Sari la conținut

Poză

Prajitura din albus


33 răspunsuri la acest topic

#1 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 22 June 2006 - 10:35 PM

Fiindca azi am facut cozonac si mi-au ramas fix 8 albusuri,mi-am adus aminte de reteta asta careia nu-i mai venea rindul...Nu mai papasem nimic dulce de 2 saptamini din cauza de sunci biggrin.gif ,si cred ca eram in sevraj biggrin.gif
Deci...
BLAT:
-8 albusuri
-200 g zahar
-100 g mac
-100 g nuca de cocos
-4 linguri faina
-1 praf de copt

CREMA:
-300 ml lapte
-4 linguri zahar
-1 budinca vanilie
-200 g unt
-2 plicuri de zahar vanilinat

2-3 pacete de biscuiti Picnic

GLAZURA:

100 g ciocolata
-2 linguri zahar
- 4 linguri lapte
-50 g margarina
-1 cutie mica finetti (nu va uitati la galeata mea ca n-am pus-o pe toata.Cam 200 g)

Editat de yta, 13 January 2007 - 09:25 PM.


#2 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 22 June 2006 - 11:35 PM

Deci... icon_biggrin.gif Se bate bine albusul ,apoi se adauga zaharul..

.[attachmentid=50827]
Apoi eu am pus si celelalte ingr gramada ca eram in criza de timp

[attachmentid=50828]
Am amestecat bine dar usooor totul ,am pus compozitia in tava cu hirtie si am dat la cuptor la foc potrivit(la mine icon_biggrin.gif ) cam 15-20 minute

[attachmentid=50829]

aici blatul copt

[attachmentid=50830]

In timp ce se coace blatul se face si crema din budinca

[attachmentid=50831]

[attachmentid=50832]
Si tot in viteza ,cind budinca era calda bine am trintit untul,sfidind legile "taierii

"[attachmentid=50833]

Asa calda cum era am intins-o peste blat

[attachmentid=50834]

dupa care am asezat unul linga altul biscuitii

.[attachmentid=50837]

[attachmentid=50838]

Miniaturi atașate

  • IMG_0856.JPG
  • IMG_0857.JPG
  • IMG_0858.JPG
  • IMG_0861.JPG
  • IMG_0862.JPG
  • IMG_0863.JPG
  • IMG_0867.JPG
  • IMG_0868.JPG
  • IMG_0869.JPG
  • IMG_0870.JPG


#3 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 22 June 2006 - 11:46 PM

N-a mai ramas de facut decit glazuraaaa.....

[attachmentid=50839]

Le-am pus pe toate in tuciul meu urit,si-am amestecat pina ce a-nceput sa faca bolboci icon_biggrin.gif ,si-nca 1-2 minute dupa

.[attachmentid=50840]

[attachmentid=50841]

si-apoi am turnat si intins peste ce era in tava

[attachmentid=50842]

E o glazura tare cumsecade,delicioasa,iar dupa ce e tinuta la frigider,se taie fara sa se intinda.Se pune tava la frigider pentru 3-4 chiar 5 ore sa" traga" biscuitii si sa se poata taia.

Miniaturi atașate

  • IMG_0871.JPG
  • IMG_0872.JPG
  • IMG_0873.JPG
  • IMG_0874.JPG


#4 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 22 June 2006 - 11:53 PM

In reteta zicea sa presar nuca de cocos deasupra dar eu am pus doar pe jumatate.

.[attachmentid=50843]

[attachmentid=50844]

Asta e!Pare ca-i complicata dar se face destul de repede si de gustoasa nu mai zic....Merita sa va scoateti albusurile din congelatoare icon_biggrin.gif .Singurul inconvenient pentru mine este macul,care ma-nerveaza ca se baga printre dinti icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • IMG_0878.JPG
  • IMG_0880.JPG


#5 sirena

sirena

    micro Bucatar

  • Membri
  • 14 posturi
  • Gender:Female
  • Location:north america

Postat 23 June 2006 - 12:06 AM

Foarte bine arata cool.gif ... Yta
Daca nu te impaci cu macul, s-ar putea inlocui cu nuca macinata/ sau pesmet?

o sa o incerc si eu in we, dar cu fructoza in loc de zahar, sa mai 'reduc' din calorii.

Toate bune

Sirena
Quantity doesn't stand for quality

#6 bimbo

bimbo

    Captain Cook

  • Membri
  • 219 posturi
  • Location:jp.

Postat 23 June 2006 - 01:34 AM

ce bine arata!!!!!! poate o sa o fac si ei cind o sa fac rost de mac.


#7 Micu Livia

Micu Livia

    Academic Chef

  • Membri
  • 1338 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 23 June 2006 - 08:21 AM

Foarte interesanta si arata foarte bine.
Eu faceam chec din albusuri dar si asta e o alternativa buna.
Mercic.
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 June 2006 - 08:35 AM

QUOTE(yta @ Jun 22 2006, 11:53 PM) Vezi post

Merita sa va scoateti albusurile din congelatoare icon_biggrin.gif .

exact la asta ma gindeam si eu mai ales ca de curind am gasit si mac
mersic icon_smile.gif


#9 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 23 June 2006 - 01:26 PM

Sirena[b], stiu ca poate fi inlocuit macul,dar numele initial al prajiturii era -prajitura cu mac - si ,cum n-o mai facusem niciodata m-am gindit sa nu modific nimic la ea.Eu am numit-o astfel fiindca mi s-a parut esential ca se face doar cu albusurile.



Livia[b],si eu faceam chec din albusuri dar nu prea-mi placea ca era cam gumos.Acum am constatat ca in blatul de albus ii musai sa pui ceva gen nuca macinata ,de cocos care-l mai afineaza/fragezeste icon_biggrin.gif



Daca o faceti nu uitati sa folositi un cutit bine ascutit,caci ale mele parca-s taiate cu ciobul.

#10 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 23 June 2006 - 01:34 PM

yta arata super prajitura ta. am o intrebare: in loc de mac ce pot pune? merci

#11 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 23 June 2006 - 02:05 PM

QUOTE(andreea fr @ Jun 23 2006, 11:34 AM) Vezi post

yta arata super prajitura ta. am o intrebare: in loc de mac ce pot pune? merci



Eu ma gindisem ca data viitoare sa incerc cu nuca macinata,sa pun treptat,treptat sa nu se betoneze compozitia.Poate ca merge aceeasi cantitate,nu stiu. Iese o compozitie batoasa ,grosuta ,care nu curge.In fine...o sa ma risc pe albusul meu icon_biggrin.gif ,daca o sa te risti si tu pe-al tau,da de stire ce-a iesit.

#12 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 23 June 2006 - 02:26 PM

Yta , arata tare frumos si te cred pe cuvant ca e gustoasa tongue.gif .
Poti incerca linistita cu miez de nuca dar sa fie macinat fin. Incearca prima data cu 250 grame si daca ti se pare prea aerata pune pana la 300 asa. Eu am prajituri din bezea cu nuca si cam asa e cantitatea. Iese un blat foarte gustos.

Intrebare: cate calorii are fructoza in comparatie cu zaharul? Este unul si acelasi lucru cu inlocuitorul de zahar?


.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#13 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 23 June 2006 - 02:30 PM

Sa inlocuiesc 100 g mac cu 250-300-g nuca macinata?!?!?! blink.gif

Sa o rugam pe Sirena sa ne spuna cum e cu fructoza ,caci eu n-am folosit,dar sint interesata.



#14 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 23 June 2006 - 05:35 PM

Da Yta, pentru ca macul are e mult mai greu ca nuca macinata. Uite la reteta mea de alcazale zice 3 cani de nuca macinata la 4 albusuri. http://www.culinar.r...?showtopic=9052 ai aici linkul sa vezi cum iese "coptura" si aici la prajitura cu crant, care e pe acelasi principiu, fac foi de bezea cu nuca: http://www.culinar.r...showtopic=10758 si aici la 10 albusuri ai 300 g nuca macinata. Aluatul de la alcazale iese mult mai dens asa ca a doua varianta ar fi mai potrivita.
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#15 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 23 June 2006 - 10:58 PM

Eram sigura ca la mijloc e o neintelegere!
In discutie era doar inlocuirea macului,fara sa ne atingem de faina sau nuca de cocos,si deasta mi s-a parut foarte mult cantitatea sugerata de tine.
E foarte bine ca ai pus link-urile acelea aici caci sint tot cu albus .Mai am doua borcane cu albus congelat iar praji cu crant mi-a facut cu ochiu icon_biggrin.gif


#16 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 June 2006 - 08:27 PM

so....am prestat si eu blatul de la prajitura aceasta, dar cu mici modificari: am facut-o din 6 albusuri,2 linguri cu varf de fructoza (nu a iesit prea dulce), 50 g mac, 50 g cocos, 15-20 g seminte de susan, 2 linguri cacao, scortzisoara, cuisoare macinate, esentza de migdale.
am facut un blat si jumatate, groase cam de 0,5 cm. le-am uns cu gem monti de capsuni si le-am suprapus.
si a iesit asta:

Imagini atașate

  • 25_06_06_1836.jpg


#17 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 25 June 2006 - 10:46 PM

Nazdravano,ce facusi cu prajitura mea? blink.gif De fapt cred ca am inteles.Ai transformat-o intr-o prajitura Monti.Nu stiu ce sa zic...Nu blatul este piesa de rezistenta la ea.Dar probabil ca pentru un dulce de dieta e acceptabil.Tie cum ti-a placut?Ca daca-i bunuta asa o fac si eu pentru sot ca-i la regim.A lasat tot greul pe mine laugh.gif

#18 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 27 June 2006 - 04:34 PM

mey...de buna e buna, cu ce-am pus eu prin ea. dulce...doar daca pui mai multa fructoza. imi place, dar ma enerveaza ca rontxzai juma de ora la ea (vorba vine). cu ocazia asta, ma face sa-mi piara si pofta de mancare icon_biggrin.gif . potzi sa incerci cu juma din cantitatzi si cu ce am spus eu, mai adaugi si tu ce-tzi place si ce stii ca merge si vezi daca-i place. apropos...ceva dulciuri monti nu stii? rolleyes.gif

#19 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 28 June 2006 - 08:22 AM

Cu placere Yta, daca o faci modificata pune o pozica.
Spor!
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#20 micaalsa

micaalsa

    Bucataras

  • Membri
  • 56 posturi

Postat 13 January 2007 - 12:55 PM

Faina este in blat? Intreb pentru ca in poza mi se pare ca e dar in reteta nu scrie nici o cantitate de faina. Acum m-am apucat si eu de ea si stau in dubii, sa pun faina sau nu?



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi