Sari la conținut

Poză

Gomboti cu brinza, jenant de usor de facut


49 răspunsuri la acest topic

#21 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 30 June 2006 - 10:48 AM

QUOTE(Monica @ Jun 29 2006, 03:26 PM) Vezi post

Arata foaaarte bine! Felicitari, am sa fac si eu, in loc de zahar am sa pun fructoza, ca sa mearga ptr regimul Monti! icon_cheers.gif

Monica, ai grija ca nu merge la monti. degeaba inlocuiesti zaharul cu fructoza ca ai acolo si oua si gris, care nu se pupa intre ele.


astia sunt papanasii pe care ii stiu eu, asa fierti. noi ii mancam cu smanata si zahar, dar mai nou am descoperit ca merg de minune cu gem de macese.

Editat de boni, 30 June 2006 - 11:12 AM.


#22 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 30 June 2006 - 06:02 PM

Vreau sa-i fac si eu deseara (mai mult pentru maine la plaja, unde sper sa ajung).

Si mi-a venit o idee. Nu o sa incerc totusi cu cacao, decat poate doar la unu.
Am niste cioco alba buna, toblerone, asa ca o sa topesc din ea si o sa le inmoi pe gomboti acolo.
Poate reusesc sa fac si niste poze sa va arat cum au iesit.
calm

#23 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 30 June 2006 - 08:17 PM

fac si eu azi,dar inlocuiesc macul cu pesmet si zahar tongue.gif


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#24 pinky

pinky

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 30 June 2006 - 10:15 PM

oare dati prin nuca de cocos ar merge?
nu stiu daca se lipeste de ei.... dry.gif

Editat de pinky, 30 June 2006 - 10:16 PM.


#25 Francisca

Francisca

    Master of disaster

  • Membri
  • 1540 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Scandinavia
  • Interests:Nu va-ntereseaza :))

Postat 01 July 2006 - 02:52 PM

Am facut azi la breakfast gomboti, i-am dat prin pesmet cu zahar. Au iesit deliciosi.
Eu eram foarte circumspecta si nu am facut nici o poza inainte. Data viitoare pozez cu siguranta. Sotul meu a spus ca asa ii facea bunica, i-au amintit gustul copilariei si...mai vrea! icon_biggrin.gif


Member of n_puiu Fan Club!

#26 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 23 July 2006 - 10:48 AM

(Disperata @ Jun 30 2006, 04:02 PM) Vezi post

Vreau sa-i fac si eu deseara (mai mult pentru maine la plaja, unde sper sa ajung).

Si mi-a venit o idee. Nu o sa incerc totusi cu cacao, decat poate doar la unu.
Am niste cioco alba buna, toblerone, asa ca o sa topesc din ea si o sa le inmoi pe gomboti acolo.
Poate reusesc sa fac si niste poze sa va arat cum au iesit.


de facut am facut chiar atunci, cu pozele m-am miscat mai greu tongue.gif

i-am lasat pre mult la umflat, asa ca au fost prea moi ca sa-i mai pot tavali prin ceva
i-am pus in cupe de desert si am ornat cu dulceata de capsuni si ciocolata alba, topita impreuna cu putin lapte
cele cu dulceata n-au avut succes, in schimb cele cu ciocolata au fost delicioase biggrin.gif

[attachmentid=110958]

Miniaturi atașate

  • ssss.jpg

Editat de MAYA, 05 July 2007 - 10:42 PM.

calm

#27 ada_raluca2000

ada_raluca2000

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Baia Mare

Postat 05 July 2007 - 08:36 PM

Aspectul chiar conteaza !!!, O mancare nu e de ajuns sa fie buna, trebuie sa arate si bine.La urma..

Parerea mea ... este esential modul in care se pune pe masa o mancare.Indiferent daca e buna sau nu ea trebuie sa arate bine.Daca e buna e ok, daca nu aspectul poate compensa din "defect". Va propun sa adaugati pozele celor mai reusite retete ale voastre.Asa vom invata cu toate mai multe modele de " prezentare" a mancarii.

Pentru inceput am sa adaug niste poze cu Gomboti cu branza de vaca , o reteta pe care am luat-o de pe acest forum.Am imbunatatit-o putin, cu niste cirese din compot. Au iesit super buni, aspectul lor ... il vedeti in imaginile urmatoare...

[attachmentid=110940]

[attachmentid=110941]

[attachmentid=110944]

O sa mai revin cu poze tongue.gif

Miniaturi atașate

  • DSCF0162.JPG
  • DSCF0166.JPG
  • DSCF0164.JPG


#28 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 05 July 2007 - 10:34 PM

Ada Raluca,în primul rînd îti urez bun venit smile.gif
În al 2-lea..ai pus niste imagini gigantice(pe care nu ar fi rau sa le micsorezi putin),si ai deschis un subiect nou,cu produsul final.
Un subiect nou,deschizi atunci cînd postezi o reteta noua ,prezentata pas cu pas(vezi regulament).
Daca revii cu poze,noi ne bucuram,si le asteptam... daca faci dupa reteta cuiva,ataseaza imaginile tale la subiectul respectiv.
Am lipit posturile tale aici..banuiesc ca asta e si reteta dupa care ai facut.
Multumesc pentru întelegere smile.gif
Maya's World .

#29 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 08 July 2007 - 07:44 PM

(ada_raluca2000 @ Jul 5 2007, 10:36 PM) Vezi post


Pentru inceput am sa adaug niste poze cu Gomboti cu branza de vaca , o reteta pe care am luat-o de pe acest forum.Am imbunatatit-o putin, cu niste cirese din compot. Au iesit super buni, aspectul lor ... il vedeti in imaginile urmatoare...


is foarte faine cu ciresele in ele. au contrast frumos biggrin.gif

#30 gymnopedie

gymnopedie

    Bucataras

  • Membri
  • 143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:France

Postat 19 October 2007 - 05:05 PM

Ce schimbari ai facut in reteta?
Ma pregatesc si eu sa fac gomboti cu prune dar nu stiu cat sa fierb gombotii.

Probabil trebuie fierti un pic mai mult ca sa se fiarba putin si prunele?

#31 gymnopedie

gymnopedie

    Bucataras

  • Membri
  • 143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:France

Postat 19 October 2007 - 05:10 PM

Bunica mea facea coltunasi cu visine pe care ii fierbea si ii servea cu smantana.
Din pacate, n-am reusit sa aflu pana acum reteta (cand a murit bunica eram prea mica) banuiesc o compozitie asemanatoare.

#32 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 19 October 2007 - 05:10 PM

QUOTE(gymnopedie @ Oct 19 2007, 05:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce schimbari ai facut in reteta?
Ma pregatesc si eu sa fac gomboti cu prune dar nu stiu cat sa fierb gombotii.

Probabil trebuie fierti un pic mai mult ca sa se fiarba putin si prunele?



pana se ridica la suprafata.


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#33 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 20 October 2007 - 03:59 PM

QUOTE(gymnopedie @ Oct 19 2007, 07:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bunica mea facea coltunasi cu visine pe care ii fierbea si ii servea cu smantana.
Din pacate, n-am reusit sa aflu pana acum reteta (cand a murit bunica eram prea mica) banuiesc o compozitie asemanatoare.


coltunasii sunt altceva din cate stiu eu. sunt tascutze din aluat ca de taitei umplute cu diverse. sau ma insel?? huh.gif

#34 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 20 October 2007 - 04:02 PM

QUOTE(gymnopedie @ Oct 19 2007, 07:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce schimbari ai facut in reteta?
Ma pregatesc si eu sa fac gomboti cu prune dar nu stiu cat sa fierb gombotii.

Probabil trebuie fierti un pic mai mult ca sa se fiarba putin si prunele?


poate te referi la galustile din aluat de cartofi umplute cu prune si date prin pesmet, alea sunt iar altceva...
sau poate chiar se pot face si cu prune... nu stiu... oricum prunele ma gandesc ca trebuie sa fie foarte bine copate pentru ca gombotilor nu le trebe mai mult de 2-3 minute ca sa fie gata si daca-i lasi la fiert mai mult decat l-i randul se desfac.

#35 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 October 2007 - 11:27 AM

"Mamica de maimutica", eu fac reteta asta in fiecare luna, la cererea "cupilului", dar gombotii ii tavalesc prin pesmet prajit in margarina cu zahar+zahar vanilat si scortisoara, si cat se poate de mult pesmet. Este innebunit dupa reteta asta, dar prin mac sau nuca, recunosc ca nu le-am dat niciodata. Merita incercat!

#36 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 October 2007 - 11:32 AM

QUOTE(gymnopedie @ Oct 19 2007, 07:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bunica mea facea coltunasi cu visine pe care ii fierbea si ii servea cu smantana.
Din pacate, n-am reusit sa aflu pana acum reteta (cand a murit bunica eram prea mica) banuiesc o compozitie asemanatoare.

Eu stiu de la mama mea ca, reteta de coltunasi seamana cu cea de taitei: ou,faina,apa. Si umplutura poate sa fie variata, depinde de gusturi.

#37 gymnopedie

gymnopedie

    Bucataras

  • Membri
  • 143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:France

Postat 25 October 2007 - 01:16 PM

Multumesc mult de tot pentru sfaturi! Asta cu fierberea mi se pare esential§ Sunt la prima incercare de gomboti.
Promit sa postez poze cat de curand.

Multumesc si pentru reteta de coltunasi - am sa o incerc si pe ea adaugand branza dulce in aluat, imi amintesc vag ca bunica punea si branza, intindea foaie si ii taia cu paharul.

Andreea

#38 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 25 October 2007 - 01:22 PM

QUOTE(Carmiris @ Oct 20 2007, 03:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
coltunasii sunt altceva din cate stiu eu. sunt tascutze din aluat ca de taitei umplute cu diverse. sau ma insel?? huh.gif



Ahaa, buni ii facea in special magiun de prune si le zicea dereie.
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#39 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 25 October 2007 - 01:42 PM

QUOTE(micul @ Oct 25 2007, 03:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ahaa, buni ii facea in special magiun de prune si le zicea dereie.



o bunatate! o sa fac zilele astea dereie, mi-o promis cineva ca-mi da doua linguri de majun biggrin.gif

#40 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 25 October 2007 - 02:51 PM

QUOTE(Carmiris @ Oct 25 2007, 01:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
o bunatate! o sa fac zilele astea dereie, mi-o promis cineva ca-mi da doua linguri de majun biggrin.gif



Woow, cand o sa vin la tine, iti duc o tona de magiun, daca promiti ca faci macar odata dereie.N-am mai mancat de cand o murit buna mea. biggrin.gif
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi