Sari la conținut

Poză

TORT CU 3 FELURI DE CIOCOLATA


304 răspunsuri la acest topic

#1 Nadia_S

Nadia_S

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 27 November 2006 - 08:22 PM

Nu a iesit chiar ca la revista tortul meu,dar gustu va zic este de nota 10.



Blatul de ciocolata

60 g de migdale pudra
100 g zahar pudra (60+40)
20 g cacao
4 albusuri
un varf de sare

Preincalzitzi cuptorul la 200 de grade C
Amestecatzi bine migdalele 60 g zahar pudra si cacao.
Batetzi albusurile spuma cu varful de sare si adaugatzi zaharul pudra putzin cate putzin -40 gr.
Turnatzi compozitzia ,cam 1 cm grosime in forma pusa pe o hartie de copt si lasatzi-o la cuptor 15 minute .Imediat ce atzi scoa blatul din cuptor rasturnatzi si scoatzeti hartia..Lasatzi-l la racit.
albusurile

aici eu am pus gramada ,migdale si zahar si cacao,ca abia acum am citit cum trebuia puse.

dupa ce am amestecat

in forma inainte de copt

aici blatul copt




#2 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 27 November 2006 - 08:36 PM

Abia astept continuarea ca mi se pare interesant tortul.

#3 Nadia_S

Nadia_S

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 27 November 2006 - 08:43 PM

Apoi am pregatit cele trei feluri de ciocolata


si am inceput sa pregatesc crema


Mousse de ciocolata alba


125 ml de smantana lichida dulce --eu am inlocuit cu frisca
250g ciocolata alba
2g gelatina -1 foaie
300 ml frisca neindulcita .

Am pus la inmuiat in apa rece gelatina -o foaie



am pregatit frisca


am pus pe foc smantana si am dat in clocot--am folosit frisca 125 ml

am adaugat ciocolata alba rasa si am amestecat sa se topeasca


Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde la 40 de grade 50 secunde si am turnat-o peste ciocolata alba.

lasatzi crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugatzi frisca





Mousse de ciocolata cu lapte

125 ml frisca lichida
160 gr, ciocolata cu lapte
1 foaie gelatina
100 grame frisca batuta
se prepara ca mousse-ul de ciocolata alba



Mousse de ciocolata amaruie


125 ml de frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
110 ml frisca batuta
1 foaie de gelatina
Se prepara la fel ca mai sus


Editat de Nadia_S, 27 November 2006 - 11:17 PM.


#4 Nadia_S

Nadia_S

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 27 November 2006 - 08:50 PM

Apoi am pus cele trei creme peste blatul racit
trebuia un rand alb ,mie mi sa parut multa crema alba si am pus doua randuri.
si nu mai gasesc poza acu,au fost prea multe si m-am incurcat
dar va pun una de dupa ce l-am taiat

apoi l-am pus la rece cateva ore
trebuia sa stea pana maine dar ai mei nu au avut rabdare

si aici taiat

si o felie pentru totzi ciocolatosii de pe culinar


#5 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 27 November 2006 - 09:18 PM

Mamaaaaaaa ce bine arata. Nu mai pot de pofta. Salivez aici. Arat de milioane si cred ca e si tare gustos. Il salves si eu. Felicitari!
hello2.gif

#6 Nadia_S

Nadia_S

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 27 November 2006 - 09:24 PM

Mersi ,Aliza.
Sa stii ca este foarte , foarte bun.
dar ai de lucru mult.am avut o gramada de vase de spalat icon_biggrin.gif
Sotzu meu zice ca e cel mai bun tort pe care l-am facut eu.

#7 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 27 November 2006 - 09:30 PM

Norocul meu ca nu ma plictisesc cand fac dulciuri. Si cu vasele multe sunt invata. Abia astept sa il incerc si eu. Poate de Craciun. icon_smile.gif

#8 Elena of Sweden

Elena of Sweden

    Academic Chef

  • Membri
  • 1385 posturi
  • Location:Trelleborg

Postat 27 November 2006 - 09:54 PM

Arata SUPER, SUPER, SUPER! icon_salut.gif Se va executa!
Blogul meu aici

#9 letis

letis

    Bucataras

  • Membri
  • 87 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 27 November 2006 - 10:15 PM

Bravo,Nadia,e perfect pentru gustul meu(cat mai putin blat ).Trebuie sa il execut acum de sarbatori,dar am cateva mici nelamuriri:
-unde ai gasit pudra de migdale?
-ce fel de frisca ai folosit?
-ce fel de smantana ai folosit?
-in mousse-ul de ciocolata amaruie nu se pune gelatina?





#10 Nadia_S

Nadia_S

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 27 November 2006 - 11:15 PM

(letis @ Nov 27 2006, 08:15 PM)

Bravo,Nadia,e perfect pentru gustul meu(cat mai putin blat ).Trebuie sa il execut acum de sarbatori,dar am cateva mici nelamuriri:
-unde ai gasit pudra de migdale?
-ce fel de frisca ai folosit?
-ce fel de smantana ai folosit?
-in mousse-ul de ciocolata amaruie nu se pune gelatina?



Letis--
Am cumparat migdale si le-am macinat
Am folosit
Am inlocuit smantana cu frisca ,pentru ca eu sunt mai nepriceputa si cand am pus smantana pe foc sa imbranzit.
in toate trei mousse se pune gelatina.


#11 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 27 November 2006 - 11:29 PM

Arata bestial! Nadia esti foarte priceputa!
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#12 letis

letis

    Bucataras

  • Membri
  • 87 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 27 November 2006 - 11:29 PM

Multumesc mult.Cred ca totusi o sa fac o proba inainte de sarbatori,sa fiu sigura de rezultat.




#13 Nadia_S

Nadia_S

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 27 November 2006 - 11:41 PM

Otilia ,multzumesc floare.gif pupic.gif

Letis ,si eu am facut acum o proba .Si eu vreau sa-l fac de craciun. floare.gif pupic.gif

#14 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 27 November 2006 - 11:50 PM

Acum tin cura de slabire cu ciorba de varza si tortul asta e crima pt psihicul meu mad.gif
Dar m-am ambitionat si il fac de Mos Nicolae tongue.gif
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#15 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 28 November 2006 - 12:11 AM

Nadia, o nebunie de tort ai facut tu aici eusa_clap.gif Cu 3 feluri de ciocolata???- vrei sa cer "dezlegare"???... sau sa pun capat postului??? laugh.gif (ca si asa nu ma crede nimeni ca tin post, la ce retete de "frupt" postez icon_rotf.gif )
Excelent! ...si sa nu mai spui ca nu te prea impaci cu torturile laugh.gif ca uite ce minunatie ai facut! rolleyes.gif
De acum incolo, scoate retetele de torturi si prajituri de la naftalina- si uimeste-ma! tongue.gif

#16 Nadia_S

Nadia_S

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 28 November 2006 - 12:18 AM

Laura ,la cat am muncit azi la tort ,pana la craciun nu mai fac altu.
icon_biggrin.gif

#17 mihaela z

mihaela z

    Big Chef

  • Membri
  • 841 posturi
  • Location:belgia

Postat 28 November 2006 - 10:08 AM

Imi place,imi place....

chiar ca e o nebunie de tort...cu trei feluri de ciucalata... tongue.gif il fac sigur icon_smile.gif

#18 iulia nicoleta

iulia nicoleta

    Big Chef

  • Membri
  • 812 posturi
  • Gender:Female

Postat 28 November 2006 - 11:11 AM

brovo nadia, arata super tortul si cred ca si gustul e pe masura...
intrebarea mea, asta e reteta din good food pe noimbrie? ca am vazut acolo ceva asemanator si ma intrebam daca chiar iese asa rolleyes.gif

#19 denis

denis

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 November 2006 - 12:56 PM

L-am facut si eu, e din revista Good Food. special pentru tortul asta mi-am luat forma de tort cu fund detasabil. Este un tort extraordinar de bun, usor, pufos. In loc de frisca la plic am folosit frisca lichida. tongue.gif Imaginile de aici sunt super delicioase. Tortul tau a iesit foarte frumos. cand o sa imi iau aparat o sa fac si eu poze.Il refac cu siguranta de craciun!

#20 Nadia_S

Nadia_S

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi

Postat 28 November 2006 - 01:02 PM

Da .asa e ,este retzeta din good food
eu cumpar toate revistele cu retzete.


DL-si eu am folosit frisca lichida.
Eu nu am priceput ce smantana trebuie si am inlocuit cu HULALA-frisca.

Si eu il voi face de craciun suta la suta ,ca ai mei au fost incantatzi de tort.

pupic.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi