Sari la conținut

Poză

prajitura jerbo ungureasca


51 răspunsuri la acest topic

#1 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 29 September 2006 - 07:21 PM

pentru aluat:
48 gr. drojdie,
4 1/2 pahare faina cernuta,
100 gr.unt,1/2 pahar zahar,
2 oua,
1 plic zahar vanilat,
varf de sare,
1 pahar lapte caldut.

umplutura:
300 gr. nuci macinate,
1 pahar zahar,
dulceata buna pentru uns.

glazura 3 linguri apa,3 linguri zahar,3 linguri cacao,50 gr.unt.








IPB Image

#2 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 29 September 2006 - 07:27 PM

intrun castronas se amesteca drojdia ,1 lingutia zahar, putin lapte caldut si se lasa 10 minute la dospit.
se pune in mixer faina se adauga drojdia dospita si se amesteca usor.se aduga restul ingredientelor, se mareste viteza mixerului si se framanta 5-6 minute. se scoate din bol se imparte la 4 parti egale.



IPB Image

#3 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 29 September 2006 - 07:31 PM

se unge o tava usor, se intinde prima foaie,se unge usor cu dulceata,se presare cu o treime din nucile macinate amestecate cu zahar.s.a.m.d. pana la ultima foaie.se inchid marginile bine,se fac gauri in prajitura cu furculita,se acopera si se coace in cuptor incalzit la 180 grade 35-40 minute.








am uitat ceva foarte important!!! se lasa sa dospeasca in tava 2 ore inainte de a o baga in cuptor.

scuze.........
IPB Image

#4 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 29 September 2006 - 07:36 PM






Editat de judy, 29 September 2006 - 07:49 PM.

IPB Image

#5 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 29 September 2006 - 07:39 PM

se scoate din cuptor se lasa sa raceasca apoi se elibereaza jur imprejur cu un cutit si se rastoarna pe un platou.se rastoarna inapoi sa fie cu fata in sus.

intro craticioara se incalzeste apazaharul si cacao pana se topeste.se ia depe foc se amesteca cu untul bine,si se unge prajitura.se taie patate si pofta buna.








IPB Image

#6 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 29 September 2006 - 07:42 PM

Yammy,ce buna trebuie sa fie!!Arata si f bine,am trecut-o si eu pe "lista de asteptare"


#7 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 September 2006 - 08:57 PM

Super arata Judy! Si mi-e o pofta. Saptamana care vine trebuie sa fac gem de prune si cred ca o s-o fac si eu. tongue.gif

Ps: Ce mai faci ca nu te-am mai vazut de mult pe aici? icon_smile.gif

#8 danluc77

danluc77

    Captain Cook

  • Membri
  • 368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel

Postat 29 September 2006 - 09:11 PM

ce bine arata icon_smile.gif dar barbatii casei nu iubesc nucile de loc icon_frown.gif
luci

#9 ball dania

ball dania

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi

Postat 29 September 2006 - 09:20 PM

as face-o dar as dori sa stiu de cati ml este paharul? sau n-are importanta, atata timp cat e acelasi pahar ptr toate ingredientele?
si foaia cam cat de groasa sa fie?
am inteles bine? o pui in cuptor acoperita? cu capac, folie de aluminiu sau pui o foaie de copt deasupra?
mersi.

#10 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 29 September 2006 - 09:46 PM

(danluc77 @ Sep 29 2006, 07:11 PM) Vezi post

ce bine arata icon_smile.gif dar barbatii casei nu iubesc nucile de loc icon_frown.gif



Noua ne plac nucile, dar ne plac si mai mult alunele si sunt si mai ieftine (nu cunosc nici prea bine nucile si risc sa le gasesc si rancede, stricate). Asa ca eu o sa fac cu alune. tongue.gif Sper sa nu arunce Judy cu ceva dupa mine. laugh.gif

#11 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 30 September 2006 - 09:41 AM

Alis draga,intradevar e buna poti s-o incerci icon_smile.gif


Dania, zahar=200 gr. faina=630 gr. lapte=240ml. dulceata pe fiecare blat o lingura buna. inainte de a o baga in cuptor o las sa dospeasca 2 ore.(vezi in poze). sper ca ma explic bine.

adevarul e ca nici eu nu folosesc mult nuci,aproape toate retetele le schimb cu migdale, fiind azi la super am cumparat si nuci sa fiu odata corecta. icon_biggrin.gif


Livia dr. adevarat ca nu prea ma vezi fiindca "mi sau inecat corabiile" daca ma intrebi dece? nu stiu ce sa raspund,nu am un motiv special,dar intru in culi si citesc retetele voastre grozave pupic.gif
IPB Image

#12 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 30 September 2006 - 10:16 AM

judy, am s-o incerc si eu , sa fac placere unui coleg ungur.
imi daduse reteta mamei lui, dar era tare incurcata si aluatul ala mi-a scos peri albi.
reteta ta mi se pare muuult mai simpla. merci mult si iesi cu corabiile la mal.

[attachmentid=61198]

Miniaturi atașate

  • asters.jpg

Fan n_puiu for ever



#13 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 30 September 2006 - 10:28 AM

Ca de obicei nu rezist in fata prajiturilor in foi,mai ales ca aici nu trebuie foile coapte inainte.Drept urmare acu ma apuc de ea.Vedem ce iese,caci am facut un gem de prune special mai gros pentru astfel de ocazii.Revin!

#14 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 30 September 2006 - 11:13 AM

E foarte buna, e printre favoritele mele la prajiturile cu foi! Foarte apetisanta ti-a iesit Judy!

P.S. A mai facut-o cineva aici.

#15 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 30 September 2006 - 12:41 PM

tongue.gif Doamneeee ce dor m-a apucat de vremuri , apuse, cind am stat la Meadias !
Arata super, super ....faceau colegele niste prajituri nebunieeeeee.
Prajitura Sara Bernard, stii de ea Judy? ( cu bezea, crema cacao si nuca). Din pacate, nu am reusit - o cind am incercat , daca ai o varianta la fel - de bine- explicata - posteaz- o te rog.

Fan n_puiu!

#16 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 30 September 2006 - 01:19 PM

(Happyalex @ Sep 30 2006, 09:13 AM) Vezi post

E foarte buna, e printre favoritele mele la prajiturile cu foi! Foarte apetisanta ti-a iesit Judy!

P.S. A mai facut-o cineva aici.




Umplutura e aceeasi,foile insa sint diferite.Eu le-am facut pe ambele.La Greta foile sint fragede(asa mi-au iesit mie) iar aici sind ca un cozonac.Asa miroase si in casa ca o am in cuptor.

#17 yta

yta

    Captain Cook

  • Membri
  • 290 posturi

Postat 30 September 2006 - 02:04 PM

[attachmentid=61253]

A iesit o bunatate....!
am taiat-o calda ca nu mai aveam rabdare
.A stat totusi cam mult ...crezind ca trebuie sa se rumeneasca bine.
Multumesc ca ai postat -0!Mai vazusem reteta si la Afrodite si o aveam trecuta pe lista de executat dar cu caldurile de peste vara...n-a fost chip.De-acum bagam cuptorul in funciune si recuperam tot icon_biggrin.gif (inclusiv kilogramele pierdute)

Miniaturi atașate

  • IMG_0963.JPG


#18 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 01 October 2006 - 09:12 AM

alea jacta est. nu ma iau drept cezar, dar am facut-o, acum e la crescut. daca iese bine va pun si poze ( sper).
merci judy, aluatul se lucreaza f.f. usor. sa vedem retul cum se comporta.
ah, am pus dulceata de gutui, pe care am mixat-o sa fie cremoasa.
Fan n_puiu for ever



#19 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 01 October 2006 - 03:37 PM

judy, iata si capodopera mea.

[attachmentid=61395]
asta e inainte de ultima foaie.

[attachmentid=61396]

asta cu glazura ( am facut totul in tava, n-am mai rasturnat)

[attachmentid=61397]

sectiunea nu-i prea clara, era taiat cand inca era cald.

trebuia sa-l fac , caci jerbo sau szerbo a fost inventata de cofetarul elvetian...Gerbaud.
de fapt la budapesta inca exista cofetaria gerbaud.

pt mine aluatul este putin prea mult, parca as mai reduce putin din el, sau poate tava mea nu era destul de mare. merci judy, a fost apreciat, si sigur maine e si mai bun.

Miniaturi atașate

  • jerbo1.jpg
  • jerboglasat.jpg
  • jerbosect.jpg

Fan n_puiu for ever



#20 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 01 October 2006 - 04:49 PM

dragele mele multumesc pentru aprecieri citesc cu atentie comentariile icon_smile.gif

Stella,imi scot palaria icon_biggrin.gif zis si facut......... Tava mea e 32x26 cm. daca ti se pare aluatul mult intinde-l putin mai gros. adevarat mai exista in hungaria cofetaria zserbo.si inca un secret eu tai marginile si attunci feliile sint mai frumoase.



yta, arata f.frumos si intradevar seamana cu cozonac icon_biggrin.gif

Nasha,regret dar nu stiu despre ce reteta vorbesti poate sub alt nume icon_smile.gif


floare.gif
IPB Image



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi