Sari la conținut

Poză

Roast beef


20 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 September 2006 - 11:27 AM

Dintotdeauna m-a speriat puţin roastbeef-ul, un pic frica aceea faţă de reţetele pe care nu le-ai făcut niciodată şi care ţi se par foarte greu de făcut la care nu poţi improviza că iese aiurea, un pic pentru că neplăcându-mi carnea în sânge nu mă atrăgea foarte mult.
Dar acum l-am făcut pentru a doua oară respectând ce mi-a zis măcelarul şi de data asta a ieşit foarte bine aşa că m-am gândit să vă arăt şi vouă, pe urmă puteţi să îmi povestiţi şi voi cum îl faceţi.
Aici e plin de el prin gastronomii sau la raionul cu prosciutto şi celelalte carnoase, se vinde felii dar nu mă atrage deloc gata făcut.

Din nefericire nu vă pot spune care parte a animalului bovin trebuie pentru că eu îi spun măcelarului ce vreau să fac şi el alege bucata cea mai potrivită.
Bucata asta avea 800 de grame.

tot măcelarul a şi legat-o, am pus-o în tigaie cu puţin ulei

şi am prăjit-o la foc mare în tigaia cu capac, cam câte 5 minute pe fiecare parte

apoi am pus-o direct la cuptor la 180°C, fără capac, timp de jumătate de oră , am întors-o după 15 minute, măcelarul mi-a zis să calculez 40 de minute pe chil de carne

Cum îmi trebuia pentru cină n-am avut timp să îl las să se răcească aşa că l-am tăiat cam cald si astfel am nenorocit feliile rolleyes.gif

l-am servit în acea ocazie cu păstăi

nu e deloc greu de făcut.

#2 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 21 September 2006 - 11:47 AM

Arata foarte bine. eu stiam ca principiu, de la francezi, ca se calculeaza 1/4h pe livre, adik 1/2 kg cca, in cuptorul preincins, dar e stiut ca francezii mananca toate carnurile foarte roz spre rosu.
Fan n_puiu for ever



#3 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5426 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 21 September 2006 - 11:53 AM

nu cred ca e greu de facut si arata si foarte bine...cred ca tine foarte de carne...eu sunt foarte sceptica la carnea de vita, ca oricine...
asa ca...sa-ti traiasca macelaru'!!
ce sa zic, apetisant!!!





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#4 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 21 September 2006 - 12:05 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Sep 21 2006, 12:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Din nefericire nu vă pot spune care parte a animalului bovin trebuie



Io aş zice că e pulpă, la măcelăriile de la noi "pulpă fără os".


QUOTE(apetito @ Sep 21 2006, 12:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...eu sunt foarte sceptica la carnea de vita, ca oricine...



Adică? Gustul, modul de preparare...?

#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 September 2006 - 12:24 PM

Nu cred ca e pulpa, cred ca e partea de linga sira spinarii de la git.
Apetito musai sa fie o macelarie acolo la tine la care sa poti cere sfaturi, au ba?
Macelaru pentru mine e parte din fidelitatile mele, ca coafeza par exemple laugh.gif

#6 Miorita

Miorita

    Bucataras

  • Membri
  • 169 posturi

Postat 21 September 2006 - 12:26 PM

Super arata Adriana! Salivez deja!
Si eu am fost reticenta la inceput iar ceea ce gaseam la magazin nu ma incanta.
Am facut si eu de cateva ori si a iesit foarte bine. Vazusem undeva la TV ca se poate da carnea prin piper colorat macinat mai mare inainte de faza cu tigaia, iar in tigaie nu se punea ulei (defapt se poate folosi direct tava cea mai simpla de cuptor, pe aragaz intai). Am incercat si asa si a iesit foarte bine. Se simte piperul icon_biggrin.gif si un gust de "foc" (nu stiu cum sa-i zic, afumat).
Asta ca o mica alta varianta gustativa laugh.gif

Carnea care o folosesc e clasata ca fiind pentru roast beef, nu stiu ce parte e rolleyes.gif dar e dintr-una fara "grasimute". E ca un bloc de carne.
Am o prietena care foloseste un termometru special de carne si ea se bazeaza pe el pentru timpul de "cuptorire"

Editat de Miorita, 21 September 2006 - 12:30 PM.

"Orice sut in dos e un pas inainte ".

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 September 2006 - 12:30 PM

Carnea de vita e splendida dar evident ca nu tre sa fie vita batrina rolleyes.gif si trebuie si coapta asa cum trebuie.
Am niste poze ale unor friptane de un chil jumate una coapte cite 5 minute pe parte pe gratarul cu carbuni aduse de prietena mea din Toscana da mi-e ca va oripilez daca vi le arat laugh.gif

#8 Miorita

Miorita

    Bucataras

  • Membri
  • 169 posturi

Postat 21 September 2006 - 12:35 PM

(Adriana Nicoleta @ Sep 21 2006, 12:30 PM) Vezi post

Carnea de vita e splendida dar evident ca nu tre sa fie vita batrina rolleyes.gif si trebuie si coapta asa cum trebuie.
Am niste poze ale unor friptane de un chil jumate una coapte cite 5 minute pe parte pe gratarul cu carbuni aduse de prietena mea din Toscana da mi-e ca va oripilez daca vi le arat laugh.gif


Pe mine una m-ai facut curioasa ... hai pune pozele icon_biggrin.gif
"Orice sut in dos e un pas inainte ".

#9 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 21 September 2006 - 02:36 PM

Adriana,friptana ti-a iesit PERFECT!
Asa-i place si lui Peter -MEDIUM-,toate friptanele mai ales Steak-urile!
Sa stii ca imi place chiar imi face tare,tare cu[attachmentid=59988],la urmatoarea masa festiva, sigur voi face si eu una.
Greu de facut nu este,dar trebuie F.MARE ATENTIE,daca lasi numai citeva min. mai mult,ADOIO cu MEDIUM.
La fel ca tine Adriana,febletea mea este MACELARUL icon_biggrin.gif
Din pacate in toti acesti ani de cind sint aici,coafeza mea preferata nu am gasit-o mad.gif ,dar nu-i bai Macelarul este la putere:D ,ala are hrana necesara barbatilor mei-CARNEA- tongue.gif

Adriana,eu in restul grasimi/sosului de la friptuta,pun boabe de piper verzi,daca am conservate ,daca nu le zdrobesc numai,adaog putina apa 50-100ml ,las sa fiarba pina scade ,presar cu ceva faina,amestec bine sa nu ramine cocoloase,sting cu coniac sau vin rosu,eventual pun ceva vegeta sau condimente dupa gust ,citeodata mai amestec si ceva smintina si servesc linga carne.

Iar daca am la fel ca tine pastai de fasole,citeodata acestea le invelesc cite 3-4buc. in bacon pe care le prajesc putin la fel in grasimea/sosul de la friptuta,pina nu o fac sos.

Imagini atașate

  • wink.gif



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#10 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5426 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 21 September 2006 - 02:49 PM

n_puiu, sunt sceptica la "varsta" ei...la gust, nicidecum...
dar sincera sa fiu n-am mancat niciodata o friptura frageda de vita...
adriana, ai tu dreptate cu macelarii si coafezele...eu n-am inca niciunu' fidel sau fidea...
macelari vazui p-aci' doar turci...
tre' sa-mi fac curaj sa intreb...ca ma gandesc ca e cam 13-15 euro pe kil, deci macar sa-si merite banii, nu?!





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 September 2006 - 03:06 PM

(Miorita @ Sep 21 2006, 12:35 PM) Vezi post

Pe mine una m-ai facut curioasa ... hai pune pozele icon_biggrin.gif

icon_smile.gif

Miniaturi atașate

  • fiorentina.jpg


#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 September 2006 - 03:07 PM

Restul miine ca acu ma duc la una dintre fidelele mele, coafeza laugh.gif

#13 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 21 September 2006 - 03:14 PM

QUOTE(apetito @ Sep 21 2006, 03:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
n_puiu, sunt sceptica la "varsta" ei...


Acu' am �nţeles. Un indiciu ar fi culoarea, de la roz (precum carnea de porc) - la viţel, p�nă la roşu �nchis la vita bătr�nă.

#14 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 21 September 2006 - 04:32 PM

(Adriana Nicoleta @ Sep 21 2006, 10:24 AM) Vezi post

Nu cred ca e pulpa, cred ca e partea de linga sira spinarii de la git.
Apetito musai sa fie o macelarie acolo la tine la care sa poti cere sfaturi, au ba?
Macelaru pentru mine e parte din fidelitatile mele, ca coafeza par exemple laugh.gif



marele *chic* este sa o faci din faux-filet . evident ca tre' sa ai un macelar super bun si de incredere.
deci asa cum ziceam se face 30 min pt kg de carne. iese relativ rosie ( nu chiar ca fiorentina din poza ta, care arata suculenta... miam-miam ), iar de obicei se acopera carnea si se mai lasa 8-10 min, in cuptorul stins si cu usa intredeschisa, ceea ce permite sangelui centrat in mijlocul *friptanei* ( e valabil si la gigot-pulpa de miel) sa se redistribuie in toata friptura, si sa ai acea culoare rozie care se indreapta putin spre rosu.
Fan n_puiu for ever



#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 September 2006 - 06:20 PM


Da, aci cre că există multe şcoli c�te preferinţe sunt, fiecare o lasă la copt după cum �i place apoi de �n s�nge sau nu, pentru mine aşa e perfect.
Fiorentina din poză eu o măn�nc numai pe margini şi cu ochii �nchişi, am verificat pe pielea mea că e cu at�t mai fragedă cu c�t e coaptă mai puţin dar nu pot vedea roşu ăla �n faţa ochilor laugh.gif
�n cazul de faţă venise prietena mea din Toscana şi adusese ştiind că făceam grătar o fiorentina, 1,5 kg bucata, rasa chianina, specifică Toscanei şi foarte apreciată, extrem de scumpă, animalul fiind tranşat numai atunci c�nd are o anumită v�rstă greutate etc etc bucăţile sunt toate relativ de această măsură, dacă e să se respecte �ntocmai originalul, se face numai pe grătar de cărbuni c�te 5 minute pe fiecare parte plus 5 minute �n picioare, pe partea cu osul, să se odihnească. Absolut interzis să se �mpungă cu furculiţa.
se sărează pentru cine vrea apoi �n farfurie dar dacă vrei poţi pune numai ulei evident din Toscana
�n Toscana p�inea e fără sare tocmai ca să se simtă mai bine gustul m�ncării
bucata
2.jpg
�nălţimea
1.jpg
pe grătar
3.jpg
şi bucăţica mea pricăjită şi aburită
5.jpg

#16 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 21 September 2006 - 06:34 PM

Adrianaaaaaaaaaaaaa,ce faci cu noi??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
O splendoare sa vezi asa o bucata de carne PERFECTA!
Tre sa-mi iau codita si sa plec repede ,ca nu mai pot de pofta ohmy.gif laugh.gif
Sa va fie de bine !


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 September 2006 - 06:59 PM

Păi putem face în felul următor, la anu când mergi la mare în Toscana cumperi carnea, te opreşti la noi şi o mâncăm că deacu Stefano ştie cum se face şi toată lumea e mulţumită icon_smile.gif


#18 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 September 2006 - 09:00 PM

Am mancat fiorentina si inca un fel, ii zicea ceva gen tagliatta? Excelente, mie imi place carnea de vita in sange, mai ales carnea de calitate.

roast beef nu am curaj sa fac icon_smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#19 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 22 September 2006 - 06:12 AM

(Afrodite @ Sep 21 2006, 08:34 PM) Vezi post

Adrianaaaaaaaaaaaaa,ce faci cu noi??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
O splendoare sa vezi asa o bucata de carne PERFECTA!
Tre sa-mi iau codita si sa plec repede ,ca nu mai pot de pofta ohmy.gif laugh.gif
Sa va fie de bine !



Adriana,pai de-i asa,dupamiaza cind vine Peter acasa ii arat pozele si ii povestesc despre ce este vorba.
Cine stie tongue.gif ,poate aceste bucati de carne sa-i imbie sa calatoreasca ceva mai mult laugh.gif
Dar poate pina atunci faci tu o calatorie la Austria si pregatesc eu ceva A la Ösis(asa le zic eu la austrieci laugh.gif )[attachmentid=60121]

Imagini atașate

  • images.jpg



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 September 2006 - 08:35 AM

(BD @ Sep 21 2006, 09:00 PM) Vezi post

Am mancat fiorentina si inca un fel, ii zicea ceva gen tagliatta?

Tagliata e aceeaşi Mărie cu altă pălărie în sensul că e tot fiorentina care se serveşte apoi tăiată felii subţiri.




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi