Sari la conținut

Poză

Supa de rosii cu galuste


63 răspunsuri la acest topic

#1 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 06 July 2007 - 11:22 PM

'Mnasearaaaa!!! Ia de poftiti la o cina intarziata cu supica de rosii si galuste rolleyes.gif . Este o reteta ff simpla si sunt convinsa ca multe dintre voi o faceti dar daca tot m'am jucat cu aparatul pe langa rosii si ardei am zis sa o si postez.

So, have mercy ca am emotii biggrin.gif

Supa:
cca 4-5 l apa
1 kg rosii
1 cutie rosii decojite in suc
2 morcovi
2 rondele groase de telina
frunze de telina (nu le cautati in poza tongue.gif )
2 cepe
2 ardei grasi
1 cartof mare
2 linguri ulei masline
sare/piper (eu pun foaaarte mult piper, ma amagesc cu gandul la un gulash tongue.gif )
01_ingrediente.JPG
02_ingrediente.JPG

Deeeeeeci,

intai de toate am oparit 2-3 minute rosiile ca sa se le pot decoji usor:
02_rosii_oparite.JPG
03_rosii_decojite.JPG

Am lasat rosiile sa se raceasca si intretimp am pus legumele la fiert (unele mai intregi decat altele tongue.gif )....
Eu de obicei scot la final ardeii si ceapa din supa de rosii, uneori chiar si o parte din telina, alteori le mixez toate in supa... depinde ce chef am:
04_legume_la_fiert.JPG


Dupa ce s'au racit rosiile le'am decojit si mixat pulpa impreuna cu cele din conserva.
Vara pun numai rosii proaspete dar acum n'am avut suficiente:
04_rosii_mixate.JPG


Am pus "pulpanele" biggrin.gif de rosii in strecuratoare si am invartit cu convingere pan' ce'a ramas numai miezul cat de cat uscat, stors, vlaguit:
06_rosii_in_strecuratoare.JPG
07_rosii_in_strecuratoare.JPG
08_rosii_in_strecuratoare.JPG
09_rosii_strecurate.JPG

Am verificat cartoful sa nu fie crud (sa fie cat de cat fiert) si am adaugat sucul de rosii in supa de legume:
10_sucul_de_rosii_in_supa.JPG

Am mai lasat legumele la fiert, sa socializeze cu sucul:
11_supa_rosie.JPG

... si inainte sa pun galustele le'am scos:
18_scot_legumele_fierte.JPG




Asta'i momentul de maxima tensiune (pt mine) cand incep sa'mi spun "rugaciunea galustei" tongue.gif :

Galuste de gris:
2 oua
7 linguri gris
1 lingurita amidon (nu'l cautati in poze tongue.gif )
1 lingura ulei
1 vf sare
12_galuste_ingrediente.JPG

Am batut cu furculita albusurile sa stea batoase:
12_galuste___albusul.JPG

Am daugat galbenusurile frecate si ele cu'n praf de sare si 1 lingura de ulei:
13_galuste___albus_galbenus.JPG

si am turnat in ploaie grisul amestecat cu lingurita de amidon, amestecand f usor de jos in sus prin exteriorul "aluatului" ... stiti, pale-pale:
14_galuste___gris_in_ploaie.JPG

pana cand incepe sa capete o textura buretoasa si sa se desprinda usor de pe peretii vasului:
17_galuste___ultima_mana_de_gris.JPG

Am lasat focul mic la supa si am pus galustele.
Le'am lasat asa la foc mic vreo 5-7 minute apoi le'am rasucit usor, le'am mai lasat cateva minute, am oprit focul si am pus capacul ca sa se umfle dansele:
19_pun_galustele_in_supa.JPG
20_galuste_si_patrunjel.JPG

Si gata smile.gif
Supa de rosii (si in special cea facuta de bunica) este preferata mea... cu galuste, fara galuste, cu taietei, fara, numai cu cartofi multi sau fara ... as manca la orice ora, mai ales rece.

21_finala.JPG
22_finala.JPG


Voi cum o faceti? smile.gif

Editat de Geomy, 01 October 2007 - 10:54 AM.

kill all my demons, and my angels might die too

#2 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 06 July 2007 - 11:37 PM

Pentru mine e o noutate reteta,sincera sa fiu.La mine supa de rosii inseamna o ceapa mica ,crestata in patru,aruncata in suc de rosii si apa,o foaie de dafin,patrunjel frunze si taitei.Asa imi fac eu,foarte rar,ca mananc numai eu.Cu gauste nu am mancat niciodata,si iti zic ca si reteta galustelor tale este noua pentru mine.

Ce vad la tine e un deliciu si cand ma mai si gandesc ce buna trebuie sa fie cu legumele mixate impreuna... smile.gif

Iti multumesc de reteta.Asa voi face data viitoare supa de rosii,
pupic.gif pentru ca ai impartasit cu noi reteta.

#3 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 07 July 2007 - 01:19 AM

Foarte faina reteta ta,Geomy.
Salvata si sa-mi iau inima-n dinti sa o fac si eu caci mi-e teama de galuste. Mereu mi-au iesit foarte tari. Multumesc pentru reteta.
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!

#4 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 07 July 2007 - 08:21 AM

(petunie @ Jul 7 2007, 12:37 AM) Vezi post

Pentru mine e o noutate reteta,sincera sa fiu.La mine supa de rosii inseamna o ceapa mica ,crestata in patru,aruncata in suc de rosii si apa,o foaie de dafin,patrunjel frunze si taitei.Asa imi fac eu,foarte rar,ca mananc numai eu.Cu gauste nu am mancat niciodata,si iti zic ca si reteta galustelor tale este noua pentru mine.

Ce vad la tine e un deliciu si cand ma mai si gandesc ce buna trebuie sa fie cu legumele mixate impreuna... smile.gif

Iti multumesc de reteta.Asa voi face data viitoare supa de rosii,
pupic.gif pentru ca ai impartasit cu noi reteta.

Cu placere Petunici pupic.gif
E o retete pe care o fac in special vara… si cum vara sunt rosii proaspete iese bunutza tare. E adevarat, tre sa invarti in sita cateva minute la rosii ca sa iasa tot sucul dar eu zic ca merita. Iar daca iti place supa mai cremoasa si mixezi restul de legume e la fel de delicioasa … si merje cu smantanica… mmmm yammy

Eu de cele mai multe ori o las asa simpla, fara legume, (doar cu galusti, sau cartofi sau taietei) pt ca imi place rece si am impresia ca supa crema e gustoasa numai calda.

tucum faci galustile? smile.gif

kill all my demons, and my angels might die too

#5 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 07 July 2007 - 08:26 AM

(bratiluca @ Jul 7 2007, 02:19 AM) Vezi post

Foarte faina reteta ta,Geomy.
Salvata si sa-mi iau inima-n dinti sa o fac si eu caci mi-e teama de galuste. Mereu mi-au iesit foarte tari. Multumesc pentru reteta.

Cu placere, Bratiluca! pupic.gif
Apai sa nu crezi ca’mi ies de fiecare data laugh.gif
De cand pun ori putin amidon, ori 1 lingura de ulei pot doar sa zic ca n’am mai avut surprise dese... dar au mai fost.
Acum e prima data cand am incercat varianta cu amandoua ingredienetele si vad ca iar au iesit pufoase… desi cred c’ar mai fi mers inca o lingura de pesmet dar mi’o fo’ frica sa nu le cimentez icon_scratch.gif
Abia astept s'o incerci, sper sa'ti placa.
kill all my demons, and my angels might die too

#6 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 07 July 2007 - 08:31 AM

Tare bine arata supa ta de rosii tongue.gif .
Si eu o fac aproximativ la fel, dar in loc de galuste din gris, pun galuste din ou+faina, ca astea imi ies sigur rolleyes.gif
Dar vad ca tu esti experta la galustele din gris. O sa retin si eu reteta ca poate o sa-mi iasa si mie floare.gif

#7 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 07 July 2007 - 09:21 AM



Arata bine si cred ca se potriveste in zilele calduroase. smile.gif

#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 07 July 2007 - 02:18 PM

(petunie @ Jul 6 2007, 11:37 PM) Vezi post

Pentru mine e o noutate reteta,sincera sa fiu.La mine supa de rosii inseamna o ceapa mica ,crestata in patru,aruncata in suc de rosii si apa,o foaie de dafin,patrunjel frunze si taitei.Asa imi fac eu,foarte rar,ca mananc numai eu.Cu gauste nu am mancat niciodata,si iti zic ca si reteta galustelor tale este noua pentru mine.

Ce vad la tine e un deliciu si cand ma mai si gandesc ce buna trebuie sa fie cu legumele mixate impreuna... smile.gif

Iti multumesc de reteta.Asa voi face data viitoare supa de rosii,
pupic.gif pentru ca ai impartasit cu noi reteta.

Petunelo,îmbatrînesti..eu am ma facut asa supa,si ti-am zis tongue.gif Ideea nu a fost a mea,ci a lui Dan..si am zis ,hai sa încerc..si ne-a placut la toti smile.gif


Maya's World .

#9 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 07 July 2007 - 08:48 PM

(DADI. @ Jul 7 2007, 09:31 AM) Vezi post

Tare bine arata supa ta de rosii tongue.gif .
Si eu o fac aproximativ la fel, dar in loc de galuste din gris, pun galuste din ou+faina, ca astea imi ies sigur rolleyes.gif
Dar vad ca tu esti experta la galustele din gris. O sa retin si eu reteta ca poate o sa-mi iasa si mie floare.gif


nuuu's experta in galusti, doamne feri' ... doar ca'mi plac f mult.
cum faci galustele de faina? smile.gif cred ca merg bine la supa asta. le'as incerca si asa.

(Gabriela Carmen @ Jul 7 2007, 10:21 AM) Vezi post

Arata bine si cred ca se potriveste in zilele calduroase. smile.gif

aha, pica tare bine o supa din asta rece, dupa o zi torida ...
kill all my demons, and my angels might die too

#10 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 14 July 2007 - 04:25 PM

[quote name='Geomy' date='Jul 7 2007, 06:48 PM' post='358412']
nuuu's experta in galusti, doamne feri' ... doar ca'mi plac f mult.
cum faci galustele de faina? smile.gif cred ca merg bine la supa asta. le'as incerca si asa.

Foarte simplu. Bati doua oua (sau cate crezi ca ai nevoie) si adaugi faina cat sa-ti iasa de consistenta unei smantani nu foarte grose, dar nici subtiri. Cu o lingura rupi galuscute si le pui in supa de rosii. Ele se si umfla un pic de aceea e bine sa le faci cat mai mici.


#11 Blonde

Blonde

    Master of disaster

  • Membri
  • 1776 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 July 2007 - 05:24 PM

(Geomy @ Jul 6 2007, 09:22 PM) Vezi post

Voi cum o faceti? smile.gif


La noi se obisnuieste cu orez in loc de cartofi, galuste sau taitei tongue.gif
Cand eram la dieta...in loc de toate astea puneam cubiluti de dovlecel si iesea bun!

Editat de Blonde, 14 July 2007 - 05:34 PM.


#12 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 July 2007 - 09:03 AM

Geomy pozele tale mi-au facut pofta smile.gif supa de rosii ne place foarte mult, nici nu-mi vine sa cred ca de cand a venit caldura am uitat cu desavarsire de ea...reteta ta a venit la tanc, eram in pana de idei...
Eu o fac aproape identic, las insa zarzavatul intreg, sau injumatatit, asa ca fiecare are posibilitatea sa serveasca dupa preferinta, cu legume sau fara; si galustele le fac simplu, ouale batute cu un pic de sare, apoi gris cat cuprinde si hop cu ele in supa care fierbe domol.
De data asta am incercat reteta ta de galuste, cu ulei si amidon si albusul batut spuma, au iesit foarte bune si pufoase smile.gif
Multumim frumos

#13 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 July 2007 - 02:52 PM

Voi cum o faceti?

Supa mea seamana cu a ta singura deosebire este
ca eu pun supa de vita(sau pun rasol la fiert si apoi legumele)
si fara cartof.
Si uneori o transform in ciorbita pt ca o acresc.
Delicioasa rolleyes.gif
IPB Image

#14 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 17 July 2007 - 11:37 AM

(Blonde @ Jul 14 2007, 06:24 PM) Vezi post

La noi se obisnuieste cu orez in loc de cartofi, galuste sau taitei tongue.gif
Cand eram la dieta...in loc de toate astea puneam cubiluti de dovlecel si iesea bun!


chiar, cu orez n'am incercat, buna idee pupic.gif
kill all my demons, and my angels might die too

#15 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 17 July 2007 - 11:41 AM

Dadi -> "Foarte simplu. Bati doua oua (sau cate crezi ca ai nevoie) si adaugi faina cat sa-ti iasa de consistenta unei smantani nu foarte grose, dar nici subtiri. Cu o lingura rupi galuscute si le pui in supa de rosii. Ele se si umfla un pic de aceea e bine sa le faci cat mai mici."
(de cate ori am dat quote la mes. tau imi crapa pagina unsure.gif hmmmm )

banuiesc ca ies putin mai tari (consistente) decat cu gris dar o sa incerc, m'ai facut curioasa smile.gif

Editat de Geomy, 17 July 2007 - 11:42 AM.

kill all my demons, and my angels might die too

#16 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 17 July 2007 - 11:49 AM

(oanaC @ Jul 15 2007, 10:03 AM) Vezi post

Geomy pozele tale mi-au facut pofta smile.gif supa de rosii ne place foarte mult, nici nu-mi vine sa cred ca de cand a venit caldura am uitat cu desavarsire de ea...reteta ta a venit la tanc, eram in pana de idei...
Eu o fac aproape identic, las insa zarzavatul intreg, sau injumatatit, asa ca fiecare are posibilitatea sa serveasca dupa preferinta, cu legume sau fara; si galustele le fac simplu, ouale batute cu un pic de sare, apoi gris cat cuprinde si hop cu ele in supa care fierbe domol.
De data asta am incercat reteta ta de galuste, cu ulei si amidon si albusul batut spuma, au iesit foarte bune si pufoase smile.gif
Multumim frumos


Io am avut o copilarie traumatizata de mama alergandu'ma cu leguma'n furculita laugh.gif asa ca nu poci pt ca sa le vad intregi in supa asta biggrin.gif

Te felicit ca'ti ies galustele doar cu gris-ou-sare... la fel si frenda mea ardeleanca, le face ochiometric, le arunca in supa, se ufla ca nebunele, moi, pufoase... si cand o intreb cum de'i ies (fara exceptie DE FIECARE DATA!!!) imi zice nevinovata - "habar n'am" laugh.gif

Ma bucur ca ti'au placut pupic.gif
kill all my demons, and my angels might die too

#17 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 17 July 2007 - 11:51 AM

(Carmen L @ Jul 15 2007, 03:52 PM) Vezi post

Voi cum o faceti?

Supa mea seamana cu a ta singura deosebire este
ca eu pun supa de vita(sau pun rasol la fiert si apoi legumele)
si fara cartof.
Si uneori o transform in ciorbita pt ca o acresc.
Delicioasa rolleyes.gif


aha, mama o faca asa cum spui, cu supa de pui/vita smile.gif f buna!
kill all my demons, and my angels might die too

#18 Lapona Enigel

Lapona Enigel

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6053 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 23 July 2007 - 08:21 AM

Facuta cu perisoare , mama ce buna ieeee !! Multam fain fain fain!

Miniaturi atașate

  • supa.jpg

.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#19 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 23 July 2007 - 10:31 AM

Mmm, ce bine arata! Si ce binevenita e reteta asta pe canicula de la noi. Si bunica mea facea supa asta exact la fel, ea ii punea la sfarsit patrunjel si uneoi leustean, ce buna era! Clar ca o fac saptamana asta, mersi pentru idee!

#20 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 25 July 2007 - 09:01 AM

(Lapona Enigel @ Jul 23 2007, 09:21 AM) Vezi post

Facuta cu perisoare , mama ce buna ieeee !! Multam fain fain fain!

mei Lori, ce'mi faci tu mie biggrin.gif cat de provocatoare'i zzzzzzmantanica aiaaaaa ohmy.gif ca'mi vine sa o fac iar numa' ca sa manc cu smantana. sa'ti fie de bine pupic.gif ma bucur ca ti'a placut.
kill all my demons, and my angels might die too



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi