Sari la conținut

Poză

Salata in straturi


13 răspunsuri la acest topic

#1 Sarah

Sarah

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi

Postat 04 March 2007 - 08:52 PM

Iata o salata foarte sanatoasa, care se prepara din legume in straturi:
1-2 peste sarat sau afumat,
2-3 cartofi,
2-3 morcovi,
1-2 sfecla rosie,
5 oua,
1 ceapa,
maioneza.
Se fierb cartofii si morcovul impreuna si sfecla rosie aparte, ca sa nu se inroseasca cartofii, se fierb si oule.
Apoi pestele curatit de oase se taie marunt - 1 strat,
Cartofii dati prin razatoare - 2 strat,
Morcovul prin razatoare - 3 strat,
Ceapa taiata marunt (cruda) - 4 strat (la dorinta),
Sfecla rosie prin razatoare - 5 strat,
Oule prin razatoare - 6 strat,
Acoperim totul cu maioneza.
Se infrumuseteaza cu flori taiate din legumele fierte si frunze de patrunjel.
Daca doresti ca maioneza sa fie rosie, schimbam stratul 5 cu 6 si maioneza peste sfecla rosie se inroseste.
Se pune la rece in frigider pe citeva ore.
Si pozele:

Miniaturi atașate

  • ____________841.jpg
  • ____________844.jpg
  • ____________846.jpg
  • ____________847.jpg
  • ____________849.jpg
  • ____________850.jpg
  • ____________851.jpg
  • ____________852.jpg
  • ____________862.jpg

Editat de Sarah, 04 March 2007 - 09:19 PM.


#2 lady_butterfly

lady_butterfly

    Bucataras

  • Membri
  • 95 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 March 2007 - 08:58 PM

mmmm...buna-buna salata. Preferata mea! De salata beuf mi s-a cam acrit..nu-mi mai place...De asta nu ma satur niciodata!

#3 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 March 2007 - 09:20 PM

Sarah,interesanta reteta ta biggrin.gif
Am modificat putin imaginile în mesaj ca deformau putin imaginea.

Maya's World .

#4 marina86

marina86

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi

Postat 05 March 2007 - 06:23 PM

Incearca sa le pui in forma de yena sa vezi straturile ce frumos se aseaza!Eu pun intre straturi maioneza din mustar mai din abundenta eventual subtiata cu maioneza din ou si nu pun oua.Mi s-a parut prea grea,dar acum dupa Pasti merge foarte bine.
Este extraordinara!

#5 camelia50

camelia50

    Bucataras

  • Membri
  • 88 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 04 May 2007 - 07:22 PM

astazi,ca e vineri si zi ...mai scurta,mi-am facut de cap!e a treia mea interventie aici - si inca nu am reusit sa ma identific ca lumea
in fine...
exista o varianta lipoveneasca la aceasta reteta,care se face cu scrumbie sarata(desarata),cartofi si sfecla rosie fierti/fiarta,ceapa si maioneza:un strat de peste,unul de cartofi,maioneza,sfecla rosie,maioneza ceapa,peste,maioneza,etc...
se cheama "siliotca in plapuma" sau cam asa ceva;eu nu sunt lipoveanca,am o prietena ,de la care stiu reteta
FFFF BUNA!


#6 Leea

Leea

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:California

Postat 19 December 2011 - 07:59 AM

Am o intrebare scrumbia sarata trebuie desarata, fiarta sau se foloseste asa cruda? sau ati folosit scrumbie sarata si uscata (deshidratata) nu cruda? unsure.gif
YOU...
...have a GREAT Day!!!

Life is Uncertain...Eat Dessert First !

#7 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 December 2011 - 11:09 AM

Uite aici mai multe discutii

Eu as desara scrumbia, poate chiar in lapte. Cred ca daca o fierbi se face praf! Ideea este s-o hidratezi.

Daca e cruda as zice s-o marinezi cateva zile cu sare, piper, Otet, dafin, piper, ce-ti mai place tie! O lasi la frigider minim 3 zile.

Eu ti-as recomanda sa incerci cu scrumbie sarata, dupa ce o desarezi nitel, fie si numai cu apa.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#8 Leea

Leea

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:California

Postat 19 December 2011 - 06:01 PM

Multumesc ptr idei. Merg azi la cumparaturi sa vad ce fel de scrumbie gasesc
YOU...
...have a GREAT Day!!!

Life is Uncertain...Eat Dessert First !

#9 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 December 2011 - 08:26 PM

Cu mare placere, o sa-ti placa rezultatul!!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#10 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 25 December 2011 - 01:13 AM

Am facut-o in seara asta...e pe maine la pranz...am lasat sa se imprieteneasca ingredientele

Imagini atașate

  • salata_shuba_4.jpg
  • salata_shuba_final.jpg

Fan n_puiu for ever



#11 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 December 2011 - 04:08 PM

Sper ca a iesit buuuuna stela!!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#12 InnaD

InnaD

    Captain Cook

  • Membri
  • 366 posturi

Postat 26 December 2011 - 04:29 PM

Noi o mai numim blana!!!!e foarte buna salata ,poate o fac de revelion tongue.gif

#13 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 26 December 2011 - 05:36 PM

Da cafelutzo...musafirii au apreciat-o . eu am *aruncat * si cateva migdale taiate si usor rumenite in tigaie.
data viitoare o fac cu mai mult peste si straturile in rest mai subtiri :)
Fan n_puiu for ever



#14 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 December 2011 - 06:06 PM

Nu m-am gandit sa-ti spun ca eu am pus destul de mult peste!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi