Sari la conținut

Poză

PLACINTE DELICIOASE


151 răspunsuri la acest topic

#1 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 23 September 2006 - 11:32 AM

PLACINTA CU BRANZA (pag. 1)
PLACINTA CU DOVLEAC (pag 4)

Astazi m-am hotarat sa postez reteta mea de placinta (de fapt, e reteta mamei mele, dar vreau eu sa ma dau mare smile.gif ).
Cum spuneam, e o reteta cum sigur n-ati mai incercat. O placinta cum sigur n-ati mai gustat. Dar, daca o gustati o data .. o sa o visati mereu!
De ce spun asa? Pentru ca foile de la placinta au .. DROJDIE. Si poate de aceea e asa de buna!

Deci, poza de inceput (asa cum v-am obisnuit eu):





plac_1.jpg




PLACINTA CU BRANZA
Acum, reteta:

- pentru foi:
# 500 g faina
# 1/2 lingurita sare
# 3 linguri de ulei
# 10-15 g drojdie proaspata
# apa calda cat cuprinde


Se framanta o coca, care se lasa sa se odihneasca cel putin 15 minute.
Se intind foile, cat mai subtiri.

Se pregateste umplutura:
# 500 g branza de vaci dulce
# 250 g telemea
# un borcan iaurt mic
# lapte (cat sa aiba compozitia consistenta moale, nu foarte moale)
# coaja rasa de lamaie
# 5 oua
# zahar vanilinat

Cu aceasta compozitie se umplu foile, se ruleaza la ambele capete, se ung cu galbenus de ou, se presara mac... A nu se uita uleiul pentru uns foile, inainte de rulare. Eu pun umplutura pe foi si apoi iau 2 linguri de ulei si stropesc cu ele foaia... dupa care rulez.
Se coace la 180 de grade, cca 30-40 min. Depinde de cuptor. Aveti grija sa nu se arda!

Acum, poze. Nu-i o reteta complicata, asa ca nu le mai explic.



oua.jpg

lapte_iaurt.jpg

amestec_branza.jpg

amestec_zoom.jpg


Aici este coca la inceputul prepararii.

coca_1.jpg

coca_framantata.jpg

coca_la_intins.jpg

foaia.jpg

foaia___compoz.jpg

in_tava_pt_copt.jpg

in_tava_gata.jpg

plac_2.jpg

plac_3.jpg

plac_4.jpg

plac_5.jpg

plac_6.jpg



Aici este o tava fara mac!
plac_7_fara_mac.jpg



Pofta-buna!

Editat de tzunee, 12 October 2009 - 03:49 PM.


#2 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 23 September 2006 - 11:37 AM

Nu inteleg ce e cu ultima poza, de ce apare, dar... asta e.

#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 September 2006 - 12:10 PM

Apărea pentru că ai încărcat-o în mesaj dar nu i-ai zis add into post, ţi-am pus-o eu lângă prima.
Îmi place foaia ta de plăcintă! icon_smile.gif

#4 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 23 September 2006 - 01:00 PM

Tare bine arata. Mie imi curg eusa_drool.gif pe tastatura. Mi-a adus cineva acum putin timp un aluat de foi de placinta care lucreaza la un laborator de cofetarie si mi-a placut tare mult. Asa ca tre sa-mi vina cu reteta in curand. icon_biggrin.gif Deabea astept ca era tare buna. Pana atunci poate o s-o incerc pe a ta. tongue.gif
Cam asa arata placintica mea. Nu prea bine, dar a fost delicioasa. tongue.gif

[attachmentid=60296]

Miniaturi atașate

  • 1.JPG


#5 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 23 September 2006 - 01:19 PM

Cam ceva asemanator face bunica mea de o viata intreaga fara a schimba reteta. Ea intinde cite 3 foi subtiri si le unge cu ulei le suprapune si pune umplutura doar din brinza cu ou. Le mai face si cu cartofi dati prin razatoarea mare plus ceva ceapa condimente si ulei; cu verdeata:frunze de sfecla rosie, marar, ceapa toate tocate; si ca umpluturi dulci foloseste visine, dovleac sau sfecla de zahar rasa si calita in putin ulei pina se face maronie.

Drept dovada uite si citeva poze cu placintele facute vara asta cind am fost in vacanta la ea. O mare parte din lucru l-am facut si eu. Vreau sa mai zic ca ea de fiecare data le coace in cuptorul de la tara. Ies o minunatie de placinte, foarte fragede.

[attachmentid=60297] [attachmentid=60298] [attachmentid=60299]

#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 September 2006 - 04:26 PM

Oly, bunica ta face alautul exact ca Elaida? Că am în plan o plăcintă cu dovleac şi mă gândeam să le încerc.

#7 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 23 September 2006 - 08:04 PM

(Adriana Nicoleta @ Sep 23 2006, 03:26 PM) Vezi post
Oly, bunica ta face alautul exact ca Elaida? Că am în plan o plăcintă cu dovleac şi mă gândeam să le încerc.


De obicei ea face un aluat simplu din faina, sare si apa calduta. Dar de data asta a pus si o bucatica de drojdie. Framinta aluatul dupa care-l imparte in bile mai mici egale, le intinde cu sucitorul, dar nu mult (cam in diametru de 26 cm), le pune pe un prosop le acopera cu altul si le lasa sa se odihneasca pina le termina de intins pe toate (cind face un cuptor intreg iti dai seama cit are de intins, mai ales ca ea foloseste cite 3 foi). Dupa asta ia prima foaie intinsa si tot in ordinea asta mai departe si le intinde pe dosul palmei, cam cum indind unii pizza. Dupa, o pune pe masa unsa cu ulei, unge si foaia si o mai intinde pe la margini, astfel devine transparenta. Mai intinde inca o foaie care o suprapune la prima, la fel o unge si urmeaza ultima care nu o mai unge, dar adauga umplutura, o roleaza si o taie in bucati ca sa incapa in tava (ea face foarte mari foile).Important sa acoperi bine foile in timp ce le intinzi pe aletele, ca daca prind a se usca nu mai sint atit de elastice si se rup la intindere.

Dovleacul il da prin razatoarea mare, il pune pe foaie si presoara zahar peste, astfel nu lasa zeama. Aici ma cert mereu cu ea, eu vreau cit mai putin zahar, dar ea imi mai toarna un pumn pe ascuns

mad.gif

#8 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 23 September 2006 - 08:07 PM

Am uitat sa zic ca placintele astea sunt fragede timp de citeva zile.

#9 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 23 September 2006 - 08:20 PM

F faine placintelele voastre,o sa fac si eu reteta asta,o sa incerc umpluturile pe care le-a descris si Oly{mi-a facut cu ochiul aceea cu cartof si ceapa-sunt fan cartof}
Pt voi pupic.gif floare.gif

Editat de Alis, 23 September 2006 - 08:21 PM.



#10 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 23 September 2006 - 08:44 PM

la cartofi mai poti adauga marar si patrungel si ar fi bine sa condimentezi si sa adauci ulei inainte de a pune umplutura, sau daca lasa zeama sa storci bine cartofii.



#11 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 23 September 2006 - 08:44 PM

Asa este. Am uitat sa precizez ca foile se ung cu ulei. Dar pentru cine face placinte... e ceva arhicunoscut!
Foia asta poate fi umpluta cu orice: CARNE, DOVLEAC, CIUPERCI, CARTOFI, MERE... tot timpul e o bunatate!


#12 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 23 September 2006 - 10:44 PM

(Alis @ Sep 23 2006, 06:20 PM) Vezi post

F faine placintelele voastre,o sa fac si eu reteta asta,o sa incerc umpluturile pe care le-a descris si Oly{mi-a facut cu ochiul aceea cu cartof si ceapa-sunt fan cartof}
Pt voi pupic.gif floare.gif

Multumesc, Alis. Tu cum esti o experta in aluaturi, abia astept sa vad ce-ti iese!

#13 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 23 September 2006 - 10:47 PM

(Adriana Nicoleta @ Sep 23 2006, 10:10 AM) Vezi post

Apărea pentru că ai încărcat-o în mesaj dar nu i-ai zis add into post, ţi-am pus-o eu lângă prima.
Îmi place foaia ta de plăcintă! icon_smile.gif

Multumesc Adriana pentru ajutor. Abia astept pozele tale!

#14 chrissy

chrissy

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 25 September 2006 - 02:45 PM

vai ce foame imi e si ce placinta gustoasa!Am printat reteta si o sa o fac in wk-end!
Saru-mana!

#15 keep

keep

    micro Bucatar

  • Membri
  • 17 posturi

Postat 25 September 2006 - 03:46 PM

aaaaa cica placinta delicioasa - na-tzi mincat asa ceva........

blink.gif se zice : neam de neamul vostru n-a mincat asa ceva !!!!!!!!!!

huh.gif pare mai convingator asa cum zic eu, nu ? huh.gif

#16 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 25 September 2006 - 05:23 PM

(chrissy @ Sep 25 2006, 12:45 PM) Vezi post

vai ce foame imi e si ce placinta gustoasa!Am printat reteta si o sa o fac in wk-end!
Saru-mana!

Hai sa te vad! Ca pana acum n-a incercat nimeni!

#17 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 25 September 2006 - 05:25 PM

(keep @ Sep 25 2006, 01:46 PM) Vezi post

aaaaa cica placinta delicioasa - na-tzi mincat asa ceva........

blink.gif se zice : neam de neamul vostru n-a mincat asa ceva !!!!!!!!!!

huh.gif pare mai convingator asa cum zic eu, nu ? huh.gif

Nu-ti inteleg replica. Esti serioasa sau ... faci baza?
ohmy.gif

#18 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 26 September 2006 - 01:54 PM

Azi am facut si eu placinta ,dar jumatate de portie ca nu prea are cine sa manance.
E nemaipomenit de buna,am facut-o numai cu branza de vaci,fara telemea,una din placinte am facut-o din 2 foi suprapuse,celelate dintr-una.
Sunt f incantata de reteta,aluatul se lucreaza f bine,gustul e super,ce sa mai zic,multumesc din suflet pt reteta,e pe lista favoritelor
[attachmentid=60691]
din 2 foi suprapuse
[attachmentid=60692]
dintr-o foaie
[attachmentid=60693]

Miniaturi atașate

  • DSCN0097.JPG
  • DSCN0098.JPG
  • DSCN0099.JPG

Editat de Alis, 26 September 2006 - 02:18 PM.



#19 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 26 September 2006 - 02:20 PM

Am uitat sa va spun ca am facut-o cu drojdie uscata-la 15 gr drojdie proaspata-2 lingurite drojdie uscata


#20 chrissy

chrissy

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 26 September 2006 - 02:31 PM

Alis arata foarte bine placintica ta!Si eu ma gindeam sa o fac doar cu brinza de vaci si daca tu ai facut-o deja, m-ai impulsionat! tongue.gif

Editat de chrissy, 26 September 2006 - 02:33 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi