006 - 02:30 PM

mai poca, de ce faci tu prajituri d'astea in saptezeci de mii de etape? ca sa-mi dau io cu castronu-n cap? icon_frown.gif Tu nu stii ca io nu ma pricep la blaturi d'astea? Acu' io ce ma fac? Uite si tu ce bine arata ale tale. Si pupici, si tie, da? laugh.gif

Fan n_puiu!







#9 Sofiri

Sofiri

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi

Postat 18 May 2006 - 02:38 PM

QUOTE(Pocahontas @ May 18 2006, 12:10 PM) Vezi post

daca arata de nota 10, gustul e de nota 20 cu siguranta, cred ca niciodata n-am fost mai incantata de o prajitura facuta de mine cum sant de amandinele astea, muncesti ceva la ele, dar merita efortul !



Buna fetelor! Eu sunt mai noua pe aici, dar de cand v-am descoperit, va citesc neincetat ,mai ales retetele puse de Poca. Prima prajitura facuta de mine dupa retete de aici, a fost Negressa lui Poca, care e absolut fantastica. Pai daca aceea era asa, si tu te lauzi ca nu ai fost nicidata incantata de o asa prajitura, cum sunt aceste amandine,inseamna ca asta e traznet. Musai s-o incerc si eu. Deocamdata nu am aparat, da in curand achizitionez unul,cadou, si o sa incep sa mai pun si eu delicatesele propuse de voi, sau cine stie, vin si eu cu retete.

De unde stiti atatea retete? Ca pur si simplu m-ati dat gata. Oricum barbatul meu e foarte incantat de lucurile ce le fac, si in mare parte va datorez voua. Pupici si tineti-o tot asa.

#10 chrissy

chrissy

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 18 May 2006 - 02:48 PM

Si eu am folosit glazura si nu am avut probleme cu ea.Pune cite un picutz de apa rece,si tot adaugi pina se desface bine.Ideea e sa nu iasa prea subtire!

#11 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 May 2006 - 02:50 PM

luciana laugh.gif
pai tocmai astea-n njpe etape ies mai mirobolante, daca vrei d-astea in max 3 etape itzi recomand reteta mea de ceai la plic laugh.gif

sofiri icon_smile.gif

toate retetele le iau din reviste, carticele, ziare, anketez prietene, rude, cunostinte.... ie greu icon_biggrin.gif
astept sa intri-n posesia aparatului foto cadou sa vaz ce prestezi si cum prestezi tongue.gif

#12 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 18 May 2006 - 03:03 PM

Io nu mai zic nika, numa ca dracu' m-o pus sa ma uit inainte de ora de gimnastica mad.gif tongue.gif

#13 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 May 2006 - 03:10 PM

wav.gif wav.gif wav.gif wav.gif

Acum ma pui sa fac si amandine Poca, nu ?
Ca doar stii ce pici ciocolatos am laugh.gif

FELICITARI !

Arata super si sunt convinsa ca sunt grozave icon_biggrin.gif le pun pe lista de weekend , asta daca nu imi conving consortul sa fugim la mare wink.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#14 Maitreyi

Maitreyi

    Captain Cook

  • Membri
  • 214 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 18 May 2006 - 03:18 PM

Daca nu ai pus praf de copt in blat (si nu ai zis nimic de el la ingrediente) cum de a crescut asa de tare? Numai datorita faptului ca ai batut f bine ouale?
Daca las pachetul de margarina la temp camerei si se face moale de tot e echivalent cu topitul partial? Eu nu am microunde icon_frown.gif(
Sunt cu mult mai mult decat ceea ce sunt.

#15 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 May 2006 - 03:26 PM

pocaaa, arata tare fain amandinele tale, am si eu o intrebare, seamana la gust, consistenta cu cele de la cofetarie? ca eu am mai facut unele dar nu aveau nici o treaba cu cele din comert floare.gif
Asa, si?



#16 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 18 May 2006 - 03:27 PM

Poca,a meritat asteptarea mea...chiar ma gandeam ce naiba mai fac eu in WE...ca acum doua sapt am facut o praji cu capsuni a Afroditei,sapt trecuta dobosul...acum eram in pana de idei! Desi am planificat sa merg cu copii in centru la soldati,la Parlament...dar gasesc eu timp!

Despre faina,stiu ca Poca foloseste mereu faina rosie de la titan care are praf de copt si poate a uitat sa scrie!
Poca,ti-am "furat" poza!

Imagini atașate

  • 139895.jpg

Editat de Theodora, 18 May 2006 - 03:32 PM.



#17 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 May 2006 - 03:30 PM

am folosit faina normala !! icon_smile.gif
faina roise nu mai folosesc de mult, iar praf de copt n-am pus deloc, am pus doar ce am scris in reteta, iar blatul a crescut pt ca am batut foarte bine albusurile icon_smile.gif

#18 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 18 May 2006 - 03:52 PM

Poca ,super,super,super de njpe ori SUPER
al meu barbat e mort dupa ciocolata deci trebuie facuta
praji cu blat roz mai are de asteptat,ca o sa fac pe asta dar sa vedem cand
si eu folosesc foarte des glazura din asta dar mai mult de ciocolatasi sunt foarte multumita de ea si nu mi-a facut deloc figuri
Sofiri bine ai venit si te asteptam cu retete de ale tale ,dar si ce facusi mataluta din retetele fetelor
icon_salut.gif

#19 gabyvds

gabyvds

    micro Bucatar

  • Membri
  • 16 posturi
  • Interests:O viitoare mamica foarte fericita

Postat 18 May 2006 - 03:58 PM

Eu nu prea ma impac cu ouale crude in crema...s-ar nimeri crema pusa la baie-marin?Si se poate inlocui margarina cu unt? cool.gif
Iar mi-ai dat de lucru,Poca... tongue.gif
Lilly

#20 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 18 May 2006 - 04:00 PM

Poca,in lipsa prafului ala de capuccino ce pot pune? Ca nu am si nu am chef sa iau o cutie doar pt 3 linguri!!!




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi