Sari la conținut

Poză

Ciorba de salata ca la Brasov!


44 răspunsuri la acest topic

#1 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 26 May 2006 - 07:38 AM

Imi aduc aminte ca-i povesteam odata Adrianei despre aceasta ciorba pe care eu o fac des, acum am sa pun si imagini. Deci ingredientele:
4 buc. salata
cateva bucatele de slanina
500 g iaurt
200 g smantana
4 oua
2 linguri faina
usturoi
marar

Spalam salata, o rupem bucati cat mai mici si o punem la fiert


[attachmentid=47656]

Miniaturi atașate

  • IMAG0158.JPG

Elena

#2 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 26 May 2006 - 07:41 AM

Prajim cateva bucatele de slanina
[attachmentid=47657]

Miniaturi atașate

  • IMAG0159.JPG

Elena

#3 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 26 May 2006 - 07:43 AM

Punem slanina in ciorba si facem o omleta pe care taiem in bucatele cat mai mici
[attachmentid=47664]

Miniaturi atașate

  • IMAG0160.JPG
  • IMAG0161.JPG

Editat de Elena Brasov, 26 May 2006 - 08:05 AM.

Elena

#4 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 26 May 2006 - 07:49 AM

o punem si pe aceasta peste salata
[attachmentid=47663]

Editat de Elena Brasov, 26 May 2006 - 08:02 AM.

Elena

#5 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 26 May 2006 - 08:08 AM

Acum pregatim compozitia pentru dres

[attachmentid=47665]

Miniaturi atașate

  • IMAG0162.JPG

Elena

#6 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 26 May 2006 - 08:19 AM

un galbenus de ou, 2 linguri de faina,iaurtul si smantana le amestecam bine, eu fac cu mixerul din comoditate rolleyes.gif

[attachmentid=47668]

Miniaturi atașate

  • IMAG0164.JPG

Elena

#7 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 26 May 2006 - 08:32 AM

Ciorbita fierbe cuminte pe foc, luam cate putin din ea si turnam peste maia

[attachmentid=47673]

Miniaturi atașate

  • IMAG0165.JPG

Editat de Elena Brasov, 26 May 2006 - 08:43 AM.

Elena

#8 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 26 May 2006 - 08:48 AM

si apoi turnam maiaua peste ciorbita si mai lasam sa dea un clocot
[attachmentid=47676]

Miniaturi atașate

  • IMAG0168.JPG

Editat de Elena Brasov, 26 May 2006 - 08:49 AM.

Elena

#9 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 26 May 2006 - 08:50 AM

MMM STIU CA E TARE BUNA LA GUST rolleyes.gif
MIE BUNICA MEA IMI FACEA MAI MEREU,CIORBELE DE "BURUIENI"SUNT PREFERATELE MELE
TREBUIE FACUTA icon_biggrin.gif


#10 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 26 May 2006 - 08:52 AM

pregatim usturoiul si mararul
[attachmentid=47677]

Miniaturi atașate

  • IMAG0171.JPG

Elena

#11 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 26 May 2006 - 08:56 AM

luam ciorbita de pe foc si adaugam usturoiul si mararul. Bine ar fi marar verde dar eu inca nu am vazut pe aici icon_smile.gif
cam asta este, este foarte buna

[attachmentid=47683]

Miniaturi atașate

  • IMAG0172.JPG

Editat de Elena Brasov, 26 May 2006 - 09:19 AM.

Elena

#12 cami_t

cami_t

    Bucataras

  • Membri
  • 151 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 May 2006 - 01:43 PM

E super buna. A facut si mama mea de curand. Dar nu am mancat-o cu usturoi, ci cu ceapa verde (ceapa verde a pus si in ciorba, la fiert, odata cu salata)

#13 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 26 May 2006 - 03:52 PM

Buna buna!
Cred totusi ca e mai de toamna iarna (slanina ? dry.gif )

Toto stau si ma gandesc , asa , ca, de multe ori , uitandu-ma pe retetele in imagini, nu stiu daca m-as porni la toate sa le fac, dar sunt multe pe care tare le-as incerca, la o pensiune din zona respectiva. Asa legi amintirea calatoriei de ceva placut icon_smile.gif
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#14 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 26 May 2006 - 04:06 PM

Buna rau....mmm. Si mie imi facea bunica, care-i si ea de prin zona. Chiar n-am mai mancat demult, asa ca Elena : pupic: pentru aducere aminte si reteta.
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#15 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 26 May 2006 - 04:11 PM

Buna rau, mie imi place ciorba de salata de mor.
Fan n_puiu!







#16 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 May 2006 - 04:11 PM

M-ai terminat cu ciorbita asta.
Acum am zic ca o fac in weekend-ul asta. Sper sa tina si vremea cu mine. Ca de e prea cald nu vreau sa ma coc in bucatarie.
Mercic oricum de reteta.

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#17 Cris_Tina

Cris_Tina

    Captain Cook

  • Membri
  • 473 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 May 2006 - 06:46 PM

Si mie imi place ciorbita asta,de cand a aparut salata in primavara asta ,o tot fac....eu insa nu pun usturoi ...
In schimb am sa incerc un pic de faina la "maia" asa cum faci tu....
Wrong or right...Black or white...If I close my eyes...It's all the same

#18 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 26 May 2006 - 07:24 PM

si eu fac ciorba asta si e preferata mea.dar prin partile noastre nu se pune iaurt si faina la dresul ciorbei si nici marar.iar usturoiul il fierb in ciorba .cam atit.in rest e la fel.ff buna.si apropo merge si rece[cel putin ptr mine] icon_biggrin.gif

#19 Bita

Bita

    Bucataras

  • Membri
  • 109 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeal

Postat 26 May 2006 - 07:49 PM

Daca ar vedea sotiorul meu reteta asta sigur m-ar pune sa o fac .Lui ii plac mancarurile in care este ceva slaninuta.Cred ca am sa-i fac o surpriza si am sa ii fac asa ciorba de salata.Eu de fapt fac supa de salata (asa i se zice pe la noi).Diferenta este ca eu calesc salata intai in ulei si apoi adug apa sa fiarba, in care pun ceapa verde si eventual putin marar,la sfarsit usturoiul si arunc in oala si vreo 2 sau 3 oua (bineinteles fara coaja icon_biggrin.gif ) care se vor face asa ca ochiurile românesti.Si la sfarsit o dreg cu lapte si boia.
Experience is something you don't get until just after you need it.

#20 RicaZ

RicaZ

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi

Postat 27 May 2006 - 08:09 AM

Am citit retetele de ciorba de salata verde si mi se par cam complicate, dar cred ca tot ce e complicat e si mai bun .
Am sa va scriu reteta mea de CIORBA DE SALATA VERDE ca pe la Vintu de jos.
Se taie bucati de slanina de porc, se topesc in cratita, pe urma punem usturoiul taiat marunt, cativa catei sau o capatana intreaga daca e mai mica, lasam cateva secunde in untura aceea ca sa dea un gust care este deosebit de placut si punem salata peste si amestecam repede, lasam sa scada salata care a umplut cratita la inceput de abea am amestecat in ea, apoi turnam apa pana aproape sa dea peste salata (nu mai multa!!!) si lasam sa fiarba. Vreau sa va spun ca se poate pune si costita afumata de porc in loc de slanina sau chiar ulei de floarea soarelui( daca vreti sa o faceti mai dietetica).
Dupa ce au fiert bine, ca frunzele de salata sa nu fie tari sau atoase, se potriveste de sare tinand cont ca slanina sau costita este sarata deja.
Pentru dres se pune un borcan de iaurt fie el si mai acrisor ca-i da gust mai bun si cateva linguri bune de smantana cu cat pui mai multa smantana cu atat e mai buna. Rezulta un amestec gros , o ciorba groasa fara sa fie ingrosata cu faina. Cateva galbenusuri de ou (vreo 3-4sau mai putine daca vreti ) amestecate in ciorba o fac si mai buna , dar sa nu mai fie data in clocot dupa ce sunt puse galbenusurile dezlegate cu cateva linguri de ciorba. Se poate servi cu mamaliga.
Pofta buna va doresc!!!!

Editat de RicaZ, 27 May 2006 - 02:29 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi