Sari la conținut

Poză

Cea mai cremoasa prajitura cu branza de vaci


50 răspunsuri la acest topic

#1 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 11 February 2007 - 09:38 AM

Salutare tuturor...de ceva timp experimentez din greu retetele voastre, da asta e prima reteta pentru care mi-am facut timp sa o si postez. Prajitura am gasit-o in revista GoodFood cu numele "Alba ca zapada din New York", cu putina grija e destul de simplu de facut si e un deliciu pentru orice pofticios...Eu am pregatir-o pana acum de mai multe ori si a fost mereu un succes.

Ai nevoie de:

Blat:
120g unt
15-17 biscuiti sfaramati
1 lingura zahar alb tos

Umplutura:
1kg branza dulce
2 cani zahar tos
3 linguri faina
esenta vanilie
coaj rasa de la o lamaie
o lingura suc de lamaie
3 oua mari + un galbenus
o cana si jumatate smantana
un varf de cutit de sare

Topping:
1 cana smantana(cat mai grasa)
1 lingura zahar tos
2 linguri suc de lamaie

Miniaturi atașate

  • SV500400.JPG


#2 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 11 February 2007 - 09:45 AM

Ungi o tava de tort de marime medie(23 cm) cu unt si o tapetezi cu hartie de copt, apoi o lasi deoparte.

Pentru a pregati blatul topesti untul, dupa care il iei de pe foc si il amesteci cu biscuitii sfaramati si zaharul pana compozitia devine omogena. Pui amestecul obtinut pe fundul tavi si presezi bine. In cuptorul preincalzit(180 grade) lasi tava 10 minute.

Miniaturi atașate

  • SV500402.JPG


#3 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 11 February 2007 - 10:08 AM

Dupa cele 10 minute scoate tava si las-o la racit.

Pentru umplutura pune branza intr-un castron si amesteca 2 minute cu mixerul la viteza mica ( sa lucrati doar cu viteza mica!). Adauga apoi treptat zaharul, apoi faina si sarea, amestecand cu mixerul tot la viteza mica. Separat bate bine ouale cateva minute si agauga la ele vanilia, coaja si sucul de lamaie. Adauga treptat smantana in castronul cu oua batute, iar amestecul il adaugi apoi la branza, amestecand tot cu viteza redusa (se insista in reteta ca ingredientele sa fie amestecate "incet si delicat".

[attachmentid=84142]

Asta-i branza batuta

[attachmentid=84143]

Ouale cu lamaia

[attachmentid=84144]

Ouale cu smantana

[attachmentid=84145]

Ouale cu smantana peste branza

[attachmentid=84146]

Si asa arata amestecul la sfarsit...

Miniaturi atașate

  • SV500406.JPG
  • SV500411.JPG
  • SV500414.JPG
  • SV500417.JPG
  • SV500421.JPG


#4 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 11 February 2007 - 10:18 AM

Toarna umplutura peste blatul de biscuiti si pune la cuptor timp de 20 minute la 110 grade (treapta I/II). Dupa cele 20 minute opreste focul dar lasa prajitura la cuptor timp de doua ore. Daca vrei sa aiba o compozitie mai cremoasa lasa usa cuptorului intredeschisa, iar daca vrei sa fie mai ferma lasa usa inchisa.

[attachmentid=84147]

Asa arata inainte de cuptor.

Dupa cele doua ore de stat in cuptor timp in care prajitura s-a si racit, prepari topingul. Amesteci smantana cu zaharul si sucul de lamaie pana compozitia devine lucioasa si toarna amestecul peste suprafata prajiturii.

[attachmentid=84149]


Acopera apoi tava cu folie si lasa prajitura sa stea la frijider cel putin 8 ore (peste noapte). A doua zi dimineata ai parte de asa ceva:


#5 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 11 February 2007 - 10:24 AM



Acopera apoi tava cu folie si lasa prajitura sa stea la frijider cel putin 8 ore (peste noapte). A doua zi dimineata ai parte de asa ceva:

[attachmentid=84151]

O felie gata de infulecat:

[attachmentid=84152]

...de fapt asta-i chiar printre ultimele ramase si abia am mai apucat s-o pozez...

Dureaza ceva pana e gata, da va garantez ca-i cea mai buna prajitura cu branza pe care am mancat-o vreodata. Eu o prepar pe post de tort...

Experienta placuta daca vreti sa incercati!

Miniaturi atașate

  • SV500425.JPG
  • SV500431.JPG
  • SV500434.JPG
  • SV500438.JPG

Editat de KikenHana, 11 February 2007 - 10:29 AM.


#6 Mihaela_B

Mihaela_B

    Captain Cook

  • Membri
  • 219 posturi

Postat 11 February 2007 - 10:37 AM

Bun venit........arata genial prajitura.....o sa o incerc cu siguranta, mersi!!!

#7 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 11 February 2007 - 11:07 AM

Bine ai venit pe culi Kiken Hana ! biggrin.gif

alba ca zapada ta arata intr-adevar yummmmyyyy .....mai ales ptr iubitorii de brinza...tre sa fie un deliciu ..
...e un gen de Cheese cake .... biggrin.gif

...crezi ca i-ar schimba gustul daca as folosi cottage cheese ??( ca eu d'asta am la indemina, si nu ma omor dupa ea deloc, dar deh ....)

...pup.. biggrin.gif
Fan n_puiu!

#8 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 11 February 2007 - 11:15 AM

Mmm, ce bine arata! Felicitari pentru reusita!

#9 mihaela z

mihaela z

    Big Chef

  • Membri
  • 841 posturi
  • Location:belgia

Postat 11 February 2007 - 11:23 AM

Si mie imi place!
Noua ne plac prajiturile cu branza tare mult. biggrin.gif

#10 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 11 February 2007 - 01:54 PM

Mmmm, ce prajiturica buna!!! tongue.gif ... si arata excelent! Felicitari pentru prima ta reteta in imagini! floare.gif
Mai mult ca sigur ca am s-o fac, pentru ca ne plac mult prajiturile cu branza biggrin.gif

P.S. bolul ala cu braduti i l-am luat si eu lui Bogdi, de Craciun... wink.gif

#11 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 11 February 2007 - 02:03 PM

exact cum imi place mie sa arate o prajitura cu branza adevarata! E MUSAI sa mi'o fac, salivez de placere, daca nu ar fi duminica as cauta in disperare branza necesara si as face'o desi inca nu stiu ce branza sa folosesc, dar si maine e o zi! Multumim de reteta asta delicoasa!
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#12 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 11 February 2007 - 02:30 PM

Bine ai venit, KikenHana! hello.gif ... ce nume "periculos" mellow.gif
Arata tare "delicios" tortul... numai cand ma gandesc ca este cu asa muuulta branza rolleyes.gif ... am mancat o data un cheese-cake cu topping de smantana si mi-a placut mult, asa ca mai mult sa sigur ca o sa-ti incerc reteta! wink.gif
Poti sa-mi spui, te rog, cat are cana cu care masori: 200ml ?... 240ml ?

#13 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 11 February 2007 - 02:34 PM

Multumesc de aprecieri si experienta placuta cu ea...E intradevar super delicioasa o sa vedeti. Cred ca e buna orice branza de vaci grasa numa sa nu fie sarata si sa nu fie prea subtire ca mascarpone. Din pacate am omis sa pun si branza in imagine...eu stau aproape de o fabrica de procesare a laptelui si iau direct de la ei in punga de plastic...cu cat mai grasa cu atat iese mai cremoasa umplutura. Succes!

#14 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 11 February 2007 - 02:38 PM

(CristinaK @ Feb 11 2007, 12:30 PM) Vezi post

Bine ai venit, KikenHana! hello.gif ... ce nume "periculos" mellow.gif
Arata tare "delicios" tortul... numai cand ma gandesc ca este cu asa muuulta branza rolleyes.gif ... am mancat o data un cheese-cake cu topping de smantana si mi-a placut mult, asa ca mai mult sa sigur ca o sa-ti incerc reteta! wink.gif
Poti sa-mi spui, te rog, cat are cana cu care masori: 200ml ?... 240ml ?



Eu peste tot unde apare chestia cu "o cana" folosesc o cana obisnuita de ceai...cred ca 200 ml

#15 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 11 February 2007 - 02:40 PM

Multumesc mult! floare.gif

#16 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 11 February 2007 - 02:41 PM

Ce cascata sunt.blink.gif ..vad ca apare si branza in poza...daca asta ajuta cu ceva pe cineva....

#17 Iuliana_swe

Iuliana_swe

    Bucataras

  • Membri
  • 54 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Radauti acum Suedia
  • Interests:copii,natura, bucataria, muzica etc...

Postat 11 February 2007 - 03:09 PM

Superr arata , o sa incerc si eu si revin cu pozele;) O intrebare mica in loc de branza de vaca care nu gasesc aci pot face cu Ricotta ( urda)?... Mersic

#18 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 11 February 2007 - 03:17 PM

Ce bine arataaaaaaaaaa! Si ce bunuta trebuie sa fie! Chiar si pentru cei mici!
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#19 danelutza

danelutza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Svizzera

Postat 11 February 2007 - 03:28 PM

Ce buna trebuie sa fie, dar ca de obicei nu pot s-o prestez din cauza ca nu gasesc smintina groasa sad.gif

Dar o notez, cu prima ocazie cind merg in tzara trebuie s-o incerc, ca-i prea ochioasa.
Felicitari pentru retzeta si bun venit floare.gif

#20 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 11 February 2007 - 05:57 PM

(iulia jacota 17115 @ Feb 11 2007, 01:09 PM) Vezi post

Superr arata , o sa incerc si eu si revin cu pozele;) O intrebare mica in loc de branza de vaca care nu gasesc aci pot face cu Ricotta ( urda)?... Mersic



Da, cred ca poti sa incerci si cu Ricotta...parerea mea smile.gif...sa fie branza si sa fie dulce...asta-i important



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi