Sari la conținut

Poză

PRAJITURA ARABELA


24 răspunsuri la acest topic

#1 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 05 August 2007 - 11:16 PM


[attachmentid=116428]


BLAT:

6 albusuri
140 g zahar
140 g nuca macinata
4 galbenusuri
2 linguri faina
1 plic praf de copt

- se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza
- se adauga cele 4 galbenusuri si se incorporeaza cu o lingura de lemn
- se adauga faina + praful de copt si se continua cu lingura
- se tapepeaza tava cu hartie de copt
- se coace la foc mic (cca. 175 gr. C) pana devine auriu blatul
- se incearca cu scobitoarea
- se lasa la racit


CREMA:

2 galbenusuri
250 g unt / margarina (eu am pus margarina, data viitoare incerc si cu unt)
140 g zahar pudra
1 plic de ness
1 plic zahar vanilat (eu nu l-am mai pus!!!)
o mana de nuci taiate bucatele

- se freaca galbenusurile cu margarina moale si se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si ness-ul
- se lasa la rece



* cand blatul este rece, se presara nucile pe toata suprafata lui
* se intinde crema uniform si se da la rece circa o ora
* se taie cu cutitul ud, si se decoreaza cu nuci taiate

NOTA PERSONALA: Adevarul este ca s-a cam simtit gustul de margarina ... cu unt cred ca e mai buna! Dar in rest, este mortala ... gustul de ness este demential. Si sincer, daca o lasati ceva vreme afara (cum am facut eu, ca am avut musafiri si a ramas pe masa), si se inmoaie, nu se mai simte margarina.



SI-ACUM DEZMATUL IN IMAGINI biggrin.gif

[attachmentid=116415][attachmentid=116416]
[attachmentid=116417][attachmentid=116418]
[attachmentid=116419][attachmentid=116420]
[attachmentid=116421][attachmentid=116422]
[attachmentid=116423][attachmentid=116424]
[attachmentid=116425][attachmentid=116426]
[attachmentid=116427][attachmentid=116429]

[attachmentid=116430]


POFTA MAXIMA! wink.gif

Imagini atașate

  • CULI_1.jpg
  • CULI_2.jpg
  • CULI_3.jpg
  • CULI_4.jpg
  • CULI_5.jpg
  • CULI_6.jpg
  • CULI_7.jpg
  • CULI_8.jpg
  • CULI_9.jpg
  • CULI_10.jpg
  • CULI_11.jpg
  • CULI_12.jpg
  • CULI_13.jpg
  • CULI_16.jpg
  • CULI_17.jpg
  • CULI_18.jpg




#2 pitufina

pitufina

    Captain Cook

  • Membri
  • 302 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Chicago (Lansing-IL)

Postat 06 August 2007 - 03:01 AM

Doamne, trebuie sa fie divina. Ador blaturile cu nuci si crema cu nes trebuie sa fie dementiala...numai gandindu-ma... Merita notata pt ca e extrem de usor de facut.

#3 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 06 August 2007 - 03:10 AM

aoleu
chiar dezmat!

prajitura cafeloasa cu tupeu.

[attachmentid=116436]

Imagini atașate

  • runroom_x.gif

Fan n_puiu!

#4 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 06 August 2007 - 04:49 AM

Adar
Prajitura ta arata demential si mie imi place tot ce-i cremos si dulce. O sa o fac si eu mai la toamna/iarna cand vine frigul pe la noi(asta daca rezist sa astept pana atunci). Oricum reteta este salvata si iti multumesc.
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!

#5 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 06 August 2007 - 05:01 AM

asta da prajitura care-mi face pofta rau de tot !
miam miam! o fac, sa stii!
sunt cu okii pe voi!

#6 nitu_30020

nitu_30020

    Captain Cook

  • Membri
  • 474 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM.VALCEA

Postat 06 August 2007 - 08:21 AM

Arata superrrr !!!!!!
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.


#7 Noe

Noe

    azi zambesc nemotivat

  • Membri de onoare
  • 2076 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest / dreamworld

Postat 06 August 2007 - 01:05 PM

place! laugh.gif
de facut, poate mai incolo, ca inca's intre doo bucatarii tongue.gif
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."

#8 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 06 August 2007 - 01:30 PM

IOTEEEEEEEEEEEEEEEE, MERGE CULINARU ' !!!!! laugh.gif

Multumiri pentru aprecieri. Intr-adevar, prajitura este la fel de buna precum arata, doar dupa ce este lasata ceva vreme la temperatura camerei. Daca este crema tare, e RRRREEEEAAA, dar odata ajunsa la temperatura camerei, chiar putin moale, e absolut delicioasa.
Voi repeta experienta cu unt si va spun care e diferenta.

Noe, sa dai un semn cand faci, ca venim si noi! A, sa nu uit, sa stii ca n-a ajuns inca cuptorul! De ce oare ???? blink.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Editat de adar, 06 August 2007 - 01:31 PM.




#9 chrissy

chrissy

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 06 August 2007 - 02:42 PM

Cunosc prajitura sub numele de Brath si am reteta de aproape 20 de ani tongue.gif ; singura exceptie e glazura de ciocolata care se pune deasupra.
Cind o sa folosesti unt la crema,sa scoti intii apa pentru a nu se taia crema.
In crema se poate pune ness preparat ( 4-7 linguri de ness concentrat)care mai atenueaza gustul de unt .
floare.gif
pupic.gif

Editat de chrissy, 06 August 2007 - 02:43 PM.


#10 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 06 August 2007 - 05:19 PM

Mamaaaa.... ce bine arata ... ohmy.gif si ce pofta mi-ai facut. Notat reteta si cu prima scadere a temperaturilor se executa.



#11 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 06 August 2007 - 07:17 PM

Chrissy, sper ca nu ma acuzi de plagiat blink.gif blink.gif blink.gif biggrin.gif ???

Jur pe rosu ca am reteta de la Garo(fita) din Sibiu, din 2001, insa pe vremea aia, nu aveam pasiuni de genul asta, de-aia am facut-o abia acum.
Retetele par asemanatoare, insa rezultatul e diferit daca te referi la prajiturica de aici
http://www.culinar.r...w...=7356&st=20
Adica la tine crema are alta consistenta, mai blanda, mai altfel. Si mai e si glazura, e adevarat. Mai sunt ceva diferente, vreo 2 galbenusuri, o juma' de lingura de faina ...

Pe mine nu ma deranjeaza cu nimic, dar daca cineva crede ca e dublura sau plagiat, se poate sterge reteta mea, ca io nu vreau sa supar pe nimeni, daaaaa ??? wub.gif floare.gif



#12 chrissy

chrissy

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 07 August 2007 - 07:29 AM

sad.gif Imi pare rau pentru ca m-ai inteles gresit!
Nu asta a fost intentia mea! Am vrut doar sa specific ca a scoate apa din unt este necesar pentru reusita cremei(pentru ca ai spus ca vei incerca si cu unt)si ca merge si cu ness-ul dizolvat!
floare.gif
pupic.gif

#13 chrissy

chrissy

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 07 August 2007 - 07:48 AM

Reteta de Brath am postat-o in 2004 ,aici.
http://forum.desprec...;CategoryID=144

Nu obisnuiesc sa lansez acuzatii ,pentru ca nu imi sta in caracter !
floare.gif
pupic.gif

#14 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 07 August 2007 - 08:54 AM

floare.gif floare.gif floare.gif
pupic.gif

Nu ziceam de tine iubita, ma gandeam ca poate sare cineva la gatul meu laugh.gif laugh.gif laugh.gif



#15 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 August 2007 - 09:30 AM

Helloooo!! Sa stii ca vroiam sa postez ieri (ba chiar am postat! blink.gif ) si vroiam sa te trimit sa vezi si praji Brath, ca se aseamana.
Stai linistita ca nu te acuza nimeni de plagiat, cel putin nu eu! laugh.gif Eu zic ca e super reteta si mi-ar placea s-o incerc si pe asta, dar mi-e teama ca se depun rau kg-le...si-asa ma lupt cu ele! mad.gif

Pupici!

#16 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 07 August 2007 - 11:28 AM



Arata foarte bine prajitura si fiind cu ness, sigur e o nebunie.
Am notat reteta, merci Adar!



#17 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 07 August 2007 - 01:32 PM

Bulinuta, scuze, acu' am inteles ca era a ta reteta ... sa o incerci intr-ozi si pe asta, e bunuta! floare.gif
Insa astazi fetelor, pentru ca implinesc 29 de primaveri, am facut o super prajitura, un deliciu, o nebunie ... se numeste prajitura sarbeasca si i-am facut poze din toate unghiurile. Am gustat-o calda wink.gif), dar acum e la rece si, imediat ce am o sectiune decenta, vin cu reteta peste voi. DEMENTZAAAAAAAAAA !!!!!

Va pup!
Ada



#18 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 August 2007 - 05:18 PM

ada, la multi ani, sa fii sanatoasa si sa-ti dea dumnezeu tot ce-ti doresti alaturi de cei dragi tie.

#19 Noe

Noe

    azi zambesc nemotivat

  • Membri de onoare
  • 2076 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest / dreamworld

Postat 07 August 2007 - 06:04 PM

(adar @ Aug 6 2007, 02:30 PM) Vezi post



Noe, sa dai un semn cand faci, ca venim si noi! A, sa nu uit, sa stii ca n-a ajuns inca cuptorul! De ce oare ???? blink.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif



cuptorul sa stii ca a fo' intarziat de canicula, da' acu cu ploile astea, zic sa stai cu un ochi pe Cibin ca vine acush biggrin.gif


(adar @ Aug 7 2007, 02:32 PM) Vezi post


Insa astazi fetelor, pentru ca implinesc 29 de primaveri, am facut o super prajitura, un deliciu, o nebunie ... DEMENTZAAAAAAAAAA !!!!!




AHAAAAA, prajitura Rumburak! laugh.gif stiam eu!



PeSe: la multi ani din nou, moldoveanco sub acoperire! pupic.gif

"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."

#20 mota

mota

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 07 August 2007 - 06:18 PM

FELICITARI PT. PRAJI!!!!!!!!! Vreau sa o fac chiar in seara asta pt sotiorul meu, dar am o mica nelamurire )sau probabil sunt prea obosita): nuca macinata se pune in compozitia pt blat si cea taiata dupa ce s-a racit blatul? sau am inteles gresit? blink.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi