Sari la conținut

Poză

Rulouri cu crema


38 răspunsuri la acest topic

#1 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 22 November 2006 - 10:21 PM

In sfarsit am terminat si rulourile si vin cu reteta .. Nu va mai aburesc si trec durect la subiect:
aluatul :
-jumatate cana lapte
-jumatate cana unt sau untura topita( nu incercati cu margarina sau ulei ca am incercat eu si ... )
- un varf de cutit de amoniac stins cu Otet sau zeama de lamaie
- faina ( cat cuprinde icon_biggrin.gif )

Miniaturi atașate

  • DSC01368.jpg

Editat de babyca, 23 November 2006 - 08:50 AM.


#2 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 22 November 2006 - 10:24 PM

Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat de consintenta aluatului de paine. Se lasa in frigider cam 15 minute , apoi se intinde o foaie , ceva mai subtire de 1/2 cm

Miniaturi atașate

  • DSC01370.jpg
  • DSC01372.jpg


#3 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 22 November 2006 - 10:27 PM

Se taie in fasii de 1,5 cm si se ruleaza pe forme ( cine are. cine nu ...improvizeaza ..si va arat si varianta mea de improvizatie )

Miniaturi atașate

  • DSC01374.jpg
  • DSC01375.jpg
  • DSC01376.jpg


#4 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 22 November 2006 - 10:29 PM

se baga in cuptor la foc mic si se lasa pana se rumenesc un pic ( cam 10 minute)

Miniaturi atașate

  • DSC01378.jpg
  • DSC01393.jpg

Editat de babyca, 22 November 2006 - 10:35 PM.


#5 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 22 November 2006 - 10:31 PM

se umple cu crema ( va recomanda crema calda ) , eu am folosit budinca de vanilie si la capete se pune un capac de ciocolata calda dupa care se tavalesc prin nuca de cocos sau alune....

Miniaturi atașate

  • DSC01390.jpg
  • DSC01391.jpg


#6 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 22 November 2006 - 10:34 PM

In final se pot pudra cu zahar pudra , cacao sau sprita cu ciocolata ( eu prefer ciocolata)
(recomand sa puneti o punga peste farfuria cu ele terminate si sa le lasati pana a doua zi )

Nu arata ele nemaipomenit , dar sunt simple de facut si rapide icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • DSC01395.jpg


#7 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 22 November 2006 - 10:47 PM

Ce mai faceam rulori cand eram mica cu fratele meu. Eu le umplem cu frisca sau cu crema de vanilie facuta de mine si date prin zahar pudra. Mancam pana nu mai puteam. Chiar mi-ai adus aminte si poate o sa fac si eu sa imi mai aduc aminte de acele vremuri.

#8 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 23 November 2006 - 12:10 AM

Babyca - arata foarte bine, cred ca le voi incerca si eu. Dar spune-mi te rog, cu ce altceva se mai pot umple in afara de frisca si vanilie??? Si in afara de budinca ...

edit: spune-mi te rog, ce inseamna "jumatate cana unt" ??? Vorbesti de unt topit???

Editat de adar, 23 November 2006 - 12:14 AM.




#9 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 23 November 2006 - 02:35 AM

(adar @ Nov 23 2006, 12:10 AM) Vezi post

Babyca - arata foarte bine, cred ca le voi incerca si eu. Dar spune-mi te rog, cu ce altceva se mai pot umple in afara de frisca si vanilie??? Si in afara de budinca ...

edit: spune-mi te rog, ce inseamna "jumatate cana unt" ??? Vorbesti de unt topit???


Noi le mai umpleam si cu spuma de capsuni sau de zmeura.Eu nu am facut niciodata si de cel putin 5 ani nu am mai mancat.

Le poti umple cu ce crema iti place,dar sa nu curga pe dinafara.

Babyca ideea cu ciocolata la capete ii super,ii ca doua capace,asa-i?
icon_smile.gif

Spune-mi si mie te rog dinm ce ii improvizatia ta?Ii cumva ceva de la porumb?Ca la noi ii spunea la prajitura asta "Rulouri pa tuleu" icon_biggrin.gif

#10 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 23 November 2006 - 05:00 AM

babyca, sa stii ca arata chiar foarte bine ! nu am mai mancat rulouri d-astea de muuuuulta vreme !!
mersi de reteta. sper ca voi avea curajul sa le fac. pupic.gif
sunt cu okii pe voi!

#11 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 23 November 2006 - 08:49 AM

Untul trebuie sa fie lichid, iar crema .. ce-ti plce tie mai mult. Eu le fac cu ce am prin casa dar prefer crema calda, gen budinca deoarece de la caldura si umiditate rulourile devin moi .


icon_biggrin.gif Improvizatia e din porumb, si sunt coapte si rascoapte ca le am de vre-o 6 ani si sunt in perfecta stare ..
Ieri le-am facut pentru ca voiam sa probez noile forme dar am constatat ca tot cele vechi ma multumesc mai mult deoarece inoxul se incinge si e greu de manevrat pe cand cele din tulpinile din porumb poti pune mana pe ele linistita.


Capacele le-am facut acum ceva timp deoarece am facut o crema care o cam lua la vale si ca sa nu curga le-am pus ..capac icon_biggrin.gif Am descoperit ca-mi place si de atunci tot asa le fac

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 November 2006 - 09:06 AM

(babyca @ Nov 22 2006, 09:34 PM) Vezi post

(recomand sa puneti o punga peste farfuria cu ele terminate si sa le lasati pana a doua zi )

punga de plastic sau de hirtie?
nu se inmoaie astfel, ramin crocante si a doua zi?

Bine ai venit in rindul culinarelor "italiene" icon_smile.gif

#13 Newme

Newme

    Captain Cook

  • Membri
  • 402 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In heaven

Postat 23 November 2006 - 09:29 AM

Eu am suluri pentru rulouri din lemn.Si fac o compozitie ce o prajeam in ulei.Daca au rezistat rulourile tale improvizate de porumb, credeti ca merg si ale mele de lemn la cuptor???

#14 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 23 November 2006 - 09:34 AM

Foarte frumoase rulourile tale,o idee buna pt sarbatorile care vin.Merci floare.gif


#15 Panait Adina

Panait Adina

    Captain Cook

  • Membri
  • 206 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 24 November 2006 - 01:05 AM

Adriana, sau oricine altcineva, ai cumva reteta de canoli /caneloni siciliene( sa nu ma certi pt ortografie , n-am idee cum se numesc exact dar pricepi tu)?

Editat de Panait Adina, 24 November 2006 - 01:35 AM.


#16 lleena

lleena

    Captain Cook

  • Membri
  • 338 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 24 November 2006 - 01:13 AM

Am si eu intrebare pentru careva de aici care a incercat ideea mea.
Eu n-am forme de astea si nu stiu daca o sa gasesc prea curand dar as vrea sa fac rulourile astea...le stiu exact cu reteta asta de la matusa sotzului meu. Acum intrebarea:
Ce-ar fi daca as incerca sa fac niste suluri din folie metalica asa cum a facut Poca la scoarta de copac, ce credeti, a incercat cineva?
"Este cu mult mai multa fericire in a oferi decat in a primi..."

#17 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 24 November 2006 - 01:32 AM

icon_biggrin.gif Lleena , si eu vreau sa le fac ...si nici eu nu am forme, dar culmea e ca nu aveam nici idei ...cum as putea sa le inventez..noroc cu tine,
da , eu cred ca merge bine, sa faci "forme " din folie ..cred ca ideea ta e buna
e posibil sa le incerc eu pe folia ta
si daca nu ies............. 075.gif



blink.gif
Fan n_puiu!

#18 - deana 29762

- deana 29762

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi
  • Interests:tot ce are viata

Postat 24 November 2006 - 01:15 PM

Pana acum nu am avut curajul sa postez vreo reteta pentru ca am multe multe de invatat. Pentru ca ma bate gandul sa incerc niste rulouri, scriu si eu reteta mamei...rulouri cu crema de vanilie! Eu nu am incercat niciodata dar imi amintesc mereu de copilarie. Eh bien...l voila:

Rulouri cu crema de vanilie

9 lg ulei
9 lg lapte
9 lg zahar
2 oua
arome
praf copt
faina (pt aluat) cat cuprinde

Din toate astea se framanta aluatul, se lasa la rece ½ -2 ore, se intinde o foaie cu grosime de 1/2 cm.
Se taie fasii lungi cat sa ajunga pe cornetul de metal - mama folosea bigudiuri de metal (sa nu radeti:rolleyes: ) pe care le invelea in hartie pergament unsa cu ulei. Dupa infasurarea aluatului, acele bigudiuri erau insirate, cate 3-4, pe niste betisoare lungi cam cat latimea cuptorului si nu stiu cum stateau suspendate in cuptor..pana se coceau. Dupa racire se umpleau cu obisnuita crema ecler (de vanilie).

O sa incerc sa le fac si revin cu poze! Trebuie sa pornesc acum in cautarea cornetelor..sa vad din ce mi le confectionez tongue.gif

#19 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 24 November 2006 - 05:29 PM

Da' cel mai bine cumparati aluat de foitaj de la magazin si-l infasurati pe ce aveti! Le umpleti cu ce creme vreti voi sau cu frisca.
Se pudreaza cu zahar.

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 November 2006 - 08:56 PM

(Panait Adina @ Nov 24 2006, 12:05 AM) Vezi post

Adriana, sau oricine altcineva, ai cumva reteta de canoli /caneloni siciliene( sa nu ma certi pt ortografie , n-am idee cum se numesc exact dar pricepi tu)?

da, o am, eu nu i-am facut insa niciodata, daca vrei ti-o traduc in speranta ca n-ai prea multa graba
icon_smile.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi