Sari la conținut

Poză

papanasi - fierti


27 răspunsuri la acest topic

#1 arcadia

arcadia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1917 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 09 November 2006 - 02:24 PM

Papanasi fierti

Pentru ca nu sunt adepta prajitului alimentelor in ulei (decat in mod exceptional), eu fierb papanasii.

1 kg branza proaspata de vaca
5 oua
10 linguri gris
1 lingura faina
5 linguri pesmet alb
5 linguri zahar
vanilie
1/2 lingurita sare

se amesteca branza, ouale, grisul, faina, vanilia si sarea, cu mixerul, pana se omogenizeaza bine.
[attachmentid=66630]
intr-un vas se pun 3 litri de apa la fiert cu putina sare. cand apa fierbe, se pun papanasii. eu folosesc pt asta clestele de inghetata pt ca e f comod, iar papanasii ies rotunzi.
se fierb cca 5-7 minute.
[attachmentid=66631]
se amesteca pesmetul cu zaharul. se scot papanasii intr-o sita, se lasa 1 min la scurs si se tavalesc prin amestecul de pesmet.
[attachmentid=66633]

se servesc calzi.
ca variatie, uneori adaug scortisoara in pesmet.
alteori, ii servesc cu crema de vanilie.

[attachmentid=66634]

Miniaturi atașate

  • Picture_028.jpg
  • Picture_031.jpg
  • Picture_034.jpg
  • Picture_035.jpg

Editat de irca20, 30 June 2009 - 02:45 PM.

Normalul e o conventie si nimic mai mult.

#2 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 09 November 2006 - 03:42 PM

frumoasa prezentare icon_smile.gif

eu nu ii tavalesc in pesmet pentru ca ii fac pentru fetita mea. ii servesc cu smantana si miere sau gem de macese.

uite si aici o varianta: http://www.culinar.r...w...&hl=gomboti

#3 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 09 November 2006 - 04:46 PM

Ce bine arata papanasii tai. Mi s-a lasat deja apa in gura. N-am mai facut de mult si poate o sa ii incerc si eu zilele astea.

#4 arcadia

arcadia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1917 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 09 November 2006 - 06:25 PM

(boni @ Nov 9 2006, 07:12 PM)

frumoasa prezentare icon_smile.gif

eu nu ii tavalesc in pesmet pentru ca ii fac pentru fetita mea. ii servesc cu smantana si miere sau gem de macese.

uite si aici o varianta: http://www.culinar.r...w...&hl=gomboti



ooops!
am tot cautat o reteta asemanatoare, ca sa nu deschid topic nou, dar am cautat-o dupa denumirea romaneasca...
icon_smile.gif
cu bunavointa celor in drept, se pot "lipi" pozele mele la reteta mentionata de tine pt ca e o varianta a retetei postata de carmiris, intr-adevar! icon_smile.gif
Normalul e o conventie si nimic mai mult.

#5 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 November 2006 - 06:58 PM

deci arcadia eu nu ma mai joc, papanasii tai arata de REVISTA

am facut si eu candva dupa o reteta de aici si iaca isprava in cuvinte

http://www.culinar.r...a...st&p=183705 BangHead.gif BangHead.gif BangHead.gif


MUSAI tre sa ii incerc si pe ai tai, yami, yami
Asa, si?



#6 arcadia

arcadia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1917 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 09 November 2006 - 11:44 PM

(Bogdana @ Nov 9 2006, 10:28 PM)

deci arcadia eu nu ma mai joc, papanasii tai arata de REVISTA

am facut si eu candva dupa o reteta de aici si iaca isprava in cuvinte

http://www.culinar.r...a...st&p=183705 BangHead.gif BangHead.gif BangHead.gif
MUSAI tre sa ii incerc si pe ai tai, yami, yami



bogdana draga, dupa ce am incercat de jdemii de ori sa le dau o forma comerciala acestor papanasi, mi-a venit ideea cu clestele pentru inghetata. fara faina, fara stres...mai usor de-atat nu se poate! garantez ca daca incerci din nou, poti stabili un nou record la papanasi-viteza! laugh.gif
Normalul e o conventie si nimic mai mult.

#7 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 10 November 2006 - 12:32 AM

Isfoarte buni papanasii fierti ca au gust de branza pronuntat. La cei prajiti nu se simte gustul de branza.

#8 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 10 November 2006 - 12:56 AM

arcadia, arata taaare bine papanasii!
M-ar tenta si pe mine... din pacate eu nu gasesc gris pe aici, ai cumva idee cu ce s-ar putea inlocui? unsure.gif

#9 L_37654

L_37654

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 10 November 2006 - 06:38 AM

Arcadia, fantastica ideea cu clestele de inghetata! thumbsup.gif Am sa incerc si eu asa.

#10 arcadia

arcadia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1917 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 10 November 2006 - 09:24 AM

(CristinaK @ Nov 10 2006, 04:26 AM)

arcadia, arata taaare bine papanasii!
M-ar tenta si pe mine... din pacate eu nu gasesc gris pe aici, ai cumva idee cu ce s-ar putea inlocui? unsure.gif



cristinaK, mi s-a-ntamplat odata sa nu am gris in casa (si fiind seara tarziu n-am mai iesit sa cumpar), asa ca am pus pur si simplu mai multa faina si gata. a iesit aluatul un pic mai cremos iar papanasii un pic mai putin pufosi, dar au fost f buni si asa. prin urmare, poti renunta la gris. (sau, astepti pana imi deschid o firma de exportat gris in japonia, ca tocmai mi-ai dat o idee de afacere! laugh.gif )
Normalul e o conventie si nimic mai mult.

#11 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 10 November 2006 - 11:07 AM

(arcadia @ Nov 10 2006, 04:24 PM)

cristinaK, mi s-a-ntamplat odata sa nu am gris in casa (si fiind seara tarziu n-am mai iesit sa cumpar), asa ca am pus pur si simplu mai multa faina si gata. a iesit aluatul un pic mai cremos iar papanasii un pic mai putin pufosi, dar au fost f buni si asa. prin urmare, poti renunta la gris. (sau, astepti pana imi deschid o firma de exportat gris in japonia, ca tocmai mi-ai dat o idee de afacere! laugh.gif )



... cred ca o sa pun faina... rolleyes.gif ... ca nu-mi place s-astept laugh.gif
Merci! floare.gif

#12 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 10 November 2006 - 11:29 AM

Arata... delicios!!! Chiar ca mor de pofta. tongue.gif icon_biggrin.gif Scriu reteta si am sa o fac si eu. Aaaau, cate am pe lista!!!!

#13 L_37654

L_37654

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 10 November 2006 - 10:42 PM

Am incercat si a iesit foarte gustos. Eu am prajit pesmetii in tigaie putin. Merci de reteta icon_smile.gif
[attachmentid=66865]

Miniaturi atașate

  • PB100306.JPG


#14 arcadia

arcadia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1917 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 11 November 2006 - 03:18 PM

arata f bine cu pesmetul prajit! ai mei erau blond-albinosi, ai tai sunt mai bronzati! icon_biggrin.gif
Normalul e o conventie si nimic mai mult.

#15 L_37654

L_37654

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 11 November 2006 - 09:54 PM

I-am bronzat cu un pic de unt si zahar. icon_biggrin.gif Ca sa nu-ti spun ca azi e trebuit sa refac papanasii ca cei de ieri i-am dus lu' vara-mea si n-a mai ramas... blink.gif

#16 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 08 June 2010 - 09:47 PM

vreau sa spun ca sarumana pt reteta
am facut din 1200 gr branza dulce (respectand proportiile)
au disparut la fel cum au aparut:ff repede
nu am mai prajit pesmet ci am amestecat iaurt cu coaja rasa si cuc d eportocala si zahar
toata lumea a fost fff multumita
se repeta
tre sa ma crezi pe cuvand ca poze nam apucat
sper sa reusesc tura viitoare pozez
pupic.gif merci mult pt reteta floare.gif

#17 arcadia

arcadia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1917 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 08 June 2010 - 09:58 PM

QUOTE(Misha. @ Jun 9 2010, 01:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
vreau sa spun ca sarumana pt reteta
am facut din 1200 gr branza dulce (respectand proportiile)
au disparut la fel cum au aparut:ff repede
nu am mai prajit pesmet ci am amestecat iaurt cu coaja rasa si cuc d eportocala si zahar
toata lumea a fost fff multumita
se repeta
tre sa ma crezi pe cuvand ca poze nam apucat
sper sa reusesc tura viitoare pozez
pupic.gif merci mult pt reteta floare.gif



te cred pe cuvant daca ma crezi si tu ca tocmai am terminat de mancat papanasi. biggrin.gif

paranormalul e ca de regula branza imi parvine miercurea. de data asta a venit mai repede cu o zi, tu ai scos reteta de la naftalina, deci normalul s-a facut "para" laugh.gif
Normalul e o conventie si nimic mai mult.

#18 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 05 December 2010 - 02:21 AM

Si eu mersi de reteta! Uitasem complet cum se fac,stiam doar ca tre sa pun in compozitie branza si gris :D. Binenteles ca a trebuit sa gasesc un inlocuitor branzei de vaci si i-am gasit :D "branza Philadelphia" ca branza de vaci proaspata nu gasesc aici decat daca ma apuc eu sa fac. Grisul, la fel, inlocuit cu Semolina Flour si adaugat de la mine putere coaja de lamaie rasa odata cu vanilina pusa in aluat.

Repetam cat de curand, dupa ce i-am auzit exclamatia lui Andy dupa ce aluat prima bucatura :D !



#19 arcadia

arcadia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1917 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 05 December 2010 - 08:20 AM

QUOTE(SIMONA.B @ Dec 5 2010, 05:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu mersi de reteta! Uitasem complet cum se fac,stiam doar ca tre sa pun in compozitie branza si gris :D. Binenteles ca a trebuit sa gasesc un inlocuitor branzei de vaci si i-am gasit :D "branza Philadelphia" ca branza de vaci proaspata nu gasesc aici decat daca ma apuc eu sa fac. Grisul, la fel, inlocuit cu Semolina Flour si adaugat de la mine putere coaja de lamaie rasa odata cu vanilina pusa in aluat.

Repetam cat de curand, dupa ce i-am auzit exclamatia lui Andy dupa ce aluat prima bucatura :D !



Sa va fie de bine! :*
Normalul e o conventie si nimic mai mult.

#20 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 05 December 2010 - 08:50 AM

O Cara, ce placere sa te vad...eu tocmai am pus acum 15 min la cuptor ceva similar, dar in forma de budinco-placinta :)
am pus stafide si coaja de portocale consiata. sa vedem ce-o iesi :)
Fan n_puiu for ever





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi