Sari la conținut

Poză

Placinta cu carne


21 răspunsuri la acest topic

#1 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 09:19 AM

Pentru ca mi sa facut dor de o placinta cu carne pe care o mancam candva in Bucuresti ( undeva la intersectia calea Victoria cu Lipscani) , am incercat sa fac una cu ingredientele pe care mi le amintesc din gust.
Placintica mea finala arata cam asa :

Miniaturi atașate

  • DSC01418.JPG


#2 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 09:21 AM

Ingredientele sunt urmatoarele:
400g carne tocata
1 ceapa potrivita ( eu am folosit jumatate din una mare)
sare
piper
ulei
1 ou ( care am uitat sa-l pun in foto)
foi de placinta (foitaj)

Miniaturi atașate

  • DSC01402.JPG

Editat de babyca, 03 December 2006 - 01:06 AM.


#3 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 09:24 AM

Se amesteca carnea tocata cu sare si piper ( puteti pune si Delikat , cimbru sau condimentele care va plac)
Se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei

Miniaturi atașate

  • DSC01403.JPG
  • DSC01407.JPG


#4 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 09:25 AM

Se toaca ceapa cat mai marunt si se adauga peste carnea tocata

Miniaturi atașate

  • DSC01408.JPG


#5 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 09:30 AM

Se prajeste la foc potrivit,pana scade

Miniaturi atașate

  • DSC01409.JPG
  • DSC01410.JPG


#6 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 09:32 AM

Se lasa sa se racoresca un pic, se adauga oul si se amesteca bine

Miniaturi atașate

  • DSC01411.JPG


#7 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 09:33 AM

Se intinde foaia si se pune compozitia..
Aici eu am facut una numai cu carne, si la una am adaugat niste felii de cascaval

Miniaturi atașate

  • DSC01412.JPG
  • DSC01413.JPG


#8 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 09:37 AM

Se inchide aluatul , se pune in tava cu lipitura in jos si se unge cu ou

Miniaturi atașate

  • DSC01414.JPG
  • DSC01415.JPG


#9 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 09:39 AM

Dupa vre-o 30 min de stat la cuptor la foc mic.. arata cam asa iar la gust .. pot sa va zic doar ca tot ce vedeti a fost papat de 2 persoane in 30 minute

Miniaturi atașate

  • DSC01416.JPG


#10 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 09:40 AM

Concluzia pe care am tras-o este ca e buna .. dar se termina repede..
Sper sa va placa si voua ..

#11 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 02 December 2006 - 10:15 AM

fug la nani ca ma ia cu poftele si ma fac cit o balena laugh.gif

babyca, saptamina asta neaparat trebuie sa o pregatesc.
Arata placinta superba! floare.gif

Editat de PARADIS, 02 December 2006 - 10:17 AM.



"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#12 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 02 December 2006 - 11:38 AM

Foile de placinta de care sunt? Ca nu-s din alea subtiri, vad...

#13 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 11:50 AM

Sunt foi de placinta normale.. n-au nimic deosebit, dar la foc mic ele se umfla si devin pufoase..

#14 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 December 2006 - 04:55 PM

adica le-ai pus pe toate asa cum erau in pachet? nu le-ai uns intre ele cu nimic? foi subtiri?

#15 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 07:55 PM

(moatza @ Dec 2 2006, 02:55 PM) Vezi post

adica le-ai pus pe toate asa cum erau in pachet? nu le-ai uns intre ele cu nimic? foi subtiri?



Da , le-am folosit exact asa cum erau si nu am pus nimic.. ba chiar le-am lasat pe hartia pe care erau intinse

#16 sirena

sirena

    micro Bucatar

  • Membri
  • 14 posturi
  • Gender:Female
  • Location:north america

Postat 02 December 2006 - 08:08 PM

Hi fetele

Arata f. bine placinta, cred ca ar merge si ceva ciuperci...

Aluatul pare sa fie gen foitaj ( cu margarina..) care se desface in foi la copt. Arata bine cu ou
pe deasupra.

Pupici la toti culinarii
Quantity doesn't stand for quality

#17 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 08:15 PM

(sirena @ Dec 2 2006, 06:08 PM) Vezi post

Hi fetele

Arata f. bine placinta, cred ca ar merge si ceva ciuperci...

Aluatul pare sa fie gen foitaj ( cu margarina..) care se desface in foi la copt. Arata bine cu ou
pe deasupra.

Pupici la toti culinarii



Ar merge grozav cu ciuperci si eventual marar .. m-am gandit si eu ..dar n-am avut asa ca m-am multumit sa fac o proba doar cu ce am avut prin casa..cu speranta ca totul va iesi bine si data viitoare voi face imbunatatiri retetei
O seara fumoasa tuturor wink.gif

#18 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 December 2006 - 09:15 PM

babyca, cu riscul de-a deveni pisaloaga, repeta ptr mine: deci ai folosit foi subtiri de placinta, nu le-ai uns intre ele si ai folosit tot pachetul ptr cele doua placinte din imagine? daca nu, cate foi la bucata de placinta? eu cand le folosesc, le ung, pe fiecare in parte, si tare as vrea sa scap de chestia asta...

#19 babyca

babyca

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Romania- Italia-Oklahoma

Postat 02 December 2006 - 09:23 PM

(moatza @ Dec 2 2006, 07:15 PM) Vezi post

babyca, cu riscul de-a deveni pisaloaga, repeta ptr mine: deci ai folosit foi subtiri de placinta, nu le-ai uns intre ele si ai folosit tot pachetul ptr cele doua placinte din imagine? daca nu, cate foi la bucata de placinta? eu cand le folosesc, le ung, pe fiecare in parte, si tare as vrea sa scap de chestia asta...

In pachetul meu erau doar 2 foi de placinta gata intinse si am folosit cate una pt fiecare placinta , nu le-am intins si nu le-am uns cu nimic ( ele in compozitie au deja margarina) decat deasupra cu ou care sa arate frumos..
Nu stiu daca sunt foi subtiri de palcinta sau groase .. cred ca sunt normale.. gen foitaj


*dar tu le ungi cu ce ? si de ce ? ca eu nu am uns niciodata foile indiferent la ce le-am folosit ( strudel , saratele, pateuri, placinte...) ci le-am folosit exact asa cum le-am gasit

#20 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 02 December 2006 - 10:47 PM

(babyca @ Dec 2 2006, 07:23 PM)
...*dar tu le ungi cu ce ? si de ce ? ca eu nu am uns niciodata foile indiferent la ce le-am folosit ( strudel , saratele, pateuri, placinte...) ci le-am folosit exact asa cum le-am gasit

Tu ai folosit foi din aluat de foetaj...moatza se refera la foile de placinta subtiri (tot la alea le zic si eu foi de placinta), cele folosite la baclava, strudel etc, care se ung intre ele cu unt topit sau ulei si se pun mai multe unele peste altele . Apetisanta placinta ta, tocmai am terminat de facut aluat frantuzesc, poate trantesc si eu o placinta icon_smile.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi