Sari la conținut

Poză

Vargabeles


23 răspunsuri la acest topic

#1 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 09 January 2007 - 11:06 AM


Am reusit in sfarsit sa fac reteta asta,Fedit iti multumesc de mii de ori,este super buna.


O sa redau reteta postata de Fedit,eu am folosit taitei si nu clatite taiate fasii

"2-3 foi de placinte se pun intr-o tava patrata, fiecare foaie unsa cu unt topit.

4 galbenusuri de oua se amesteca cu 100 g zahar pudra (eu am pus 200 pt ca nu mi se parea deloc dulce)
Se adauga 400 ml smintina-la mine a fost nevoie doar de 200 ml smatana groasa
coaja rasa de la o lamiie,
500 g brinza dulce,
100 g stafide.-pe care le-am tinut 30 minute in rom

Se amesteca cu grija 4 albusuri batute spuma.

Se fac clatite din 150 g faina. Se taie fisii si se amesteca cu grija in umplutura de brinza.
Eu am folosit 150 g taietei

Umplutura se pune peste foile de placinta, deasupra se pun iarasi 2-3 foi de placinta. Si se pune in cuptor. Dupa ce e gata se presara cu zahar pudra.

Sincer, eu nu dupa reteta asta fac Vargabeles, nu pun smintina doar daca brinza e prea uscata si in loc de clatite folosesc taietei (practic orice fel de taietei ce am in casa)."



#2 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 09 January 2007 - 11:21 AM

Batem galbenusurile cu zaharul pudra
[attachmentid=78308]
Se pune smantana(in functie de cat de uscata e branza)

[attachmentid=78309]
Branza de vaci
[attachmentid=78311]
stafidele scurse de rom,coaja de lamaie
[attachmentid=78313]
se amesteca cu grija albusurile batute spuma
[attachmentid=78314]
apoi se amesteca si taiteii fierti si scursi
[attachmentid=78315]
Se unge o tava cu unt ,se pune o foaie de palcinta,se unge cu unt topit,se pune a doua foaie,se unge si aceasta cu unt,iar deasupra se pune a 3-a foaie
[attachmentid=78316]
se pune umplutura de branza
[attachmentid=78317]
Deasupra se pun alte 3 foi unse intre ele cu unt topit
[attachmentid=78318]
Se coace la 180 grade pana se auresc foile

Miniaturi atașate

  • DSCN0041.JPG
  • DSCN0043.JPG
  • DSCN0044.JPG
  • DSCN0045.JPG
  • DSCN0047.JPG
  • DSCN0048.JPG
  • DSCN0049.JPG
  • DSCN0051.JPG
  • DSCN0052.JPG



#3 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 09 January 2007 - 11:23 AM

Cand e gata se pudreaza cu zahar
[attachmentid=78319]

[attachmentid=78320]

Miniaturi atașate

  • DSCN0053.JPG
  • DSCN0054.JPG



#4 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 09 January 2007 - 11:31 AM

Arata superb!!!!!! tongue.gif Seamana la gust cu budinca la cuptor (macaroane cu branza)?

#5 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 09 January 2007 - 03:35 PM

Arata bestial cu foile de placinta rumenite! Imi ploua in guraaaaaaaaaaa!
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#6 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 09 January 2007 - 04:47 PM

Mamaaaaaaaaa,Alis ce mi-ai facut.eu am copilarit vis-avis de o cofetarie si asta era pe lista aproape infiecare zi.chiar imi amintesc ca mancam cu sora mea o data vargabeles si am gasit o stafida cum am muscat din el si am zis ca am gasit o stafie.....sa te tii ras pe noi,de nu ne mai opream.dupa revolutie au aparut alte feluri mai sofisticate de praji si veteranul varga a ramas la coada......dar acum ca mi-ai dat si reteta,am sa il fac maine pt k diseara ajunge MAMI al meu la noi si cred ca si ei ii e dor.Si acasa am facut,dupa oreteta primita de la o colega,dar cu bisc populari inmuiati in lapte in loc de foi si era destul de buna,dar tot nu aducea a original,daca o gasesc o postez si pe aceea.Maine seara imi veti admira si vargabelesul meu.Pupici

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#7 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 09 January 2007 - 06:24 PM

Vai, ce foame mi s-a facut!
Si eu fac macaroane cu branza la cuptor, dar asta e varianta sofisticata! laugh.gif
Se trece pe lista!
Multumesc, pt. ca nu-mi vine sa incerc o reteta pana nu vad poze, ca sa stiu ce trebuie sa iasa.

Bambina

#8 fedit

fedit

    Captain Cook

  • Membri
  • 203 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 January 2007 - 07:07 PM

Frumos, foarte frumos!
Ma bucur ca v-a placut.
De mult nu am mai facut nici eu si parca acum dupa sarbatori se preteaza.
Va pup! floare.gif

#9 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 09 January 2007 - 07:27 PM

Prajitura ta arata tare apetisant eusa_drool.gif. Mi-ai dat o buna idee ce sa fac cu branza de vaci pe care o am in frigider...si cu foile de placinta pe care le dau de colo-colo.
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#10 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 10 January 2007 - 11:37 AM

Arata super misto! Si eu mai fac din cand in cand varga belles, mai mult pentru piciul meu, dar nu ii pun albusuri si stafide si reduc cantitatea de zahar pentru el. Am mancat si la o familie de unguri, buni prieteni cu noi, si am observat ca ei pun mai putin zahar in compozitie dar presara fiecare portie cu zahar tos inainte de servire. Aaa, ei o mancau calda...

#11 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 10 January 2007 - 02:44 PM

acum am terminat de scris reteta Alis
in timp ce o admiram era si al meu sot langa mine si a zis ca ii place cum arata si ce contine si m-a pus sa-i fac
mai am cateva foi in congelator pe care le-am scos sa se dezghete si mai am parca si niste smantana ,o sa cobor sa mai iau ce-mi mai trebe si mai tarziu ma apuc de ea
voi face decat juma din cantitatea ca eu sunt la regim unsure.gif
imi vine sa-mi dau numai palme ,asta e
voi reveni cu produsul final cat de curand
merci de reteta
pupici biggrin.gif

#12 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 10 January 2007 - 06:30 PM

Ma bucur ca va place,eu am facut-o de cateva ori,e foarte solicitata.Incercasem in trecut o alta reteta cu aluat frantuzesc dar nu va recomand,foaia de jos nu s-a copt deloc.Varianta cu foi de placinta e super buna.
Spor la facut si pofta mare!



#13 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 10 January 2007 - 09:24 PM

am revenit cu produsul final dupa cum am promis
biggrin.gif
Alis vreau sa-ti spun ca l-am dat pe spate pe al meu sot blink.gif
a iesit super buna,buna rau
dupa ce am facuto a venit si o prietena care e insarcinata si a papat si ea
a mancat cu o pofta,i-a placut mult
o sa mai fac
imi pare rau ca am facut decat juma din ingrediente,am facuto in forma de tort am avut decat 2 foi amarate de placinta dar a iesit buna buna
next time o sa fie tava plina ochi ohmy.gif
acum sa-ti arat ce mi-a iesit
[attachmentid=78598]
[attachmentid=78599]
sar'na pt reteta pupic.gif

Miniaturi atașate

  • P1060631_1_.JPG
  • P1060633_1_.JPG


#14 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 11 January 2007 - 11:19 PM

Cosmina!!! Ce bine arata!!!!
Clar... trebuie sa aleg: ori parasesc... culinarul, ori ma fac de 100 de kile' !!! smile.gif

#15 miutza

miutza

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:Canada

Postat 12 January 2007 - 02:23 AM

Daca n-am smintina pot sa pun lapte batut?





Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din
ce in ce mai buni, fie se transforma in otet.
(Papa Ioan al XXIII-lea)

#16 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 12 January 2007 - 06:57 PM

Acum am scos-o din cuptor

[attachmentid=78926]


Super buna!


[attachmentid=78927]

Alis, nu numai pentru asta te indragesc tongue.gif

Miniaturi atașate

  • IMG_0197.JPG
  • IMG_0200.JPG

IPB Image

#17 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 12 January 2007 - 07:53 PM

Cosmina,Neta ,f frumoase prajiturile voastre.Sa va fie de bine!
(Neta,ma faci sa rosesc)




#18 nico m

nico m

    Bucataras

  • Membri
  • 114 posturi

Postat 12 January 2007 - 08:36 PM

si eu fac ceva asemanator , reteta de la o evreica se numeste KUGLE....cam tot asa se face si arata in schimb se face cu branza philadelphia, nu se coace intre foi ci pe deasupra se presara biscuiti sfarmati, dar in linii mari e aceeasi idee, nu am stiut ca si romanii au asa ceva....FELICITARI ROMANI (ROMANCE)
Nicoleta

#19 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 13 January 2007 - 07:40 PM

Am reusit si eu sa o fac aseara si ne-a placut la toti.
[attachmentid=79209]
[attachmentid=79212]
Eu am mancat cu dulceata de capsuni, mmmmm si ce bun a mai fost. biggrin.gif
[attachmentid=79214]

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg


#20 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 15 January 2007 - 07:33 PM

Azi am "executat" una sarata.
Am avut telemea care se tot invartea prin frigider, am adaugat branza de vaci, ouale intregi, , smantana si pastele aferente. Foi am folosit ce a ramas din pachetul din care am facut cele dulci.
A iesit o variatie de Vargabeles ,foarte apreciata.






[attachmentid=79535]

Rezultatul. rolleyes.gif

Miniaturi atașate

  • IMG_0244.JPG

IPB Image



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi