Sari la conținut

Poză

Prajitura rapida cu branza dulce


116 răspunsuri la acest topic

#1 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 15 November 2006 - 01:01 PM

Reteta acestei prajituri o am de la soacra mea si am facut-o de multe ori pentru ca se face repede si usor.
Soacra-mea e experta, o face mult mai buna decat mine- nu stiu de ce... laugh.gif, dar eu continui s-o fac pentru ca ne place. Am facut-o ieri ca ultima "gura" dulce inainte de intrarea in postul Craciunului, dar n-am mai apucat s-o gust fiindca m-a prins miezul noptii laugh.gif
Aceasta prajitura o dedic socrelei- Nuti!
Blat: se face un blat jos din: 80 g.unt, 80 g.zahar, 200 g.faina, 1 ou, putin bicarbonat

[attachmentid=67728]

Crema: 3 galbenusuri + 1 ou intreg se freaca cu 200 g.zahar + 2-3 pliculete zahar vanilat + 1/2 kg. branza dulce + 330 ml. lapte + 2-3 linguri gris + 1 budinca de vanilie + stafide(optional)
[attachmentid=67729]

Blatul aranjat cu spatula in forma de silicon rotunda si crema pregatita:
[attachmentid=67731]
Crema pusa peste blat:
[attachmentid=67732]
Se da la cuptor.
Se bat albusurile cu 200 g.zahar si se pune bezeaua peste prajitura cu putin timp inainte de a fi gata.
[attachmentid=67736]

[attachmentid=67737]
Se lasa la cuptor pana bezeaua se coloreaza in auriu.
[attachmentid=67738]
Sectiune- cand inca era calda prajitura:
[attachmentid=67739]

Si o felie pentru voi:
[attachmentid=67740]

Miniaturi atașate

  • CIMG0234.jpg
  • ingred._crema.jpg
  • silicon_pregatit.2.jpg
  • crema_peste_blat.jpg
  • albus_batut.jpg
  • la_cuptor.jpg
  • gata.jpg
  • sectiune.jpg
  • felie.jpg


#2 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 15 November 2006 - 01:28 PM

sar'na mult laura, pentru felie! floare.gif

as savura-o cu placere, doar ca e post, asa ca...astept sa treaca postul si apoi...pazea! laugh.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#3 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 November 2006 - 01:28 PM

arata tare, tare bine, am sa o incerc si eu, o prietena a facut acum cateva zile o prajitura asemanatoare dar blatul era din biscuiti, si nu avea bezea
Asa, si?



#4 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 15 November 2006 - 03:36 PM

Crisa- si eu tot de-aia am facut-o, s-o devorez icon_biggrin.gif , dar daca nu m-am trezit mai repede s-o fac ( a se citi: nu m-am dezlipit mai repede de pe culinar... laugh.gif ) astept si eu ca tine sa treaca postul...

Bogdana, ma bucur ca-ti place. Bezeaua ii da tot gustul tongue.gif . Si daca folosesti si stafide in umplutura rolleyes.gif
La mine niciunul nu suporta stafidele...
Am sa o mai fac si in tava mare, unde vine taiata patratele si unde arata parca si mai bine.

#5 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 15 November 2006 - 04:00 PM

Si revin cu o mica precizare despre blat: e tare lipicios si deci n-o sa-l prea puteti intinde ca o foaie, asa ca ii puteti adauga putin lapte ca sa devina mai fluid si il nivelati direct in forma, cu o spatula...
Daca faceti prajitura intr-o forma de silicon, atunci nu ii mai trebuie nimic icon_biggrin.gif dar daca o faceti intr-o tava ar fi bine sa o tapetati cu hartie.

#6 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 November 2006 - 10:42 PM

Bine ai venit cu retete noi si multa harnicie de care vad ca dai dovada.
Acum si un sfat , imi permit deoarece cred ca sunt de o varsta cu soacra ta (ce as vrea si eu o asemenea nora!!!)
Deobicei la asemenea retete eu coc putin blatul(doar cat sa se usuce deasupra )si apoi pun umplutura de branza sau fructe. Astfel nu va ramane coca cruda.

Cateva flori pentru tine si socrela ta : floare.gif
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#7 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 15 November 2006 - 10:57 PM

Higeia- iti multumesc pentru frumoasa primire icon_smile.gif
Asta o fi secretul ca lui socrela ii iasa mai buna prajitura decat mie eusa_think.gif laugh.gif
Cand o mai fac -incerc varianta ta. Multumesc de sfat. floare.gif


#8 danluc77

danluc77

    Captain Cook

  • Membri
  • 368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel

Postat 15 November 2006 - 11:11 PM

bun venit!cu siguranta am sa incerc prajitura este rapida icon_smile.gif
luci

#9 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 16 November 2006 - 12:34 AM

Danluc- bine te-am gasit! De-abia astept s-o incerci si sa-mi spui daca ti-a placut rolleyes.gif

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 November 2006 - 09:18 AM

Pai si cine o maninca pe prajiturica asta daca toti postiti? rolleyes.gif
Venim noi? laugh.gif

#11 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 16 November 2006 - 09:24 AM

Cînd ajung la Timisoara,direct la ea ma duc..pazea!
Da eu vreau si ardeii aia pane ,umpluti cu brînza tongue.gif
Maya's World .

#12 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 16 November 2006 - 03:26 PM

Veniti, Veniti !!! smiliehello.gif smiliehello.gif smiliehello.gif Va astept pe toate!!!
Spatiul nu este o problema- am o curte imensa cool.gif... si vorbesc si cu nenea de la "vremea" sa ne dea soare icon_biggrin.gif
Iar bucatele vor fi ca in basme laugh.gif
Si- Maya, iti fac portie dubla de ardei pane (as fi zis tripla... laugh.gif) dar eu tin la silueta ta tongue.gif


#13 nitu_30020

nitu_30020

    Captain Cook

  • Membri
  • 474 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM.VALCEA

Postat 23 November 2006 - 01:39 PM

Arata tare bine prajitura,o sa o fac si eu cat de curand !!!!
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.


#14 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 23 November 2006 - 02:12 PM

Diana, ma bucur ca-ti place cum arata prajitura si vei vedea cat de usor e s-o faci... si cat e de gustoasa smiliecheeburga.gif
De-abia astept icon_biggrin.gif

#15 Nia

Nia

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea (Bihor)

Postat 13 December 2006 - 07:33 PM

Am facut si eu sambata prajitura asta si marturisesc ca duminica seara nu mai aveam deloc, asa ca luni am "refacut-o" si abia au ramas 3 bucati sa le fotografiz sa va arat c ami-a iesit.
E foarte buna intradevar, si sotul meu care nu e amator de prajituri, a incercat sa ma convinga s anu ii servim pe musafiri sa ii ramana tot lui biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • praji.jpg

Ce minune ca esti, ce mirare ca sunt....

#16 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 13 December 2006 - 08:26 PM

Nia, asa cum se zice: mi-ai facut ziua frumoasa!!! pupic.gif ...si am ras si eu si sotu' de ne-am spart! icon_rotf.gif
Ma bucur mult ca v-a placut si vad ca ti-a iesit tare fain, bravo!

#17 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 02 January 2007 - 02:59 AM

Am refacut prajiturica! Acum mi-a iesit ca la carte biggrin.gif
Mi-am luat notite exacte de la socrela si am facut-o in tava, in varianta originala mellow.gif :
[attachmentid=77173]
Si sectiunea:
[attachmentid=77174]
...din care se vede cat e de frumoasa laugh.gif
Sfatul meu este sa urmati intocmai reteta, cu gramajul si tot ce scrie...si va iesi o minunatie de prajitura!
Si doar daca o veti face intr-o forma de silicon, puteti adauga putin lapte la aluat, ca s-o intindeti mai usor si mai repede, pentru ca se propaga altfel caldura... dar mai bine- renuntati la ideea asta cu laptele, ca poate va iasa cum mi-a iesit mie- un pic cam crud aluatul...si sa n-o coaceti inainte de a pune crema, cum ne-a indrumat Higeia-un sfat bun, desigur,dar pentru alte prajituri asemanatoare acesteia poate...(asa mi-a zis socrela laugh.gif )- ca de-aia i se zice: prajitura RAPIDA - ca pui tot deodata wink.gif bineinteles- prima data aluatul, care cu putina rabdare si...faina laugh.gif se intinde chiar frumos...si apoi crema...
V-am ametit atata cu explicatiile blink.gif laugh.gif pentru ca sint foarte incantata ca mi-a iesit, in sfarsit, asa cum trebuie! Si asta fiindca am facut-o exact ca in reteta, fara improvizatii!

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg


#18 aLAndala

aLAndala

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 02 January 2007 - 08:33 AM

Laura, arata foarte apetisanta prajiturica asta.
Crezi ca as putea folosi branza ricotta? ma refer daca-ti imaginezi consistenta daca e aproximativ aceeasi?
multumesc.
“Always surround yourself with people that inspire you!”

#19 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 02 January 2007 - 12:34 PM

Alina, nu stiu,sincer,ce sa zic eusa_think.gif Ricotta e parca mai untoasa... eu n-am mai facut pana acum decat cu branza dulce...n-as vrea sa o faci si sa nu-ti iese sad.gif desi cred ca, in final, singura "problema" ar fi ca ai avea o prajitura mult mai fina laugh.gif
Chiar sint curioasa...
pupic.gif


#20 aLAndala

aLAndala

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 03 January 2007 - 08:16 AM

Laura, multumesc pentru reteta, am facut prajitura cu ricotta si a iesit foarte buna, partea din mijloc e mai mult ca o crema si partea de jost a iesit putin crocanta. Aluatul s-a modelat foarte usor, am pus untul topit, am amestecat cu mixerul si a fost gata in 3-4 minute. Crema la fel, foarte rapida si buna.

Am copt la aprox 190-200 C dar data viitoare o sa las temp putin mai mica si ceva mai mult timp, poate aluatul ramane putin mai moale.
floare.gif

[attachmentid=77320]

Miniaturi atașate

  • DSC01273.jpg

Editat de aLAndala, 03 January 2007 - 08:18 AM.

“Always surround yourself with people that inspire you!”



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi