Sari la conținut

Poză

Spanac cu lapte


26 răspunsuri la acest topic

#1 rosebud

rosebud

    Bucataras

  • Membri
  • 189 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara
  • Interests:Montignac

Postat 28 February 2007 - 09:42 PM

Buna seara. Am cautat pe forum si nu am gasit aceasta reteta, daca exista imi cer scuze fata de cea care a postat prima. E prima reteta care o postez asa ca va rog sa aveti rabdare si intelegere. Deci

INGREDIENTE:
500 gr spanac
1 litru lapte
3 ling. faina( aprox.)
2-3 catei usturoi
putin ulei
[attachmentid=87339]
se spala spanacul si se fierbe, apoi dupa ce este fiert se pune la scurs si se toaca.
[attachmentid=87342]
In cratita se pune faina, usturoiul tocat si putin ulei sa se caleasca


dupa ce este asa putin maroniu, si face basicute
[attachmentid=87343]
se pune spanacul tocat se amesteca
[attachmentid=87344]
si se adauga treptat laptele. Adica se pune putin lapte si se amesteca, iar lapte si iar se amesteca.
[attachmentid=87347] cand tot laptele e pus
arata asa
[attachmentid=87349]
si se lasa la fiert cam 10 min si se condimenteaza cu vegeta, sare, delikat. Eu prefer delikatul.
Cam in timp ce fierbe spanacul am facut ochiuri de ou, sau faceti ce va place sau ce aveti.
La sfarsit arata asa, cam aburite, [attachmentid=87352]

Asta e reteta care familia mea o prefera. Am incercat sa fac o data cu apa in loc de lapte si cum am facut-o asa am aruncat-o.Este foarte buna si ,cred eu, usor de facut. Daca v-a placut nu ezitati sa o incercati.

Miniaturi atașate

  • IM004642.JPG
  • IM004645.JPG
  • IM004646.JPG
  • IM004647.JPG
  • IM004648.JPG
  • IM004649.JPG
  • IM004652.JPG




#2 Lapona Enigel

Lapona Enigel

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6053 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 28 February 2007 - 09:50 PM

Mmm, bun bun si mai e si saraca in calorii. Chia ram facut varianta ta , cred ca m-am luat dupa reteta Mayey si era cu smantana...parca? In orice caz eu i-am pus lapte si am legat cu maizena (amidon de porumb). Nu stiam de combinatia cu ochiurile, o sa incerc chiar maine.

Miniaturi atașate

  • spanac.jpg

.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#3 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 28 February 2007 - 09:53 PM

Mmm, ce bine arata! Si eu il mananc cu ochiuri de obicei, e mortal! Primavara am uneori perioade cand il fac in fiecare zi, mie imi place la nebunie!

#4 rosebud

rosebud

    Bucataras

  • Membri
  • 189 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara
  • Interests:Montignac

Postat 28 February 2007 - 10:37 PM

Reteta asta cred ca merge facuta si cu urzici, nu am incercat dar tare ma bate gandul.



#5 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 28 February 2007 - 10:50 PM

Yum Yum... este modul meu preferat de a pregati spanacul... si cu ochiuri sau cu friptura dulce ca aici e cel mai bun. Trebuie sa-l fac cat de curand.

#6 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 01 March 2007 - 12:12 AM

Asa-l facea bunica, asa-l face mama si probabil si urmasii tot asa vor face spanacul, ca e cea mai buna reteta. Cu reteta asta am reusit performanta de a-l face pe prieten fan de spanac ... el care n-a pus gura in viata lui pe el "ca e prea verde".

Tot cu sosul asta alb facem urzici, sau combinatii de spanac cu stevie yummy.

#7 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 01 March 2007 - 02:05 AM

biggrin.gif biggrin.gif da, da , this is the best ...
..eu chiar am spanacu acasa, in frigider.............. mellow.gif
Fan n_puiu!

#8 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 01 March 2007 - 02:14 AM

Eu fac tot timpul pe langa spanac oua ochiuri,cartofi fierti si fischstäbchen(astea mai mult pt mine si copil ca nu ne indemnam prea tare la oua).Si eu pun smantana,sau lapte si putina faina,dar nu asa mult.Dupa parerea mea e enorm de mult un litru de lapte,ca arata cam a lapte cu spanac,nu invers,dupa gustul meu.

smile.gif

#9 rosebud

rosebud

    Bucataras

  • Membri
  • 189 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara
  • Interests:Montignac

Postat 01 March 2007 - 09:29 AM

Incearca macar.Vei vedea ca nu e chiar asa. Crede-ma.E totusi jumatate de kg. de spanac, deci.... Dar cum zici tu, gusturile nu se discuta.Va pup.



#10 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 01 March 2007 - 09:34 AM

Spanacul e papica mea preferata. Eu nu il fac cu lapte, ci cu smantana mai lichida. Imi fac intr-o craticioara si-l mananc cu lingura direct din ea biggrin.gif
Fan n_puiu!







#11 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 01 March 2007 - 11:51 AM

Felicitari pentru prima ta reteta in imagini! Te mai asteptam si cu altele mellow.gif
Asta-i mancarea preferata a lui Bogdi biggrin.gif... si a noastra! wink.gif
Si eu fac spanacul exact asa si e grozav de bun tongue.gif

#12 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 02 March 2007 - 10:51 AM

Mai,fatucilor,mie mi s-a pus pata pe spanac si aseara am fost la cumparaturi dar nu am gasit decat congelat.Cum se procedeaza cu el,se decongeleaza inainte si se lasa la scurs sau se tranteste direct in cratita?Daca se poate ,raspundeti-mi rpd pt ca la amiaza vreau sa il fac.Mersic

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#13 nicole c

nicole c

    Big Chef

  • Membri
  • 645 posturi
  • Gender:Female
  • Location:it

Postat 02 March 2007 - 11:19 AM

bimbilica,eu cand cumpar spanac congelat il iau din congelator,desfac punga si il arunc in apa sarata deja care da in clocot;scrie si pe spatele pungii,ia arunca o privire !!!

#14 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 02 March 2007 - 11:25 AM

(nicole c @ Mar 2 2007, 09:19 AM)  

bimbilica,eu cand cumpar spanac congelat il iau din congelator,desfac punga si il arunc in apa sarata deja care da in clocot;scrie si pe spatele pungii,ia arunca o privire !!!

mersic mult.Asa e,cum zici.Tocmai mi-am aruncat un ochi pe dosul pungii si scrie ca se pune 5-8 min in apa clocotita,dar cum eu nu am mai luat pana acum congelat,nu stiam nici macar ca scrie wink.gif am sa-l fac la amiaza ca ii place si flacaului meu.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#15 IANA

IANA

    Captain Cook

  • Membri
  • 232 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 02 March 2007 - 11:35 AM

Daca ai timp, poti sa il lasi sa se decongeleze si sa se scurga intr-o strecuratoare, de seara pina a doua zi.
Daca este congelat si te grabesti, pui apa la fiert cu putina sare si pui acolo cubul de spanac. Il lasi la fiert pina se decongeleaza, apoi il scurgi si il prepari.
Si eu fac spanac cu lapte, doar ca eu nu prajesc faina, ca mi se pare ca este mai grea mincarea. Asa ca dupa ce am pus spanacul putin la calit in ulei, pun laptele, iar cind acesta fierbe pun faina desfacuta cu lapte. Dupa ce s-a ingrosat, inchid focul si pun usturoiul zdrobit la sfirsit, ca sa aiba gust mai pronuntat.
Il servesc si eu cu oua ochiuri, friptura sau friganele.



#16 nicole c

nicole c

    Big Chef

  • Membri
  • 645 posturi
  • Gender:Female
  • Location:it

Postat 02 March 2007 - 12:20 PM

si lu flacaul meu ii place,de fapt este singura verdeata verde laugh.gif pe care o mananca cu placere
eu il fierb,scurg arunc in tigaia cu unt topit+usturoi pisat,pun parmiggiano si mozzarella taiata cubulete si merge foarte fain ca garnitura tongue.gif


#17 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 02 March 2007 - 02:47 PM

Spanac cu ochiuri si cu fischstäbchen,cartofii fierti au lipsit ca nu am mai avut timp si de ei.Si fischstäbchen-ele le-am cam prajit ca Amelie a avut nervi.

[attachmentid=87665]

Nicole o sa incerc varianta cu parmiggiano si mozzarella.Sigur e bun smile.gif

Miniaturi atașate

  • CAM_3598.jpg


#18 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 March 2007 - 03:53 PM

eu fac spanacul cu putin lapte,sau cu smîntîna lichida cum zicea si Luciana..dar preferatul meu e asa:
doar oparit..sau na un clocot de 1 minut,apoi scurs,netocat,apoi aruncat într-o tigaie unde am încins ceva ulei de masline si ceva ustroi ..întors de 2-3 ori ..si voila..asta e spanacul meu preferat.
Alor mei le place mai mult în varintele Luciana sau petunela.Mie asa sosolit,mi se pare ca dispare gustul de spanac.. e chestie de gust..ata ete..
Maya's World .

#19 Kauai

Kauai

    Bucataras

  • Membri
  • 137 posturi

Postat 02 March 2007 - 04:05 PM

Fetelor, aveti mare grija cu spanacul la copii. Eu, cind eram mica, am facut o alergie groaznica la spanac NEOPARIT, de am aterizat direct la urgenta si nici doctorii nu stiau ce sa imi faca. Nu eram inca la scoala, dar si acum imi aduc aminte cum mi se umflau fata, buzele si pleoapele. De atunci n-am mai indraznit sa maninc spanac neoparit, salate cu spanac, etc. Nu este ceva frecvent, dar uite ca eu am patit-o.

#20 rosebud

rosebud

    Bucataras

  • Membri
  • 189 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara
  • Interests:Montignac

Postat 02 March 2007 - 07:31 PM

Eu nu dezghet spanacul, pt ca se gaseste un fel care este facut asa bucatele mici, ca un fel de chiftelute, si le arunc direct acolo. Le scot cam cu vreo 15-20 min inainte de pregatire si e ok.





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi