Sari la conținut

Poză

Prajitura cu foi din miere de albine


21 răspunsuri la acest topic

#1 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 June 2006 - 07:33 AM

Reteta o am de la o gospodina desavarsita,mama Lizurei,dansa a ales alta denumire "Alba ca Zapada",eu am modificat-o pt ca nu seamana cu retetele cunoscute(cele cu foi din amoniac,fara miere de albine,crema din faina,etc).Este o prajitura ffff apreciata de toti,ii multumesc pe aceasta cale doamnei Angela


Pt FOI avem nevoie de:

250 g zahar
3 linguri de miere
3 oua
6 linguri ulei
150 g nuci macinate(prajite initial)
vanilie,coaja rasa de lamaie
putina sare
1 lingura rasa de bicarbonat pe care-l stingem
500 g faina-apx(se mai pune daca aluatul se lipeste de maini)
[attachmentid=48365]

Pt CREMA dintre foi:

750-800 ml smantana pt frisca
150 g zahar
vanilie
150 g nuci macinate(prajite initial)
[attachmentid=48366]

Miniaturi atașate

  • DSCN3223.JPG
  • DSCN3225.JPG

Editat de Alis, 02 June 2006 - 07:22 AM.



#2 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 June 2006 - 07:57 AM

Pt foi,batem ouale cu zaharul,apoi adaugam restul de ingrediente,aluatul obtinut(nu trebuie sa se lipeasca de maini)il impartim in 3 sau 4(depinde de marimea tavii ,eu am folosit-o pe cea de la aragaz asa ca am facut 3 foi)
[attachmentid=48368]
Intindem cate o foiae ,folosind faina pe masa de lucru si pe sucitor,apoi o transferam cu sucitorul pe o tava unsa si tapetata cu faina(coacem foile pe fundul tavii).Ungem si tapetam tava o singura data la prima foaie dupa aceea nu mai e necesar(se pastreaza tapetata)
[attachmentid=48369]
Se coc la 180 grade cam 8-10 minute,pana se auresc deasupra
[attachmentid=48370]
Aici sunt cele 3 foi
[attachmentid=48371]

Pt CREMA,batem smantana de frisca impreuna cu zaharul si vanilia
[attachmentid=48372]
Apoi punem nuca prajita si macinata
[attachmentid=48373]
Apoi punem crema intre foi
[attachmentid=48374]
deasupra ultimei punem o folie de aluminu,un tocator si asezam o greutate,punem totul la frigider,o taiem a doua zi sau mai tarziu-daca rezistati icon_smile.gif

Miniaturi atașate

  • DSCN3228.JPG
  • DSCN3232.JPG
  • DSCN3233.JPG
  • DSCN3236.JPG
  • DSCN3237.JPG
  • DSCN3238.JPG
  • DSCN3239.JPG



#3 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 June 2006 - 08:02 AM

Eu am taiat-o a doua zi seara
[attachmentid=48375]
icon_smile.gif
[attachmentid=48376]

Miniaturi atașate

  • DSCN3275.JPG
  • DSCN3277.JPG



#4 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 June 2006 - 08:11 AM

E minunata aceasta prajitura!
O face si o batrana, ruda mai indepartata cu sotul. Iese de vis!
Singura deosebire este ca ea foloseste smantana normala, daca nu ma insel cumparata vrac, si o amesteca cu zahar si nuca neprajita.
Cand am gustat-o prima oara, m-am indragostit de ea! icon_biggrin.gif E de vis!!!

N-am facut-o niciodata (ca am de unde sa mananc laugh.gif ), dar acum ca am reteta, sigur voi incerca!

#5 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 01 June 2006 - 08:13 AM

arata foarte bine Alis kermit.gif
eu sunt moarta dupa prajiturile facute cu foi numai ca am incercat de vreo 2-3 ori si nu mi-a iesi dontknow.gif
de atunci m-am cam ferit sa fac prajituri cu foi
poate daca esti tu draguta sa-mi trimiti o bucatica de la tine laughing4.gif icon_biggrin.gif
Felicitari

#6 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 June 2006 - 08:25 AM

Si noi si toti care au mancat-o au ost super incantati,mie mi-e mai greu sa o fac pt ca nu am prea mult timp liber,ca de-as avea as face-o saptamanal!

Bulinuta,in Ro e smantana mai grasa din care poti face frisca si iese mult mai gustoasa,din pacate aici gasesc numai de asta speciala pt frisca.
Nuca se pune si neprajita,e chestie de gust,mie imi place mai mult cea prajita,are un gust mai bun


Liana,peste 1 luna vin in Ro si poate imi faci o vizita,o sa o fac special pt tine
icon_smile.gif



#7 Maitreyi

Maitreyi

    Captain Cook

  • Membri
  • 214 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 01 June 2006 - 08:53 AM

Mamaaaaa de cand nu am mai salivat asa.. deja simt mirosul de foi coapte si vanilie.... imi trebe un servetel...
Eu nu m-am incumetat niciodata saa fac foile alea pe dosul tavii, mi-e frica sa nu le rup, asa ca... trimiteti-mi si mie o bucaticaaaa!
Sunt cu mult mai mult decat ceea ce sunt.

#8 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 01 June 2006 - 02:06 PM

[attachmentid=48396]
Mie asa de buna imi iese de nu va imaginati! Am o reteta mult mai simpla. Cineva curios?

Imagini atașate

  • DSC02072nnnnn.JPG


#9 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 01 June 2006 - 02:53 PM

Super, Alis eusa_clap.gif ... mi-am notat-o si sper sa-mi reuseasca si mie ... felicitari!

PS ... La Multi Ani! frumuselului Noris, astazi de Ziua Copiilor ... sa va traiasca sanatos si voinic.

Editat de Rebella, 01 June 2006 - 03:06 PM.

Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#10 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 01 June 2006 - 05:48 PM

Multumesc Alis.O sa ii spun mamei ca i-a aparut reteta pe culinar.ro. O sa se bucure sigur!
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#11 Minodora

Minodora

    Master of disaster

  • Membri
  • 2122 posturi
  • Location:in fata ochilor tai

Postat 01 June 2006 - 06:12 PM

Alis, aici e si varianta mea la aceasta prajitura denumita de mine Prajitura de Craciun pentru ca eu o fac in general de craciun iar reteta o am de la bunica mea.
"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. "
Martin Luther King, Jr.

#12 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 01 June 2006 - 06:27 PM

Alis, felicitari eusa_clap.gif! Mi-am notat-o, pentru ca si mie imi plac prajiturelele cu de genul asta. Dar ai avut ceva vointa, daca ai rezistat si n-ai taiat-o decat a doua zi seara laugh.gif

Maitreyi, curaj la coptul foilor. Nu ti se rup sigur!

Minodora, link-ul catre reteta ta nu functioneaza. Este cel de pe vechiul Culinar, asa ca trebuie sa schimbi "http://www.culinar.r...opic.php?t=..." cu "http://www.culinar.r...?showtopic=..." ca sa-l putem vedea si noi. icon_smile.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#13 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 01 June 2006 - 08:02 PM

Buna fetelor,

Eu am o varianta in care nuca nu se pune in frisca, ci in foi.
Foile sunt foarte usor de facut, se intind usor si aluatul se "repara".
La noi e prajitura familiei.
Daca e cineva interesat spuneti-mi.

Bambina

#14 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 June 2006 - 08:03 PM

QUOTE(Rebella @ Jun 1 2006, 04:53 PM)

Super, Alis eusa_clap.gif ... mi-am notat-o si sper sa-mi reuseasca si mie ... felicitari!

PS ... La Multi Ani! frumuselului Noris, astazi de Ziua Copiilor ... sa va traiasca sanatos si voinic.



Multumim pt urari!Abia astept sa fie mai marisor sa poata manca si el prajiturele.O sa-ti reuseasca ca esti talentata! icon_smile.gif

Maitreyi,eu zic sa incerci sa o faci,foile nu se rup,o sa vezi.E o prajitura f buna,o sa merite efortul

Lizura,eu trebuie sa va multumesc,e una din prajiturile noastre preferate.Pt mama ta floare.gif (P>S>poate o sa reusesti sa ne mai divulgi niste retete bune,bune)

Minodora,imi pare rau nu am putut sa vad praji ta,daca sunt ceva modificari poate ne scrii si varianta ta

Daneza,sincera sa fiu am devorat marginile,toti ma intrebau cand e gata,daca s-au inmuiat foile etc,asa ca ii pacaleam cu marginile icon_biggrin.gif


#15 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 01 June 2006 - 08:06 PM

QUOTE(bambina @ Jun 1 2006, 10:02 PM)

Buna fetelor,

Eu am o varianta in care nuca nu se pune in frisca, ci in foi.
Foile sunt foarte usor de facut, se intind usor si aluatul se "repara".
La noi e prajitura familiei.
Daca e cineva interesat spuneti-mi.

Bambina


Orice reteta e binevenita,asa ca asteptam sa ne-o scrii

Si la reteta asta se pune nuca in foi


#16 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 01 June 2006 - 11:50 PM


Alis , cum eu is fan declarat al prajiturilor cu foi pe dosul tavii o sa o fac cu siguranta !!!!!!!


QUOTE(ELAIDA @ Jun 1 2006, 07:06 AM)
[attachmentid=48396]
Mie asa de buna imi iese de nu va imaginati! Am o reteta mult mai simpla. Cineva curios?


Binenteles ca toata lumea e curioasa de o reteta rolleyes.gif si fiecare o face pe cea care i se potriveste , adica dupa timp si ingrediente laugh.gif , asa ca scrie fara sa mai intrebi wink.gif !!!!

Editat de SIMONA.B, 01 June 2006 - 11:56 PM.




#17 Minodora

Minodora

    Master of disaster

  • Membri
  • 2122 posturi
  • Location:in fata ochilor tai

Postat 02 June 2006 - 06:18 AM

Cam asta e prajitura pusa de mine de culinarul cel vechi:

ingrediente:
foi: 2 oua, 100 gr. ulei,100 gr. miere de albine, 100 gr. zahar, faina cit cuprinde, o lingurita amoniac. crema: 800 gr smintina, 3 cani nuci macinate, o cana de zahar, esenta rom.

Mod de preparare
Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe fundul tavii ninse cu faina. Foile se tin la cuptor 5-10 min, fara sa se rumeneasca deasupra. Crema: smintana se bate cu zaharul, pina se obtine frisca, se amesteca cu nuca macinata si esenta de rom.

Mod de servire
Se serveste a doua zi, pudrata cu zahar sau glazurata cu ciocolata alba si fulgi de ciocolata

"In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. "
Martin Luther King, Jr.

#18 Lizura

Lizura

    a dancing miracle...

  • Membri
  • 3318 posturi
  • Gender:Female
  • Location:CA

Postat 12 November 2007 - 09:12 AM

Am pierdut reteta asta si iata ca am gasit-o dupa indelungi cautari! laugh.gif
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm

#19 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 November 2007 - 10:49 AM

CITAT(ELAIDA @ Jun 1 2006, 03:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
[attachmentid=48396]
Mie asa de buna imi iese de nu va imaginati! Am o reteta mult mai simpla. Cineva curios?


Da. icon_rolleyes.gif

MUDJ@HISTA

#20 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 13 November 2007 - 02:29 AM

QUOTE(Mudjahista @ Nov 12 2007, 10:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Da. icon_rolleyes.gif



asta e ( cred ca de asta zice ellaida )

Banateana cu foi miere
Fan n_puiu!



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi