Sari la conținut

Poză

Chec simplu, economic :)


357 răspunsuri la acest topic

#1 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 March 2007 - 06:17 PM

Cand am vazut atatea checuri faine facute de voi in ultimul timp tongue.gif , mi-am amintit de "banalul" chec pe care il fac mereu si care-i place nespus de mult lui Bogdi rolleyes.gif
Se face repede si usor (uneori, o las pe Ralu sa-l pregateasca laugh.gif ) si e cel mai "ieftin" chec pe care-l stiu... si e foarte gustos si pufos!
Daca l-a mai facut cineva, sorry, n-am mai avut timp sa caut...
Reteta o am demult, de la matusa mea Fany pupic.gif, care e o bucatareasa desavarsita si face numai papa bun! tongue.gif ...face o ciorba cu tarhon, de te lingi pe degete laugh.gif pe care o stie de cand locuia in Bistrita... trebuie sa merg pe la ea sa i-o cer thumbsup.gif

Eu am facut 2 portii si am folosit acelasi tip de cana (cu acelasi gramaj) pentru toate ingredientele.

Ingredientele pentru o portie:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- cacao, pentru efectul marmorat

[attachmentid=90846]

Miniaturi atașate

  • 1.jpg

Editat de sava laura, 22 March 2007 - 11:14 AM.


#2 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 March 2007 - 06:36 PM

Totul decurge foarte repede:
- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul:
[attachmentid=90847]
- se mixeaza putin:
[attachmentid=90848]
- se adauga laptele si uleiul... eu le-am pus pe amandoua deodata biggrin.gif
[attachmentid=90849]
- si faina cu praful de copt:
[attachmentid=90850]
Asa arata la final, dupa nici 5 minute tongue.gif
[attachmentid=90851]
Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao ( o lingura):
[attachmentid=90852]
Cele doua forme ale mele:
[attachmentid=90853]
Cu compozitia de cacao turnata in mijloc:
[attachmentid=90854]
Scoase de la cuptor, dupa ... nu stiu sigur cat le-am lasat laugh.gif ... ca tot timpul fac testul cu scobitoarea... oricum, mai mult de 30 de minute:
[attachmentid=90855]
Aici sint pudrate cu zahar praf:
[attachmentid=90856]
Sectiune:
[attachmentid=90857]
Pentru voi:
[attachmentid=90858]

Edit: eu l-am cam ars fiindca, intre timp, trebuia sa joc cu Bogdi fotbal... laugh.gif

Miniaturi atașate

  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg

Editat de sava laura, 20 March 2007 - 06:40 PM.


#3 lleena

lleena

    Captain Cook

  • Membri
  • 338 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 21 March 2007 - 04:35 AM

Laura,
te rog mult sa-mi spui exact cat are pliculetul tau de praf de copt
Pe mine ma chinuie demult talentul sa-mi iasa aici in Nord America asa un chec...!
in Ro in schimb il faceam cu ochii inchisi...
Am sa incerc reteta si vin cu probe de dosar
"Este cu mult mai multa fericire in a oferi decat in a primi..."

#4 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 21 March 2007 - 07:55 AM

O idee simpla si delicioasa tongue.gif . Daca s-a ars un pic pentru ca ai jucat fotbal cu Bogdanel, a meritat. thumbsup.gif

#5 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 21 March 2007 - 03:00 PM

(lleena @ Mar 21 2007, 06:35 AM)

Laura,
te rog mult sa-mi spui exact cat are pliculetul tau de praf de copt
Pe mine ma chinuie demult talentul sa-mi iasa aici in Nord America asa un chec...!
in Ro in schimb il faceam cu ochii inchisi...
Am sa incerc reteta si vin cu probe de dosar



Ma bucur ca-ti place checul meu rolleyes.gif De-abia astept sa-l faci, e foarte pufos si bun, o sa-ti placa cu siguranta! biggrin.gif
Pliculetul are 10 grame.
...si daca tot ai intrebat de gramaje (si au mai fost interesati si pe privat tongue.gif ) am sa scriu si cantitatile in -ml.- respectiv -grame- a canii pe care am folosit-o eu. Deci, am "masurat" lichidele (lapte, etc) si rezultatul e: 300 ml. ... si apoi solidele (faina, etc.): 185 grame...dar cred ca puteti pune chiar 200 g.


#6 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 21 March 2007 - 03:07 PM

(DADI. @ Mar 21 2007, 09:55 AM)

O idee simpla si delicioasa tongue.gif . Daca s-a ars un pic pentru ca ai jucat fotbal cu Bogdanel, a meritat. thumbsup.gif



Mersi mult! pupic.gif ... si da biggrin.gif a meritat din plin sa jucam fotbal, ca acum,dupa ce am exersat atat, trage niste suturi la poarta imaginara de pe coridor laugh.gif de ramane taica-su fara grai tongue.gif

#7 lleena

lleena

    Captain Cook

  • Membri
  • 338 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 21 March 2007 - 07:07 PM

Si uite cum mi-a iesit mie trigatrul umflat chiar la mijloc...
Cateva comentarii:

Nu mi-a iesit decat unul ca nu am forme mai mici decat cea de cozonac..
Am pus putin mai multa faina, asa cum a spus Laura si compozitia mi-a iesit mult mai groasa, eu n-am putut sa-l torn asa cum a facut ea in poze, deci l-am pus cu lingura in forma. Data viitoare voi pune mai putina faina!
Mi-a iesit f pufos inauntru dar foarte tare coaja...as putea sa fac pesmet din coaja...si nu stiu de ce a iesit asa? M-am gandit eu ca daca il inveleam in folie de aluminiu poate nu mai aveam pb asta.
In compozitie am adaugat arome: esenta de rom, zahar vanilat si coaja de lamaie..my favorites
La gust a iesit f bun, merge bine la cafea dimineata, asa ca il voi repeta !

Iata pozele:[attachmentid=91109]
[attachmentid=91111]

Mersi frumos Laura, ca fara reteta ta chiar sa stii ca aici de cand sunt nu mi-a iesit nici un chec si sa stii ca nici pandishpanul nu sunt chiar asa incantata cum iese aici.

Miniaturi atașate

  • 100_1470.JPG
  • 100_1471.JPG

Editat de lleena, 21 March 2007 - 07:11 PM.

"Este cu mult mai multa fericire in a oferi decat in a primi..."

#8 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 22 March 2007 - 12:59 AM

(lleena @ Mar 21 2007, 09:07 PM)

Si uite cum mi-a iesit mie trigatrul umflat chiar la mijloc...
Cateva comentarii:

Nu mi-a iesit decat unul ca nu am forme mai mici decat cea de cozonac..
Am pus putin mai multa faina, asa cum a spus Laura si compozitia mi-a iesit mult mai groasa, eu n-am putut sa-l torn asa cum a facut ea in poze, deci l-am pus cu lingura in forma. Data viitoare voi pune mai putina faina!
Mi-a iesit f pufos inauntru dar foarte tare coaja...as putea sa fac pesmet din coaja...si nu stiu de ce a iesit asa? M-am gandit eu ca daca il inveleam in folie de aluminiu poate nu mai aveam pb asta.
In compozitie am adaugat arome: esenta de rom, zahar vanilat si coaja de lamaie..my favorites
La gust a iesit f bun, merge bine la cafea dimineata, asa ca il voi repeta !

Mersi frumos Laura, ca fara reteta ta chiar sa stii ca aici de cand sunt nu mi-a iesit nici un chec si sa stii ca nici pandishpanul nu sunt chiar asa incantata cum iese aici.



lleena, draga mea, cat de frumos ai "pictat" tu checul rolleyes.gif ... si chiar cu faina aia in plus ti-a crescut de numa', se vede ca-i pufos ... desi, data viitoare poate ar fi mai bine sa pui doar 180 g.de faina sau chiar mai putin( pentru ca conteaza si tipul de faina, cred) sau nu mai cantaresti nimic si faci ca mine, folosesti acelasi pahar pentru toate cantitatile din reteta si sa vezi ca o sa-ti iasa si mai bun! tongue.gif
In orice caz, aluatul ar trebui sa curga, nu sa-l pui cu lingura... poate de-aia a si facut crusta aia tare unsure.gif
Ma bucur nespus de mult ca ti-a placut si ca ti-a iesit asa cum doreai smile.gif
Pupici! pupic.gif

#9 lleena

lleena

    Captain Cook

  • Membri
  • 338 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 22 March 2007 - 01:25 AM

Laura,
da ai dreptate cu faina..de aia unele retete care le faceam in Ro nu mi-au iesit aici la fel...
pupici si la Bogdanici... smile.gif
"Este cu mult mai multa fericire in a oferi decat in a primi..."

#10 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 22 March 2007 - 11:09 AM

(lleena @ Mar 22 2007, 03:25 AM)

Laura,
da ai dreptate cu faina..de aia unele retete care le faceam in Ro nu mi-au iesit aici la fel...
pupici si la Bogdanici... smile.gif



Am sa-i spun matusii mele cat de mult ti-a placut, sigur se va bucura! biggrin.gif
Pupici de la Bogdanici! tongue.gif

#11 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 24 March 2007 - 09:06 PM

laura l-am facut!
dar imi vine sa-mi dau 2 palme.mi-am luat azi o forma nou si zic hai sa o testez.apoi in timp ce bateam compozitia de chec,imi vine ideea mareata sa bag si vreo 2-3 capsuni ce erau mai crude.

[attachmentid=91738]

aici gata de cuptor:

[attachmentid=91739]

s-a copt si a crescut superb

[attachmentid=91740]

dar nu l-am putut scoate din forma intreg(nu pun foto aici ma duc la traume smile.gif.oricum la gust este asa cum imi imaginam,excelent.l-am mancat asa bucati,cu lingurita.cred ca nu am uns bine forma sau or fi fost fructele de vina rolleyes.gif
data viitoare il fac in forma dreptunghiulara,fara alte magarii laugh.gif

Miniaturi atașate

  • IMG_6240.JPG
  • IMG_6241.JPG
  • IMG_6245.JPG

Editat de s_tana, 24 March 2007 - 09:08 PM.


#12 Gabryela

Gabryela

    micro Bucatar

  • Membri
  • 31 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 26 March 2007 - 01:11 PM

Super bun blink.gif blink.gif tongue.gif tongue.gif laugh.gif

#13 Gabryela

Gabryela

    micro Bucatar

  • Membri
  • 31 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 26 March 2007 - 02:23 PM

Nu am mai apucat sa mai fac fotografii ca a fost mancat.Cand mai fac am sa postez si fotografii

#14 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 26 March 2007 - 10:43 PM

(s_tana @ Mar 24 2007, 10:06 PM)

laura l-am facut!
dar imi vine sa-mi dau 2 palme... nu l-am putut scoate din forma intreg(nu pun foto aici ma duc la traume smile.gif.oricum la gust este asa cum imi imaginam,excelent.l-am mancat asa bucati,cu lingurita.cred ca nu am uns bine forma sau or fi fost fructele de vina rolleyes.gif
data viitoare il fac in forma dreptunghiulara,fara alte magarii laugh.gif



Miha, draga mea, iarta-ma, dar m-a bufnit rasul tongue.gif ...cat te-ai straduit tu sa-l "imbunatatesti" si l-ai pus si-n tava noua... si el (checul) nimic -nerusinatul!!! icon_rotf.gif
Data viitoare sa-l faci simplu, ca asa e el obisnuit tongue.gif ... si sa ungi bine, bine forma... si eventual, sa pui si hartie de copt, ca sa nu mai treci prin "traume" biggrin.gif ...si sa nu-ti mai vina sa-ti dai palme pupic.gif
Tin pumnii!

#15 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 26 March 2007 - 10:44 PM

(Tanta Gabriela 40045 @ Mar 26 2007, 02:11 PM)

Super bun blink.gif blink.gif tongue.gif tongue.gif laugh.gif



Te pup, Gabi!!! Ma bucur ca ti-a placut atat de mult! tongue.gif pupic.gif

#16 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 01 April 2007 - 01:39 PM

laura,uite ce am facut din checul tau smile.gif
un tort cu pere:
-nu am mai pus cacao in blat,am aruncat jumatati de pere deasupra

[attachmentid=93197]

l-am copt


[attachmentid=93198]

si i-am tras un decor cu cioco

[attachmentid=93199]

foarte,foarte bun!

[attachmentid=93200]


Miniaturi atașate

  • IMG_6413.JPG
  • IMG_6418.JPG
  • IMG_6428.JPG
  • IMG_6431.JPG


#17 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 01 April 2007 - 03:39 PM

(s_tana @ Apr 1 2007, 02:39 PM)

laura,uite ce am facut din checul tau smile.gif
un tort cu pere:

[attachmentid=93198]




WOW, Miha, poza asta in care se vad perele e mortala!!!!!! eusa_drool.gif
Chiar ca arata ca un tort blink.gif .......... na, la asta nu m-as fi gandit veci! laugh.gif
Clar ca am sa-l fac si eu cu pere... tongue.gif
Te felicit si-ti multumesc ca ai transformat checul dintr-unul simplu intr-unul special! rolleyes.gif

P.S. ma bucur ca nu te-a demoralizat prima tentativa, cea cu capsuni... si l-ai incercat din nou pupic.gif
... ai niste idei super!!!



#18 anja

anja

    Big Chef

  • Membri
  • 585 posturi
  • Location:la marea nordului

Postat 06 April 2007 - 11:42 AM

Laura mi-ai luat-o inainte ca ma tot gandeam sa-l postez smile.gif , aceasta este si reteta bunicii mele, si iese incredibil de bun

am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg

#19 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 13 April 2007 - 08:01 PM

laura,ma declar fan al checului tau! biggrin.gif

azi l-am facut cu cioco rasa....o bunaciune.

[attachmentid=95289]

Miniaturi atașate

  • IMG_6911.JPG


#20 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 15 April 2007 - 12:27 AM

(anja @ Apr 6 2007, 12:42 PM)

Laura mi-ai luat-o inainte ca ma tot gandeam sa-l postez smile.gif , aceasta este si reteta bunicii mele, si iese incredibil de bun




Nu pot decat sa ma bucur rolleyes.gif ... si sa te rog sa-i transmiti bunicii tale ca reteta e pe maini bune... biggrin.gif
... asadar stii tu prea bine cat e de gustos checul asta... asa simplu cum e el tongue.gif
pupic.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi