Sari la conținut

Poză

TORT CU VISINE "PADUREA NEAGRA"


69 răspunsuri la acest topic

#1 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 05 December 2006 - 11:50 PM

TORT CU CIRESE "PADUREA NEAGRA"(Schwarzw�lder Kirschtorte)

Blat:

6 Oua(se separa)
250 gr. Zahar
200 gr. Faina
1 plic Praf de copt
50 gr. Cacao

Umplutura:

1 borcan de 750 gr. de compot de visine fara samburi
80 gr. Zahar
2 Gelatine( Tortenguss)
6 - 9 linguri Tuica de visine(Kirschwasser)- Schwarzw�lder Kirschwasser este in Lidl(eu asta folosesc)
800-1000 gr. smantana pt. frisca
4 plicuri intaritor de frisca
12-16 visine(se pastreaza pt. a fi puse pe tort)


Mod de preparare:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 6 linguri de apa, pana ce se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma, dupa care se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se toarna peste compozitie, dar cernute, adica cu o sita(speciala pt. faina la prajituri) si pe rand, nu dintr-o data. Compozitia se pune intr-o tava de 26 cm in care se pune hartie pt. prajitura si se da la cuptor la 180�C pt. ca. 50 minute. Dupa ce e gata, se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca in tava dupa care se desface tava, de ramele laterale si ramane doar blatul pe fundul tavii:

Bild006.jpg

se desprinde hartia de copt de pe partile laterale:

Bild008.jpg

se pune un gratar deasupra si se intoarce blatul:

Bild011.jpg

Bild012.jpg

se desprinde hartia de copt de pe blat:

Bild014.jpg

In timpul in care se raceste blatul, se scurge sucul de la compotul de visine, se pastreaza 12-16 visine pt. a fi puse pe tort la sfarsit. Sucul de la visine se amesteca cu gelatina(Tortenguss) si se pune la fiert(gelatina se face dupa instructiiunile de pe plic; de asemenea, gelatina e aceea care se face pt. torturile cu fructe). Cand gelatina incepe sa se ingroase si e aproape gata, se adauga restul de visine si se pune la racit.

Intre timp se bate frisca cu 80 gr. Zahar si cele 4 plicuri de intaritor si se pune la frigider pt. a se intari.

Se lasa blatul sa se raceasca complet si se taie de doua ori( eu l-am taiat de 3 ori) si am insiropat fiecare blat cu 3 Linguri de tuica de visine(cine vrea poate sa puna si mai mult, dupa preferinta fiecaruia )

Bild015.jpg

aceasta e Tuica de visine( speciala pt. acest tort, inca ii poarta si numele de Padurea Neagra )

Bild008.jpg

am deslipit si eticheta, pt. a va arata de mai aproape ca asa se numeste:

Bild009.jpg

Bild010.jpg

Primul blat de tort( ultimul de jos) se insiropeaza cu 3 linguri de tuica de visine, se adauga o jumatate din compozitia de gelatina cu visine, se intinde, dupa care se pune si un strat de frisca deasupra.

Bild016.jpg

Bild017.jpg

Urmatorul blat de tort pe pune peste primul, se insiropeaza din nou cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune restul de la gelatina cu visine+ un strat de frisca.

Ultimul blat se insiropeaza de asemenea cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune un strat de frisca deasupra, dupa care se incepe cu ornarea tortului pe exterior cu restul de la frisca, cele 12-16 visine si ciocolata razuita ( eu de data asta nu am pus ciocolata razuita, deoarece am scris pe tort cu colorant alimentar )

Bild019.jpg

Bild020.jpg

Mentiuni:

Se poate pune la mijlocul tortului stratul de frisca, iar celelalte doua parti cu gelatina cu visine si frisca(eu cel putin asa am facut).





#2 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 05 December 2006 - 11:56 PM

Tortul l-am facut pt. ziua de nastere a prietenei mele.

[attachmentid=71873]

[attachmentid=71874]

normal se decoreaza ca in poza urmatoare:

[attachmentid=71876]

Miniaturi atașate

  • Bild021.jpg
  • Bild022.jpg
  • Bild029.jpg

Editat de blauepuppe, 06 December 2006 - 12:01 AM.






#3 chrisstinutza

chrisstinutza

    micro Bucatar

  • Membri
  • 39 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 06 December 2006 - 12:00 AM

Superb... cred ca e si foarte bun... e urmatorul pe lista.
chrisstinutza

#4 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 06 December 2006 - 12:03 AM

Acesta este tortul meu preferat, asa ca iti garantez ca o sa-ti placa. Eu il fac foarte des, fara a fi o ocazie speciala, fiindca eu sunt innebunita dupa visine/cirese.





#5 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 06 December 2006 - 01:02 AM

Super si tortul tau! Dar are Adriana unul... la fel. L-ai vazut?

Editat de ELAIDA, 06 December 2006 - 01:21 AM.


#6 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 06 December 2006 - 01:04 AM

Super arata.Si eu am o reteta intr-o carte,dar nu stiu de ce mi s-a parut complicat,asa ca l-am tot lasat deoparte icon_smile.gif

#7 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 06 December 2006 - 01:08 AM

(ELAIDA @ Dec 6 2006, 01:02 AM) Vezi post

Super si tortul tau! Dar are Adriana unul ..la fel. L-ai vazut?



Sunt mici diferente intre cele doua torturi icon_smile.gif

#8 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 06 December 2006 - 08:52 AM

Simona,asta este,mersiiiiimuuuuuuuuuult![attachmentid=71925]
Am printat reteta si cu urmatoarea ocazie asta il pregatesc.
O sa revin cu rezultatele la momentul oportun!
O zi buna si plina de succese![attachmentid=71926]

Imagini atașate

  • hug.gif
  • greatday.gif



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#9 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 06 December 2006 - 09:43 AM

(ELAIDA @ Dec 6 2006, 12:02 AM) Vezi post

Super si tortul tau! Dar are Adriana unul... la fel. L-ai vazut?


Elaida, te asigur ca tortul meu nu e acelasi cu al Adrianei, reteta mea e chiar de aici din Germania, unde e si Padurea Neagra( apropo, de acolo izvoraste si Dunararea ).






#10 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 06 December 2006 - 09:48 AM

(Afrodite @ Dec 6 2006, 07:52 AM) Vezi post

Simona,asta este,mersiiiiimuuuuuuuuuult![attachmentid=71925]
Am printat reteta si cu urmatoarea ocazie asta il pregatesc.
O sa revin cu rezultatele la momentul oportun!
O zi buna si plina de succese![attachmentid=71926]


Buna Laura, mersi de aprecieri, de-abia astept sa vad si tortul tau, poti sa-l faci in forma rotunda, fiindca asa se face, dar asta numai daca vrei, nu e neaparat. Chiar azi vine si o prietena de-a mea de aici sa-i dau si ei reteta. Sunt sigura ca o sa va placa mult, fiindca e tortul meu preferat, care l-as manca la orice ora si tot nu m-as satura.






#11 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 06 December 2006 - 09:50 AM

(petunie @ Dec 6 2006, 12:04 AM) Vezi post

Super arata.Si eu am o reteta intr-o carte,dar nu stiu de ce mi s-a parut complicat,asa ca l-am tot lasat deoparte icon_smile.gif


Mersi Petunica, complicat nu e, doar ca ia putin mai mult timp.





#12 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 06 December 2006 - 11:06 AM

Foarte frumos si tortul asta,am vazut tot felul de variante ale tortului,dar reteta asta imi place cel mai mult,mai ales ca e de 'mama"lui


#13 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 06 December 2006 - 12:47 PM

(blauepuppe @ Dec 6 2006, 07:43 AM) Vezi post

Elaida, te asigur ca tortul meu nu e acelasi cu al Adrianei, reteta mea e chiar de aici din Germania, unde e si Padurea Neagra( apropo, de acolo izvoraste si Dunararea ).

Hai mai, Papusa albastra laugh.gif , ca am si eu vagi cunostinte de geografie incat sa stiu asta!!! Ziceam doar ca seamana foarte mult cu cel al Adrianei - la nume, la fructe, la decor, la frisca... Te-ai suparat? De ce? blink.gif

#14 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 06 December 2006 - 03:04 PM

(ELAIDA @ Dec 6 2006, 11:47 AM) Vezi post

Hai mai, Papusa albastra laugh.gif , ca am si eu vagi cunostinte de geografie incat sa stiu asta!!! Ziceam doar ca seamana foarte mult cu cel al Adrianei - la nume, la fructe, la decor, la frisca... Te-ai suparat? De ce? blink.gif


Elaida, de suparat nu m-am suparat, chiar m-ai facut sa rad laugh.gif , hai mai ca eu nu ma supar asa usor, cred doar ca te-a ofticat putin mesajul meu, sau? tongue.gif laugh.gif





#15 mephala30

mephala30

    Big Chef

  • Membri
  • 590 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 25 December 2006 - 09:18 PM

Am facut tortul de Craciun. Ft. bun!!! L-am insiropat cu cognac amestecat cu suc de piersici.
Multumiri pentru reteta.

Miniaturi atașate

  • IMG_116112.jpg
  • IMG_1172222.jpg


#16 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 26 December 2006 - 12:42 AM

(mephala30 @ Dec 25 2006, 08:18 PM) Vezi post

Am facut tortul de Craciun. Ft. bun!!! L-am insiropat cu cognac amestecat cu suc de piersici.
Multumiri pentru reteta.



Wow, Felicitari! Arata foarte fain, ma bucur ca v-a placut.







#17 Maneki neko

Maneki neko

    Big Chef

  • Membri
  • 720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 December 2006 - 12:09 AM

Multumesc pentru reteta Blauepuppe, l-am facut de Craciun si ne-a placut mult, mie si iubitului. Este fin si usor, visinele (congelate) le-am lasat cu o seara inainte la "marinat" in whiskey si putin zahar fiindca nu am gasit licoarea de mai sus. In rest am respectat intocmai reteta ta si a fost excelent! Iata si dovada:

Miniaturi atașate

  • DSC01577.JPG

(\__/)
(+'.'+) <(Mwahahaha!!!)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your signature to help him gain world domination!

#18 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 31 December 2006 - 09:21 PM

(Maneki neko @ Dec 27 2006, 11:09 PM) Vezi post

Multumesc pentru reteta Blauepuppe, l-am facut de Craciun si ne-a placut mult, mie si iubitului. Este fin si usor, visinele (congelate) le-am lasat cu o seara inainte la "marinat" in whiskey si putin zahar fiindca nu am gasit licoarea de mai sus. In rest am respectat intocmai reteta ta si a fost excelent! Iata si dovada:



Fain ti-a iesit tortul, ma bucur mult ca v-a placut.





#19 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 31 December 2006 - 09:23 PM

Acelasi tort pt. seara de Revelion, o sa revin si cu sectiune, zilele urmatoare:

Miniaturi atașate

  • Bild008.jpg






#20 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 31 December 2006 - 09:43 PM

(blauepuppe @ Dec 31 2006, 09:23 PM) Vezi post

Acelasi tort pt. seara de Revelion, o sa revin si cu sectiune, zilele urmatoare:


Ce bine arata!!!!!!!!!! Astept sectiunea!
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi