Sari la conținut

Poză

Suc de rosii si bulion


23 răspunsuri la acest topic

#1 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 July 2006 - 03:29 PM

Nu am gasit nici o reteta in imagini sa lipesc si eu sucul si bulionul de astazi asa ca am deschis subiect nou. Daca trebuia pus in alta parte scuze.

Am gasit rosioare ieftine in piata si am luat 5 kg.

Nu le-am stors la clasicul aparat ci cu storcatorul de fructe.
In final am avut o parte mai mare de suc si o parte pulpa cu coji si seminte zdrobite.

Am pus un spritz si am inchinat pt nenea radu icon_biggrin.gif
Am pregatit condimentele: sare marina, zahar brun, ardei iutzi, piper, foi de dafin si apoi:

pentru suc: multe ramuri de telina, doi catei de usturoi, 3 cepe verzi;

pentru bulion: mai putina telina, patrunjel, ardei gras, ceapa.

Am pus sucul in oala sub presiune si bulionul pe foc normal (sa pot baga mixerul in el).
Dupa o vreme am mixat tot ce era in bulion, am dat la o parte condimentele din suc si am mai lasat pe foc pana a capatat consistenta dorita.

Dupa care inca un spritz pentru nenea radu am mai pus, in sanatatea noastra a tuturor icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • Diapozitiv1.JPG
  • Diapozitiv2.JPG
  • Diapozitiv3.JPG

Ale mele


şi când plâng eu râd

#2 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 10 July 2006 - 05:46 PM

Bulion si suc de rosii nu fac, ca mi-e lene tongue.gif , da un sprit beau si eu, daca nu pentru altii, in cinstea mea. Imi place prezentarea. icon_smile.gif

#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 July 2006 - 07:56 AM

Deci fa-ma sa-nteleg, ai bagat rosiile bucatoaie in storcatorul de fructe? SI pe de o parte a iesit rosia pasata buna de fiert si pe partea cealalta coaja si semintele? rolleyes.gif Deci as gasi o alta utilizare a storcatorului, uraaa! icon_smile.gif

#4 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 11 July 2006 - 08:58 AM

Si eu am incercat acum multi ani sa scot sucul din rosii la storcator ,dar n-a iesit deloc cum voiam.Iese doar zeama si o mica parte din pulpa.M-am lasat pagubasa si merg pe alta metoda.fac o pasta din rosiile crude,o fierb 5-10 min,dupa care o trec prin sita de bulion.Pare mai complicat dar eu il fac pe tot o data(35-40l) si merge destul de repede.Si altceva....Intotdeauna fac di rosii pruna sau rosii mari cu multa pulpa.Eu fac sucul un pic mai grosut,ca nu se aduna lichid decit de un deget deasupra (sau deloc)

BD,ce faci cu mixerul?Sau e vorba de un blender,sa maruntesti coaja?

#5 mandana

mandana

    Bucataras

  • Membri
  • 83 posturi
  • Location:Bucuresti-Pieptanari

Postat 11 July 2006 - 09:48 AM

Ai pu si ceva conservant ? IN ce recipiente ai pus totul? Si unde le tii? icon_question.gif

#6 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 11 July 2006 - 11:01 AM

Deci asocierea aia suc de rosii + vin cu gheata e cam nepotrivita .
O Finlandia, suc de rosii, si ceva condimante deasupra + doua cuburi de gheatza e combinatia beton (numai sa nu iesi la soare ca dai in primire laugh.gif )
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#7 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 11 July 2006 - 11:06 AM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 11 2006, 08:56 AM)  

Deci fa-ma sa-nteleg, ai bagat rosiile bucatoaie in storcatorul de fructe? SI pe de o parte a iesit rosia pasata buna de fiert si pe partea cealalta coaja si semintele? rolleyes.gif Deci as gasi o alta utilizare a storcatorului, uraaa! icon_smile.gif


ntz ntz!

deci la masina de tocat carne (sau la unii robotzi) este un accesoriu asemanator cu scula aia pt carnatzi, numai ca palnia aia e perforata iar capatul din varf astupat, permitzand pastei de rosii sa iasa afara, retzinand semintele si pielita inauntru - bineinteles ca din cand in cand se demonteaza si se curata - ma refer la cantitati de genul 20-30 kg de suc
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 July 2006 - 12:40 PM

Pai ala de care zici tu e numai pentru rosii, il cunosc.
BD zice insa ca a folosit storcatorul de fructe care dealtfel se vede si in poza.


#9 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 July 2006 - 02:06 PM

SI eu am un storcator de fructe,chiar unul foarte ieftin cumparat de la LIDL cu 15 euro,si stoarce de jar manînca.SOrteaza foarte bine.Sucul si pulpa pica în recipientul prevazut,iar pielita si sîmburii ies pe partea ailalta icon_biggrin.gif..eu am stors rosii,pentru suc proaspat,nu pentru bulion.
Pentru asa ceva am si accesoariu la kitchen aid,care iar e excelent..doar ca eu nu fac bulion(nu mai fac)..îl folosesc daca fac un sos fin de rosii...sau daca primesc muuulte rosii bune din România,le trec prin aparatul ala si pun în doze,pentru la congelator.
Maya's World .

#10 Claudita

Claudita

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi
  • Location:sua

Postat 11 July 2006 - 02:49 PM

QUOTE(nenea Radu @ Jul 11 2006, 09:01 AM)  

O Finlandia, suc de rosii, si ceva condimante deasupra + doua cuburi de gheatza e combinatia beton (numai sa nu iesi la soare ca dai in primire :lol: )



da' de ce? ca eu nu stiu, nu beau deloc... dar daca s-o intampla, sa fiu pregatita, ca am norocul incepatorului!!! :lol:

#11 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 July 2006 - 06:54 PM

Deci pe rand asa:

unu la mana raspund doamnei Adriana:
pe o parte iese sucul si pe o parte ceea ce ar trebui sa fie "cazaturi". Sucul merge la suc, cazaturile (care vor fi nimicite de lama mixerului) la bulion. Care mi s-a spus ca e ketchup dupa gust asa ca viata lunga nu are.

Si da. E posibil singura utilizare a storcatorului.


Bulion si suc de rosii nu fac, ca mi-e lene


Cu storcatorul dureaza putin si ai si o mana libera ... pentru spritz icon_smile.gif

yta, probabil ca depinde de aparat, aveam unul inainte care se comporta ca al tau. l-am dat afara din casa, prostu' naibii icon_biggrin.gif
si da, cred ca blender ii zice, brown din ala, face praf tot ce ii iese in cale.

mandana
never ever conservant. in primul rand ca sunt pt consum imediat. in al doilea rand ca daca pui pasta in borcane pana aproape de capac cat e fierbinte compozitia si inchizi se face vid fara sa mai videzi. asa fac de ani de zile. fara conservant, fara aspirine. trebuie doar sa fie fierbinte sticlele/borcanele, puse pe ceva metalic (cutit) pt transfer de caldura ca sa nu crape si stranse bine.

Le tin in camara ca tot omu' icon_smile.gif

nene radu, am zis explicit ca nu am folosit chestia aia speciala pt rosii wink.gif

MAYA, din ramasite facui bulionul. din ce iese in partea ailalta. numai ca mai bag si brownul sa faca praf semintele si eventualele pielitzi.

oricum e in curs de devorare si apropos, toti cei care au degustat sucul zic ca are gust exact de bloody mary desi nu i-am pus pic de vodka icon_smile.gif

Editat de BD, 11 July 2006 - 06:54 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 July 2006 - 07:03 PM

Doamna Adriana mulţumeşte, ba cre că mai mult signor Stefano, că a mai găsit o întrebuinţare unui aparat pe care îl posedă deja şi aşa nu mai tânjeşte după altul. laugh.gif

#13 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 12 July 2006 - 11:05 AM

Cu placere icon_smile.gif

Un amendament. Inainte am avut un storcator d'asta de capacitate mica. Cu ala nu merita ca te apuca primavara bagand feliuta cu feliuta rosiile icon_smile.gif Asta de acum e primit de la o tanti si e mare, puternic si silentios.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#14 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 July 2006 - 11:51 PM

QUOTE(BD @ Jul 11 2006, 06:54 PM)  

MAYA, din ramasite facui bulionul. din ce iese in partea ailalta. numai ca mai bag si brownul sa faca praf semintele si eventualele pielitzi.

oricum e in curs de devorare si apropos, toti cei care au degustat sucul zic ca are gust exact de bloody mary desi nu i-am pus pic de vodka icon_smile.gif



deci, nu stiu cum e storcatorul tau,dar la al meu,ce iese pe partea ailalta..nu se poate prelucra ca bulion..sînt doar pielite si sîmburi,fara pic de suc..niste ramasite seci..

Maya's World .

#15 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 July 2006 - 12:57 PM

Ale mele le vezi in prima poza, ultima imagine in oala de inox. E si carne de la rosie, naiba stie o fi aparatul altfel. Sita de fapt.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#16 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 August 2006 - 03:52 PM

eu l-am pus pe Tzutzu sa le dea gospodareste la masina de tocat, manuala, la care a atasat separatorul de seminte si coji. n-am pus nici un pic de conservant, fac asa de ani buni si a rezistat f bine sucul. suc fac, la bulion tb sa fierbi prea mult...
[attachmentid=55107]
asta-i prima tura, ca abia s-a deschis sezonu'...

#17 cxna

cxna

    Bucataras

  • Membri
  • 159 posturi
  • Location:Cluj Napoca

Postat 24 August 2006 - 03:05 PM

Am facut si eu aseara prima portie de "bulion" din viata mea icon_smile.gif Sunt tare mandra de mine... tongue.gif Am stors rosiile cu storcatorul de fructe, sucul l-am pus apoi la fiert cu ceapa, cozi de telina si usturoi. Dupa cam o ora de fiert pe focul cel mai mic dat la minim, l-am turnat in niste sticle de suc mici de 250ml si acum sta cuminte sucul meu de rosii la un dunst uscat in carpe, cum am vazut pe aici ca au mai facut culinareii. La gust era cu o delicata aroma de usturoi... foarte placuta de altfel icon_smile.gif Abia astept sa il folosesc la mancaruri (desi cred ca va fi baut mai repede) icon_biggrin.gif

#18 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 24 August 2006 - 03:11 PM

pentru suc de rosii bucatarul de la noi le beleste dupa ce le plonjeaza in apa fierbinte pentru cateva secunde, apoi le fierbe (fara apa ca au ele zaft destul) si le strecoara printr-o sita tuguiata, apasand tandru si repejer cu un polonic mic.

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 August 2006 - 05:15 PM

(Carmiris @ Aug 24 2006, 03:11 PM)  

le strecoara printr-o sita tuguiata

aici îl cheamă chinois pe sita aia

Cxna dă obrăjoru să te pup că ai tras sus mesajul ăsta, de 3 zile mă uit la roşii şi când mă gândesc cât tre să stau la curăţat la ele tot amân, uitasem de ideea cu storcătorul
mă duc să încerc
dacă nu mere direct la BD şi la Maya mă duc cu o falcă în cer şi una în pământ laugh.gif

#20 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 24 August 2006 - 05:28 PM

(cxna @ Aug 24 2006, 05:05 PM)  

Am facut si eu aseara prima portie de "bulion" din viata mea icon_smile.gif Sunt tare mandra de mine... tongue.gif Am stors rosiile cu storcatorul de fructe, sucul l-am pus apoi la fiert cu ceapa, cozi de telina si usturoi. Dupa cam o ora de fiert pe focul cel mai mic dat la minim, l-am turnat in niste sticle de suc mici de 250ml si acum sta cuminte sucul meu de rosii la un dunst uscat in carpe, cum am vazut pe aici ca au mai facut culinareii. La gust era cu o delicata aroma de usturoi... foarte placuta de altfel icon_smile.gif Abia astept sa il folosesc la mancaruri (desi cred ca va fi baut mai repede) icon_biggrin.gif


auzi...da tu nu citesti pe la "Off Topic"? sau nu esti la Cluj in perioada respectiva? wink.gif

P.S.eu sunt innebunita dupa bulion,l-as bea in loc de apa.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi