Sari la conținut

Poză

PLACINTE DELICIOASE


151 răspunsuri la acest topic

#101 Mocca

Mocca

    Captain Cook

  • Membri
  • 459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva pe aici
  • Interests:multe si ..marunte

Postat 11 February 2007 - 05:07 PM



ELAIDA , chiar este o BUNATATE , am facut-o si sunt foarte multumita de gust si aspect, este chiar deosebita si am sa o fac de multe ori de acum inainte.

:pupic:Multumesc.

aici in tava



mocca

#102 Mocca

Mocca

    Captain Cook

  • Membri
  • 459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:undeva pe aici
  • Interests:multe si ..marunte

Postat 11 February 2007 - 05:13 PM

ELAIDA , chiar este o BUNATATE , am facut-o si sunt foarte multumita de gust si aspect, este chiar deosebita si am sa o fac de multe ori de acum inainte.

:pupic:Multumesc.

aici in tava

[attachmentid=84235]

taiata

[attachmentid=84236]

si inca una


[attachmentid=84237]

Miniaturi atașate

  • IM000280.JPG
  • IM000288.JPG
  • IM000293.JPG


mocca

#103 miutza

miutza

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Canada

Postat 13 February 2007 - 08:19 AM

Si eu am facut-o in seara asta, f buna desi mie mi s-a terminat faina normala si am pus integrala. DAta viitoare incerc cu normala, am prestat 2 cu brinza si una cu mere, brinza mi-a fost cam subtire..m-am apucat sa pun smintina si am pus prea multa...e buna, in orice caz! Mersi!

Miniaturi atașate

  • P1020020.JPG
  • P1020021.JPG
  • P1020024.JPG






Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din
ce in ce mai buni, fie se transforma in otet.
(Papa Ioan al XXIII-lea)

#104 nicole c

nicole c

    Big Chef

  • Membri
  • 645 posturi
  • Gender:Female
  • Location:it

Postat 13 February 2007 - 10:21 AM

cum faceti placinta asta cu mere,adica merele se pun crude sau trebuiesc calite putin inainte?? eu nu am branza dulce aici si as vrea sa o fac cu mere

#105 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 13 February 2007 - 12:12 PM

nicole pai faci cum vrei,poti sa le pui si calite si/sau necalite,dar eu zic sa le pui necalite wink.gif ...le razi pe razatoarea cu dintzii mari apoi le amesteci cu scortzisoara si zahar daca e nevoie si umpli..spor mellow.gif
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#106 nicole c

nicole c

    Big Chef

  • Membri
  • 645 posturi
  • Gender:Female
  • Location:it

Postat 13 February 2007 - 02:03 PM

iti multumesc Otti!!
as vrea sa stiu,deoarece am placintele in cuptor,cum ati reusit sa lucrati cu acest aluat?ori eu l-am intins prea subtire,insa era asa de subtire si umplutura la fel,caci aia care am facut-o cu ricotta aproape era sa o pierd pana sa o pun in tava,alea cu mere insa...le-am lasat o sec mai grosute si am reusit mai bine;si mi-au iesit trei insa micute...le-am pus intr-o tava mica A4 nu in tava de la aragaz cum am vazut la Elaida sad.gif

#107 miutza

miutza

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Canada

Postat 13 February 2007 - 11:11 PM

Aluatul se lucreaza f bine, l-am intins subtire. Merele le-am pus calite, cu scortisoara, dupa ce le-am intins pe foaie am presarat zahar (brun), nu prea mult pt ca aveam mere dulci. deja aproape s-au terminat de aseara, tre sa mai fac ...Vreau sa incerc cu gem de caise.





Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din
ce in ce mai buni, fie se transforma in otet.
(Papa Ioan al XXIII-lea)

#108 Lumiere

Lumiere

    Big Chef

  • Membri
  • 528 posturi

Postat 14 February 2007 - 03:17 PM

Elaida , din placintele astea au ramas numai pozele, familia mea este fan mere!
Nu le-am rulat dupa modelul tau ca nu stiam cit de tare se inmoaie si sa le pot manevra mai usor, dar nu a fost problema nu s-au inmuiat . Eu am stors merele putin , le-am intins pe foaie , am presarat zahar dupa ochi , scortisoara si am rulat .
[attachmentid=84759]

[attachmentid=84760]

Miniaturi atașate

  • Image004.jpg
  • Image008.jpg


#109 danelutza

danelutza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Svizzera

Postat 14 February 2007 - 04:58 PM

Am si eu o intrebare intrebatoare, am dovleac la congelator taiat cubuletze, oare daca-l descongelez, pot face placinta ? sad.gif
Ca soatza mea mai vrea pilaf cu dovleac, dar nu ne omorim dupa el ca-i cam dulce si cum am avut ditamai bostanul in cultura proprie, ditamai de vreo 8 kg, l-am curatzat si l-am congelat.
Daca stie cineva, astept sa-mi spuna. dry.gif

#110 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 15 February 2007 - 01:27 PM

Am fost o vreme cam absenta pe aici si.. ce-mi vazura ochii?! V-au iesit superbe. Sper ca si delicioase!!!
Danelutza.. nu stiu ce sa-ti raspund. Adriana congeleaza dovleacul. Hai s-o intrebam pe ea.

#111 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 15 February 2007 - 01:32 PM


Ia vezi
aici

#112 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 22 February 2007 - 12:59 PM

daca tot a inceput postul si aluatul asta e de post am prestat si eu o placinta cu spanac. mie imi place mult asa cum mi-a iesit dar cred ca ceva n-am facut bine ca mi-a crescut cam mult aluatul la copt. ori nu era destul de "zemoasa" umplutura de spanac ori am gresit eu altceva. precizez ca foaia am intins-o foaaaarte subtire smile.gif
am sa mai incerc si cu umplutura de ciuperci.

iaca si dovada:
[attachmentid=86318]

Imagini atașate

  • placinta_spanac.jpg


#113 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 22 February 2007 - 01:06 PM

Daca iti place cum ti-a iesit, este foarte bine. Oricum, arata grozav.

Cu spanac, chiar n-am facut.

Daca vrei sa nu fie asa dospita, intinde foaia imediat dupa ce ai pregatit aluatul.

#114 Lacramus

Lacramus

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berkeley, California

Postat 31 March 2007 - 07:37 AM

Elaida, cautand o reteta rapida de foi de placinta am dat de pagina asta, iar dupa succesul ce l-am avut cu saratelele tale am zis ca merg la sigur cu foile, si nu m-ai dezamagit biggrin.gif . Sunt delicioase! Sotul mi-a mancat deja toate capetele de placinta unde era foaie mai multa, ca a zis ca merele ca merele, dar aluatul e super laugh.gif .
Iata o sectiune:
[attachmentid=92934]

Eu am facut placinta cu mere (si gris), dupa reteta Moatzei:
http://www.culinar.r...mp;#entry323195

Am incercat atat cu foile rulate cat si intinse si rezultatele sunt foarte diferite. Rulate ies foile mai insiropate, iar intinse (doua foi si merele intre ele) ies foile mai crocante.

Concluzia, vreau sa o incerc neaparat si cu branza!

Multumesc de reteta pupic.gif !

Miniaturi atașate

  • PlacintaCuMereRulata.jpg

Lacra

#115 Lacramus

Lacramus

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berkeley, California

Postat 14 April 2007 - 09:11 AM

Elaida, am refacut-o si cu branza de Paste si ne-a placut si mai mult.
Uite-le pe cele cu mac in tava, ca nu a mai ramas sa fac poza la sectiune (au mai luat si musafirii una acasa):
[attachmentid=95389]

Si una simpla cand am taiat fierbinte sa vad cum a iesit (si pentru ca mi-era pofta); din poza se pare ca nu e facuta inauntru pentru ca e fiebinte, dar dupa ce s-a racit a fost numai buna:
[attachmentid=95391]

Celelalte foi le-am rulat de mai multe ori decat pe cea de sus, dar asta s-a latit un pic, ca am facut-o mai branzoasa, pentru mine.

Am pus jumatate ricotta in loc de branza de vaci (si telemea bineinteles), ca asta am avut.

Multam de retetea! floare.gif

Miniaturi atașate

  • PlacintaCuBranzasiMac.jpg
  • PlacintaCuBranza.jpg

Lacra

#116 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 17 April 2007 - 08:05 PM

Lacramus, ma bucur mult ca ti-a placut reteta! Mi-ai facut pofta de placinta.... ca tot mi-era foame, acum visez placinta de branza fierbinte...

#117 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 18 April 2007 - 01:54 PM

ca tot mi'ati facut pofta, am prestat'o si eu de dimineata. Am lucrat'o foarte usor, faina mea e bio si e integrala dar pentru folosit la aluaturi cu drojdie. Inca nu am gustat'o dar cred ca e o minunatie, eu si Sarta asteptam sa se raceasca putin si sa papam. Am facut'o cu mere si zahar integral, si deasupra am presarat zahar. Merele le'am ras si am adaugat zahar si cateva linguri de amidon sa nu se imprasite zeama. O sa scriu imediat despre gust! Ma bucur ca mi'a iesit si mie.

[attachmentid=96115]

[attachmentid=96116]

Miniaturi atașate

  • IMG_3913.JPG
  • IMG_3915.JPG

I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#118 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 18 April 2007 - 02:26 PM

Gustul e foarte bun, compozitia cu mere, scortisoara si zahar brun este ideala pentru foile astea, m'am felicitat ca am pus ceva zahar deasupra ca e putin crocant la gust. Intentionat nu am vrut sa lipesc rulourile sa se coaca bine si sa fie maronii. Foaie e frageda inauntru, se topeste in gura, abia o simti in compozitie, e o placinta 'bogata' nu iti trebuie mult sa'ti satisfaci pofta. Nota mea e 10 pentru placinta, imi pare usor de facut si rezultatul e foarte bun... Voi mai face si cu vegetale, spanac, marar, cartofi ...etc.

Eliada, multumim de reteta floare.gif !
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#119 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 19 April 2007 - 12:33 PM

Una, ma bucur din tot sufletul ca ai fost atat de incantata de placinta! La mai multe! floare.gif

#120 LIAKI

LIAKI

    Captain Cook

  • Membri
  • 236 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena - Grecia

Postat 09 June 2007 - 06:56 PM

Vrind sa fac o placinta simpla, rapida, fara foi de placinta m-am hotarit sa fac
a ta Elaida. Probabil am intins foaie prea subtire sau umplutura a fost prea zemoasa
si am avut un pic problema la transportat placinta de pe masa in tava.
Era moale, dar pina la urma am reusit si n-am postat la traume. biggrin.gif
Gustul a fost excelent si foarte apreciat cei care au mincat. Sigur am sa mai incerc.pupic.gif

[attachmentid=105517]

[attachmentid=105518]

[attachmentid=105519]

Miniaturi atașate

  • 69930009.JPGn.jpg
  • 69930011.JPGn.jpg
  • 69930013.JPGn.jpg

If you don' t believe in yourself, no one else will.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi