Sari la conținut

Poză

friptura de caprioara


12 răspunsuri la acest topic

#1 dariaevelin

dariaevelin

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 10 December 2006 - 04:31 PM

Buna! va urmaresc de multa vreme, fara participare:tongue3: . Am "furat" de la voi multe retete si gustoase si aspectuoase smilenoroc.gif .
Astazi,m-am hotarat sa postez si eu,prima reteta(nu gatita,ci pozata cool.gif ).E vorba despre friptura de caprioara.
Am lasat carnea intr-o marinata,de aseara pana astazi,la pranz.

[attachmentid=73030]
apoi am impanat-o cu costitza,usturoi si am pus deasupra niste untura(sosul a iesit putin cam gras,dar carnea excelenta, deloc uscata,deloc grasa)
[attachmentid=73031]
S-a facut in aproximativ 50 de minute
[attachmentid=73032].
.Asa arata carnea taiata
[attachmentid=73033]
Apoi am servit-o,eu cu garnitura de legume putin "perpelite in unt",iar Mircea(sotul meu,co-bucatar) cu piure de cartofi
[attachmentid=73034].

Pofta buna celor carora va place,va tenteasa si doriti sa incercati!

Miniaturi atașate

  • IMG_3420.JPG
  • IMG_3417.JPG
  • IMG_3419.JPG
  • IMG_3425.JPG
  • 4.jpg

Editat de Adriana Nicoleta, 12 December 2006 - 08:43 AM.


#2 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 10 December 2006 - 06:56 PM

Draga Daria,in primul rind un calduros [attachmentid=73051] pe forum si sper sa-ti placa printr-e noi!
Pt. prima postare si mai ales in imagini ,pot sa spun ca este [attachmentid=73052] inceputul si eu cel putin ma bucur f. mult!
mai ales ca friptura de vinat fac mai ales in perioada toamna/iarna destul de des,reteta este bine venita.
C-am in acelasi mod o fac si eu ,cu f. mici diferente si la garnitura la fel.
Dar cum omul nu invata destul,eu ma bucut pt. ori ce reteta,chiar daca nu reusesc sa l-e probez pe toate,sigur invat cite o mica chichita,dar cu mare influeta,din fiecare.
Felicitari si multumesc f. mult pt. reteta si [attachmentid=73055]! floare.gif

Imagini atașate

  • Welcome606.gif
  • unbenannt.jpg
  • photo.gif



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#3 Arra

Arra

    Captain Cook

  • Membri
  • 386 posturi
  • Location:Tomb Rider - Lara Croft

Postat 10 December 2006 - 07:21 PM

Dariaevelin bun venit pe forum hello.gif si felicitari pentru reteta. Esti draguta te rog sa faci o lista cu ingredientele si cantitatile lor folosite la marinada si la impanat friptura ca asa nu imi dau seama bine decat sa ghicesc ce ai in marinada dupa poza.
Si e mai simplu daca cineva vrea sa presteze reteta sa aibe toate ingredientele de la inceput. hello.gif

#4 letis

letis

    Bucataras

  • Membri
  • 87 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 10 December 2006 - 10:19 PM

Daria,e minunata reteta,felicitari!Eu nu am gatit niciodata vanat,ca nu avem amatori in familie,dar arata tare bine.Totusi,imi place si mai mult buchetelul de vasc proaspat de pe masa.Ia spune-mi de unde l-ai luat wink.gif ?

Editat de letis, 10 December 2006 - 10:20 PM.





#5 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 10 December 2006 - 10:25 PM

Daria, ce ma bucur ca a mai aparut o amatoare de vanat pe forum! Si eu sunt nevoita sa gatesc vanat destul de des (sotul mare vanator!) si ma bucur ca mai am cu cine schimba impresii tongue.gif Imi place foarte mult cu ti-a iesit friptura, asa o fac si eu, poate cu mici modificari la marinata (dar astept detalii sa ne spui si noua cum ai facut-o).

#6 anja

anja

    Big Chef

  • Membri
  • 585 posturi
  • Location:la marea nordului

Postat 10 December 2006 - 10:27 PM

imi place tare mult cum arata, ca si arra astept ingredientele... si inca o intrebare carnea de caprioara cu ce se poate asemana (dintre animalele domestice)



am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg

#7 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 11 December 2006 - 09:22 AM

Mie mi se pare ce cel mai mult aduce cu cea de vitel, dar totusi nu are gustul de carne de vaca.... Nu stiu cum sa explic, e ceva diferit, daca ai gustat o data nu o sa uiti tongue.gif

#8 dariaevelin

dariaevelin

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 11 December 2006 - 11:32 AM

Va multumesc pentru primire si aprecieri. icon_salut.gif
Sunt tare incantata ca v-a placut retzeta noastra. Spun "a noastra", pt ca am gatit-o impreuna cu sotul meu(si cu kupilu' turbulent,care ne-a sporit buna dispozitie icon_cheers.gif )
Asadar,la marinata am folosit 2 cepe taiate rondele, 4-5 catei de usturoi,patrunjel(si radacina si frunze),telina(si radacina si frunze),1 morcov,1 lamaie(normal,ca recomandare, e otetul de vin,dar cum n-aveam.. icon_scratch.gif .), piper rosu,piper alb,piper verde,piper negru macinat,sare,dafin.
Am lasat-o in marinata de seara pana a doua zi la amiaza.
Am pus-o in tava,am crestat-o mai adanc,de fapt am taiat felii doar ca fara a le desprinde de pe oase.Intre felii am pus costitza si usturoi.Iar deasupra,untura de porc. Am adaugat o parte di marinata.
Am bagat-o in cuptorul preincalzit, la foc mare,cam 7-10 minute pana a prins o crusta(pt a pastra "sucul" in interior),apoi am lasa-o la foc mic,pana ce s-a facut de tot. Din cand in cand, deschideam cuptorul si o udam(cu un polonic micut) cu sosul rezultat in tava. La final,am turnat paharul cu vin(alb am avut noi)in tava.
Sper ca am fost destul de coerenta in explicatii. Nu suntem noi cei mai renumiti bucatari,adevarul este ca ne aflam la inceput de drum icon_smile.gif . Dar,avem privilegiul de a gati cu placere(evit pe cat posibil gatitul "din obligatie" icon_redface.gif ),cu pasiune si daruire si rezulta mancaruri savuroase(mai dam si gres,dar perseveram wink.gif )

Editat de dariaevelin, 12 December 2006 - 10:59 AM.


#9 anja

anja

    Big Chef

  • Membri
  • 585 posturi
  • Location:la marea nordului

Postat 11 December 2006 - 11:38 AM

Daria, aceeasi reteta de marinata si mod de a pregati friptura ar merge si la alt gen de carnitza? ca suna bine si arata de nu se poate, felicitari!

am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg

#10 dariaevelin

dariaevelin

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 11 December 2006 - 10:58 PM

anja Cred ca vitelul/vita ar mai putea fi lasat in marinata. De ce nu?!
letisbuchetelul de vasc l-a adus sotul meu,plecat fiind dupa ingrediente,a adus surpriza wub.gif

#11 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 12 December 2006 - 09:11 AM

Welcome,Daria icon_smile.gif
Eu nu am mîncat caprioara niciodata.Cum e carnea?(cu care se aseamana?)
Maya's World .

#12 dariaevelin

dariaevelin

    micro Bucatar

  • Membri
  • 8 posturi

Postat 12 December 2006 - 11:06 AM

Maya, gustul se aseamana cu cel al vitelului. E totusi net diferit. Noua ni se pare ca aduce cu cel de ficat confused2.gif . Sa nu radeti:) !
Multumesc pentru urarea de "bun venit! floare.gif "

Editat de dariaevelin, 12 December 2006 - 11:25 AM.


#13 adseana

adseana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 13 December 2006 - 02:09 PM

Daria arata super bine, si cred ca a fost si fffff gustoasa wink.gif

Copiat ideea si...se va pune in aplicare biggrin.gif
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."






Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi