Sari la conținut

Poză

cartofi razalitzi


22 răspunsuri la acest topic

#1 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 February 2008 - 09:19 PM

reteta o am de la fosta mea colega de birou de la focsani, viorica. ea s-a plimbat dupa serviciul sotului prin toate satele din harghita si mi-a povestit mai multe despre bucataria rurala ungureasca.
reteta asta e deosebit de gustoasa, cu toata saracia ingredientelor si pana la ea nu mai mancasem/auzisem de o astfel de reteta.
4-5 cartofi rosii fierti si f bine raciti (pot fi fierti de seara si lasati la rece pana a doua zi)
2 cepe maaaaari
sare, piper, boia dulce si iute, ulei

se toaca ceapa, fiecare cu ce are, eu cu robotelu' bun la toate. se pune la calit cu ulei din belsug. eu am folosit tuciul mostenit de la mam' mare

intre timp radeti cartofii pe razatoarea cu gauri mari. eu am folosit cartofi albi, de-astia dispuneam, dar cei mai potriviti sunt cei rosii, care-s mai fermi, stiti voi:

cand e bine prajita, far-a o arde, adaugati cartofii rasi.

nu-i lasati decat cat sa adaugati condimentele, sa le potriviti gustul. din experienta mea va pot spune ca acest fel simplu de mancare e f bun daca e f condimentat. ma rog, gustul meu!
cand sunt gata , pot fi prezentati asa:

pot fi mancati ca fel de baza sau ca garnitura langa orice vreti voi.
se preteaza f bine in post. pofta buna!

#2 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 February 2008 - 09:26 PM

Asta cam asa e sunt atat de buni incat trebuiesc asezati cu portia cantarita
in farfurie laugh.gif
IPB Image

#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 February 2008 - 09:27 PM

moato le mai zice si picioci rantaliti, exact aceeasi reteta smile.gif
tot in zona aia, gheorghieni, lacu rosu, nu mai stiu unde. faini.


edit: ungurii din zona ii prajeau in untura. olelei ce buni erau.

Editat de BD, 07 February 2008 - 09:29 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 07 February 2008 - 09:33 PM

Nu am mancat asa ceva niciodata, dar avand cartofi si ceapa si tot felul de iuteli imi trage cu ochiu..merci de reteta..imi plac retetele simple ..revin cu poze..

#5 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 February 2008 - 09:41 PM

QUOTE(Carmen L @ Feb 7 2008, 09:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Asta cam asa e sunt atat de buni incat trebuiesc asezati cu portia cantarita
in farfurie laugh.gif

cam da, ca intra cam mult ulei rolleyes.gif

QUOTE(BD @ Feb 7 2008, 09:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
moato le mai zice si picioci rantaliti, exact aceeasi reteta smile.gif
tot in zona aia, gheorghieni, lacu rosu, nu mai stiu unde. faini.
edit: ungurii din zona ii prajeau in untura. olelei ce buni erau.

te pomeni ca rantaliti o fi zis ea si eu nu mai reti exact. is 10 ani de-atunci. medicamenteee!


QUOTE(SANDI @ Feb 7 2008, 09:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu am mancat asa ceva niciodata, dar avand cartofi si ceapa si tot felul de iuteli imi trage cu ochiu..merci de reteta..imi plac retetele simple ..revin cu poze..

sa vedem si la altu' biggrin.gif


#6 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 07 February 2008 - 09:48 PM

moamaaaaaaaaaa,asa fce si mami meu cartofii.....merg tare bine cu sos de visinici si chiftelute sau snitele,daca nu pui multa boia iute..Am facut si eu de cand sunt la Bucale,si ii plac si lui al meu berbat,cred ca duminica am sa fac si eu sa mai scap de visinile din congelator.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#7 zapacita

zapacita

    Big Chef

  • Membri
  • 766 posturi

Postat 08 February 2008 - 01:16 AM

multumesc de reteta floare.gif .bunica mea imi facea des [in satul bunicii mele se numesc goatze toposite].am si uitat de mancarea asta.

Editat de zapacita, 08 February 2008 - 01:16 AM.


#8 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 08 February 2008 - 10:25 AM

Reteta asta se face si la noi, le zice cartofi rantaliti....buna .

#9 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 08 February 2008 - 12:59 PM

Da,da ,foarte gustosi,eu sunt din nordul Moldovei si facem ceva asemanator,dar cartofii ii taiem cuburi sau felii mai mari si ii punem peste ceapa calita,in schimb noi mai punem un pic de apa,sa-i patrunda bine si sa fiarba
Mi-ai facut pofta,sunt tare deliciosi


biggrin.gif

#10 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 February 2008 - 01:14 PM

moato crez ca ii bag si io diseara daca nu intervin schimbari de planuri si daca da, te lovesc la colectie cu una poza de-a mea nocturna si proasta biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#11 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 February 2008 - 09:20 PM

chiar ma bucur ca v-am reamintit reteta asta atat de simpla!
BD-ule, loveste-ma!

#12 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 08 February 2008 - 11:34 PM

Si eu tot de cartofi rantaliti ii stiu si mancam la ei in zilele de post de numa... buni tare dar parca acum cand i-am facut ultima data tare "grei la ficat" au fost.

Atfel sunt suuuper

#13 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 09 February 2008 - 12:14 AM

CITAT(Malak @ Feb 8 2008, 12:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Da,da ,foarte gustosi,eu sunt din nordul Moldovei si facem ceva asemanator,dar cartofii ii taiem cuburi sau felii mai mari si ii punem peste ceapa calita,in schimb noi mai punem un pic de apa,sa-i patrunda bine si sa fiarba
Mi-ai facut pofta,sunt tare deliciosi
biggrin.gif


Si maica-mea facea din astia(crumpi zdruntuiti biggrin.gif de ).Mmmm,cu niste gogonele din butoi,sau pepene,sau dovlecel...o delicatesa *****


#14 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 09 February 2008 - 12:04 PM

Gata moato si piciocii mei rantaliti, pozele inghesuite ca deja se stie procedeul. Eu am taiat doua cepe mari si am fiert si ras doi cartofoi, calit in ulei + unt, condimentat zdravan, mancat cu fleica rece si muraturi asortate (picante si ele.


Diapozitiv1.JPG


portionea

Diapozitiv2.JPG


detaliu

Diapozitiv3.JPG
Ale mele


şi când plâng eu râd

#15 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 09 February 2008 - 02:35 PM

Si eu, si eu i-am facut...buni de tot, cartofii mei plang dupa niste muraturi..
Picture_008.jpg
...dupa ce i-am gustat si asa goi am fugit sa cumpar un borcan de muraturi..nu am mai pozat cu muraturile ca eram moarta de foame..
Saru'mana de reteta

Editat de SANDI, 09 February 2008 - 02:36 PM.


#16 Misha.

Misha.

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 09 February 2008 - 03:12 PM

Vaaaiiii!!!!!!!!
minunatie de mancare...
MOATZA ..... biggrin.gif pupic.gif miai amintit de ce mancam la bunici,facea bunica mea cand eram mica doar ca nui radea,ii taia cubulete mici,dar sunt minunati,eu ii mancam goi fara alte adaosuri.
ea sta intrun sat langa cluj si acolo toata lumea ii stie de "cartofi pargaliti" ,iar eu le ziceam cartofi parjoliti biggrin.gif
ce bine ca miai amintit de ei ,o sa fac si eu cat de curand


ei: arata fff bine cartofiorii tai!!!

#17 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 February 2008 - 05:50 PM

bune cartoafe-ati mai facut! mai ca-mi vine sa-i repet si eu. sa va fie de bine!

#18 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 12 February 2008 - 01:51 AM

biggrin.gif asta-i mancarea de-o fac cand nu mai stiu ce sa fac de mancare laugh.gif si tare-s buni de fiecare data !!!! Asa cum zicea Misha mai sus , bunica-mea ii taia bucatele mici nu-i radea, dar ceapa, in loc de ulei o punea la inmuiat in slanina prajita si mai lasa si bucatele de slanina atunci cand trantea cartofii in untura aia, erau deliciooooooooosi !!!!!!!!!!! ( nu mai zice-ti de ficati si de fiere wink.gif ) si dupa ce ii punea in tigaie ii apasa cu furculita si ii lasa la foc mic sa mai faca si un pic de crusta !!!! Nu punea totdeauna boia de ardei , uneori ii lasa albi , doar cu un praf de piper cat sa-i faca picanti.



#19 Kate

Kate

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 22 April 2008 - 08:57 PM

Faceam si eu reteta asta ( cu cartofii taiati cubulete), dar n-aveam habar de provenienta. O sa-i incerc si razaliti (imi place numele).
Tare buni mai sunt! Eu le pun boia si piper din belsug si, dupa ce-i rumenesc, ii pun si la cuptor putintel.Fierti, prajiti, cuptoriti...Numai microundele nu le-am incercat.
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#20 adeluta26

adeluta26

    Bucataras

  • Membri
  • 150 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Baia Mare

Postat 19 May 2008 - 01:49 PM

asa e! merg f bine in post, si eu fac vinerea mai ales, tongue.gif
arata minunat cartofii tai! rolleyes.gif
ADELA



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi