Sari la conținut

Poză

cum sa gatim iepurele


28 răspunsuri la acest topic

#1 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 30 June 2007 - 04:49 AM

Recent intoarsa din vacanta din Romania, unde am mancat iepure la greu, m-am hotarat sa gatesc si eu mai des un Rila Iepurila, mai ales ca este o carne gustoasa, care are putin colesterol.

Experienta mea se limiteaza la vreo 4 retete cu iepure, pe care le voi afisa una cate una aici, si va invit sa adaugati si voi care cum stiti

1. Iepure cu masline

- 1 iepure de cca 1.5 kg
- 4 cepe
- 250g Arpagic (pentru cine are, eu nu am avut, deci nu am pus)
- 2 morcovi
- 200g masline
- 1 paharel de vin (cca 150-200 ml)
- 1 lingura bulion
- ulei
- sare, piper boabe, foi de dafin, Otet

Am sarat bucatile de iepure si am pus peste ele apa si Otet (cat sa le acopere), boabe de piper, foi de dafin, cepele taiate pestisori, morcovii taiati rondele. Am amestecat bine totul, am acoperit cu folie de plastic si am bagat la frigider pana a doua zi, sa se marineze.

A doua zi se strecoara iepurele de zeama in care s-a marinat, se ung bucatile cu ulei si se pun in tava. Peste ele se presara ceapa si morcovul morcovul din marinata.
Se pun maslinele (daca sunt prea sarate se fierb putin in apa in prealabil), se pune arpagicul (pentru cine are biggrin.gif ), se pun alte boabe de piper si 2 frunze de dafin, bulionul, se toarna deasupra putina apa si se da la cuptor (350F, cca 1 ora). Se mai picura din cand in cand apa.
Cand iepurele este destul de fraged se toarna vinul si se mai da la cuptor pentru inca 20 min aprox.

Iepurele pus la marinat:

[attachmentid=109700]

A doua zi, pus in tava:

[attachmentid=109703]

Ceapa si morcovul din marinata:

[attachmentid=109705]

Miniaturi atașate

  • IMG0238.JPG
  • IMG0239.JPG
  • IMG0240.JPG

Editat de ralesu, 30 June 2007 - 05:20 AM.

sunt cu okii pe voi!

#2 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 30 June 2007 - 05:18 AM

In tava, inainte de a merge la cuptor:

[attachmentid=109707]

Scos din cuptor:

[attachmentid=109709]

Detaliu:

[attachmentid=109711]

Inainte de a fi savurat :

[attachmentid=109713]

Miniaturi atașate

  • IMG0241.JPG
  • IMG0242.JPG
  • IMG0243.JPG
  • IMG0247.JPG

sunt cu okii pe voi!

#3 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 June 2007 - 05:53 AM

Raluca yummy chiar zilele trecute am fost la Bonanza si cascam ochii la un "rila iepurila" acuma imi dai motive sa il si cumpar laugh.gif laugh.gif

#4 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 30 June 2007 - 05:58 AM

Bonanza, neBonanza...poate gasesc si eu un Bugs Bunny pe undeva, sa incerc reteta ta wink.gif , ca n-am mai mancat iepure de-o vesnicie rolleyes.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#5 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 30 June 2007 - 06:01 AM

(Cristina @ Jun 30 2007, 03:53 AM)

Raluca yummy chiar zilele trecute am fost la Bonanza si cascam ochii la un "rila iepurila" acuma imi dai motive sa il si cumpar laugh.gif laugh.gif


tot de-acolo l-am luat si eu... cam scump, dar buuuuuuuun...
data viitoare il fac impanat cu slanina si usturoi.
sunt cu okii pe voi!

#6 aLAndala

aLAndala

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 30 June 2007 - 07:31 AM

Eu din pacate nu-l gasesc cat de des as vrea. cand gasesc cumpar mereu si dupa parerea mea carnea de iepure este printe cele mai fine.
De obicei fac tocanitza dar daca gasesc mai marisor fac snitele care ies incredibil de fragede.

Pentru tocanita, pun carnea cu doua linguri de ulei, foi de dafin, piper, sare, fara sa o marinez, adaug cate putin apa pana cand este jumate facuta adaug rosii fara coaja taiate, tulpini de telina, rondele de morcov las sub capac pana cand scade putin si sunt gata legumele. La sfarsti adaug verdeata si servim cu cartofi.
Delicioasa

[attachmentid=109721]

[attachmentid=109723]

[attachmentid=109724]

Miniaturi atașate

  • DSC08513.JPG
  • tocanitza1.jpg
  • tocanitzadeiepure.jpg

“Always surround yourself with people that inspire you!”

#7 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 01 July 2007 - 05:13 PM

Raluca, ma bucur enorm ca ai deschis topoicul asta cu iepurila biggrin.gif ... carnea de iepure e cea mai gustoasa si fina... acum cativa ani buni, am avut si noi iepuri si-mi facea o mare placere sa ii hranesc cu trifoi din gradina... imi parea tare rau cand ii taia dar... na, la asa carne buna... uitam repede biggrin.gif

Sint foarte interesata de subiect, mersi mult! pupic.gif

#8 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 01 July 2007 - 05:17 PM

Alandala , ideea cu snitzelele e super apreciata, nu mi-a trecut prin cap ca iepurele se preteaza si la snitzele, dar cred ca ies tare bune!! Abia astept sa fac!

Tocanitza e apetisanta, mersi de idei!
pupic.gif

Editat de ralesu, 01 July 2007 - 05:20 PM.

sunt cu okii pe voi!

#9 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 01 July 2007 - 05:19 PM

(sava laura @ Jul 1 2007, 03:13 PM)

Raluca, ma bucur enorm ca ai deschis topoicul asta cu iepurila biggrin.gif ... carnea de iepure e cea mai gustoasa si fina... acum cativa ani buni, am avut si noi iepuri si-mi facea o mare placere sa ii hranesc cu trifoi din gradina... imi parea tare rau cand ii taia dar... na, la asa carne buna... uitam repede biggrin.gif

Sint foarte interesata de subiect, mersi mult! pupic.gif



Ma bucur ca te intereseaza!
Si mie-mi place carnea de iepure. Eu o cumpar de la magazin, asa ca nu vad iepurele viu... Dar daca tu ii hranesti si-i vezi cum cresc, dupa aia ti-e mila de ei!

sunt cu okii pe voi!

#10 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 July 2007 - 03:16 PM

ralu, am gasit intr-o revista o reteta interesanta, o pozez sau ti- transcriu, daca te intereseaza? e in franceza dar poti sa o traduci usor pe net. e cu cognac biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#11 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 02 July 2007 - 03:39 PM

(BD @ Jul 2 2007, 01:16 PM)

ralu, am gasit intr-o revista o reteta interesanta, o pozez sau ti- transcriu, daca te intereseaza? e in franceza dar poti sa o traduci usor pe net. e cu cognac biggrin.gif


daca ai timp transcri-o, sa inteleg mai bine.
Mersi mult ! (suna bine...cu cognac hic hic!! biggrin.gif )
sunt cu okii pe voi!

#12 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 02 July 2007 - 05:35 PM

ok, reteta se cheama iepure cu vin dulce

cantitatile le dau de acolo dar cred ca le poti aproxima.

1.7 kile de iepuroi cu ficat cu tot. daca nu are ficat e un betiv.
5 esalote (cepsoare rosii lunguiete, tot aia)
5 centilitri (nu ma intreba ce-s aia si cum se masoara, da?) de ulei de masline
5 cl de smantana (dulce, daca e acra ghinion)
nucsoara, sare si piper


apoi e marinata lu' rila:
75 cl duracon (vin alb, dulce, daca ai alb sec, bea-l)
2 cepe
2 esalote (iti zisei mai devreme de ele)
100g de stafide
10 cl de coniac (nu specifica stelele, numai nu lua din ala vai steaua lui)
1 catel de usturoi (fara coada de pisoi)
piper, rozmarin, salvie (amu' depinde ce prinzi)

marinezi iepurele taiat (in marinata aia de mai sus, fireste)
pui stafidele in coniac.
colorezi iepurele, adica il prajesti, bucati in ulei de masline, zic ei 7 - 8 minute.
il pui deoparte si calesti in ce a ramas ceapa.
pui totul in cocotte (sau in alt vas, dupa placul matale)
arunci peste el cam toate ingredientele de mai sus si dai o ora jumate la cuptor.

dupa aia pui smantana si mai lasi pana scade sosul, cam cat vrea muschii matale de scazut. apoi il servesti cu piure sau dovleac gratinat. si bei la masa un jurancon.

tu ai vrut sa iti traduc, asta e franceza mea biggrin.gif

amu serios, cred ca iese extrem de bun in felul asta, eu nu dau un milion pe iepure sa incerc asa ca astept sa il faci tu smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 July 2007 - 03:30 PM

Am ai eu pozele de la mincarea rece de iepure, nu-mi amintesc sa le fi pus pe culinar, le caut si le adaug aici. smile.gif
Si mai am o reteta a unei specialitati de aici din Piemonte cu iepure care se maninca si asta rece.

#14 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 05 July 2007 - 05:16 AM

vaaai BD-ule ce m-ai distrat cu mesajul tau!! Esti super!
O sa fac reteta sa vad ce iese, da' mai incolo, peste vreo 2 saptamani!! O sa pun si pozele sa fie tacamul complet! Mersic!
sunt cu okii pe voi!

#15 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 05 July 2007 - 05:18 AM

(Adriana Nicoleta @ Jul 3 2007, 01:30 PM)

Am ai eu pozele de la mincarea rece de iepure, nu-mi amintesc sa le fi pus pe culinar, le caut si le adaug aici. smile.gif
Si mai am o reteta a unei specialitati de aici din Piemonte cu iepure care se maninca si asta rece.



din cate stiu eu, iepurele se preteaza la mancaruri care se mananca reci!
astept cu interes retetele, mai ales specialitatea de la tine de acolo!
sunt cu okii pe voi!

#16 Di@na@

Di@na@

    Bucataras

  • Membri
  • 172 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 July 2007 - 11:22 AM

Am si eu o intebare pt. fetele din Romania. De unde cumparati voi iepure in Romania?

Eu imi aduc aminte ca pe vremea lui ceasca era un magazin "Avicola" pe la Bucur unde se vindea rulada de pui , pulpe de iepure si cotlet de iepure. Imi aduc aminte ca am stat la ceva cozi sa cumpar iepurinzi si ii faceam in fel si chip.

O reteta era sa trag iepurele rapid in putin ulei si apoi picuram apa pana se patrundea. Adaugi niste vin alb, piper si smantana. Se seveste cu cartofi natur

#17 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 06 July 2007 - 09:11 AM

Raluca am mancat si eu o ingura data iepure, am cativa ani si mi-a plut mult de tot.
L-a preparat mamaia, parca impanat la cumptor unsure.gif In orice caz, eu am mancat cel mai mult, mama nu a vrut, a zis ca ii e frisca sa manace din saracul iepuras biggrin.gif
Acum caut si eu sa vad de unde cumpar carnita de iepuras, ca nu prea am vazut pe la magazine dry.gif

#18 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 06 July 2007 - 11:49 PM

Ralesuuuuu poza cu carnita in farfurie e bestiala.Mi-ai facut o pofta de nici nu iti imaginezi.

Nu am mai mancat carne de iepure de cel putin 4 ani.Eu am incercat sa fac o data,dar eram intr-o perioada cand nu puteam manca,a gustat numai sotul,dar nu a fost extraordinara.

Se va executa de indata ce voi avea acces la bucatarie,...iarasi smile.gif

#19 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 July 2007 - 07:05 AM

ralesu, rasfoind revistele, in special cele frantuzesti, am dat de destul de multe retete cu iepure. multe foarte complicate. daca tu crezi ca are rost sa le transcriu sa imi zici, in limita timpului disponibil o voi face. smile.gif

Diana, daca nu ai prieteni care au prieteni sau neamuri care cresc iepuri e destul de nasol. Se gaseste la majoritatea supermarketurilor, import ungaria si costa enorm.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#20 Dia Papadia 37395

Dia Papadia 37395

    Bucataras

  • Membri
  • 89 posturi

Postat 08 July 2007 - 07:44 AM

Ia sa ma bag si eu in zeama tongue.gif

Iepurele eu il fac in bere dupa printzipiul urmator:se ia oala cea mai maare din dulap in care se caleste iepuroiu' cu 1-2 ceputze, dupa care se toarna alcoolul, adica o bere neagra, iar daca scade mult, puteti sa ii mai turnati inca o sticla intre ochi. Eu ii mai pun si ciumpercutze feliate, dar e facultativ. Se lasa la fiert vreo citeva ore bune, pina se fragezeste si suculeste.

Si asta e , mare filosofie. Si of course, piper, sare, dafin si putin cimbru, cit sa ii dea gust. Il halim cu cartofi fierti si pere sau piersici de la conserva, penca e o carne f usoara si se preteaza combinatiei.

Editat de Dia Papadia 37395, 08 July 2007 - 07:52 AM.

Ma chinuie talentul si mai ales foamea...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi