Sari la conținut

Poză

Muschi de porc cu spanac in foietaj .


45 răspunsuri la acest topic

#1 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 05 March 2007 - 09:02 AM

Muschi de porc vreo 500 gr.
spanac congelat 200-250 gr.
1 pachet de foitaj 300-400 gr.
sare, piper si nucsoara(Muskat) dupa gust.

Se pun patratele de foietaj unul peste altul(intre foi se unge putin cu apa) si se intinde cu sucitoarea sa avem un dreptunghi, vedeti dupa ochi sa ajunga ptr. impaturit muschiul.
2.jpg
Punem spanacul decongelat, dar nu asa ud, pe aluat.
3.jpg
Acum se sareaza, pipereza si se pune nucsoara. Se pune carnea(acum sa nu mai fie fierbinte), in prealabil prajita pe toate partile si condimentata cu piper si sare. .
4.jpg
Se impatura aluatul. Pe margini se unge cu un albus.
5.jpg
6.jpg
Se pune intr-o tava unsa(cu impletitura in jos) cu putina apa rece. Sau pe hirtie de copt. Ungem cu galbenus si se pune susan peste. Se lasa ptr. 40 min la o temp de 220?C in cuptor.
7.jpg
Asa arata cind este gata:
8.jpg
10.jpg
Se asorteaza bine cu piure, cartofi in folie, sau ce place omului.
Pofta buna
Peter

EDIT :Aranjat pozele la locul lor, dupa schimbare/octombrie 07!

Editat de pitt4, 14 October 2007 - 04:57 AM.

Salutari din Bavaria


#2 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 05 March 2007 - 10:08 AM

pitt esti de nota 200 !

usor de facut si bun rau tre sa fie >>>>>
yumy yumy
si bis
.....ai mincat numai cu porc?? cred ca si cu miel ar fi o nebunie ...si cu ceva prune uscate implintate in spanac ....vai vai ...
..ce- o sa mi fac !

Pitt icon_salut.gif si headbang.gif
Fan n_puiu!

#3 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi & Missiruppi

Postat 05 March 2007 - 11:12 AM

Peter, intr-adevar la cit de bine arata muschiul impachetat in foietaj, reteta e mai simpla decit mi-as fi putut imagina. De-abia astept s-o incerc, da' pina miercuri n-am nici o sansa (timpul bata-l vina!). sad.gif

Iti multumesc frumos pt. reteta si iti doresc sa ai mult noroc la undita, cind mai mergi la pescuit. smilenoroc.gif
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#4 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 05 March 2007 - 12:05 PM

Pitt,intotdeauna e o mare placere sa ma uit la bunatatile pe care le pregatesti!Cu siguranta o sa fac si eu rulada asta,merci de reteta

P.S.E vorba de foi de placinte(adica mai multe foi subtiri)sau foietaj?

Editat de Alis, 05 March 2007 - 12:06 PM.



#5 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 05 March 2007 - 12:07 PM

[attachmentid=88284]acesta reteta si si in imagini este deja preferata mea [attachmentid=88285]
si a familiei mele so wie so!
Peter am notat-o si cu proxima ocazie ,o sa o prepar si eu.
Sa va fie de bine,complimente bucatarului si un mare [attachmentid=88286] pt. reteta si poze!

Imagini atașate

  • wow.gif
  • koch00004.gif
  • 392_tks_1.jpg

Editat de Afrodite, 05 March 2007 - 12:20 PM.



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#6 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 05 March 2007 - 12:19 PM

Wow Peter, arata SUPER LECKER ! Si eu am o nelamurire la fel ca si Alis, ce fel de aluat ai folosit? Ca nu pare a fi Blätterteig.





#7 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 05 March 2007 - 12:27 PM

Eu zic ca Peter a folosit acest aluat de Bl�tterteig,care inainte sa-l foloseasca la intins putin pe masa infainata,sau?
[attachmentid=88288]


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#8 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 05 March 2007 - 01:43 PM

Super-apetisant, ca de obicei! biggrin.gif
Cu siguranta va fi testata!!!

#9 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 05 March 2007 - 03:24 PM

Peter, nici nu mai am cuvinte!!!
Arata super delicios! Si nici macar nu e greu de facut!
Am notat reteta!!!!
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#10 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 05 March 2007 - 04:42 PM

Asta da festin, usor si rapid rolleyes.gif
Am notat reteta!
Peter, plecaciuni si multumiri! biggrin.gif

#11 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 05 March 2007 - 08:01 PM

Hallo fetelor,

vai ce-mi faceti.... am rosit cu totul citind pe aici ce ati scris. icon_redface.gif
Va multumesc mult ptr. aprecieri.

@ Nasha, eu spun ca se poate manca cu orice carne, dar sa fie o carne cum este muschiul, adica sa nu-i trebuie mult sa se faca in aluatul acela.
Carnea defapt, ca explicatie poate, nu se frige gata inainte de impachetare, ci numai SA SE INCHIDA PORII !

@ Dana, merci. floare.gif

@ Alis, cum spune si Afrodite si a pus si poza, este Blätterteig, poate ma lamuriti si pe mine cum sa scriu in viitor.
Serios, ca acum nu stiu cum ii spune. Foietaj sau foi de placinta.
Mai invat si eu ceva... icon_smile.gif

@Afrodite, merci de poza, asta este blätterteigul si al meu. Numai ca il mai prelucrez cu sucitoarea, cum ai spus.

@Blauepuppe, da este Blätterteig intins mai subtire.Cum a pus Afrodite in poza.

@ Laura, Otilia va multumesc mult. floare.gif

@ Seima, merci

Peter


Salutari din Bavaria


#12 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 05 March 2007 - 08:10 PM

(pitt4 @ Mar 5 2007, 09:01 PM) Vezi post

Hallo fetelor,


@ Alis, cum spune si Afrodite si a pus si poza, este Blätterteig, poate ma lamuriti si pe mine cum sa scriu in viitor.
Serios, ca acum nu stiu cum ii spune. Foietaj sau foi de placinta.
Mai invat si eu ceva... icon_smile.gif

Peter

Peter lecker,lecker !

Pentru a nu se crea confuzii,nu sînt foi de placinta.Foile de placinta sînt foi subtiri facute dint-un aluat cu apa,sare si faina+ eventual 1 ou..aceste foi se ung cu ceva ulei si se pun mai mlte una peste cealalta..
E un fel de Ziehteig(ca se întind foi mari si subtiri)..daca pui o gramada una peste cealalta si el ungi pe fiecare-n parte cu unt topit,sau ulei..atunci arta cumva ca un foietaj dupa coacere..dar sînt crocante..

Foietajul este Blätterteig..adica aluat facut cu grasime vegetala,sau unt,sau margarina e o foaie mai grosuta care la coacere se desface în mai multe foi,si sînt mai finute si mai fîrîmicioase..datorita împachetatului cu grasime tongue.gif
Maya's World .

#13 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 05 March 2007 - 08:15 PM

Maya, danke.
Acum stiu si ptr. viitor. biggrin.gif
Peter
Salutari din Bavaria


#14 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 05 March 2007 - 08:20 PM

Maya,merci pt lamuriri.
Mi-am dat seama din poze ca e vorba de foietaj,dar nu am inteles de ce se pun mai multe foi unse intre ele.Aici foaia e destul de groasa si nu e nevoie de mai multe foi suprapuse.Oicum o sa fac rulada si vad eu ce-o iesi cu o singura foaie.


#15 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 05 March 2007 - 08:40 PM

(Alis @ Mar 5 2007, 06:20 PM) Vezi post

Aici foaia e destul de groasa si nu e nevoie de mai multe foi suprapuse.Oicum o sa fac rulada si vad eu ce-o iesi cu o singura foaie.


Alis, si eu am foietaj din ala mare de o singura foaie. Sincer, nu am incercat cu ala, dar tot asa ar trebui sa functioneze. Eu spun ca foile se suprapun ca sa se poata obtine prin intindere o suprafata mai mare, sa ajunga la impachetatul carnii. Poate cind ai facut, ne spui cum este, tot asa, sau s-a umflat prea mult ? rolleyes.gif
Peter

Salutari din Bavaria


#16 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 05 March 2007 - 09:40 PM

(Alis @ Mar 5 2007, 09:20 PM) Vezi post

Maya,merci pt lamuriri.
Mi-am dat seama din poze ca e vorba de foietaj,dar nu am inteles de ce se pun mai multe foi unse intre ele.Aici foaia e destul de groasa si nu e nevoie de mai multe foi suprapuse.Oicum o sa fac rulada si vad eu ce-o iesi cu o singura foaie.

Alis,Peter a avut foi mai mici( de foetaj) si le-a unit pentru a obtine o foaie mai mare. tongue.gif

Si eu mai fac asa,daca nu am foaie mare în casa ..sau le unesc/lipesc marginile..le suprapun putin si apoi apas..adica le sudez pentru a obtine o foaie mare icon_rotf.gif
Maya's World .

#17 Elenitza-Cta

Elenitza-Cta

    Captain Cook

  • Membri
  • 449 posturi
  • Location:Constanta (Constanta)

Postat 05 March 2007 - 09:42 PM

pitt...da........cartofii la folie cum se fac??? am mancat asa ceva la Viena si a fost o nebunie cu diverse umpluturi, dar aici nu imi ies de loc asa cum am mancat "acolo"....poti sa pui reteta..please???? multumiri icon_smile.gif
si io..si io..Fan n_puiu

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

#18 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 06 March 2007 - 08:09 AM

Eleniza,uite iti spun eu cum fac acesti cartofi.
Pt. a iesii cartofi buni asa ca la Gasthaus,trebuie sa folsesti cartofi fainosi,ii speli bine si le tai o cruce pe o parte,adinca de ca. 1/2 pin la 1 cm.
Ii invelesti in folie si ii bagi la cuptor.
Temperatura cuptorului la miine cind fac acesti cartofi este la maxim si c-am dupa 30 min, cu o manusa sau cu ajutorul unui prosop de bucatarie ,verifici prin apasare cu mina daca interiorul cartofului este moale,atunci inseamna ca este copt.
Scoti cartofii,desfaci folia si apesi cu amindoua miinile circumferinta cartofului ,incit taietura sa fie deasupra si sa se desfaca prin apasare.
In acesta deschizatura pui un sos pe care l-ai pregatit in prealabi.
(sper ca metoda am explicat-o bine,daca nu sint pe aproape...)
Eu prefer sosul de smintina cu gust de usturoi.
Dar ce sos a fact Peter m-ar interesa si pe mine. biggrin.gif

Peter ,esti dragut sa ne dai si reteta sosului tau de la cartofii in folie si poate metoda ta de facut acesti cartofi,daca este altfel decit a mea?!
Eu iti multumesc din suflet de pe acum!


Acum nu am citit eu toate posturile dar aici o explicatie a aluaturilor
Bläterrteig-aluat de foietaj
Strudelteig-aluat de strudel,sau filo,acela f. fin, prin care poti citi ziarul
si mai este;
Plunderteig-este tot un fel de aluat de foietaj dar cu drojdie care se foloseste la Croissant,Topfengolatschen (Quarktaschen) ...
Daca o mai fii si altele ,nu stiu ,eu astea le cunosc si acum vad ca si Maya ti-a explicat destul de detailat.

Daca intereseaza ,aici o pagina de unde ma mai inspr eu citeodata biggrin.gif
Tante Fanny


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#19 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 06 March 2007 - 09:39 AM

Hallo Elenitza si Afrodite,

Eu fac cartofii ca si Afrodite, dar nu tai cartoful la inceput, ci cind este gata...o taietura dealungul cartofului de vreo 1 cm adincime, apoi apas de virfuri si el se desface atunci.
Temp. cuptorului o am la 200°C si las cartofii deobicei vreo ora. Se poate incerca su o scobitoare daca aceasta intra usor in cartof inseamna ca este gata.
Se pot face si pe grill, chiar si in jar,aici iasa mai arsi, dar si asa sunt buni.

La sos eu pun smintina, iaurt, brinza de vaca(am pus si Philadelphia, cind nu am avut altceva...sau chiar o amestecatura de brinza cu verdeturi), usturoi pisat, sare, piper si putina boia dulce. Deasupra se pune Schnittlauch(?).

La explicatile Afroditei defapt nu mai trebuie nimic adaugat. Merci floare.gif

[attachmentid=88443]

Pofta buna!
Peter

Imagini atașate

  • SIMG7955.JPG

Salutari din Bavaria


#20 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 06 March 2007 - 10:53 AM

Peter,MULTUMIM MULT!
Cred ca asta seara o sa trag o tura de cartofi copti,dar numai pt. pici si atunci ii injumatatesc ,pun
Sare-boabe
[attachmentid=88847]
pe o parte din ei si cascaval pe cealalta parte si cind sint gata ii papa cu unt.
Cind papam astfel si noi,mai imbunatatesc cu chimen,boia,speck....sint mai multe variante.
O zi buna si mai vin-o cu asa retete faine! floare.gif

Editat de blutzisor1, 22 August 2011 - 01:10 PM.
poze cu drepturi de autor



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi