Sari la conținut

Poză

Friptura de mistret


9 răspunsuri la acest topic

#1 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 01 November 2006 - 11:00 PM

M-am hotarat si eu sa postez prima mea reteta in imagini! Asa ca fiti indulgenti, mai ales ca am ales o reteta destul de problematica - friptura de vanat. Asta este, de cand sotul meu e vanator n-am ce face si trebuie sa ma perfectionez in ale vanatului, iar asta este prima mea friptura de mistret.
Carnea de vanat trebuie tinuta la bait/in marinata. Eu am tinut-o 2 zile in apa cu otet cand a adus-o sotiorul acasa, apoi am congelat-o si azi m-am hotarat sa ma lupt cu ea. Ideal era sa o tin 2-3 zile in bait, dar eu am luat-o pe scurtatura si am facut un bait rapid dupa o reteta a lui Nicolae Olexiuc Colea.
Va pun mai jos poza cu ingredientele pentru bait:
200 ml apa
100 ml otet (eu nu am mai pus, ca operatiunea cu otetul era deja facuta la mine)
1/2 l vin alb sau rosu
1 ceapa
1 telina
1 patrunjel (legumele se taie in felii subtiri, eu le-am taiat cubulete)
1-2 foi de dafin
1 ramura de cimbru
cateva boabe de piper si de ienibahar
sare
optional cuisoare, boabe de ienupar si coaja de lamaie.
Eu la condimente am luat-o iar pe scurtatura si am pus un amestec de condimente pentru gratar.[attachmentid=65575]
Inca o poza cu legumele taiate si cu vinul pe care il uitasem in prima poza.

Miniaturi atașate

  • P1030135.JPG
  • P1030138.JPG


#2 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 01 November 2006 - 11:04 PM

Ei bine, amalgamul de legume, apa, vin si condimente se pune la fiert intr-un vas acoperit si se fierbe 5-6 minute.
[attachmentid=65580]
Se ia de pe foc si se toarna peste carne.
[attachmentid=65581]

Miniaturi atașate

  • P1030139.JPG
  • P1030142.JPG


#3 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 01 November 2006 - 11:17 PM

Eu am lasat carnea in bait aproximativ 3 ore. Am impanat-o cu usturoi si bucatele de slanina, dar nu este obigatoriu, puteti sari peste etapa asta.
[attachmentid=65776]
Apoi am asezat carnea in vasul care se introduce la cuptor. Am turnat peste ea o parte din zeama si legumele din bait si am introdus-o in cuptor, la inceput am tinut vasul acoperit, pentru ultima jumatate de ora insa am lasat vasul descoperit. Din cand in cand se verifica si se mai stropeste cu zeama sau se adauga apa/supa de legume clocotita.
Asa arata cand am introdus-o in cuptor.
[attachmentid=65777]
Dupa aproximativ 2 ore si jumatate a fost gata. Am scos carnea intr-un alt vas si am pozat-o rapid, ca eram deja lesinata de foame, si eu si restul familionului.
[attachmentid=65778]
Restul sosului impreuna cu legumele le-am blendarit rapid pana a rezultat un sos consistent, simplu si foarte bun. Friptura eu am servit-o cu piure de cartofi si salata de morcovi peisoare, deja postata pe forum.
[attachmentid=65779]
A iesit foarte buna friptura, nu a avut gust de vanat, doar culoarea rosu inchis specifica.
In plus reteta se poate face la fel de bine si cu carne de porc, nu e mare diferenta, baitul ii da o aroma nemaipomenita.
Sper ca v-a placut!

Miniaturi atașate

  • P1030152.JPG
  • P1030154.JPG
  • P1030147.JPG
  • P1030146.JPG

Editat de Samara, 03 November 2006 - 11:04 AM.


#4 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 01 November 2006 - 11:22 PM

Wow! N-am mancat si nici n-am vazut niciodata.
Multumesc ca ai impartasit cu noi reteta.

Bambina

#5 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 01 November 2006 - 11:23 PM

mmmmm, ce bine arata!

mie nu prea imi place carnea de mistret, mi se pare ca are un gust mai...ciudat! dar arata tare bine in poze!
Zambeste, maine va fi mai rau!

#6 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 01 November 2006 - 11:24 PM

Hm, acum vad ca am si gresit, dar nu reusesc sa modific, in fine, ultima poza si antepenultima sunt inversate, poate ma ajuta un moderator.
Asta e, cu incepatorii astia
tongue.gif tongue.gif

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 November 2006 - 10:09 AM

(Samara @ Nov 1 2006, 10:24 PM) Vezi post

Hm, acum vad ca am si gresit, dar nu reusesc sa modific, in fine, ultima poza si antepenultima sunt inversate, poate ma ajuta un moderator.
Asta e, cu incepatorii astia
tongue.gif tongue.gif

Ia vezi daca acu e bine, daca nu modificam iar icon_smile.gif

#8 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 03 November 2006 - 11:07 AM

Adriana, multumesc mult de ajutor! M-am ambitionat si eu si l-am mai bibilit un pic (mesajul).

#9 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5426 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 03 November 2006 - 11:33 AM

dry.gif
eu nu vad nici o poza din ultimul mesaj, cele cu "produsul final" si "sectiunea"...
heeelp!!
se vad doar "attachmentid..."





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 November 2006 - 11:47 AM

eu acum le vad
poate le modifica ea in acel timp




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi