Sari la conținut

Poză

Spuma de capsuni


35 răspunsuri la acest topic

#1 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 May 2006 - 02:55 PM

Cred ca stie toata lumea cum e. Daca a mai fost postat, imi cer scuze, eu am cautat-o si n-am gasit-o.

Ingrediente
1 pahar caspuni
1 pahar zahar
1 albus de ou

[attachmentid=48099]
un pahar de fructe avea cam 170 g
Eu am facut cantitati industriale pentru ca nu credeam ca o sa iasa asa mult. Dar voi pastrati ideea si faceti in limite omenesti.

Am pus totul intr-un vas si am mixat... si am mixat
[attachmentid=48100]

Pana s-a facut o spuma groasa. Am lasat la rece 1 ora si apoi am pus in pahare.
[attachmentid=48104]

[attachmentid=48101]

Sau puteti pune in cutiute de inghetata la congelator.
[attachmentid=48102]


Pentru linistea mea sufleteasca si pentru a nu trece prin socul suferit de mine faceti pentru inceput spuma dintr-un pahar de fructe ca sa vedeti cat va iese. Eu am facut din 4 pahare si am acum in frigider 3 cutii din acelea de inghetata de 1000 ml plus ce am mai mancat noi.

Dar noroc ca e foarte buna si la caldurile astea numai bine o sa-mi prinda asa rece de la congelator.

Miniaturi atașate

  • c1.jpg
  • c2.jpg
  • c4.jpg
  • c5.jpg
  • c3.jpg

Editat de Micu Livia, 29 May 2006 - 03:01 PM.

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#2 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 29 May 2006 - 03:01 PM

E exact de sezon icon_smile.gif .
oare n-ar merge si ceva smantanica prin toata treaba asta ?
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#3 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 May 2006 - 03:41 PM

Drept sa-ti spun nu stiu de asa treaba dar rea n-are cum sa fie. Daca stie vreo fata ceva reteta da forma asta poate ne-o zice si noua. tongue.gif

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#4 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 29 May 2006 - 04:11 PM

Arata foarte fain spuma ta, imi place si mie, dar nu prea multa ca-mi vine rau de la atata albus
Fan n_puiu!







#5 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 29 May 2006 - 04:44 PM

am si eu o reteta (f buna, zic eu):

3 oua + 4 linguri de zahar + 4 linguri smantana

separ ouale, frec galbenusurile cu 2 linguri zahar + smantana, bat albusurile + 2 linguri zahar, si apoi le amestec usor, apoi fiecare poate adauga ce ii place. eu pun cacao sau capucinno, dar tre' sa fie bun si cu capsuni.

am uitat sa pomenesc ca eu le pun in cupe mai mici si le pun la inghetat.

Editat de andreea fr, 29 May 2006 - 05:59 PM.


#6 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 29 May 2006 - 04:49 PM

ahaaa, deci exista icon_smile.gif
trebuie incercata
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#7 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 02 June 2006 - 10:40 PM

Ia uite ce am facut eu azi...ca am gasit capsunele ieftine icon_smile.gif
[attachmentid=48567]
imi place mult...eu insa am facut dupa gustul meu adica am pus doar un sfert sau un pic mai mult de un sfert pahar de zahar, un albus si un pahar jumate de capsuni.Si partea a doua...aici am facut blatu lui Maya cu cocos,l-am insiropat..spuma am amestecat-o cu branza si mascarpone(aveam niste resturi care nu voiam sa le arunc icon_smile.gif )si gelatina si mandarine din compot icon_biggrin.gif
Merci floare.gif
[attachmentid=48568]

Miniaturi atașate

  • IMGP0795.JPG
  • IMGP0794.JPG

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#8 adseana

adseana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 08 June 2006 - 03:25 PM

Multumesc Livia ca mi-ai amintit de spuma de capsuni... wub.gif

am facut azi si a iesit yummmiiii...am pus intr-o cutie si in congelator icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • P6082792.JPG

Editat de adseana, 08 June 2006 - 03:25 PM.

"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."




#9 danluc77

danluc77

    Captain Cook

  • Membri
  • 368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel

Postat 08 June 2006 - 10:18 PM

QUOTE(adseana @ Jun 8 2006, 03:25 PM) Vezi post

Multumesc Livia ca mi-ai amintit de spuma de capsuni... wub.gif

am facut azi si a iesit yummmiiii...am pus intr-o cutie si in congelator icon_biggrin.gif

of ce-ma enervati cu spuma de capsuni mad.gif aici le-a trecut perioada icon_frown.gif tare as fi dorit sa incerc si eu aceasta reteta
luci

#10 adseana

adseana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 08 June 2006 - 10:35 PM

QUOTE(danluc77 @ Jun 8 2006, 11:18 PM) Vezi post

of ce-ma enervati cu spuma de capsuni mad.gif aici le-a trecut perioada icon_frown.gif tare as fi dorit sa incerc si eu aceasta reteta



noteaz-o bine pentru sezonul urmator...meritaaaa wink.gif
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."




#11 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 09 June 2006 - 07:16 AM

Otti interesanta combinatie ai facut la prajiturica si sunt convinsa ca e super buna. Eu n-am fost asa de inspirata sa folosesc o pare din crema la o praji in combinatie cu ceva ca ma gandeam ca asa simpla o sa fie prea moale.

adseanama bucur ca ti-a placut. Si eu mai am un pic la congelator ca tot am mancat l-a ea cand imi era pofta de ceva dulce si nu aveam nimic in casa. Ce imi place in mod desebit la ea asa inghetata e ca se pastreaza oarecum moale. Adica nu e asa tare ca inghetata la care, trebuie sa stau un pic dupa ea pana se dezgheata suficient cat sa pot infige lingurita in ea.

Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#12 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 09 June 2006 - 08:11 AM

Dintr-o revista Practic:

Spuma de capsune

2 cani de capsune, 2 cani de zahar, 3 albusuri, 500 g smantana

Se zdrobesc capsunele, se mixeaxa, impreuna cu zaharul si albusurile (atentie, albusurile nu trebuie batute inainte!), pana se obtine o spuma tare. Smantana se bate putin, aproape ca pentru frisca, apoi se combina, amestecand usor cu spuma de capsune.
Eu am tot facut reteta asta, care, dupa parerea mea, e un parfait... E excelenta. Fara ace de gheata si fara complicatii, adica nu mai trebuie scoasa cand si cand din congelator ca s-o mai mixati.
Eu folosesc, ca masura, o cana de 250 ml.

#13 georgi8us

georgi8us

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Location:Alba Iulia

Postat 09 June 2006 - 08:28 AM

Acum cateva zile am facut si eu spuma de capsune pentru ca mi s-au copt in gradina. Pe un platou pun un strat de biscuiti simpli, apoi o budinca de vanilie dar nu prea dulce si deasupra spuma de capsune facuta din 3 albusuri batute spuma, un pahar cu zahar si capsune.

#14 livia_01

livia_01

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 06 May 2009 - 07:59 PM

Buna!
As vrea sa fac si eu spuma. Poti sa-mi spui cat tine in frigider sau congelator? Am foarte multe capsune si mai trebuie sa pastrez spuma. Multumesc frumos.

#15 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 06 May 2009 - 08:37 PM

Pana la tine nu s-a mai postat aici din iunie 2006. De aceea ma bag eu in seama, caci sunt mare producatoare de spume din astea. Stau f bine si la congelator si la frigider, adica stau pana se mananca, dar nu luni sau ani. Incearca si ai sa vezi. Vorba cuiva: ce faci tu cu mana ta si nu este bun...

#16 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 06 May 2009 - 09:36 PM

Beyyyyyyyyyy, fac io ce fac si iar mai dau de-o reteta a copilariei mele!Mama ne facea , exact retete Liviei, dar cu visine!Si eu am mai facut-o, anul trecut, cred!Incercati si cu visine, fara samburi si scurse bine!Siropul il puteti bea cu apa minerala!
Deci, e a doua reteta cu parfum de copilarie si de vara!
Va iubesc! love10.gif
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#17 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 07 May 2009 - 12:12 AM

scoatem la lumina retete? ce bineee, nu prea indraznesc sa fac nimc cu albusuri crude, dar o sa ma incumet! biggrin.gif

#18 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 07 May 2009 - 06:05 AM

CITAT(zoazorel @ May 6 2009, 10:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Beyyyyyyyyyy, fac io ce fac si iar mai dau de-o reteta a copilariei mele!Mama ne facea , exact retete Liviei, dar cu visine!Si eu am mai facut-o, anul trecut, cred!Incercati si cu visine, fara samburi si scurse bine!Siropul il puteti bea cu apa minerala!
Deci, e a doua reteta cu parfum de copilarie si de vara!
Va iubesc! love10.gif



stai sa vezi ce aroma are spuma cu afine sau cu zmeura, bati copiii si fugi cu mancarea
mie imi place si spuma cu dulceata de coacaze, are un parfum si o culoare aparte

#19 Edi

Edi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1814 posturi
  • Gender:Female
  • Location:or.Chisinau,Republica Moldova

Postat 07 May 2009 - 08:22 AM

spumele astea ies bine si cu iaurt pentru diete, sau smintina dulce(frisca) pentru cei care vor sa simta ceva de nedescris, in loc de oua. Eu nu folosesc la nimic ouale crude, sotul le bea dar ii permit doar cele pe care ni le da mama de la tara.

100 gr fructe, 100 ml smintina lichida zahar nu mai e nevoie,deja e dulce smintina, in asa fel fac spuma si o las la congelator desi mai mult de 1.5 saptamini nu stat tongue.gif

e gustoasa si cu brinza de vaci: 100 gr fructe(am facut cu zmeura; visine; mure) 100 ml frisca, 50 gr brinza (eu le bat bine cu blenderul de mina)

#20 puskin

puskin

    Master of disaster

  • Membri
  • 3776 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Sibiu

Postat 07 May 2009 - 03:59 PM

Reteta asta este super pentru dieta smile.gif . De-abia astept sa o fac...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi